Star Trek: Picard (Amazon Prime, 2019-)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana KILLPATRICK, 15.05.2019.

  1. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Mistä tuollaista sait päähäsi? Siitäkö että joku on eri mieltä kuin sinä?
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 756
    Saadut tykkäykset:
    483
    Tarvitaanko muuta?
    Jos on noin vahvat mielipiteet, pitäisi niitä myös mielestäni vähän perustella.

    Asiaan, mielipiteet on niitä, joista voi olla ihan omaa henkilökohtaista mieltään, en minäkään oikein jaksanut alkuperäistä trekkiä enää, mutta mielestäni silti tuo disco on juuri sitä mitä trekkisarjan ei pitäisi olla, ainekset on olleet mutta toteutus ontuu pahasti.

    Lopuksi jottei menisi liian vakavaksi: Se on makuasia, sanoi ajokoira kun muniansa nuoli!

    T: Vesku
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    En jaksanut odotella 4k hdr -julkaisua tästä.
    Tuli TNG katsottua taas vaihteeksi, joten tämä oli looginen jatko sille. Leffoja en jaksanut väliin katsoa, mutta niiden tapahtumat kyllä ovat sen verran hyvin muistissa, että tuskin haittasi, vaikka ne jäikin pois.

    Annetaan ensin pojot: 3/5. Onhan tämä paljon parempi kuin Discovery, jota tosin en ole kokonaan katsonut, enkä katso.

    Aloitetaan nimestä, Star Trek: Picard. Siinä on liikaa "Star Trek". Jos sarjasta olisi jakson nähnyt siten, että tutut hahmot olisi korvattu toisilla näyttelijöillä ja nimillä, niin en olisi tiennyt, että sarja on trekkiä.

    Eli pelkkä "Picard" olisi hyvä.

    CGI:tä ihan mahdottomasti. Se ei suoraan ole paha asia eikä sitä tässä onneksi samalla tavalla väärinkäytetty kuin Discoveryssä. Tosin avaruusalusten ohjaimet sekä nykyään perinteeksi scifissä tulleet läpinäkyvät ilmassa näkyvät näytöt ovat kyllä aika epäkäytännöllisiä todellisuudessa. Ja kun niitä on joka sarjassa ja leffassa, niin eivät edes niin hienoja ole.

    Ja missä vaiheessa romulaanit ovat muuttuneet jäykistä olkatoppaustakeista tyylikkäiksi haltioiksi?
    Picardin uusi henkivartija, Elrond, on ihan turha lisäys. Kung fua ja miekkailu romulaaneilta? Just joo.

    Juoni oli ihan paska. 10 jaksoa ihan liikaa venyttää tuota. Tässä tulee tämä uusi (tai alkaahan tuolla tavalla varmaan kohta olla jo 20 vuotta ikää) tapa tehdä sarjoja jo vituttamaan. Kun samaa juonta jatketaan jaksosta toiseen, niin ei enää jaksa. Oikeasti tulee ikävä jo niitä ysäri- ja kasarisarjoja, joissa hyvä juoni saatiin vedettyä läpi 42 minuutin jaksossa.

    Toki, jos juoni olisi parempi, niin tuotakin kestäisi paremmin. Deadwoodia olen tässä taas samaan aikaan katsellut ja eihän sarjoja voi juonen osalta verrata ollenkaan.

    Olihan tuo hienoa nähdä myös muita vanhoja naamoja, mutta selkeitä nostalgialisäyksiä vain moni. Varsinkin rikerit. Mutta en valita siitä. Mielelläni näkisin vielä lisääkin. Ilmeisesti kakkoskaudelle ei tule ainakaan Worfia, Georgia eikä Beverlyä. Q ja Guinan sen sijaan on varmistettu.

    Parasta sarjassa, yllättäen, olivat taas pelkät hyvät keskustelut ihmisyydestä. Tietenkin liittyen varsinkin Dataan. Star Trek ei ole taistelusarja. Tässä sitä onneksi on vähemmän kuin Discoveryssä, mutta silti tuntuu, että tässäkin on unohdettu se, mitä Star Trek on sydämeltään ollut. Jos halutaan tehdä muuta, niin eihän se sinänsä väärin ole, mutta miksi lisätä taisteluita, joita löytyy muistakin tv-sarjoista? Vai juuri siksi?

