Tulli ulkomailta ostettaessa?

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana Mika, 01.02.2005.

  1. Marakatti

    Marakatti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.12.2016
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onkohan Tullin toiminta jumissa? Minulla on jo kaksi lähetystä Englannista ollut matkalla luvattoman kauan eikä niissä ole seurantaa. Toinen on lähtenyt 27.4. Whistlen kautta (mikähän tämä pulju on) ja toisen pitio saapua 2.6. Lähettäjä Mail Handling International. Jälkimmäinen on jäänyt tai jää todennäköisesti Tulliin, mutta toinen on alle kympin leffa ja ollut matkalla yli 5 viikkoa. Uskaltaako Englannista enää tilata mitään, paitsi Amazonista?
     
  2. mopsi

    mopsi Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.11.2012
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    41
    Mulla oli jäänyt Tulliin samoin tuollainen reilun 10 euron leffa ja Tulli lähetti siitä saapumisilmoituksen 26.4 vaikka jälkikäteen selvisi, että leffa oli saapunut Vantaalle jo 15.4. Samoin Tullin saapumisilmoituksessa oli vanhat ohjeet, miten hoitaa vapautuspyyntö Tullista. Uudet ohjeet sain sitten sattumalta Postin chatin kautta (en siis tullilta) kuukauden päästä tästä. En yhtään ihmettelisi, jos viivettä tulee myös heinäkuusta eteenpäin.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tullimuutosten päivämäärä tulee pian vastaan. Sain tänään tullauspyynnön EU:n ulkopuolelta tulleesta paketista. Sellainen asia juolahti mieleeni, että olisikohan tässä syytä odottaa torstaihin asti, koska uutena vaihtoehtona tuleva digitullaus käsittäisi vain sen 0,90eur käsittelymaksun. Toki voi olla, että tämä vaihtoehto on sidonnainen tullauspyyntöön ja minun "vanhan mallin" tullauspyyntöön ei sitä 1.7. jälkeen tulisi. Mitä mieltä Plazan raati on?
     
  4. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    RIP elokuvien tilaaminen ulkomailta ilman arvonlisäveroa.
    Kyllä tuli kikkailtua tämän kanssa. Välillä oli raja 44€, sitten 22€ ja nyt kaikki tullataan.
    Ensin availtiin paketteja mattoveitsellä Elielinaukion tullissa. Ehkä paras hetki oli tuossa välissä, kun kamat siirtyivät Itellan varastoon ja tulli joutui luottamaan siihen tilauskirjaan, minkä heille lähetti, kun mitään tapaa tarkistaa ei ollut. Lähetin aina halvimman ja saatoin ehkä joskus jopa tarkoituksella tilata useamman leffan... Joka tapauksessa tullia tuli viime aikoina maksettua aika vähän.
    Nyt vähän vituttaa, kun on kuitenkin levyjä, joita ei saa Suomesta kuin järkyttävään yli hintaan merkittyinä sanalla "tuonti" Nämä myös harvemmin päätyvät noihin 10 kpl 100€ paketteihin tai mihinkään muihinkaan tarjouksiin.

    Edit. otettu pois sana tullia, kun löytyi liikaa viilaajia
     
    Viimeksi muokattu: 01.07.2021
  5. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    No ei kai niistä tullia tarvitse edelleenkään maksaa. Mutta ALVi pitä maksa aina. Muute verottaja pistä hyrskyn myrskyn. Pienissä halpatilauksissa alvi ei paljoa ole, ja käsittelymaksukin alle euron. Ei vaikuta mun tilauksiin. Ja varmaan moni isompi kauppapaikka liittyy systeemiin jolloin voi maksaa Suomen alvin jo oston yhteydessä eikä tule penniäkään tullauskuluja.
     
  6. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    No, moni maa on kuitenkin EU-tullialueen sisällä, joten ilman tullausta voi tilata jatkossakin, mutta valinnanvara kyllä supistui. Itse olen tässä siirtynyt tilaamaan Saksasta. Amazon.de on onneksi jopa enganninkielinen jos niin valitsee. Pitää vain oppia sietämään saksankielisiä kansia* ja ei-englanninkielisissä leffoissa ei ole juuri koskaan (edes) englanninkielistä tekstitystä, mikä on tosi harmi.

    * Kun ottaa huomioon miten vaikeaa on saada monia leffoja DVD:tä tarkemmalla kuvalla mistään, niin pakon edessä olen kyllä asennoitunut niin, että julkaisun kansitaide voi olla ihan millä kielellä tahansa ja vaikka kuinka ruma, kunhan sen leffan vaan saa järjellisellä laadulla ja hinnalla ja tietysti kielellisesti niin, että tällainen ei-polyglotti pystyy ymmärtämään.
     
