Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Miksi ihmeessä et sitten käytä jotain normaalia podcast clientiä? Ei mainoksia ja suunniteltu juuri kyseiseen tarkoitukseen.
     
  2. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Ja nyt sai CNN pomo Jeff Zucker lähteä!
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Olisi tarkoitus tehdä wc-tiloista hieman viihtyisämmät myös eristämällä ne, jotta kaikki ikävät äänet eivät pääse oven ja seinän toiselle puolelle.
    Ovi tullaan korvaamaan ääntä hyvin eristävällä ovella. Tarpeen vaatiessa vaikka karmeineen. (Ilmanvaihdosta pitää toki huolehtia.)
    Mutta ajattelin myös wc-tilan akustiikkaa. Eli kaikujen vähentämistä. Voisi ainakin kuvitella, että sekin pienentää ääniä, jos seinillä ja vaikka katossa on jotain ääntä imevää materiaalia. Kannattaisiko tuohon käyttää jotain akustiikkalevyjä vai riittäisikö seinälle jokin raskaampi materiaali? En tosin tiedä onko mikään ryijy wc:ssä kovin hieno, joten ehkä noilla akustiikkalevyillä saisi vaimennettua kaikuja? Vai saako?
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Harmi, ettei DVB-G taida enää vaikuttaa plazalla. :) Joka tapauksessa tässä on mahdollisuutta legendaariseksi ketjuksi. Ehdottomasti omaksi ketjukseen Kodin suunnittelunurkka -alueelle! :D
     
    KILLPATRICK ja nepa tykkäävät tästä.
  5. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 177
    Saadut tykkäykset:
    1 004
    Nyt loppuu se saatanan sekoilu siellä! Hyvää paskaa on turha tuhlata tuollaiseen. Jos jotain, niin entistä ohuempaa ovea vanhan tilalle, jotta koko hoviväki kuulee kuka on kuningas.
     
  6. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Oletko oikeasti tosissasi? Kuinka huonosti kämppänne on rakennettu että pienet töräykset häiritsevät. :D
     
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Itsellä makkari muuttui selvästi kaikukammioksi pelkällä verhonvaihdolla malliin harso.
    Aikaisempi oli vain pelkkä puuvillakankainen.

    T: Vesku
     
  8. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Jos tähän yrittäisi jotain vakavasti vastatakin, niin onko nepa teillä minkä ikäinen rakennus? Onko jo kipsilevyaikaa? Silloin ei ihan mitätön, mutta sinänsä mahdollinen perusparannus on laittaa väliin villat, jos niitä ei ole rakennusvaiheessa laitettu. Esim. meillä on ikävä kyllä sellainen tilanne omassa vessassa. Joskushan vessan sijoitus on myös hölmö (samalla mahdollisesti ns. tehokkaat neliöt) eli olohuoneen nurkassa. Meillä taas päämakuuhuoneen vieressä, mikä ei nyt sekään ihan optimaalinen paikka ole. Ovethan kipsilevykämpissä ovat sitten jo niitä hengettömiä pahviovia, mikä päästää sekin kaikki äänet läpi. Mutta sitten ehkä se olennaisin ääneneristyksessä eli tilasta pitäisi tehdä täysin tiivis, mutta vessan kohdallahan se ei useimmiten ole mahdollista, koska siellä on yksi likaisen ilman poistokanava, jolle pitäisi aina olla ilmalle kulkureitti. Eli rako oven alla tai venttiili ovessa, mikä sitten samalla on äänelle kulkureitti. Vessan sisäistä kaikua voisi saada kuriin juuri vaikka tekstiileillä tai kattoon asennettavalla akustiikkalevyllä. En ryijyä tai muuta mahdotonta pestäväå laittaisi hygieniasyistä. Ehkä kotiteatterimiehen valintana mustaa moltonia vessan seinille kauttaaltaan? :D

    Toisaalta, kuten jo vähän edellä vastattiin, niin pitäisikö sittenkin vain perheen pään laskettaa keskelle pönttöä mahdollisimman korkealta ja kovaa, jotta naapurustossakin kuullaan, missä johtava uros on. :)
     
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 214
    Jos kerran on tarkoitus vaihtaa ovia eli ei ihan pienellä satsauksella olla menossa, niin sitten ei muissakaan jutuissa kannata ruveta pihistelemään. Kattoon kunnon akustiikkalevyä. Toimii ja tosiaan kaikki turha pestävä sivuilla on vain pahasta ja tiellä, kun siivotaan.

