NHL

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Professional, 03.10.2013.

  1. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Lainehan on edelleen tulevana kesänäkin vielä rajoitettu agentti, eli ei voi noin vain päättää, minne menee. Columbusin kannattaa kärsivällisemmin katsoa tämä kortti loppuun ennen liian pikaisia johtopäätöksiä.

    Laineen osakkeet eivät välttämättä ole niin korkealla muiden joukkueiden silmissä kuin jotkut fanit saattaisivat odottaa.

    Jos nuorella pelaajalla on mennyt luistimet ristiin jo kahden ensimmäisen seuransa valmentajien kanssa, pelaaja on melko yksipuolinen sekä huonompi/laiskemman asenteinen puolustussuuntaan, ja onnistuakseen maalinteossa vaatii täydelliset ketjukaverit, ei tämmöinen kaveri ole välttämättä kovin korkealla muiden seurojen hankintalistalla.

    Lisäksi riskitekijöitä ovat Laineen selkävaivat ja se, että jos Laine hankittaisiin sniperiksi/ylivoimaspesialistiksi, on ollut nähtävissä myös sitä, että muut joukkueet ovat osittain oppineet pelaamaan/puolustamaan Laineen laukauksen pois. Ei välttämättä löydy montaa jengiä, joilla sattuisi olemaan juuri Laineen kannalta täydellinen sentteri ja laituri 1-2 ketjuissa, mutta Laineen laiturin paikka vapaana, ja vielä niin, että palkkakatossa olisi tilaa Laineen palkalle huomioiden kaikki noi riskitekijät. Laineen agentti ei välttämättä suostu kovin monen millin palkan pudotukseen siitä 6,75$M:sta.
     
    nepa tykkää tästä.
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Olette täysin oikeassa tuossa, että Laine onkin rajoitettu vapaa agentti. Meni vähän ohi itseltä tuo. Se toki rajoittaa mahdollisuuksia. Mutta lähinnä Laineen itsensä kannalta toivon, että hän pääsisi parempaan seuraan tai Columbus kuitenkin yrittäisi hyödyntää Laineen vahvuuksia. Olipa Laineesta mitä mieltä tahansa, niin tuskin häntä kannattaa väkisellä yrittää peluuttaa siten, että tulos jää nollaan. Eipä siitä puolustamisesta hyötyä ole, jos hyökkäyspäähän ei sitten jää paukkuja enää ja pisteitä ei tule. Ja Laineen kaltaiset kaverit elävät niistä maaleista, joten kyllähän se itseluottamusta syö, vaikka puolustaminen onnistuisi, jos ei kuitenkaan maaleja tule.

    Esimerkkinä käykööt vaikka Pavel Bure, joka ei pahemmin tainnut keskiviivaa alempana koskaan pelata, mutta hänen vahvuuksiaan hyödynnettiin sitten hyökkäyspäässä. Myllys osaa kertoa tarkemmin.
     
  3. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Pavel Bure oli toki teknisesti selkeästi parempi ja nopeampi luistelija sekä mailankäsittely (harhauttelu) -tekniikaltaan parempi kuin Pate sekä Bure pystyi yksilöosaamisellaan rakentaa itselleen paremmin maalipaikkoja ketjukavereista huolimatta, niin en vertaisi Patea Bureen.

    Parhaimpien päivien Pate Lainetta vertaisin enemmän Stamkosiin. Molemmilla jossain määrin suht paljon saman tyylistä maalintekosektoreille sijoittumista ja syötöistä one-timer-maaleja sekä lyhyen haltuunoton jälkeen rannarisijoitus-maaleja. Joskin Stamkos ainakin myös muilla osa-alueilla jonkin verran parempi kuin Pate. Siitä en tiedä, osallistuuko Stamkos missä määrin puolustamiseen.

    Nykyisistä hyökkääjistä, joista ei hirveästi ole apua puolustamisessa, lähinnä Johnny Gaudreau mielestäni muistuttaa eniten Burea. Joskin Bure oli vielä nopeampi.

    Patesta täytyy se positiivinen huomio sanoa, että sen heikon 18-19 kauden jälkeen nosti ihan kiitettävästi tasoa 19-20 kaudella. Ehkä hänestä tulee vielä 70-80 pisteen ja 35-40 maalin mies. Jos Barkovista tulee vapaa agentti (vai tuleeko vasta vuoden päästä), niin Barkov olisi varmaan eräs parhaimpia senttereitä Laineelle, mikäli Sasha signeeraisi Columbukseen...
     
    nepa tykkää tästä.
  4. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
    Kohtaa alkaa vsportsuomen instassa 3 tunnin live missä jännätään trade deadlinea Antti Mäkisen johdolla, vieraina mm. Mikko Rantanen ja Alexander Barkov.

