Pieni projektori.

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana aarno2815, 22.01.2022.

  1. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
  2. KURPPA

    KURPPA Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2016
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    4
    kätsyn näköinen pitäisi olla korkeampi teline niin voisi sohvan taakse sijoittaa
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Testiä https://www.soundandvision.com/content/xgimi-horizon-pro-4k-dlp-projector-review

    Enemmänkin testejä löytyy kyllä googlella. Mutta ilmeisesti ihan ok projektori. DLP:n perusongelmat löytyvät eli harmaa musta ja varmasti ne sateenkaaret.
    Ja jostain syystä tuo ei tue ainakaan vielä 3d:tä.

    Mutta ihan hyvä, että tällaisia tulee. Toivottavasti nämä jonkin verran lisäisivät myös tykkien myyntiä ja kehitystä. Vähän tuntuu hiljaista olleen molemmilla rintamilla.
     
  4. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Ihan näppärä varmaan joissain tiloissa, helppo sijoitettavuus. Outoa, että kakessa ei ole valaistusta-paha virhe.
    Epsonit taas ovat hinta/laatusuhteeltaan paljon parempia. Laservalolähde on oiva asia.
     
  5. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Niin on. Linkkaamasi laite on kuitenkin LED -projektori.
     
  6. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Aivan. Jäi vaan mieleen tuo 25000 tunnin valolähteen käyttöikä ja siksi mielsin sen laseriksi. No ei kai tuo ledi huonompi ole kun samat käyttötunnit ovat kuin laserissakin, ainakaan tuolta osin.
     
  7. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    714
    Saadut tykkäykset:
    97
    Minulla on muutaman viikon ollut käytössä kiinalainen FullHD (1080p) LED-miniprojektori, hintaluokka n. 200 eur ja mallinimeltään Wiselazer X5. Mainoslupaukset tuollaiselle ovat tietenkin poskettomia, mutta esim. ainoa järkevä kirkkauslukema, ANSI Lumen, lienee siellä 300 lumenin paikkeilla. Ehkä yllättäen laite ei ole täysin kelvoton, vaan mm. kuvanlaatu on ihan hyväksyttävä pimeässä huoneessa. Laitteen lasilinssit ovat sen verran laadukkaat että kuva on tarkka myös reunoilta mikä ei näissä halpiksissa ole itsestäänselvyys. 100 tuumaa tai pienempi on sopiva kuvakoko. Pieni kotelo tekee sen, että vaikka ao. malli on tiettävästi tuuletuskohinaltaan halpojen miniprojektorien hiljaisimpia, kohinaa kuitenkin riittää - pienen tuulettimen on pyörittävä kierroksilla jotta laite ei kuumenisi liikaa. En kuitenkaan koe kohinaa kovin häiritsevänä. Optisia säätöjä ei ole paljoa, 4 pisteen trapetsikorjaus on osoittautunut käyttökelpoiseksi. Zoomia ei ole (paitsi digitaalinen resoluutiohäviöineen). Projektorin kaiutinääni on parempi kuin ei mitään, mutta kyllä erillinen bluetooth-kaiutin on käytännössä välttämätön. Näitä halpoja kiinalaisia ei uskalla suositella, kun esim. laitteen kestosta ei ole kokemusta, mutta noin ensikokemuksena (ja kun ei ole vertailukohtaa "oikeisiin" projektoreihin), täytti (matalahkot) odotukset. Käyttöliittymästä löytyy jopa suomenkieli, mutta google-käännettynä hassuuksineen. Hinnoista: näiden miniprojektorien hinnat heilahtelevat, kun jaksaa odottaa niin tuote tulee tarjoukseen. Omani ostin Ranskan Amazonista. Jos haluaa karkeata arviota miniprojektorien kuvan "oikeasta" valoisuudesta, laitteen ottoteho on hyvä osviitta. Jollain 30 watin ottoteholla ei kirkasta kuvaa synny. Vastaavasti tuuletuskohina kasvaa tehontarpeen kasvaessa. Dlp (mikropeili-) miniprojektoreitakin on tarjolla, mutta tuohon hintaluokkaan se dlp-systeemi ei voi olla kovin laadukas. Summa summarum: on olemassa kuvaruudultaan isoja televisioita (yleensä vähintään 4K) mutta hintaluokka on sitten aivan eri tasolla.Jos katsoo vaikkapa Yle Areenaa tai dvd/bluraylevyjä, Full HD riittää tarkoitukseen, ja tuollaisella miniprojektorilla pääsee suureen kuvaan edullisesti. Minulla on projektorissa kiinni Xiaomi Mi TV Stick, ja bluraysoitin. Pakkauksessa on mukana laitteen kantolaukku, mukava pikku yksityiskohta. Loppusanat: laite ei ole hifistelijöille tarkoitettu!
     
    nepa tykkää tästä.
  8. KURPPA

    KURPPA Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2016
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    4
    eikös näitä 200-300€ tykkejä ole tarjolla aika monella? varsinki gigantti ja poweri näitä mainostaa. enemmänki kiinnostaisi tietää mitä nää vaatii jotta kunnon kuvaa saa? esim hiilikellari jossa tummennusverhot tms ja korkean gainin valkokangas tms
     
  9. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    714
    Saadut tykkäykset:
    97
    Palataan miniprojektoreihin: Suomessakin niitä myydään, Philips taitaa olla tunnetuin merkki. Kuten aiemmin kerroin kannattaa näissä miniprojektorissa katsoa laitteen ottotehoa, se kertoo jotain kuvan valoisuudesta. Miten pimeä huoneen on sitten oltava näiden kanssa? Se on suhteellista. "Mustan mustuus" heikkenee kaikilla projektoreilla,aina kuitenkin löytyy heitä jotka sanovat "jos olet kerran kokeillut niin ja niin kirkaskuvaista projektoria, et koskaan enää... jne." Youtubesta löytyy erilaisia testejä mm. tuosta minun mallistani, valitettavasti ei voi sanoa että nuo nettitestaajat olisivat asiantuntijoita. Kuitenkin niissä näkyy myös miltä kuva näyttää valoisammassa huoneessa ja betoniseinää vasten heijastettuna.

    .

    Varsinaisesti palaan asiaan siksi että tuohon projektoriini tuli päivitys! En uskonut että valmistaja näitä ylläpitää, mutta onnistuipa yllättää. En tosin tiedä mikä muuttui, mutta niinhän se on mm. kännykkäpäivitysten kanssakin.