Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Liian aikaista sanoa. Jossain se aikajanakin oli kauan sitten, mutta neljä päivää tartunnasta oireisiin, siitä viikko sairaalaan ja sairaalassakin menee vielä useita päiviä ennen teholle joutumista. Hyvin harva otetaan ns. suoraan teholle.

    Siinä olet oikeassa, että muutaman viime päivän teholla olevien määrä on itseasiassa laskenut huipun kuudestäkymmenestä kaiketi 53:een, mutta valitettavasti vielä ei voida sanoa juuta tahi jaata siitä, miten kuormitus kokonaisuudessaan käyttäytyy.

    Voi tietenkin olla, että kuormitus ei kasva, mutta kuten todettu, toistaiseksi voi olla enintään varovaisen toiveikas.
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tjaah. Itse varasin ajan kolmanteen heti, kun sen sai (en ole vielä saanut itse rokotetta). Perustelu ottaa #2 rokote oli 70-90 % suoja vakavaa sairastumista vastaan. No, valitettavasti tämän mutaation kohdalla samaan tulokseen pääsee sillä kolmannella.

    Eli kun perustelut riitti ottaa se #2, niin samat perustelut puolsivat kolmannen ottamista (ajan varaamista).

    Parhaimmillaan tässä voinee toivoa, että korona entisestään laimenee ja kenties rokotteet paranevat siten, että jatkossa sen saisi samalla kertaa tai jopa samassa annoksessa kuin vuotuisen influenssarokotteen.

    Ensimmäisestä ei käytännössä mitään, toisesta yli vuorokauden viiveellä tolkuton väsymys, joka hävisi aamuun mennessä.

    Sinänsä kun immuunipuolustus reagoi rokotteeseen samalla tavalla kuin koronaan, niin vastaavat "sivuvaikutukset" olisivat suurella todennäköisyydellä edessä myös ihan vaan koronan hankkimalla. Ja ilman rajoitustoimia sekä #3 rokotteita koko Suomi olisi sairastunut tammikuun loppuun mennessä. En tiedä, miten kauan menee nytkään, mutta melko suuri todennäköisyys on, että meillä kaikilla on ollut korona kesään mennessä. Toivotaan, että mahdollisimman monella niin lievä, että sitä ei juuri huomaa.
     
  3. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Juu.. Siinä vaiheessa kun on lätkitty jo kymmenen piikkiä niin kauanko jaksaa uskotella ? Tuossa vaiheessa voi olla jo hieman tullut sivareitakin noista piikeistä. Itselläni tuli jo sen verta toisesta että jätän "leikin" sikseen.
     
    El Grande ja Soni85 tykkäävät tästä.
  4. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Ensimmäisestä jabista seuraavaksi päiväksi kuume ja lihassäryt. Toisesta shotista 5 päivää kuumetta (~38) ja kuukauden kestänyt väsymys. Olo oli sellainen että työpäivän jälkeen piti mennä tyyliin päiväunille jotta jaksoi koiran käyttää iltalenkillä. Jos koitti jotain raskaampaa tehdä niin siitä seurasi lämpöilyä ~37.1 - 37.4. Ei paljon kiinnosta enää noita ihoon ottaa.
     
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Täytyy toivoa, että et sitten jossain vaiheessa saa koronasta vastaavaa, koska kuten sanoin, reaktio tulee immuunipuolustuksen reagoinnista ja samalla tavalla (mutta todennäköisesti voimakkaammin - tai sitten ei) se reagoi myös koronavirukseen.

    Joitain erittäin lupaavia tutkimuksia on rokotteen + tartunnan aikaansaamasta immuniteetista.
     
  6. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Nyt tarvis vielä niitä vinkkejä parempien maskien ostoon. Mikä on yleinen mielipide ja suhtautuminen venttiilimaskillisiin? Maskhole vai tosi symppis jees?
     
  7. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Venttiilimaskilliset ovat sellaisia "välitän vain itsestäni, muut hiiteen"-maskeja. Eli nehän ymmärtääkseni suojelevat lähinnä käyttäjäänsä.
     
  8. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    N95 taitaa olla paras?
    https://www.cnet.com/health/medical/best-face-mask/

    An N95 is the best, if you can get it," said Dr. Bob Lahita, director of the Institute for Autoimmune and Rheumatic Disease at St. Joseph Health and author of the upcoming book Immunity Strong. "But they're hard to get -- the good ones are hard to find." The Centers for Disease Control and Prevention said that "when supplies are available, individuals may choose to use a basic disposable N95 respirator for personal use." It recommends N95s labeled "surgical" for health care personnel.

    One popular alternative to the N95 mask is the KN95 mask, which is the Chinese equivalent of the US standard. KN95s are made from the same material as N95s and are also designed to filter at least 95% of airborne particles. Another alternative is the KF94, the South Korean equivalent to an N95, which has a slightly different shape and 94% filtration efficacy.

    "I would recommend a high-quality KF94 or KN95 for high-risk situations," said Dr. Bob Bollinger, professor of infectious diseases at Johns Hopkins University School of Medicine and founder of Emocha Health."
     