    Kyllähän kakkoskautta tulee odotettua kuitenkin. Pakollisessa rankingissä tämä menee sinne Voyagerin kanssa samalle viivalle. Yläpuolella ovat TNG, TOS, DS9 ja Enterprise. Kauas alle jää Discovery.

    Vähän spoilereita:

    Miksi Datan iho oli noin keltainen ja silmät varsinkin? Pelottavan näköinen. Eivätkö maskeeraajat ole katsoneet TNG:tä?

    Tässä ihan hyvä video siitä, miten fani teki paremman: https://redshirtsalwaysdie.com/2021/06/28/a-fan-incredibly-de-aged-data-on-star-trek-picard/

    Tuossa tosin mainitaan, että Data olisi samanlainen kuin Nemesiksessä. En just nyt muista, miltä Data siinä näytti. Oliko kaveri keltainen jo siinä?

    Mutta sarjan ehdottomasti parasta antia oli viimeisen jakson Picardin ja Datan keskustelu. Ja Datan ehkäpä nyt viimeinen kuolema.

    Jotenkin sopivasti myös Picard kuoli melkein samaan aikaan Datan kanssa.

    Nythän uusi Picard oli johonkin Golem-ruumiiseen rakennettu hahmo. Ilmeisesti androidi hänkin. Joten tietyllä tavalla sopii asiaan ja aloittaa hommat taas puhtaalta pöydältä.

    Lopussa homma meinasi mennä ihan discoveryksi, kun tuli 200 vs. 200 avaruusalusta ja vielä Borg-kuutio planeetalla ja pahikset tulemassa rööristä läpi. Onneksi ei tullut uutta piu piu -taistelua.

    Tosin vähän ihmettelen, että miten Liitto ja myöskin romulaanit ovat saaneet yli 200 alusta tehtyä noinkin helposti. Varsinkin Liitolla on yleensä ollut lippulaivatyypin aluksia vain tyyliin pari kolme. CGI:n avulla niitä yhtäkkiä onkin yli 200. Jees. Mahtavaa. Ollapa TNG:nkin aikana yli 200 "Enterpriseä". Siitä saisi hienosti 200 tv-sarjaa jokaisen kapteenista. Tosi uniikkia.

    Mistä päästäänkin siihen, että mielenkiintoisesti tässä ei ollut Enterpriseä. Ehkä tulevaisuudessa. Tosin nyt näkyneet 200 alusta olivat niin rumia, että hyi. Itselleni aito ja oikea Enterprise on D-malli. Se on tyylikäs ja ajaton. Sen jälkeen tulleet olivat kaikki rumia. D:n jälkeen tulee sitten se: " N-C-C-1-7-0-1. No bloody A - B - C - or D!"

    Ja mainitaan vielä viimeisen jakson kissataistelu seiskan ja romulaanihaltian kanssa. Oli arvattavissa jo sillä hetkellä, kun haltian näytettiin selvinneen kuutiossa.
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2021
    Miku-91 ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
  4. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 477
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Olipa analyysi naulan kantaan. Melkein kaikesta olen samaa mieltä. Discon tosin katson. Anna anteeksi. Jos ei muuta, niin pystyy haukkumaan asiantuntemuksella.
    Mistä tuli mieleen, ettei sitä ole näkynyt alennuksessa. Kai se on vain painettava ostonappia S3:sta.
     
    nepa tykkää tästä.
  5. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Itsekin muuten aikalailla samoilla linjoilla, mutta mielestäni Voyager pyyhkii tällä sarjalla lattiaa ihan mennen tullen. Pidin Voyagerista oikein paljonkin, vaikka se onkin välillä vähän turhan samanlainen TNG:n kanssa.

