Uuden television osto.

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana KILLPATRICK, 04.03.2020.

  1. JaLe

    JaLe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.04.2001
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    75
    Televisioiden koko kasvaa ja sitä myöten 8K resoluutio nostaa vahvasti menekkiään tulevaisuudessa. Tämä näyttäisi olevan suunta johon suuret kuluttaja massat suuntaavat. Harmillista asiassa on se että käytettävät paleelit ovat nyt ja pitkälle tulevaisuuteen 10-bittisiä.

    Itse toivoisin että 12-bittiset paneelit näkisivät päivänvalon, jolloin päästäisiin nauttimaan Dolby Vision:n 12bit väreistä täydessä loistossaan.
    4K resoluutio riittää kyllä isoihinkin kuvakokoihin.
     
  2. juuei

    juuei Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    4
    No black friday tarjouksesta LG 65 oled B-sarjalaisena tuli tilattua. Jospa tämän kanssa haamut pysyisi poissa. Nykyinen 55C7 oled haamuilee. Näyttäs vielä haamut lisääntyvän pikkuhiljaa tai sitten vain pääkopassa viiraa.
     
  3. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 489
    Saadut tykkäykset:
    1 223
    Älä kerro tätä. Pää hajoo. Kestääkö se OLED vain neljä vuotta? Ja tuotakin C7 olin ostamassa.
    Ehkä minun kannattaa vain pakittaa. Et sinä ole mitään televisiota ostamassa. Turhaan hikoat. Millä sinä edes saisit sen tolle seinälle? Kun siinä on valeseinä ja kolo telkkarille. Tämä on oikeasti koko ajan vähän takaraivossa. Maksa Mareksille joku tsiljoona asentamisesta?
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kyllä ne näytti aika kuiviin sittenkin menevän jopa 77" OLED:ien saldot, jos varastotilanteisiin on luottamista. Eli moni varmaan odotti loppuun, tai ainakin perjantaihin asti, tuleeko vielä parempaa tarjousta ja kun ei tullut, niin teki viikonloppuna kaupat.

    Nyt onkin mielenkiintoista seurata, millaisia tarjouksia välipäivinä on tarjolla ja myös miten lähestyvät olympialaiset vaikuttaa hinnoitteluun. Usein ennen isoja kisojahan suuria telkkuja kampanjoidaan aika voimakkaasti ja olettaisin, että kisat näkyy aina myös myyntipiikkinä. Mikä voi siis tarkoittaa myös sitä, ettei hyviä tarjouksia ole odotettavissa. No, aina tulee seuraavan sukupolven mallit ja seuraavat black fridayt jne..
     
  5. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Itselle tuli eilen tuo A90J myöhään illalla ja tänään asentelin telkkarin. Testailin PS4:lla pelikuvaa, niin valkoisessa ruudussa pisti ikävästi silmään ilmeisesti kuollut pikseli. Tämän lisäksi parissa kohtaa paneelia (vasen ylä- ja alalaita) on paneelin takana jotain pieniä jälkiä. Yritin pyyhkiä noita kevyesti kostutetulla mikrokuituliinalla, mutta eivät hävinneet, eli ei ole likaa tai pölyä. Kai tämän voi vaihtaa?

    Kuvia:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  6. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    EIkös isojen OLEDien saatavuus ja hinnatkin ole laskeneet aika paljon. Tarkoitan siis 8x" paneeleilla olevia.
    Alkaa omaan silmään 77" tuntumaan vähän piskuiselta... mutta eiköhän se 5v laajennettu takuu pidä katsoa loppuun asti kuitenkin.
     
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    No jopas on ikävä homma. Jos netistä tilasit, niin tuotteellahan on aina palautusmahdollisuus.

    Ja eikös isot liikkeet tarjoa myös palautusmahdollisuuden, vaikka liikkestä olisi ostettu?

    Eri asia on sitten, että alkavatko takuun yms. piikkiin vaihtamaan telkkua uuteen kuolleiden pikselien vuoksi.