  7. Kusni

    Kusni Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.01.2014
    Viestejä:
    717
    Saadut tykkäykset:
    180
    Seuraavaksi taidan tilata Puolasta puolalaisleffojen BD-levyjä. Alkuvuoden aikana googlasin mielenkiintoisia julkaisuja ja listassa on nyt 12 Andrzej Wajdan ja 30 muuta elokuvaa. Pitää tuosta karsia suuri osa pois ja tilata joskus toiste uudestaan. BD:t maksavat yleensä 9 eurosta alaspäin ja varteenotettavia ostopaikkoja on ainakin muutama.
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ei kai tuossa paljon muuta ongelmaa ole kuin, että onko niissä levyissä englanninkieliset tekstitykset, vai sujuuko teikäläiseltä hyvinkin puolankieli? Voihan tässä tullihässäkässä olla se hyvä puoli, että nyt joutuu skannailemaan vaihtoehtoisia tilausmaita ja paikkoja ja ties mitä kivaa löytää...
     
  9. Kusni

    Kusni Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.01.2014
    Viestejä:
    717
    Saadut tykkäykset:
    180
    Joo, kyllä niissä yllättävän tiuhaan on enkkusubit. Kunhan lukee "Napisy: angielskie". Harmittava puoli on vaan se, että Puolassa kuva on usein 1080i eikä 1080p, mille ei ole (aina) hyviä perusteita. Laadukkaita julkaisuja muuten kyllä. Lisää puolalaisjulkaisuista täällä.
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tullasin juuri vitaminiinilähetyksen uuden aikakauden kunniaksi. En tosin päässyt sitten hyödyntämään edullisempaa digitullausta (huokeamman Postin käsittelymaksun toivossa), koska lähetys saapui muutama päivä sitten tulliin ja digitullaus toiminee vasta nyt saapuville lähetyksille. Tullin tullaussivuihin oli tullut tarkentavia kohtia koskien valmisteveroa/rajoitetettuja tavaroita, mutta muuten prosessi oli sama ja hyvin selkeä&nopea. Postin käsittelymaksun maksamiseen oli näköjään tullut lisää vaihtoehtoja (nyt voi maksaa verkkopankissa, kortilla ja myöskin Postiin sisäänkirjatuneena tallenetuilla maksutiedoilla), joita en ainakaan entisestä muista.

    Seuraavaksi sitten digitullauksen jännittävään maailmaan.
     
  11. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tullimaksuja ei tule leffojen ostajalle jatkossakaan, kun leffa tulee hopeakiekolla, koska noiden tullimaksu on 0 %. Arvonlisävero noista menee maksuun, mutta sekin hoitunee jatkossa enenevässä määrin suoraan kassalla. Joo, hinta periaatteessa nousee 24 % täkäläisen alvin takia, mutta toisaalta jos myyjä maksaa alvit Suomeen, niin käsittääkseni myyjämään alvia puolestaan ei peritä. Eli jos myyjämaan alv on vaikka 20 %, niin hinnan pitäisi nousta vain 4 % (20 % -> 24 %), mikä nyt ei pitäisi olla este minkään tilaamiselle.

    Eiköhän isommat kaupat ala järjestellä noita verojen tilityksiä, koska koko EU ei ole mitenkään epäolennainen markkina, vaikka viisi suomalaista UHD-keräilijää olisikin.
     
    htavilap tykkää tästä.
  12. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Kun tuo Kusni kerran on löytänyt kivoja leffoja Puolesta, niin oletko ETP selvitellyt, josko vitamiineja saisi edullisesti samalta suunnalta tullialueen sisäpuolelta?

    Ellen ole väärin ymmärtänyt, niin 150 euron arvon ylittävistä tilauksista kuitenkin tulli menee, mutta tuo nyt on sen verran korkea raja, että ei kovin helposti eteen tule.

    Tuskin nuo kaupat pelkästään UHD-lättyjä myyvätkään. On meitä näkövammaisiakin, joille riittää Blu-ray ja sitten on vielä sokeat, joille riittää jopa DVD. :eek:
     
  13. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    Elokuvista ei mene tullimaksuja, vaikka tilaisit kymppitonnilla, koska niiden tullimaksu on 0 %. Ainoastaan ALV 24 % pitää maksaa.

    Tuolla 150 €:n rajalla ei ole eikä ole ollutkaan elokuvien ja muiden tullivapaiden tuotteiden kohdalla mitään merkitystä.
     
    Viimeksi muokattu: 01.07.2021
  14. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Kiitos, asia selvä.