    Floridalla olis nyt niin paljon rahaa käytettävissä, että olis se kova ja ihan mahdollinen, että Laine lähtis Floridaan Barkovin rinnalle, olis se kova! :D

    Edit: Salaisissa toiveissa oli myös, että Pekka Rinne olis lähtenyt Coloradoon pyttyjahtiin, mutta sinne tulikin joku väsyny Dubnyk...

    Edit2 Vatanen siirtyy Dallasiin
    Edit3 Hakanpää siirtyy Carolinaan
     
    Viimeksi muokattu: 12.04.2021
  5. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Milloinkohan on odotettavissa päätös pääseekö änäripelaajat tuleviin olympialaisiin vai ei?

    Olympialaiset kuitenkin jo alle vuoden päässä. Jos nyt ihan bisnesnäkökulmasta pitäisi veikkailla, niin eivät pääse, koska koronan takia menetetty tuloja ja ehkä ensi kaudella seuroissa päästäisiin jo jotenkin normiin takaisin takomaan rahaa. Toisaalta olympialaiset Kiinassa voisi olla hyvä näyteikkuna jääkiekolle sikäläisiä markkinoita ajatellen.

    Tämä on vähän hermostuttava aihe siksi, että Suomella on aika paljon nuorta pelaajaa änärissä, jotka menestyvät, mutta meillä ei ole ollut näistä koottua joukkuetta kasassa oikeastaan koskaan. Tilanne on siis ihan eri kuin ennen vanhaan, kun aiemmin kaikki parhaat ovat olleet mukana. Niin se aika vaan menee, nyt jo 7 vuotta Sotshistakin.
     
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
    Tosiaan mitään virallista varmistusta ei ole tullut, mutta eiköhän ne sinne pääse...

    https://www.jatkoaika.com/Artikkeli...aste-jos-NHL-pelaajat-nähdään-Kiinassa/228177

     
  7. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Nyt kun Jets tyrmäsi Edmontonin, oli lehtijuttu missä suitsutetaan Jetsin hyökkäyskaluston leveyttä (ja moititaan Edmontonin ohuutta). Kun Laine pelasi joukkueessa narratiivi oli jotain sen suuntaista, ettei löydy kuin yksi hyvä keskushyökkääjä joukkueesta ja Laine kärsii heikoista pelikavereista. Näin ne tarinat muuttuu, toki joukkueetkin.

    Mutta mitä mieltä olette Puljun tehoista Edmontonin ykkösketjussa? Minusta ne ei ole lainkaan sillä tasolla, millä pitäisi ja voisi olla. Jos kaveri vierellä latoo yli 100 pistettä tynkäkaudella, miten on mahdollista jäädä rinnalla niin pieniin lukuihin?

    Kekäläinen kuhisuttanut eurooppalaisvalmentajamahdollisuudesta puhuessaan. Ennakoisiko tämä J. Jalosen pestiä, jää nähtäväksi. Itse toivoisin näin olevan, vaikka se olisi samalla Kekäläisellekin riski. Kekäläinen sai kuitenkin juuri pitkän jatkosopimuksen itse, mikä mahdollistaisi Jalosen kokeilun.
     
  8. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Niinhän se joukkue muuttuikin, kun Laineen ollessa siellä hänen sentterinsä oli Little, joka ei ole se ihanteellisin keskushyökkääjä tulosketjuun. Nyt siellä on Stastny ja Laine-kaupassa tullut Dubois. Connorista on tullut kova maalintekijä ja Ehlers otti tällä kaudella uuden kehitysaskeleen, niin kyllähän tuolla tekijöitä riittää. Edmontonissa on McDavid ja Draisaitl eikä oikein muuta.

    Jos katsoo vaan tehoja, niin ei näe koko kuvaa. Puljujärvi on pelannut siinä ykkösessä parhaiten tuosta jengistä. Hänen roolinsa on tehdä tilaa, noutaa kiekkoja ja tehdä maskia eikä niinkään tehdä sitä peliä. Monesti kauden aikana näki, että jos Jesse tuli kiekon kanssa keskialueelle, niin hän siirsi sen nopeasti kaverille ja rynni itse maalin eteen tai päätyyn hakemaan kiekkoa. Hän on pelannut kauden aikana simppeliä peliä ja käyttänyt vahvuuksia hyväksi eli nopeutta ja isoa kokoa. Hän tekee paljon peliä edistäviä asioita, mitkä auttavat ketjukavereita. Se on ihan normaalia, että parhaistakin hyökkäysketjuista löytyy työmyyrä, joka ei saa niin paljoa pisteitä, koska esimerkiksi maskissa seisomisesta ei saa pisteitä, vaikka maskimiehen ansiosta veska ei vetoa nähnyt eikä pystynyt torjumaan.

