JVC N7 kokemuksia

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana xtn, 28.07.2021.

  1. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    Sellaiset 60h verran tullut kokemuksia otsikon tykistä. Tässä hieman plussia ja miinuksia. Katseluhuone pieni musta betonikoppi jossa heijastukset minimoitu ja ikkuna tilkitty. Katseluetäisyys 2,5m ja tykin linssi kankaasta n. 3,4m päässä. Kangas 106" 16:9 ei ääntä läpäisevät eli kaiuttimet ovat kuvan sivuilla. Keskikaiutinta ei ole. Tuijottelen leffoja pääasiassa itsekseni, niin toimii äänen osalta ihan OK näin.

    Plussat:
    - Paljon kehuttu JVC:n musta. Onhan se hienoa katsottavaa kyllä. Tätä kuvastaa hyvin se ettei aiemmin kankaan edustalla majailevien subbarien takana oleva pieni led valo häirinnyt. Nyt häiritsi ja teipattu ledit piiloon. Ts. kun tykki näytti aiemmin täysin "mustaa", niin kuva oli sen verran valoisa ettei tuon ledin kajastus erottunut.

    - HDR ja 4k. Eiväthän nuo nyt mikään laadun tae ole sinänsä mutta laadukkaalla julkaisulla on kyllä hyvännäköistä kuvaa. HDR ei oikeastaan ollut tuttu edes TV puolelta aiemmin. Kovin isot odotukset tykki HDR:lle ei ollut. Luetun perusteella tykit ovat tähän kelvottomia. Mutta on tuo HDR kuva hienompaa mitä SDR vastineensa. Vertailin tätä mm. John Wick 3:lla.

    Miinuksia:
    - Hinta. N7 hinnalla ostaa uuden Epsonin faux4k laitteen useamman vuoden peräkkäin.

    - Tuulettimen melu. Etenkin high lamp modessa äänekäs vehje. Tämä tuli jokseenkin yllätyksenä. Laitteen mittoja ja kokoa tutkailessa arvelin sisälle mahtuvan jäähdytyskomponentteja hyvin. Noh kaikkeen tottuu mutta esim. Quiet placen kaltaisia leffoja katsellessa menee leffanautinto tuuletin "atmoksia" kuunnellessa.

    Muita huomioita:
    - Tämän meinasin laittaa miinusosastolle mutta asia on jostain syystä parempi nyt. Alkuun oli hieman ongelmia mustaa lähellä olevien sävyjen kanssa. Ei meinannut erottua riittävästi. Joko laitetta on sisäänajettu ja se vaikuttanut? Tai sitten olen jotain muuta asetusta muuttanut jolla ollut vaikutusta. Esim. AV:sta disabloitu mahdolliset skaalaukset ja konversiot pois.

    - Eri katseluasetuksia tullut testailtua mutta nyt menee pääosin siten, että HDR:llä high lamp mode päällä ja Theater Optimizer mid levelillä sekä contrastia säädetty yksi pykälä ylös. AutoIris asetuksella 2 (max aukko 0). SDR:llä low lamp mode, Brightness -2 ja contrast +1, AutoIris asetuksella 2 (max aukko -4).

    No tuliko ostoskrapulaa? Ehkä aivan hetkeksi mutta nyt on krapula ohi eikä kävisi mielessäkään vaihtaa laitetta mihinkään muuhun. Häikäisevän hyvää kuvaa! Edellinen tykki oli Sonyn hw65.
     
    Hippo, LdLcd, latexii and 1 other person like this.
  2. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Kandee koittaa tuota tummanpään erottelevuutta testata jollain SDR -materiaalilla, missä paljon mustaa niin että heität iiriksen esim. -10 säädät vilkkuvat mustat palkit testilevyltä ja katsot miltä näyttää. Sen jälkeen annat iiriksen olla -10 mutta heität manuaalista -> auto1 tai auto2 asetukselle, ja katsot oliko vaikutusta etc.

    Muistaakseni kovimmat kontrastilukemat on mitattu tuolla about -10.

    Kolometriä sitten koneeseen jossain vaiheessa ;)
     
    xtn tykkää tästä.
  3. Back In Black

    Back In Black Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.08.2020
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    32
    Mitä enemmän tykki valaisee huonetta = sitä huonompi mustan taso. Aloittaja ei maininnut, että mikä on etäisyys sivuseinästä kankaan reunaan, mutta joka tapauksessa pienessä huoneessa JVC:n kyvyt menee osittain hukkaan.