    Oma järjestys Trek-sarjoille: TNG/TOS (En ole ihan varma kummasta pidän enemmän, vähän vaihtelee.) > DS9 > VOY > ENT > TAS. Discovery ja Picard ovat sitten pohjasakkaa, joita ei mielestäni voi verrata noihin aiempiin, aitoihin Trekkeihin ollenkaan. Picard on ehkä hieman Discoverya parempi, mutta se ei ole paljon sanottu se. Itsekin tykkään paljon enemmän noista aikavälillä TOS-VOY käytetyistä fyysisistä malleista verrattuna CGI-aluksiin.
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2021
    nepa tykkää tästä.
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 477
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Kun tässä järjestyksiä ruvetaan laittelemaan niin:
    DS9 > VOY > TNG > ENT > TOS > PIC > DIS
    Älkää lynkatko, mutta en ole ihan varma tuosta TOS paikasta, kun liian vanhana rupesin katsomaan sitä. Ehkä jopa viimeinen. Elokuvat toki ovat aivan mainioita, mutta 60-luvun TV-sarja liian hapokasta. Enkä ole ihan varma, onko TNG parempi kuin ENT?
    Kyllä siellä TNG:ssä on ne helmi jaksot jostain toiselta planeetalta ja pioneeri oli aikanaan TV SciFin saralla, mutta Genen ei mitään konfliktia tai kehitystä/kasvua päähenkilöiden välille raamattu, on pitkän päälle aika tylsä.
    Tässä on syy myös DS9 arvostukseeni. Se on kuin eepinen avaruusooppera. Kukaan ei ole sarjan lopussa sama kuin oli lähdettäessä. No ehkä Quark.
     
    nepa tykkää tästä.
  7. Riker

    Riker Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2017
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    29
    Oma järjestys: TNG, DS9, PIC, TOS, ENT, VOY, DIS
     
    nepa tykkää tästä.
  8. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Itse näin TOS:n ensimmäistä kertaa vasta 25-vuotiaana (5 vuotta sitten). Katsoin nuo Trek-sarjat ja leffat julkaisujärjestyksessä sitten. Minuun tuossa nimenomaan vetosi tuo sarjan tietynlainen vanhanaikaisuus. En tarkoita tuolla vanhanaikaisuudella välttämättä näyttelyä, puvustusta, lavasteita ja erikoistehosteita, vaan enemmänkin tuota sarjan fiilistä. Jotenkin tuosta vain hehkuu sellainen klassinen scifi, joka uskalsi hienosti käsitellä erilaisia relevantteja aiheita scifi-muotissa. Pidän myös paljon TOS:n lavasteista yleisesti, jotenkin noissa on sellainen omanlainen fiilis mm. luolalavasteissa. Noissa toki paistaa studiomaisuus monesti läpi, mutta itseä tuo ei haittaa. Toki sarjassa on myös niitä huonoja jaksoja, mutta noita on jokaisessa Trek-sarjassa.
     
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 477
    Saadut tykkäykset:
    1 219
  10. Riker

    Riker Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2017
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    29
    Jaaha. Rahanmenoa tiedossa, kunhan tuo kiekolle saadaan. Voi kyllä ottaa aikansa ...
     
  11. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 477
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Ensimmäinen jakso "The Star Gazer" kaudelta kaksi on saanut valtavan hyvät arvostelut. Tai sanotaan parhaat kaikista Picard jaksoista. Tämä lupaa hyvää uuden kauden suhteen. Toukokuussa olemme sitten viisaampia, kun kausi on paketissa.

    Kaveri just sanoi, että Patrick ei kyllä vanhene millään. Oli lapsi, kun TNG tuli telkkarista ja Stewart näytti samalta. Hän tai minä ei kyllä näytetä samalta. Toki Stewart näytti "vanhalta" jo nuorena ja elämäntavat ovat terveelliset eikä kalju ja naama paljon muutu vuosien mittaan, kun pitää painon samana. Silti kova saavutus. 82-vuotiaana oman nimikko TV-sarjan tähti, kun monet ovat jo tontin omistajia kirkkomaalla tai höpisee käsittämättömiä vaipat jalassa.
     
    hansolo ja nepa tykkäävät tästä.
  12. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    No on se nyt aika lailla vanhentunut, mutta tukattomuus tuo jonkinlaista ajattomuutta. :)
     
  13. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 477
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Ei nyt tehdä tästä mitään kilpailua, mutta otetaan nyt vaikka Mickey Rourke, Tom Berenger tai Val Kilmer noilta samoilta 1987 vuosilta, niin mielestäni heillä ero on suurempi.

    Paljon on meikkiä ja ei 82 näytä tai liiku kuin 40-vuotias, mutta toivon kyllä itse olevani yhtä hyvässä kunnossa kuin hän, kun itse olen tuossa iässä. (jos olen silloin vielä elossa)
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2022
  14. scott

    scott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    4
    Star Trek Picard 2x01 on selvästi parempi kuin yksikään Picardin ensimmäisen kauden jakso. En tiedä mitä tässä on tapahtunut, onko Picardin ensimmäisen kauden kritiikkiä luettu läpi vai mitä? Käsikirjoitus ei ollut huono, Picard on uskottava roolissaan, Q käyttäytyy kuin Q pitäisi ja jopa uudistuneet Borgit toimivat muutamassa kohtauksessaan.

