The North Water (2021) Yle Areena

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Solo In Soho, 22.12.2021.

  1. Solo In Soho

    Solo In Soho Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    183
    Saadut tykkäykset:
    262
    [​IMG]
    The North Water (2021) [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    https://www.imdb.com/title/tt7660970/?ref_=nv_sr_srsg_0

    Yle Areenasta tsekkasin tämän 5-osaisen minisarjan ja voi pojat että oli synkkää ja pessimististä menoa.

    https://areena.yle.fi/1-50911579

    "Psykologinen jännitysdraama perustuu Ian McGuiren samannimiseen romaaniin. Sarja kertoo arktiselle alueelle purjehtivasta valaanpyyntialuksesta, johon pestautuu myös Patrick Sumner, entinen armeijan kirurgi. Hyytävät olosuhteet ja laivan miehistöön kuuluva julma tappaja Henry Drax muuttavat matkan kamppailuksi elämästä ja kuolemasta. 1800-luvulle sijoittuva sarja on lähimpänä pohjoisnapaa koskaan kuvattu draama. Pääosissa: Jack O'Connell ja Colin Farrell. (The North Water. Britannia, 2021.)"

    Colin Farrel on lihottanut ja pumpannut itsensä massiivisen kuntoon ja tulee sarjassa vetäneeksi ehkäpä uransa kovimman roolin Henry Draxina. Hahmo on täydellisen itsekäs, kusipäinen, tunnekylmä sosiopaatti mutta helvetin kiehtova. Farrel esittää Draxin kyllä hienolla pieteetillä, pienet silmien siristykset, piipun kanssa älskääminen ja jatkuva kaiken tarkkailu antaa vaikutelman jatkuvasta suunnitelmalisuudesta. Se on varsin outoa kun tällaista pahuuden ruumiillistumaa pitäisi inhota, mutta luonnonvoiman lailla kaikesta selviävän Draxin haluaa silti painavan eteenpäin.

    Vastapuolena sitten Jack O'Connelin esittämä Patrick Sumner, jolla on huumeriippuvuuden lisäksi menneisyyden haamuja taakkanaan. Mies on kuitenkin sarjan moraalinen kompassi, teoissaan tasapuolisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen pyrkivä hahmo. Katsoja tietää alusta alkaen, että yhteenotto Draxin kanssa tullee olemaan väistämätön. Varustamon pomo on myös antanut laivan kapteenille salaisen tehtävän: laiva tulee upottaa jäihin vakuutusrahojen takia. Koko valaanpyyntireissu on siis vain kulissi. Meno kääntyy puhtaaksi selviytymistaisteluksi sarjan loppupuolella. Varoitettakoon myös, että herkille katsojille sarjan kuvasto hylkeen- ja valaanpyynnistä voi aiheuttaa traumoja.

    Yksityiskohtiin on panostettu, lika, paska ja nuhju hyökyy ruudulta kotisohvalle nin aitona, että hajun tuntee sieraimissaan. Väkivalta on kaunistelematonta ja ihmishenki höllässä. Valaanpyytäjät ovat kuitenkin lojaaleita toisilleen, minkä Draxin myrkyllisyydelle altistuneina voivat. Vahvat suositukset aihepiiristä kiinnostuneille.

     
    Professional, hansolo ja Hippo tykkäävät tästä.
  2. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    Mainio sarja, mutta vasta kaksi jaksoa katsottuna.
     
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ekan jakson katsoin silloin kun sarja areenaan tuli. Ei ole vieläkään tehnyt mieli katsoa enempää.
     
    ISPF3.4 tykkää tästä.
  4. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    https://areena.yle.fi/1-50911579

    Meikäläinen on heikkona merenkulkuun liittyviin elokuviin ja sarjoihin. Ja nyt on tullut oikea helmi. Suora lainaus Yleltä "Psykologinen trilleri valaanpyyntialuksesta arktisella merellä". Sarja sijoittuu 1800-luvun puolivälille. On kyllä todella hienosti toteutettu minisarja ja pitää otteessaan. Colin Farrell on ottanut (roolia varten?) hieman massaa ja on tässä melkoinen limanuljaska :D
     
    Viimeksi muokattu: 17.01.2022
    makemich tykkää tästä.
  5. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Katsoin eilen kaikki putkeen!! Oli hyvä sarja, suosittelen.
     
    Solo In Soho tykkää tästä.