    Itselläni myös pieni huone epsonin 9400 varten, ja se on kattoa myöden mustalla valoa imevällä materiaalilla päällystetty. Se auttaa paljon, mutta kaikkeen sekään ei pysty. Sivuihin voi halutessaan laittaa teräväreunaisen ritilärakenteen joka estää valon heijastumista vielä enemmän, mutta paras on aina kun kuvan reunoille jää mahdollisimman paljon tyhjää. Eli siis optimi olisi ääretön, sysimusta tila.

    JVC tuottaa vähemmän hajavaloa kuin oma laitteeni, mutta siltikin, en raaskisi noin kallista tykkiä laittaa koirankoppiin kyllä. Se on suuri kompromissi, jos pyrkimyksenä on paras mahdollinen kuva. Kangas on tottakai tässä kaiken a ja o mutta ei siitä sen enempää. Eikä tuon hintaisen laitteen kaveriksi laiteta tietenkään mitään tusinapaskaa. Oma kankaani on mittatilauksena tehty koska halusin just precis maksimin kuvakoon ja homma on toiminut.
     
  4. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Eräs tykkien myyjä osasi käyttää hyväkseen tuota suurta tilaa. Hän esitteli tykkiä suuressa yleisessä tilassa, jossa hajavalo hävisi ympäristöön. Kieltämättä kuva näytti hyvältä. Vasta myöhemmin tajusin myyjän oveluuden, vasta-alkaja kun olin. Normaalissa olohuoneessa siroavaa valoa tulee aika paljon.
    En itse viitsi laittaa pimennysverhoa alas(musta rullaverho), kun on erittäin hyvä ALR-kangas, joka plokkaa ympäristöstä heijastuvan valon tehokkaasti.
    Olisipa ollut noita ALR-kankaita aiemmin saatavilla. Täytyypä kuitenkin ryhdistäytyä ja testata taas pimennysverhon vaikutus.
     
    Back In Black tykkää tästä.
  5. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    Eipä siinä ole kuin sellaiset 40cm seinästä kankaan reunaan. Seinällä Moltonia vähentämässä heijastuksia. Häiritsevin elementti tilassa valkoiset etukaiuttimet. Mitä lie miettinyt näitä hankkiessa. Alkujaan mulla oli tässä tilassa 2.0 setti telkkarilla ja huone perus valkoinen. Varmaan ne valkoiset kaiuttimet näytti nätiltä siinä vieressä :)

    Hyvä (ja kallis harrastus). Ikinä ei ole valmista. Pientä parantelua aina. Huoneen koolle ei nyt oikeen voi mitään.
     

    Liitetyt tiedostot:

  6. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    352
    Saadut tykkäykset:
    72
    Mukavia kirjoituksia. Itsellä N5 olohuoneessa, nyt kesän aikana käyttänyt vanhempaa x35 mutta eilen vaihdon takaisin N5:n ihan perus bluraylla kuva dynaamisempi kuin vanhemmalla x35 ja tuulettimen taso low lampilla hiljaisempi. N5:lla high lamp omasta mielestäni äänekäs, tulee vanhemmat DLP vehkeet mieleen. N5 HDR kyllä tykiksi oikein hyvä. Vertaan aiempaan Sonyn 365 jossa HDR tumma.
     
    xtn tykkää tästä.
  7. Back In Black

    Back In Black Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.08.2020
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    32
    On aika disasteri juu valkoiset kaiuttimet ja vielä niin, että että niiden etulevyt ei ole kuvan tasalla. Ne toimii siis peilinä. Mutta komian näköinen huone muutoin. Teippasin itse jopa tietokoneen virtanappulasta hohkaavan valon piiloon, mutta enää sekän ei ole ongelma kun siirryin suoratoistamaan sillä nvidian murkulalla.

    Vanhassa asunnossa oli irtomatto vaalean lattian osittaisena peittona, mutta uudessa kämpässä ja huoneessa on musta kokolattiamatto. Katto on itselläni mustaa fleeceä niitattuna ja liimattuna vanereihin ja saumoissa mustat listat. Vaalea katto on myrkkyä projektorille.
     
  8. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    ^ laitetaan laastaria nyt alkuun. Mustaa kartonkia kaiuttimien sivuille. Kaiuttimet itseasiassa erottuu leffan aikana turhan hyvin muutenkin joten ei asia tuolla "laastarilla" huonommaksi mene. Ainakin voi kokeilla miten toimii.