    Jos telkusta löytyy paneelin asetuksista jokin paneelin ylläpito yms. toiminto, niin kannattaa kokeilla sitä. En nyt muista, millä nimellä noita yleensä telkuissa kutsutaan. Ainakin Lg:n OLEDeissa on tuo toiminto, joka ajetaan automaattisesti muutaman tuhannen tunnin välein ja sen voi myös ajaa valikosta itse. Joillakin se on auttanut kuolleisiin pikseleihin, mutta mikään ihmeitä tekevä se ei tietenkään ole.

    Itse kyllä olisin yhteydessä myyjäliikkeeseen tuosta ja sanoisin, että kuolleiden pikselien vuoksi haluat vaihtaa toiseen yksilöön tuon tai jos se ei onnistu, niin palauttaa telkun.
     
  8. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Joo, Verkkiksestä tilasin tuon Black Fridayna. Olin juuri yhteydessä asiakaspalveluun, niin lähettävät uuden telkkarin etukäteen ja Posti noutaa kotiovelta vanhan pois. Itsellä ei siis tarvitse muuta kuin pakata tuo vanha takaisin laatikkoonsa. Hienosti kyllä hoitavat tuon, kun 65-tuumaisen laatikkoa olisi varsin vittumaista alkaa raahailemaan Postiin.

    Tosiaan noista vain tuo ylimmässä kuvassa oleva on kuollut pikseli. Nuo kahdessa alemmassa kuvassa olevat pisteet ovat jotain pieniä jälkiä näytön ulkopuolella, eivätkä lähteneet pyyhkimällä pois. Tummemmissa kohtauksissa nuo eivät näy, mutta jos on vähänkään vaaleampaa taustaa, niin heti pistivät silmään.

    Toivottavasti uusi telkkari on sitten virheetön, niin ei tarvitse kovin montaa kertaa vaihdella. Onko uusissa telkkareissa, jopa näissä kalliimmissa, todellakin laaduntarkkailu noin huolimatonta? Onko täällä porukka joutunut paljoa vaihtelemaan uusia telkkareita, olivatpa sitten lippulaivamalleja tai ei valmistusvirheiden (kuolleet pikselit, naarmut, huono paneeli yms) takia? Itsellä oli tuo vanha telkkari 11 vuotta vanha, niin ei ole henkilökohtaista kokemusta uusista telkkareista hirveästi. Vanhemmat ja veli saivat viime ja toissa vuonna LG:ltä kerralla ihan priimat OLEDit, joissa ei ollut mitään valittamista.

    Mitenhän muuten tällaisissa tapauksissa, ottaako jälleenmyyjä vai valmistaja/maahantuoja näissä takkiin? Saako Verkkis tästä itse hyvityksen, eli palauttavatko sen valmistajalle tai maahantuojalle?
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2021
    nepa tykkää tästä.
  9. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    279
    Hyvä että vaihto onnistui noin jouhevasti, ja toivottavasti uusi telkku on virheetön. Itselläni muutaman vuoden vanha Sony AF8 55", ja olen ollut tyytyväinen. Isompihan olisi hyvä olla, mutta tämä nykyinen ei ole vielä lähelläkään käyttöikänsä loppua.
     
    Miku-91 tykkää tästä.
  10. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    En välttämättä sanoisi, että laaduntarkkailu on huolimatonta, mutta aina välillä niitä maanantaikappaleita tulee, kun yritetään tuotantokustannukset vetää minimiin. Joillekin on sitten sattunut useampikin huono yksilö, jolloin voi tuntua siltä, että eihän tehtaat tee kuin paskaa vain, mutta luulisin, että pääsääntöisesti laatu on hyvää.

    Omasta Lg:stä vaihdettiin takuuseen virtalähde. Onnistui onneksi helposti, kun huoltomiehet tulivat kotiin vaihtamaan. Toki kertoo taas tuosta laadusta, mutta kalliimmaksi tuo varmasti noin tulee valmistajalle kuin, että heti olisi ollut virtalähde kunnossa. Eli tuskin ihan tarkoituksella tuota tekevät, että rikkinäisiä osia käyttäisivät.

    Mutta tietenkin aina lopulta merkitsee vain se, että mitä viivan alle jää. Jonkinlainen kompromissi pitää tehdä laadun ja kustannusten välillä. Paneelithan OLEDien tapauksessa tulee kaikki Lg:ltä, joten Sony ei suoraan voi vaikuttaa laatuun, mutta epäsuorasti tietenkin, kun Lg:n asiakas on.

