Tenet (2020) (Christopher Nolan/John David Washington,Robert Pattinson,Elizabeth Debicki)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 20.12.2019.

  1. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Mielestäni olet ymmärtänyt hieman väärin, sillä ei tämä mitenkään erityisen hienolta näytä, päällisin puolin lähinnä keskinkertaiselta eli ulkokultaisuutta ei tästä löydy. Ja sisältökin on aika keskinkertaista myöhempien aikojen brosnanbond-tasoa* jota on vain yritetty kaikenlaisella kikkailulla hämärtää.

    * Brosnanin Bondeista Golden Eye on toki klassikkokamaa, mutta sen jälkeen taso laski joka leffassa. Eli sieltä Golden Eyen jälkeisistä tuotoksista voi sitten arvioida sitä keskimääräistä tasoa... :(
     
  2. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Kai tämä nyt keskinkertaista parempi jööti oli kuitenkin, ainakin omasta mielestä. Ehkä odotukset olivat monella aika tapissa, varsinkin kun viime vuonna ei kovin montaa isoa elokuvaa teattereihin tullut. Ei tämä minuakaan niin paljoa jäänyt kutkuttelemaan, että olisin jo uudestaan maksua vastaan katsonut. Luultavasti katselen kyllä aika pian sen jälkeen kun tulee ilman lisämaksua sillä hetkellä tilaamaani striimauspalveluun.
     
  3. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 377
    Saadut tykkäykset:
    224
    Kyllä elokuvan voi katsoa aivan myönteisin odotuksin. Itse aion katsoa Tenetin pukintuomasta UHD-videotallennelevykkeestä lähiaikoina jonkin mukavan (tai sateisen) sunnuntaipäivän täydenteeksi.

    Täällä on koetettu synnyttää sellaista vaikutelmaa, että Tenet olisi huono, mutta huonoimmillaan se on ollut ohuesti perusteltua ja vivahteetonta räksytystä ja olen pitänyt sitä hiukan epäoikeudenmukaisena. Se on savuverhoa, ja on harmi, jos ei voi nähdä sen läpi. Kaikki, mitä internetiin syydetään, ei välttämättä ole totta.

    Miksi sellaista sitten syydetään? En tiedä, mutta arvaan, että voi olla kaksi syytä: on ”musta mies ratissa”, ja se riittää ärsyttämään tiettyjä tahoja; toiset hakevat merkittävyyden elämyksiä rusikoimalla jotakin, mikä on tehty hyvin — kun esimerkiksi joku menee yön pimeydessä ja suhauttaa uuden talon valkoiseen seinään töhryisen ”täginsä” (graffitin esimuodon) ja voi kuvitella olevansa yhtä merkittävä ja yhä näkyvä kuin talon rakentajat, vaikka se onkin pelkkää loisnäkyvyyttä.

    Onneksi ihmiskunta on kyennyt tuottamaan myös minunlaiseni ymmärryksen voittokappaleen, joka on kehittänyt elokuvien arvioimista varten matemaattisesti eksaktin ja siksi erehtymättömän laadunmäärityskaavan.

    Jos otetaan esimerkiksi Tenet, niin tässä tapauksessa 2½ tunnin elokuva tuntui 1½ tunnin mittaiselta. Siitä määritetään kestokerroin

    TTenet = 2½ : 1½ = 1⅔

    Elokuvan lopullinen arvosana saadaan yksinkertaisesti laskemalla

    TTenet × ELKTenet = 4½

    Elokuvan ELK-faktori lasketaan käyttämällä pitkähköä laskukaavaa, joka on esitetty A. Einsteinin artikkelissa ”Über die von der molekularkinetischen Theorie der Wärme geforderte Bewegung von in ruhenden Flüssigkeiten suspendierten Teilchen” sivuilla 554–555. IMDb-arvosanaa luotaessa on kaavaan erikseen lisättävä kerroin 2.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 15.04.2021
  4. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Aivan käsittämättömän väsynyttä argumentointia. Imeisesti vaikeaa voi myös olla ymmärtää, että myös "musta mies" voi olla aivan hlvetin huono näyttelijä.
    Yritä nyt edes vähän.
    Edit. Jos kommenttisi ei ollut jotain epämääräistä huumoria, eikä tarkoitus ole vetää tähän jotain rasismi-korttia, niin joko Idris Elba tai isänsä Denzel olisi voinut tuon roolin vetää sata kertaa paremmin.
    Ja pahoittelen tuohtumustani, mutta tuo on aina yhtä ala-arvoista.
     