    Puhutaan muutenkin pelaajasta, joka vasta lyö itseään läpi NHL:ssä, niin ei voida olettaa että heti tekisi valtavia pisteitä, vaikka pelaisi kenen kanssa. Ikää on vasta 23 vuotta, joten ei puhuta mitenkään valmiista pelaajasta. Yleensä näillä isokokoisilla pelaajilla kestää pidempään kehittyä, koska menee aikansa, että isoon runkoon saa sitä lihasta tarpeeksi ja oppii käyttämään sitä oikein ja saa luistelun sekä tasapainon kohdilleen. Jessellä on vielä tekemistä tämän suhteen.

    Puljujärvi ei myöskään pelaa Edmontonin ykkösylivoimassa ja kakkosylivoima ei juuri saa minuutteja (tai puhutaan pikemminkin sekunneista). McDavid teki esimerkiksi reilun kolmanneksen (35%) kauden pisteistään ylivoimalla, Jesse teki 16%. Ensi kaudeksi, kun Jesse ottaa kehitysaskeleita ja pääsee ykkösylivoimaan, niin alkaa tulemaan lisää pisteitä. Tällä kaudella pistetahti oli 0,45 pistettä per peli, niin ensi kaudeksi 0,5 pistettä per peli ja sen ylitys olisi hyvä ja realistinen kehitysaskel pistetehtailussa. Näen Puljujärven hyvin Zach Hymanin kaltaisena pelaajana, joka pelaa Toronton ykkösessä työmyyrän roolia. Isomman kokonsa ja paremman laukauksensa ansiosta uskoisin Puljujärven yltävän parhaimmillaan 60 pisteen kausiin. Siitä 90 pisteen potentiaalista, mikä nähtiin draftin aikaan kannattaa luopua ajatuksena.

    Jalonen olisi hienoa nähdä NHL:ssä. En tiedä haluaisinko häntä nykyiseen Columbukseen, haluaisin että Kekäläinen hankkisi sinne sitten ainakin sentterivahvistuksia, koska tuota tämän hetken jengiä on tavattoman vaikea valmentaa menestyksekkäästi. Keskushyökkäys on vaan NHL:ssä vielä korostuneemmin tärkein osanen hyökkäystä kuin muualla ja tuommoiseen joukkueeseen valmentajaksi meneminen ensimmäiseksi NHL-pestiksi on todella vaikea paikka.
     
    Professional tykkää tästä.
  9. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
    Toisaalta Columbus olis hyvä paikka Jalosella, koska sieltä puuttuu ns. tähtipelaajat ja puolustava pelitapa on jo valmiiksi tuttu siellä. Jalonen vois tehdä tosta jengistä vähän Islanderssin kaltaisen tasaisen suorittajan. Mutta kunnon keskushyökkääjän ne kyllä tarvitsee, jos Laineen meinaavat pitää.
     
    Vole tykkää tästä.
  10. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Hyvä pointti tuosta Columbuksen pelitavasta. Sitten vielä, jos miettii suomalaisesta näkökulmasta, että jos Laine ja Lehtonen pidetään jengissä, niin he ovat Jaloselle tuttuja ukkoja ja varmasti saisi enemmän heistä irti kuin edeltäjänsä.
     
  11. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
    Huhhuh, Lehkonen iskee Montrealin finaaliin! Nyt vielä kun Islanders voittais Tampan 7 pelissä, niin olis kyllä hienoa!
     
    htavilap tykkää tästä.
  12. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Hallitseva mestari Tampa sitten kukisti viimein Islandersin. Kova temppu Montrealilta mennä noin pitkälle ja vielä tapa miten sen ovat tehneet. Nyt on kuitenkin melkoinen vuori kiivettävänä, ei kumminkaan mahdoton.