    Pakko vielä mainita, että katsoin uusimman Discoveryn ensin Picardia ja se ei ole edes samalla planeetalla uuden Picardin kanssa. STD suurin ongelma on yhä käsikirjoitus ja sarjan hahmot. Voit vetää pikakelauksella STD-jaksoja läpi ja et jää mistään paitsi ... mutta ei siitä sen enempää.
     
  15. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Samat tuntemukset täälläkin. Vaikutti jotenkin kokonaisuudessaan paremmin toimivalta.

    Edit. Jaa niin piti vielä ihmetellä että näitä nykypäivänä julkaistaan ainakin Amazonin Primessä 1080 tarkkuudella ja ilman HDR:ää.
    Liekö kuvattukin suoraan noin. Jää aika paljon hyödyntämättä komeita avaruusmaisemia, toisin kuin The Expansessa. Vaikka ihan ok:ltahan tuo ilmankin näyttää.
    Mutta vähän kuitenkin harmittaa.
     
    Viimeksi muokattu: 06.03.2022
    nepa tykkää tästä.
  16. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Kaksi jaksoa uusinta kautta katsottu täällä. Onhan tuo kertaluokkaa parempi aloitus kuin ekalla kaudella. Tosin satuin huomaamaan imdb:stä, että seuraavien jaksojen arvosanat tippuvat päälle kasista seiskaan ja kutoseen. Mutta toivottavasti yleisesti hyvä taso jatkuu läpi kauden, vaikka pari huonompaa jaksoa väliin tuleekin. Ettei kävisi siten, että hyvän aloituksen jälkeen taso laskee jatkuvasti.

    Kun tuossa tuota Picardin rakkauselämää - tai sen puuttumista - ruoditaan, niin mihin unohtui Inner Light?
    Ja vähän jäi epäselväksi se, että mitä Picard oli Quinanille kertomassa, mutta ei sitten kertonutkaan.
     
  17. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 477
    Saadut tykkäykset:
    1 219
  18. SalomoSuuri

    SalomoSuuri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2020
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    19
    Picard kausi 2 kokonaisuutena ei liikaa vakuuttanut. Tarina tuntui turhaan kymmeneen jaksoon venytetyltä, päätarinan ja Picardin menneisyyden käsittelyn olisi voinut hoitaa tehokkaammin. Lisäksi tarinaan heiteltiin paljon kaikenlaisia sivujuonteita, jotka taputeltiin nopeasti päätökseen eivätkä oikein toimineet tämänmuotoisessa sarjassa. Esimerkiksi Riosin ICE-sooloilu, Soongin kloonityttäret, FBI:n Mulder-tyyppi. Seven of Ninella ei tuntunut olevan paljoa tekemistä, kunhan oli mukana. Mutta ainakin saatiin Voyager- ja Janeway maininnat. Itselleni myös on edelleen hiukan hankala hahmottaa, että tämä Picard on sama hahmo kuin TNG:ssä. Mutta toisaalta TNG-Picard nähtiin lähes aina ns. virkapaikalla ja virka-aikana virallisena ja miehistölle edustavana johtajatyyppinä. Ja tässä sarjassa on Picard, jolla on ollut kolmekymmentä vuotta aikaa miettiä viinitarhalla nojatuolissa, että mitä sitä tulikaan tehtyä. Siltikin tuntuu vähän oudoksuttavalta.

    John de Lancie teki hyvää työtä, vaikka lopulta hänelläkin oli vähäisesti materiaalia. Muutenkin näyttelijät osaavat hommansa, kirjoituspuoli vain on välillä vähän hakusessa. Joitain hyviä yksittäisiä kohtauksiakin sinne oli saatu tehtyä.
     
  19. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 756
    Saadut tykkäykset:
    483
    Sain tämän kakkoskauden päätökseen, kolmatta ja viimeistä odottaessa.
    HDR loistaa poissaollollaan ainakinAmazon Primessä Appulatöllön kautta katsottaessa.
    4/5 , koska Star Trek.

    T: Vesku
     
  20. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Q:n näyttelijä teki toisessa kaudessa hyvän suorituksen melkein parempi kuin vanhoissa. Ikäkään ei vielä juuri painanut kuten patrickia.