    Yhtä tärkeää kyllä on tuo, miten myyjäliike toimii ja tässä tapauksessa kyllä peukku verkkikselle. Aina ei niinkään ole verkkiksen kanssa ollut.
     
    Miku-91 tykkää tästä.
  11. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Minkäslaista telkkaria kannattaisi katsella n. 500€ hintaluokkaan? Ja minkälaista vältellä? Käytettynä luonnollisesti.

    Vaatimukset ja käyttö:

    - Television katsominen + Netflix + Youtube
    - Appipuolella ei väliä, sillä kaveriksi tulee Apple TV 4k
    - Koko 55 - 65"
    - Äänentoistolla ei (luonnollisesti) väliä kun Genelecit on kaverina

    Siinäpä ne, eli kuvanlaatuun ja luotettavuuteen raha kiinni.
     
  12. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Saamasi töllö on voinut vaurioitua kuljetuksessa. Sehän on kontissa ja rekassa ties kuinka monta kilometriä, kun tulevat toiselta puolelta maailmaa. Jo vuosia televisiot ovat olleet aika heikosti pakattuja siihen nähden, etteivät kestä puristusta tai vääntöä. Ja siitä tietenkin kärsii se loppuasiakas. Tai sitten se on ollut asiakaspalautus? Vai näyttikö ihan uudelta, oli muoviset kiristyshihnat laatikon ympärillä jne.?
     
    Miku-91 tykkää tästä.
  13. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Kyllä tuo uusi oli, kun oli nuo muoviset kiristyshihnat. Itse telkkarissa oli myös suojateipit yms. paikoillaan ja kaikki kaukosäätimet, johdot yms olivat muoveissa ja avaamattomissa, tiiviissä pusseissa. Tästä kuitenkin puuttui suojakalvo itse näytöstä noita reunoja lukuun ottamatta, mutta netin mukaan tuo on Sonylla normaali käytäntö. Ihmeellistä kyllä tuokin, kun mm. LG:ltä tuo suojakalvo löytyy uusista telkkareista.
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Voin vahvistaa myös monen eri lähteen perusteella, ettei Sonyissa ole suojakalvoa näytössä (uutenakaan).
     
  15. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    715
    Saadut tykkäykset:
    97
    Television mukana tulee aika vähän paperisia dokumentteja, mutta tv:n asennusopas yleensä löytyy. Jos opas ohjaa poistamaan kalvon panelin edestä, on se siinä ollut tehtaalta lähtiessä.
     
  16. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    279
    Kyllähän tuolla budjetilla saa jo uudenkin:
    https://www.gigantti.fi/product/tv-...53/samsung-55-au7175-4k-led-alytelevisio-2021
     
  17. juuei

    juuei Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    4
    No nyt on 65oled paikoillaan. Kuvahan on perskuleen hyvä. Rtingsing säädöt näyttää toimivan. Aivot ei meinaa tajuta, että Netflixin logo ei enää oikeassa alalaidassa ole. Katotaan nyt miten kestää.... kaikki "paneelin turvatoiminnot" on päällä. Äkkiseltään paneelin pinta on vanhaan verrattuna parempi. Ei heijastele niin pahasti. Ei se 65" ole niin paljoa isompi mitä 55", että jos vain mahtuu, niin 65" kannattaa laittaa.
     
    KILLPATRICK, IlkkaP ja Hippo tykkäävät tästä.
  18. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 489
    Saadut tykkäykset:
    1 223
    Kun ne nykyisin on niin siroja. Ei reunoja ja se kapeuskin jotenkin pienentää. Kyllä tämän harrastuksen sääntö on, että mikään ei voita lisää tuumia halkaisijaan.
     
  19. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    715
    Saadut tykkäykset:
    97
    Hieno harrastushan se on - television katselu.
     
    kimbyyri tykkää tästä.
  20. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Eilen illalla tuli tuo uusi telkkari ja äsken tuli asenneltua se. Tällä kertaa paneeli on virheetön, eli ei ole kuolleita pikseleitä tai jälkiä näytössä. Sitten vain nauttimaan hyvästä kuvasta. :)
     
    IlkkaP, JanneB, JaLe and 2 others like this.