    Molemmilta löytyy huippumaalivahti, hyvä puolustus ja neljä hyvää ketjua. Toki materiaalietu on Tampalla, mutta niin se etu oli muillakin Montrealin aiemmilla vastustajilla. Tampa Bayllä on hieman loukkaantumisongelmia, kun Kucherov ei varmasti ole täydessä iskussa ja vähän on epäilty Hedmaninkin tilannetta. Montrealilta on pudotuspeleissä löytynyt ratkaisijoita jokaisesta ketjusta aina tarpeen vaatiessa ja joukkue pelaa todella ahkerasti. Tampalla ne ratkaisijat ovat pääosin löytyneet ylemmistä ketjuista, mutta varmasti tuo nelosketjukin pystyy maalin runnomaan tilanteen tullessa, ja se kolmosketju on tehty pudotuspelejä varten. Montrealin alivoima on ollut mielettömässä tikissä pudotuspeleissä ja Tampan ylivoima taas on tunnetusti murhaava, joten jännä nähdä, kun nämä kaksi kohtaavat.

    Tampa tuskin pystyy ensi kaudella pitämään tätä nippua kasassa, koska ovat jo nyt yli palkkakaton ja aika maagisia liikkeitä saa GM tehdä, että tärkeimmät pelaajat saataisiin säilytettyä. Niitä tärkeitä ukkoja löytyy miltei 20 kappaletta. Eli juuri tällä porukalla on heidän viimeinen tilaisuus ottaa mestaruus ja todennäköisesti ensi kaudella ei ole yhtä kovaa jengiä kasassa.

    Suomalaissilminhän Montrealin voittoa toivoisi ja muutenkin Montreal on se altavastaaja ollut ja hieno tarina tänä vuonna. Uskon kuitenkin Tampa Bayn voittavan toisen mestaruuden putkeen, vaikka Montreal laittaa kovasti kampoihin ja Price venyy kuin kumiukko. Sarja menee 4-2 Tampa Baylle. Olen mielelläni väärässä voittajan suhteen.
     
    Professional tykkää tästä.
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
  14. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Finaali 3-0 Tampalle tällä hetkellä. Vähän antikliimaksi ollut. Montreal ei ole missään vaiheessa ollut uhka Tampalle.
     
  15. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
    Kauheita virheitäkin Montreal tehny, ei mitään palaa oo tolla pelillä Tampaa vastaan.
     
  16. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tampa Bay mestariksi otteluvoitoin 4-1 ja Vasylevskille Conn Smyth -palkinto. Voittajasta ei jäänyt paljoa jossiteltavaa ja Vasy oli dominoiva pudotuspelien ajan. Olisi tuosta joukkueesta voinut muitakin hyviä nimiä nostaa, mutta mielestäni Vasy ansaitsi pystin eniten.

    Stanley Cup jatkaa suomalaisten karttamista, joskin Tampa Bayn kolmosmaalivahti Christopher Gibson pääsi kannua hipelöimään. Nimeä hän ei kannuun saa, koska pelasi vain kaksi NHL-peliä runkosarjassa eikä hänen katsota voittaneen mestaruutta. Nämä nyt on tietenkin semantiikkaa, kun hän oli kuitenkin mukana ja näin, mutta käytännössä ei nyt ollut voittamassa.

    Kausi tätä myöten pakettiin ja onnittelut vielä Tampa Bayhin. Jääkiekkouutisia ei pääse pitkäksi aikaa karkuun, sillä kahden viikon päästä on ensin laajennusdrafti ja sitten drafti, ja heinäkuun viimeisellä viikolla avautuu pelaajamarkkinat. Luultavasti tässä ennen laajennusdraftia alkaa tapahtua joukkueiden liikkeitä, joten kovin vilkas heinäkuu edessä, mitä on mielenkiintoista seurata.
     
  17. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
    https://www.is.fi/nhl/art-2000008172208.html

    Jaloselta pikku näpäytys :D
     
  19. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Tämä seuraava on täyttä spekulaatiota, joka pohjautuu vain omaan käsitykseeni asioista. Ristolainen tuli MM-kisoihin 2015 NHL-statuksella. 78 peliä, 8+12=20. Hän pelasi harjoituspelit, jonka jälkeen Kari Jalonen lähetti hänet kotimatkalle. Ei kai kukaan osannut ennalta odottaa, että tuon statuksen pelaajaa, joka vaivautui tulemaan paikalle MM-kisoihin, olisi jätetty valitsematta joukkueeseen. Veikkaan, että tuossa meni sukset ristiin pahasti Ristolaisella ja koko Suomen maajoukkueorganisaatiolla (koska kieltäytynyt myös Marjamäen ja Jukka Jalosen joukkueista).
     
  20. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    nepa ja Professional tykkäävät tästä.