    Viimeksi muokattu: 14.04.2021
  5. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 580
    Saadut tykkäykset:
    215
    Ei tuon elokuvan keskinkertaisuus mielestäni perustu lainkaan pääosan esittäjän suoritukseen. Teoksen hieno, tai siis sekainen, juoni on jollakin tapaa ikäänkuin sumuverhoa sille, että se ei todeliisuudessa ole lainkaan niin hieno ja ihmeellinen kuin jotkut ovat antaneet ymmärtää. Olen muistaakseni aiemmin, vai oliko se sittenkin tulevaisuudessa, pitänyt ohjaajan muista elokuvista. Ehkä niistäkin mitä hän ei vielä ole tehnyt.
     
    nepa tykkää tästä.
  6. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Puhumattakaan minkä väriseen ja mitä väliä sillä on. Jos pääosan esittäjältä puuttuu karisma lähes täydellisesti, niin sekään ei pysty elokuvaa yksin kantamaan, kuten taas joissain elokuvissa kyllä pystyy.
    Juonen ongelmahan oli ylinokkeluuteen perustuvuus. Yritettiin rakentaa jotain todella hämmentävää ja toteutus oli jotain todella harvinaisen sekavaa.
    Olen aina tykännyt Nolanin elokuvista, kun niissä on aina oma tunnelmansa ja välillä kaikenlaisia mielenkiintoisia jippoja, mutta nyt mentiin kyllä pahasti kiville.
     
    Crockett ja nepa tykkäävät tästä.
  7. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    Tenetin kaltaiset elokuvat voisi oikeastaan ehkä jopa kieltää, koska ne aiheuttanee ajattelukyvyn alentumista. Nimittäin itsestään ylisuurten luuleminen (vanhanaikaisesti "ylpeys") on kaiken tuhon alku.

    Aidosti vähäsen harmittaa miten Nolan meni hukkaamaan potentiaalinsa, joka oli kuitenkin mittava.
    The Prestige jäänee tällä hetkellä hyvin todennäköisesti miehen parhaaksi elokuvaksi. Olkoot niin. Batman-saaga on myös genressään kunnioitettava saavutus.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2021
  8. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 580
    Saadut tykkäykset:
    215
    Kenties Nolanin oli pakko tehdä tuo siksi, että hänen jalkansa saatiin jälleen koskemaan maan kamaraa. Ehkä niitä rajoja on pakko hakea.

    Tuon jälkeen voi taas olla luvassa parempaa.
     
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 214
    'Opinions are like assholes, everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks.

    Edit. Avataan nyt vähän, ettei tule sanomista siitä, että killpatrick kirjoittaa taas ilman mitään muuta syytä kuin suututtaa muita.
    Ihan ok pätkä. Erilainen, kuten kaikki Nolanin leffat. Itse en ole oikeastaan mitään niistä "rakastanut" Ehkä parhaita ovat mielestäni nämä alun Memento ja Insomnia. Ei nämä viimeisimmätkään Interstellar ja Dunkirk minua vakuuttanut. Ja miksi joku pitää Prestigestä, ei ole minulle ikinä avautunut. Mutta erittäin mielelläni katson aina uuden ja ostan kokoelmiin. Vähän kuin Tarantino. Joistain pitää, joistain ei, mutta koskaan en jättäisi katsomatta.

    Mielummin katselen näitä kuin 20 Marvelia putkeen.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2021
    nepa tykkää tästä.
  10. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Onko tossa levyssä nyt Dolby Vision vai ei? Netin perusteella lukisi ettei ole, mutta levyn takakannessa lukee Dolby Vision kärpäsen paskan kokoisena. No itse pyöritin X700:lla Dolby Vision päällä ja nyt ajattelin kokeilla Xboxilla että huomaanko kuvassa jotain eroa.
     