    Aika moni valittanut tästä asiasta ulkomaalaisilla foorumeilla. Jos katselutilan saa viilennettyä, niin saattaa vaikuttaa miten paljon tuuletin ottaa kierroksia. Hetki sitten kun oli ulkona lämpösämpää, niin tässä katseluhuoneessa oli lämmöt parhaimmillaan 27 astetta. Nyt ollut sellaista 25 astetta.
     
  9. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Taitaa olla jokaisessa laitteessa ongelmana se että lamp full power on äänekäs. Hushboxi ois kyl mukava, mutta mutta..
     
    xtn tykkää tästä.
  10. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    Verrokkina edellinen laite jonka high modeen ei juuri tullut kiinnitettyä huomiota. Tehtaan speksien mukaan 1800 lumenin laite. Selkeästi (korvakuulolla mitattuna) hiljaisempi laite. Onkohan noista hushboxeista miten kokemusta maailmalla... millaisia toteutuksia ja kuinka paljon vaikuttaa? Tuuletuskanavat pitää kuitenkin jättää auki.
     
  11. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Mitä avsforumilla lukenut niin kyllähän tuota laitteesta tulee erittäin hiljainen hyvän hushboxin myötä.
     
  12. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    ^^ Käytännössä vaikea asia.
    Tykit ovat nykyään niin kookkaita. Silloin, kun minä tein hushboxin(>20v. sitten), niin tykki oli jotain 35x40x7cm suunnilleen.
    Valitettavasti postaukset ovat poistuneet vuosien saatossa foorumilta.
    Hushboxini peitti kokonaan tykin ja siinä oli 1 kanava tuloilmalle ja ilma poistettiin 2 vierekkäisen kanavan kautta. Lasi-ikkunan kautta kuva heitettiin scriinille. Poistoilmalle oli 2-kertaisella nopeudella ilmaa liikuttava flekti. Flektit olivat tietokoneflektejä. Boxissa oli läpinäkyvä irroitettava kansi(10mm plexi) ja kannen alapuolella lämpömittari, josta seurasin boxin ilmatilan lämpöä, tykkikin roikkui plexistä ruuvien varassa.. Boxi oli 10mm mdf-levyä.
    Olohuoneen pöydällä tykki boxeineen oli koekäytössä. Melkein 1. kerralla homma toimi ja ääntä ei kuulunut käytännössä ollenkaan. Lisäsin kokonaisuuteen vielä prismankin. Lämmön hallinta oli tärkeämpi kuin äänen, mutta ei ollut vaikeaa sekään. Tykki oli katonrajassa millin tarkkuudella säädettävällä hyllyllä.

    Tykit ovat nykyään niin massiivisia, että tuollaisen ison tykin hushboxia ei ole järkevää tehdä. Pienemmässä tykissä tuo onnistuu paremmin. Onhan niitä pienempiäkin tykkejä olemassa, hyviäkin. Sanoisin, että ei kannata yrittää tehdä hushboxia tuollaiseen isoon JVC:hen, se on iso juuri siksi, että se on yritetty tehdä hiljaiseksi, mutta ei ole oikein onnistuttu siinä.
    Sonyllahan on hiljainen aito 4K-tykki, mutta se on hyvin kallis.
    Minulla on tuo JVCn X5000 malli ja olen siihen kaikin puolin tyytyväinen, myös äänen osalta. Eipä ole ollut tarvetta vaihtaa tykkiä.
     
    Back In Black tykkää tästä.
  13. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Vaatii kai käytännössä poistoilman flektejä 2 pisteeseen, kun ilmaa poistetaan 2 pisteestä(tykin etupuolelle) ja tehokkaat flektit molemmille poistopisteille. Tykkiähän voi käyttää eco-nopeudella, kun ilman poisto paranee. Ehkä.
    Muuten voi olla aika yksinkertainenkin.
    Olisiko sinulla linkkiä tuollaiselle toteutukselle? Kiinnostaisi kovasti! Olisin itsekin ehkä harkinnut tykilleni hushboxia, mutta olen nykyiseen tyytyväinen, kai tuo akustoiva alakattokin vähentää tykin ääntä...
    e: ihan mielenkiintoinen topiikki, jatkakaa!
     
