Halutaan subwoofer suunnitteluapua

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana skarpa, 02.02.2021.

  1. skarpa

    skarpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2009
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    kanaan olen ollut innostuneempikin kaiutinrakennusprojekteista. Tällä hetkellä siihen ei oikein tahdo riittää aikaa perheen ja muun ajanmenon lomasta. Tarvetta kuitenkin olisi pienelle subille sohvan taakse lähinnä kotiteatterikäyttöön. Ajattelin, että voisin käyttää projektiin nurkkiin pyörimään jääneet osat ja teettää kotelon puusepällä. Sitä ennen kaipaisin vähän apua ja kannanottoa kotelon muotoon ja kokoon.

    Mulla on aiemmasta toteutumatta jääneestä subbariprojektista ylimääräisenä:
    - Peerless SLS 6,5" elementti
    - 2 kpl Dayton SD215PR passiivisäteilijä
    - Hypex DS 1.2 vahvistin

    Noista oli aikoinaan tarkoitus rakennella pieni kuutosubi. Muistelisin, että kotelon tilavuus oli 15l ja passiivisäteilijöihin oli tarkoitus panna joku 600 grammaa lisäpainoa/elementti, mikä kuulostaa omaan korvaan uudelleen miettien aika rajulta määrältä. Nyt paikaksi tulisi kuitenkin sohvan tausta, jossa on tilaa aika paljon enemmän. Kotelon maksimi ulkomitat olisivat:

    Leveys 130 cm
    Syvyys 17 cm
    Korkeus 60 cm

    Äkkiä arvioiden tuonne saisi jonkun max. 80-90l kotelon tehtyä. Kiinnitys takapuolelta seinään. Elementit tulisivat siis oletettavasti osoittamaan eteenpäin. EDIT: apuja saatu
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2021
  2. Himppe

    Himppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
    Täältä löytyy valmiit ohjeet littanasubbarin tekoon: https://www.audiovideo.fi/opas/kaiu...bwoofer-xls-10-slim-p835028-bassoelementilla/

    Voit hyödyntää nykyisen vahvistimen, mutta uusi elementti pitää ostaa. Rakensin joulun jälkeen tuollaisen. Kotelona 20-litrainen suljettu, joka on tarkoitus loppusijoittaa sohvan alle tai sisään. Lyhyen kokemuksen perusteella oikein mainio laite. Jakotaajuus minimissä -6dB alarajataajuus on 16Hz.