    Tempaise samalla kattoon upotetut kajarit. Hissimusaa, kun vaimo käy tai pitäisikö sanoa vessamusaa?
     
  10. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Pierasee mikkiin (koko perhe) ja katsoo millä taajuudella korostumat.. sitten vaan akustoimaan.
     
    Hippo ja TheRealThing tykkäävät tästä.
  11. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kajareista ruskeaa kohinaa niin kovalla taustaääneksi, että kaikki muu äänimaailma hukkuu siihen? Voisi kytkeytyä vaikka valojen kanssa samanaikaisesti päälle. :)
     
  12. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ilmeisesti DVB-G:n lääkitys saatiin lääkärikunnan kovan ponnistelun tuloksena toimimaan jossain vaiheessa, koska hänen kirjoitustensa viihdearvo putosi tasolta "legendaarinen" tasolle "lähes nolla". Tämä tason hurja romahdus jäi kaiketi hänen viimeiseksi legendaariseksi tempukseen... ...oi niitä aikoja kun DVB-G vielä söi vääriä pillereitä! Printtasin hänen postauksiaan ulos jopa paperille! Ajatelkaa! :eek:
     
  13. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 979
    Saadut tykkäykset:
    258
    Tästä voi ottaa mallia. Videon viimeisen pierun kaltainen pöräys voi olla haaste suunnitellulle eristykselle.
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Noh, en tiedä kuka on aikanaan tehnyt asunnon pohjapiirrustuksen, mutta kaikista keskeisimmällä paikalla on wc. Se on melkein suoraan olohuoneessa. Eli wc:n on on noin sohvalla istuvan korvan vieressä. Ja, kun ovi on tuollainen nykyaikainen "pahvilevy", jonka alla on vielä ilmanvaihtoa varten sentin rako, niin lopputulos on se, että olisi sama käydä ilman ovea wc:ssä.

    Ja keittiö on sitten muutaman metrin päässä wc:stä. Perheen kesken tuo nyt ei mikään maailman isoin ongelma ole. Paitsi nyt lapset alkavat olla teini-iässä ja heille tuosta on tulossa iso ongelma. Samoin lasten kaverit ja meillä käyvät vieraat ihan selkeästi välttelevät wc:n käyttöä.

    Ja mielellään ne bassot kuuntelisi elokuvasta eikä wc:stä. :)

    Rakennus on 2000-luvun alkupuolella tehty rivari. Äänieristys asuntojen välillä on ihan loistava, mutta taas asuntojen sisällä täysin olematon. (Nytkin toisella puolella asuntoa oleva pyykkikone kuulostaa pesevän pyykkiä ihan vieressä).

    Seinät ovat tosiaan myös niin ohuet, että ei niistäkään paljoa apua ole. Eli varmaan tuota kipsilevyä. Ja niille ei nyt kauheasti voi mitään tehdä, kun ainakaan ihan heti ei tuon vuoksi aleta seiniä auki repimään.. Mutta toisaalta noiden äänieristyslevyjen yms. laittaminen seinille voisi auttaa jonkin verran siihen sen lisäksi, että vähentäisi kaikuja.

    Tässä vain olisi sitten juurikin se kysymys, että minkälainen levy olisi hyvä? Ihan sokkona ei uskalla kuitenkaan ostaa.

    Kunnollisen äänieristetyn oven laittaminen ja tietenkin myös tiivistäminen joka puolelta on se, mitä myös on tarkoitus nyt tehdä. Tuo ilmanvaihto pitää tietenkin ottaa huomioon, mutta nyt aluksi teemme sen ihan siten, että kun wc:tä ei käytetä, niin ovi pidetään hieman raollaan. Silloin ilma pääsee vaihtumaan ihan hyvin. Tuollaisia ratkaisuja näyttää netin perusteella ihmisillä olevan ja ilmeisen hyvin toimii.
    Ja jos tuo eristäminen toimii hyvin ja ainakin jonkin verran hiljentää wc-äänä, niin sen jälkeen voi sitten seinään tehdä läpiviennin ja laittaa äänieristetyn venttiilin. Silloin ilma vaihtuu, vaikka ovi olisi kiinni.

