Nälkäpeli - Matkijanärhi Osa 2 (Hunger Games: Mockingjay, Part 2, The) (2015) (Francis Lawrence / Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 15.06.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Nälkäpeli - Matkijanärhi Osa 2 on Nälkäpeli -leffasarjan viimeinen ja koko tarinan päättävä elokuva, jossa Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) saa huomata, että pelin panoksena ei olekaan enää vain henkiijääminen, vaan myös koko tulevaisuus.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 20.11.2015)
     
  2. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Ensimmäinen näkemäni, sekä näistä näläkäpeleistä että (kummankin) Lawrencen elokuvista. Vaikka pihalla olemista väkisin kaikesta aiemmasta tietämättömänä tapahtuikin, kyllä tästä pystyi hyvin nauttimaan silti. J.Law on kyllä pirun karismaattinen ja osaava mimmi, taisi pikku ihastuminen jopa tapahtua :) Varsin upea visuaalisesti ja siinä yhdessä taistelussa oli kivan v-mäinen meininki. Muutenkin toimivia kohtauksia, jos nyt ei mitään unohtumatonta. Sellainen hyvä 3½/5 tuntuu sopivalta.
     
  3. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Viimeinen osa oli sarjan ehdottomin pohjanoteeraus, vaikka eipä tama sarja nyt mikään elokuvahistorian merkkiteos ollut millään mittapuulla. 15-vuotiaille pojille tama on varmaan täydellinen elokuva. ½/5.
     
  4. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 992
    Saadut tykkäykset:
    264
    Viimeinkin sai tämän elokuvasarjan loppuun katsottua. Nämä ovat melko outoja leffoja. Kohdeyleisö on oletettavasti sangen nuorta, mutta elokuvat ovat ihmeen raakoja. Porukkaa kuolee niin että. Välillä jopa yllätti, kun joku sangen näkyvästi esillä ollut tyyppi kuolla kupsahti. No ei nämä Nälkäpeli-leffat tosiaan mitään huippuja ole, mutta ihan ok rymistelyjä. Suurin miinus siitä, ettei oikein mikään hahmoista koskettanut mitenkään, eikä kenenkään ottamuksista loppu peleissä välittänyt tuon taivaallista.
     
  5. Zeick

    Zeick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    5
    Aika tavalla samaa mieltä scentedin kanssa. Katsoin vähän pakkopullana tuon neljännen osan (kolme aiempaa on katsottu, ja kaksi ensimmäistä osaa olivat mielestäni yllättävän hyviä) ja ei kyllä vakuuttanut. Elokuvassa upotaan melkein heti alussa kliseesuohon eikä siitä päästä ylös missään vaiheessa. Panemin alistetut kansat ovat nousseet kapinaan yksinvaltaista kuolemansairasta Snow-vanhusta vastaan. Kapinan propagandakeulakuva, matkijanärhi Katniss Everdeen lähtee uskollisen teiniseuraajalaumansa kanssa salaiseen tehtävään saadakseen Snow'n edesvastuuseen brutaalista, lukemattomia ihmishenkiä vaatineen hirmuhallinnon pääjehuna toimimisesta.

    Elokuvaa vaivaa päämäärättömyys, rytmitys ja ympäriinsä poukkoilu. Yhdessä vaiheessa epärealistisen hyväntuoksuisessa viemärissä ilmestyy vihamielisiä harmaita zombihirviöitä, joiden olemassaololle annetaan väkinäinen selitys, eikä tämän jälkeenkään kerrota mitään heistä tai heidän kohtalostaan edes Panemin vapauttamisen jälkeen. Aivan täysin turha päälleliimattu kohtaus jonka olisi voinut leikata pois kokonaisuuden kärsimättä. Ilmeisesti on itseisarvoisesti pakko saada toimintaa ja jännitystä tasaisin väliajoin riippumatta siitä mikä pointti siinä on. Tai no, saatiinhan siinä se yksi teinisoturipoika pois päiviltä, jonka nimeä en muista.

    Selviää, että kapinallisten johtaja juoni Katnissin pään menoksi, ja sitten Katniss tappaa hänet teloitusareenalla koko maailman silmien edessä täysin ennalta-arvattavalla tavalla. Juonenkäänteet näkee kauan ennen niiden tapahtumista ja paperinohuiden hahmojen kuolemat - sekä hyvisten että pahisten - eivät kosketa tippaakaan. Epilogikin tulee yllättäen ja töksähtäen ja katsoja jää kysymään miten Panemin kävi valtatyhjiön synnyttyä toisen kerran lyhyen ajan sisällä. Ja "lue kirja, siellä kerrotaan!!!" ei kelpaa vastaukseksi. Elokuvan on seisottava omilla jaloillaan, ja sitä se ei tee. Olisi ollut parempi lopettaa elokuva ilman epilogia kuin tuollaiseen puolivillaiseen pannukakkuepilogiin.

    Arvio: 1,5/5

    Toivottavasti sarjan seuraava osa (2023 marraskuussa on ensi-ilta) käyttää enemmän mielikuvitusta. Jennifer ei tule siinä olemaan mukana - kyseessä on esiosa.;)