  11. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    HDR10 näyttää tosiaan fyysinen media Tenetissä olevan eikä Dolby Vision netin mukaan.
     
  12. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Kun kytken Dolby Vision asetuksen X700:sta päälle niin minusta kuva on parempi kuin HDR-tilassa. Ja kohtuullisen syvältä jos levyjen takakannessa mainostetaan Dolby Vision ja sitten sitä ei olisi…

    Xboxilla elokuva myös toistuu HDR-tilassa väkisinkin, koska konsoli ei Dolby Visionia tue ja silloin kuva näyttää mielestäni identtiseltä X700:n kanssa. Valitettavasti en voi näitä vierekkäin verrata vaan ensin katsoen toista ja sitten toista. Xbox vaan pitää ääntä levyä soittaessaan mitä X700 ei tee.

    edit. vertailua tietysti häiritsee se, ettei LG C9 tunnu saavan asetuksiltaan identtisiksi HDR ja Dolby Vision kuvatilojen osalta. HDR-puolelle jätetään enemmän säätöjä auki käyttäjälle.
     
    Viimeksi muokattu: 08.05.2021
  13. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Testasin vielä perus-blurayn ja täytyy sanoa että en hirveästi kuvassa eroa kyllä huomaa X700:lla verrattuna 4K-kiekkoon :confused:
     
  14. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tuo X700:n Dolby Vision asetus on aika erikoinen tai sanoisin outo tapaus... Oma Samsungin Q80R ei tue Dolby Visionia, joten sitä en tietenkään edes käytä. Kerran katsoin yhden vanhemman Blu-Ray leffani ja ihmettelin kuvan kirkkautta, joten vilkaisin Tv:n asetuksia ja hämmästyksekseni se näytti HDR tilaa leffalla.
    Kokeilin toisella Blu-Ray leffalla ja kolmannellakin ja taas sama juttu Tv on HDR tilassa ja kuvan asetukset tietenkin sen mukaiset.

    Aikani tutkittua asiaa huomasin X700:n menneen ilmeisesti päivityksen yhteydessä Dolby Vision asetukselle. Otin sen pois ja sen jälkeen Blu-Ray leffat toimivat normaalisti, eli Tv ei mennyt HDR tilaan. Kokeilin uudestaan X700:n Dolby Visionia päälle ja taas Blu-ray lätyt meni HDR tilaan.
    Todella mystinen juttu, mun aivot ei tajua tuota...
     
  15. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Kokeilin Dolby Vision asetuksella blurayta, se teki siitä kuvasta ylikirkkaan sillä tavalla kuin joku brightness-asetus olisi hinattu pilviin.

    Joka tapauksessa Tenet Dolby Vision asetuksella näyttää minusta paremmalta kuin HDR:nä, levyn takakannessa lukee Dolby Vision ja ”netissä” pelkkä HDR niin en mä näistä enää tiedä… On melko hankalaa näiden vehkeiden kanssa, kun soitinkin on niin typerä ettei osaa automaattisesti valita kuvatilaa.
     
  16. Palle Ååkke

    Palle Ååkke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2020
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    6
    Olikohan sonyssa niin (M800m2 ainakin), että jos levyn kannessa tai levyssä itsessään ei ole vision logoa, niin voi testata (onko levy vision) sen laittamalla soitin DV-tila päälle ja display -nappia elokuvan pyöriessä, niin se näyttää inputissa sen vision logon, jos levyllä ei ole se ei näy inputissa.
     
    Viimeksi muokattu: 09.05.2021
    Matti Virtanen tykkää tästä.
  17. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Jep, ei näy Tenetissä Dolby Vision logoa display-napin takaa, eli ei siinä Dolby Visionia sit ole.

    LG C9:n default Dolby Vision kuvatilassa OLED taustavalo on 50 ja HDR-tilassa 100.
     
  18. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Onko tuo kirkkaus? OLEDissa ei ole taustavaloa.
     
  19. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    Varokaa vaan, ettei tästä leffasta tule "unohdettua mestariteosta", kun hukkuu kaiken hifistelyn alle.

    Imdb-pisteet nyt jo 7.4 miten voi olla.
     
  20. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    OLED valo -asetus.
    Kirkkaus on erikseen.