    Ja lasten huoneisiin pitää miettiä myös samantyyppistä ratkaisua. Teini-ikäinen tyttö haluaa omaa rauhaa ja me taas rauhaa pienemmän lapsen kovaäänisiltä leikeiltä. Toki nuo seinätkin ovat niin ohuet, että se jo rajoittaa pelkkien ovien eristämisen tehokkuutta, mutta jostain pitää kuitenkin aloittaa ja jotain kokeilla.
     
    jmo tykkää tästä.
  15. Miquel007

    Miquel007 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    15
    Huoneen äänieristämiseen auttaa hyvin, kun tekee seuraavaa:
    - Oven vaihto pahviovesta eristävämpään ja oven sekä karmien välin tiivistäminen
    - Ovenkarmien ja seinän välin tiivistäminen (esim. nauha+massa)
    - Korvausilmakynnyksen vaihto tiiviiseen kynnykseen (eli sen korvausilmavälin poisto)
    - ilmanvaihto siirretään oven yläpuolelta käyttämällä esim. näitä https://www.dir-air.fi/paso-ovivirtaussaleikko.html
     
    nepa tykkää tästä.
  16. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ääneneristysratkaisuihin löytyy aika kivasti rakennekirjastojakin kipsilevyjen ja eristeiden valmistajilta.

    Mites vielä sen vessan osalta, jos olkkarin seinän puolelta vetäisi extrakerroksen kipsilevyä, niin saisi seinään massaa lisää? Kylppärin puolellahan on varmaan laatta seinässä, minkä remppaaminen alkaa menemään överiksi budjetiltaan nopeasti. Mutta olkkarin puolelle voisi sitä massaa lisätä ja mahdollisesti vielä niin, että ilmarako ja villaa vaikka 50 mm ja sen päälle tuplakipsilevyt.

    Huoneistojen välinen rakennehan varmaan teilläkin on sen tyyppinen, missä on jätetty huoneistojen väliin ilmarako, mikä sen hyvän ääneneristävyyden massan kanssa sitten tuo. Talon rakennepiirustuksista nuo selviää, jos haluaa osviittaa miten on suunniteltu ja mitä sillä saavutettu.
     
    nepa tykkää tästä.
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Kiitoksia hyvin selkeästä vastauksesta. Tuo ovivirtaussäleikkö oli uusi juttu, mutta ilmeisen kätevä ja remppamieheltä varmasti helppo asentaa, jos samalla vaihtaa ovenkarmit.

    Tuo extrakerros levyä ei välttämättä olisi huono ratkaisu. Pitää ehdottomasti pohtia tuota.

    Itse mietin vielä tuota vessan kaiuntaa. Kun se tosiaan on laattaseinäistä ja muutenkin hyvin vähän pehmeitä kalusteita, niin ääni tietenkin kaikuu ja sitä kautta voimistuu. Eli niillä levyillä ajattelin hakea sitä, että ääni imeytyisi jo vessassa johonkin ennen kuin pääsee vessasta ulos. Eikös tuollainen tyhjä ja kovapintainen vessa ole kuin kaikukoppa, joka jopa vahvistaa ääntä, kun aallot jäävät seisomaan? Ja jos nuo ääniaallot saisi osittainkin imeytettyä johonkin ennen kuin menevät seinien ja oven läpi, niin se varmasti auttaisi?
     
  18. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Juu, eikö kyseessä ole vähän kuin jättikokoinen refleksiputkella (aukko oven alla) varustettu subbari. Eli vanua vaan täyteen. :)

    Toisin sanoen, ihan varmasti on hyötyä niistä akustointilevyistä, mitä tulee äänten heijastumiseen. Itse yrittäisin varmaan aloittaa katon akustoinnilla pinnoitetuilla akustointilevyillä. Mallia siis julkisista tiloista.
     
    nepa tykkää tästä.
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    :D

    Aivan loistavia nämä ratkaisut :D
     
    TheRealThing tykkää tästä.
  20. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
    Ehdottaisin vastamelulla korjausta. Prossu 4 IN, 8 OUT ja softa olisi 12k€. Sitten vaan veskiin neljä mikkiä ja olkkariin kahdeksan kaiutinta toistamaan vastamelua veskistä tulevaan ääneen.
     
    nepa tykkää tästä.