  9. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Itse olen käyttänyt S-Marketista ostettuja FFP2-maskeja keväästä asti. Viimeksi ostin laatikon, jossa on 25 kappaletta maskeja. Hinta oli 9,90 €.
    Työterveyslaitos kertoo FFP3-maskeista:
     
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Mitään oireita en ole saanut kummastakaan. Lenkillä kävin samana päivänä. Paremmalla puoliskolla oli toisesta rokotteesta seuraavana päivänä vähän heikompi olo. Ehdittiin jo iloita, ettei saatu kumpikaan mitään oireita. Toivottavasti seuraavasta ei tule mitään, sillä tilasimme just kolmosen. Meni kuukauden päähän. Ei tämä Tsad ole kyllä mikään nopea rokottaja.
     
  11. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Mitään oireita ei ole tullut kolmesta piikistä. Ei edes kipeää pistoskohtaa. Liekö sisältäneet vain suolaliuosta ja lajitelman 5G-siruja :D. Viimeisimmän kävin nappaamassa työterveyshuollossa juuri ennen vuodenvaihdetta, kun se tuli mahdolliseksi.
     
  12. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Kolmannen piikin hain uudenvuodenaattona. Ei tullut muita sivuvaikutuksia kuin se tavanomainen pieni jomotus olkapäähän, joka seuraavana aamuna oli jo aikalailla poissa. Neljättä odotellessa...
     
  13. finmovies

    finmovies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.01.2019
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    2
    kolmas otettu tänää! kaikki piikit otan mitä annetaa ja kohta tulee oraali tehosta senkin otan! ei mitää ongelmaa.
     
  14. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
  15. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    "Tutkijoiden mukaan nopeasti levinneen koronan omikron-muunnoksen aiheuttamien tartuntojen määrä näyttäisi olevan jo laskussa USA:ssa ja Britanniassa.

    Syy tähän on varsin yksinkertainen. Viruksella ei ole enää jäljellä entistä määrää tartutettavia ihmisiä, kirjoittaa uutistoimisto AP."


    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eb9e81fb-44b6-413d-ade2-aa145b94398d

    Suomessa taidetaan tulla jonkun verran perässä. Näinköhän sitä vielä selviää sairastumatta vai tuleeko käytyä läpi sukupolvikokemuksena.
     
  16. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Kasvun rajat koskevat myös viruksia. Suomessa kärvistellään varmaan talven yli, ennenkuin ollaan samassa pisteessä kuin nämä koronasta enemmän kärsineet maat. Sen verran pitäisi koronaa jarrutella, että sairaalat pärjäävät potilaiden kanssa, mutta muutenhan ei ole syytä hidasteluun. Mitä nopeammin virus jyllää väestön läpi, sen nopeammin päästään tästä kurimuksesta ulos ja "takaisin normaaliin".

    Mitä tulee sukupolvikokemuksiin, niin jotain mieluisampaa ja hohdokkaampaa pliis kuin tämä Covid-19:n tarjoama "shitshow". Olisi voinut minun puolesta tämä pandemia jäädä toteutumatta...
     
  17. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Tarpeeksi nopeasti kun leviää niin kerkee tulla se raja vastaan ettei tilaa leviämiselle paikallisesti ole, ennen kuin immuniteetti hiipuu. Mutta muutaman kuukauden päästä immuniteetti alkaa olla taas heikentynyt, ja omikron tulee uudelle kierrokselle? Tällä välillä se leviää jossain maassa X, jossa ollaa sen verran jäljessä että se pysyy siellä elossa sen aikaa.

    Tässä alkaa jo olla viitteitä että kuormitusta todellakin tulee muuallekin kuin terveydenhuoltoon. Bussit ei kulje. Jos se menee siihen että poliisi, palokunta, sairaskuljetukset jne. vaikka ruokatoimitukset kauppoihin alkaa lamautua kun kaikki on yhtäaikaa sairaana, niin siitähän se ilo irtoaa.
     
  18. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Niin, meilläkin on nyt töissä useita koronatapauksia, tullut ihan viimeisen 7vrk aikana. Pitkään pärjättiinkin parilla satunnaisella tapauksella, pandemian alusta laskien viime viikkoon asti. Nyt yritetään järjestellä töitä että miten ne saadaan vajaalla porukalla tehtyä...
     
  19. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Nämä keinot ovat vanhentuneet koronan torjunnassa, professori sanoo – tässä pätevät

    "Moni lotraa edelleen käsidesin kanssa, vaikka oleellisempaa omikronin leviämisen ehkäisemisessä olisi maskin käyttäminen oikein."

    "Koronaviruksen leviämisen ehkäisemissä olisi Myllärniemen mielestä kiinnitettävä entistä enemmän huomiota oikeanlaisten maskien oikeanlaiseen käyttöön."

    – "Suodattavat hengityssuojaimet ovat aika varma tapa suojata itseä ja muita."

    "Suodattavat hengityssuojaimet tarkoittavat FFP2-luokan ja sitä paremman luokan hengityssuojaimia."
     
    Kristian tykkää tästä.
  20. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Tiedätkö tuliko oireita?