    En kyllä viitsi tilailla ihan nyt heti. Postissa ja tullissa on varmaan kunnon "kaaos" alkuun.
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei ole kyllä tullut vastaan. Haastavaahan se on löytää paikkaa, joka pärjää iHerbille tai Vitacostille (silloin kun siellä sattuu olemaan -20% alet vitamiineistä), varsinin kun toimituskulut ovat niin alhaiset. Toki Saksan Amazonista noita voi tilata ja äkkiseltään katsottuna kotimaisilla foorumeilla mainittiin nämä EU-paikat, joskaan eivät tunnu nauttivan mieletöntä suosiota/näkyvyyttä:
    MyProtein
    OstroVit

    Tässähän se täytyy muistaa, että kun joka tapauksessa vitamiineja on tullut yleensä tilattua yli 22 eurolla, niin tämän tullimuutoksen myötähän ne saa jatkossa itselleen 2 euroa halvemmalla, koska digitullauksen Postin käsittelymaksu on vain sen 0,90eur eikä 2,90eur.
     
  16. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Välttääkseni lisäkustannuksia haluan tullata englannista saapuneen lähetyksen itse. Vaan eipä toimi tullit sivut. Kun alkaa syöttää lähetyksen tietoja ja haluaa siirtyä seuraavalle sivulle painamalla <seuraava> näppäintä, sivu jäätyy totaalisesti. Yritetty ainakin kymmenen kertaa ja eri koneilla. Ja tulli myöntää, että sivuilla on bugi:
    "Hei,

    Kiitos palautteesta. Kokeilepa klikata tiedon syötettyäsi tyhjää kohtaa lomakkeella ennen kuin painat <Seuraava>. Vähän niin kuin bugi, korjaantuu seuraavassa päivityksessä.

    Ystävällisin terveisin/Men vänliga hälsingar/Kind regards

    Esa Lindqvist

    Asiakaspalautteet/Respons/Feedback

    Tulli, PL 512,00101 Helsinki"

    Eipä toimi vaikka klikkais mitä tai vaihtais valuutan punnista euroiksi...on se prkl...
     
  17. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    No tässä tapauksessa ei suurta ongelmaa siis edes ole.

    Minusta on kohtuutonta, että kansalaiselle koituu lisämenoja siksi, että viranomaisen softat eivät toimi. Pitäisi olla niin, että siihen asti kunnes tullaus toimii tullin omilla sivuilla, kansalainen voi tullata Postin sivuilla hintaan 90 senttiä ja tulli maksaa sen 2 euron erotuksen. Tulisi kiire pistää softat kuntoon!
     
    RedAlert tykkää tästä.
  18. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    NIMENOMAAN NÄIN! Kukaan ei tunnu ottavan vastuuta tässä asiassa, DHL pesee kätensä ja tulli käskee soittamaan maksulliseen numeroon. Ei saatana, olis kyllä kirveillä töitä...

    PS. Laitoin tuolle tullin ukolle lähetyksen tiedot ja sanoin että koitapa tullata itse niin näet miten softanne kusee...itse olen koittanut kotoa kolmella eri koneella ja nyt äsken kävin kirjaston koneella kokeilemassa, jumii joka kerta täsmälleen samaan kohtaan, siitä ei pääse läpi kuin räjäyttämällä....
     
    Viimeksi muokattu: 02.07.2021
  19. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Ja vieläpä sattui tämä silmiin tullin sivuja selatessa:

    "Milloin tavara on tulliton?
    Jos tavara on valmistettu Isossa-Britanniassa (alkuperätuote), ja se lähetetään sieltä, tullimaksua ei tarvitse maksaa. Todisteena sinulla on oltava myyjältä saatu kauppalasku, jossa on määrämuotoinen alkuperävakuutus tavaran britannialaisesta alkuperästä."

    Kyseessä ovat brittiläisen Audiolab monovahvistimet, ja Audiolabista google kertoo näin:
    About Us – audiolab

    "Audiolab is a British manufacturer of audio equipment. It specializes in affordable systems and has a range of stereo and surround sound systems. During its ownership under McLaren Group it was named TAGMcLaren Audio. Wikipedia"
     
  20. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Muistuipa mieleeni eräs tullaus vuosien takaa, silloin en vielä tiennyt että tullauksen voi hoitaa ilmaiseksikin (tai oliko sellaista palvelua silloin edes olemassakaan, aikaa tuosta on reilu 10 vuotta). Joka tapauksessa valtuutin kuljetusfirman tullaaman lähetyksen puolestani palvelumaksua vastaan, ja kävikin niin ettei mitään muuta tarvinnut maksaa, paketti oli tullivapaa. Maksoin siis palvelumaksun tyhjästä, siksipä nykyään näen aina punaista, kun tuollaisen tilanteen eteen joutuu. Nytkin lähetyksen pitää kaiken järjen ja tullin omienkin sivujen mukaan olla tullivapaa, mutta miten hoidan asian ilmaiseksi! Ei ******* tätä byrokratiaa...