    Viimeksi muokattu: 02.08.2021
  14. Back In Black

    Back In Black Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.08.2020
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    32
    Meikäläisen "hushbox" on vaatehuone, joka sattui olemaan sopivasti seinän takana. Seuraava ongelma reiän tekemisen (ja luukun) jälkeen oli se, että ovi ei mahtunut aukeamaan vogelsin kattotelineen kanssa. Arvatkaa vituttiko? No, ei siinä mitään. CNC-koneistaja kun olen, niin tein salamyhkäisesti mutta kuitenkin täysin avoimesti CAD:lla kuvan telineestä joka sopii täydellisesti epsonin takana oleviin reikiin. Oli muistaakseni jopa M4 ruuvit, mikä on vaikea ymmärtää, mutta mittasin paikat ja hyödynsin ne kaikki. Ajattelin että ei varmana tipu.

    Hain K-raudasta pitkiä kuusiokoloruuveja ja prikkoja ja se oli siinä. Ensin kiskot vatupassilla kattoon ja siiten vaan nostaa tykin sinne, ja siinä oli ruuvattuna valmiiksi muo vaakapalat jotka vaan törkättiin kiskoihin. Se oli ns. "hänes". Teolliseen tuotantoon tuo ei käy koska alumiinia meni pitkälti yli toista metriä. Tekijä kun suunnittelee niin tulee kallis mikä toimii, mutta inssi kun suunnittelee niin tulee halpa ja paska.

    Projektorin äänekkyys tulee monelle yllätyksenä ja vasta kotona. Epsonissa tuulettimen lisäksi kovaa ääntä tuottaa iiris, ja se yllätti minut. Tykin ääni ei. Eli vaikka tykki on naapurihuoneessa, niin se helvetin rutkutus kuuluu, jos käyttää automaattista iiristä. No, ladan hinnalla ei saa mersua, mutta luulin että karvan alta 3000 vehje olisi paremmin suunniteltu. Jos mietitte hushboxeja niin koittakaa ensin että miten paljon projektorin tuuletin/tuulettimet liikuttaa ilmaa, ettei käy väärin.
     

    Liitetyt tiedostot:

  15. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Itse tehty ja toimiva on aina oikeutettu ylpeyden aihe.:)
     
    Back In Black tykkää tästä.
  16. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    Muistin, että taloudessa on myös vastamelukuulokkeet joten päätin testata yhden leffan niillä. Yleensä silloin kun on mahdollisuus jotain katsoa, niin muu perhe unten mailla, ts. äänenvoimakkuudet pitää olla hiljaisella. Kuulokkeet suodatti projektorin hurinan lähes kokonaan pois. Ja tietty äänenvoimakkuudesta ei tarvinut murehtia. Eli sinänsä ihan hyvä kokeilu, joskaan ei tästä varmasti pääasiallinen tapa tule leffojen katseluun. Sivuhuomiona mainittakoon etteihän noita kuulokkeita saanut Denonin X3300W AV vahvariin kiinni vaan nämä piti liittää A-TV laitteeseen. Vahvistimessa tuki Bluetoothille mutta vain vastaanottamiseen. Lähetystä siinä ei ole.
     
  17. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    352
    Saadut tykkäykset:
    72
    Onko teillä liitettynä A-TV4k projektoriin. Jostain syystä kuva pysyy pimeänä, kun valitsen läpimenevän Denonin 4kformat valikosta enchanced mutta standardilla tulee läpi, tosin ei HDR:nä vaan 4pelkästään 4k:na. TV:lla menee hdr:nä ja tuolla e-asetuksella. Panasonicin 820 kanssa ei tällaista ongelmaa ole, vaan menee nätisti tykille jonka uusin firmware tunnistaa tuon HDR:n suoraan. Tykki siis N5. Ja sori jos menin vähän aiheen sivusta.
     
  18. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    ^A-TV kytketty vahvariin. Mikä Denon sulla on? Täytyy vielä tuplatarkistaa omat asetukset kun tykki seuraavan kerran päällä. Tykki kyllä ilmoittaa saavansa HDR kuvaa.
     
  19. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
    Back In Black tykkää tästä.
  20. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Itsellä tykki myös takahuoneessa kuten BIB:llä sillä erotuksella että aukko katselutilaan on huomattavasti pienempi ja kuva-ala rajattu vielä siinäkin kohtaa vähentäen hajaheijastukset minimiin. Alunperin tarkoituksena oli laittaa väliin myös optinen lasi mutta se on toistaiseksi jäänyt, onko noista joillain omakohtaisia kokemuksia? X5900 myös täysteholla äänekäs mutta pienen aukon ansiosta ei juuri ole häirinnyt katselemista mutta toki lasilla saisi äänettömän...