Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    - Batman vs Superman: Dawn of Justice (2016)
    - Justice League (2017)
     
  2. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Hiljennyin vakavien asioiden äärelle pyhäpäivän kunniaksi ja katsoin David Attenborough: A Life on Our Planet -dokumentin ja epäilemattä Attenborough-etukäteistestamenttielokuvan.
    Taattua brittikamaa laadun puolesta. Hieno tarina miehestä, luonnosta ja asioiden välittämisestä suurelle yleisölle. Paha sanoa, onko tuo ihmisten vaikutus luontoon noin voimakas kuin annetaan ymmärtää, mutta onneksi elokuva päättyy Sir Davidin itsensä sanomiin toivokkaisiin toivotuksiin. Aina voi mennä parempaan suuntaan niin kuin nyt olemme menossa.
     
    Viimeksi muokattu: 25.12.2020
  3. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Flatliners (2017)
    Olen nähnyt huonoja elokuvia. Tämä ei ollut sellainen.

    Vaikka kyseessä on "turha uudelleen filmatisointi" jonkun kriitikon mielestä, niin ei se ole mikään syy olla arvostelematta sitä ihan omana itsenäisenä elokuvanaan. Moni on lytännyt elokuvan pelkästään siksi että joku muu teki tuosta jo version aiemmin. Huono syy lytätä, niin on tehty monesta muustakin elokuvasta, eikä se ole ennenkään ollut mikään kunnollinen syy tuomita tuotosta.

    Eihän tuo mikään kuolematon mestariteos ole, mutta aivan riittävän eheä kokonaisuus kuitenkin. Henkilöiden taustoja availtiin melko vähän mutta kuitenkin riittävästi. Tykkäsin siis leffasta melko runsaasti. Se saattaa toki vaikuttaa että alla on pisin mahdollinen "oppimäärä" sarjasta "ER", ja "Casualty" on myös jo Nelosen ajoilta tuttu. Greg Housen seikkailuista puhumattakaan... Mutta tämä leffa ei kuitenkaan yrittänyt olla ehdottoman realistinen lääkäridraama, sen verran oli kauhuleffaelementtejäkin mukana

    Mutta omasta mielestäni ihan objektiivisestikin, siis ilman edellä mainittuja ennakkoasenteisiin vaikuttavia seikkoja, arvioituna tämä oli erittäin OK leffa, joskin kategorisointia ja genreä pitää hiukan miettiä... ***½/*****.
     
    Viimeksi muokattu: 27.12.2020
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Ingrid Goes West (2017) Aika perustasoinen indie-draamakomedia stalkerista (Aubrey Plaza) joka hakeutuu instagramista bongaamansa naisen (Elizabeth Olsen) seuraan yms yms... juonesta ei kannata sen enempää sanoa mutta ihan kiva oli. 3,5/5

    Le Grand Bleu - Suuri Sininen (1988) Luc Bessonin mestariteos, ja varmaankin tuttu plazalaisille joten eipä tästä enempää, monta kertaa on tullut katsottua ja aina kolahtaa... 10/5
     
  5. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Ja tästähän kelpaa vain paras: 168 min. ohjaajan versio alkuperäisellä Englanti-Ranska-Italia -ääniraidalla.
     
  6. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Pixarin Soul oli hiton hyvä, tosin ei enää oikein edes leikkinyt olevansa lastenelokuva. *****.
     
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Jussi Pussi (1970)
    https://www.imdb.com/title/tt0134753/

    Oli tallentunut Maxivisionin poksin tallennuksiin.
    Loiri seikkailee osin yliopistomaailmassa lukuisien eri-ikäisten senaikaisten naistähtösten kanssa, keskittyen kuitenkin eniten ihanaan Leena Brusiniin.
    2/5

    T: Vesku
     
  8. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Beauty and the Beast (2017)
    [​IMG]
    Apple TV: 4K - Dolby Vision - Dolby Atmos

    Kuvanlaatu on erinomaista. Parempaa kuin aikaisempi Cinderella (2015). Hyvällä äänentoistolla saa kaiken irti noin 3 tilanteessa, jotka menee yhteislauluksi. Tuo sopii yllättävän hyvin leffan tunnelmaan. CGI hirviö on tehty hyvin, se ei häiritse vaan päinvastoin istuu hienosti osaksi fantasiamaailmaa.

    Elokuva oli taannoin tarjouksessa kuten moni muu Disneyn LIVE-ACTION-MOVIE ja keräilijät varmasti nappasivatkin tämän talteen. Erityismaininta menee puvustukseen ja lavastukseen. Värimaailma on uskomattoman hieno kuten myös Cinderellassa. Tuli on tehty hienosti ja luo tunnelmaa. Hämärässä huoneessa katsottuna, öinen pimeä, suorastaan jää kylmä metsä luo tunnelmaa. Talvi. Kylmyys tulee kotisohvalle asti.

    Pääosa on ok tasoa. Mielestäni Cinderellan pääosa sopii sinne kaunotar kategoriaan paremmin. Kun Hirviön Kaunotar vaikuttaa lähinnä naapuri talon pikku tyttöseltä. Suurempaa roolia ottaa tämä raivostuttava naisten mies Jack Gaston. Viihdyttävää 4/5 menoa, toisaalta satutarinana miksei ihan jopa viisikin tähteä molemmille.

    Beauty and the Beast (2017)
    [​IMG]

    Cinderellan pääosa on mielestäni loistava. Äitipuoli aidosti ilkeä, muiden jäädessä täydellisesti sivuosaan. CGI on tehty ihan mukavasti sekin. Hiiristä lintuihin. Värimaailma suorastaan räjähtää loistoonsa prinsessan saapuessa linnan juhliin kultaisilla vankkureillaan.

    Molemmista elokuvista löytyy luovuutta, fantasiaa, upeaa puvustusta, jännittävää lavastusta ja ennen kaikkea tunnelmaa. Sadun tuntua. Molemmat olivat alennuksessa noin 5 €. 4K + kaikki herkut. Suomi teksteistä, ekstroihin, Dolby Vision HDR kuvasta Dolby Atmos tilaääneen.

    huom. jos haluat Apple TV valikossa suoraan elokuvan ekstroihin niin klikkaa elokuvan oman sivun kohdalla sinistä linkkiä, laatikkoa, jossa lukee iTunes Extras.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 04.01.2021
  9. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Lions for Lambs (2007)
    Ihan hienoja ja melko vakuuttavia näyttelijäsuorituksia ja fiksun oloisia keskusteluita, välillä myöskin jänniä sotatoimia jotta asiat joista höpistiin saatiin ikäänkuin konkretisoitua. En silti tosiaankaan oikein ymmärtänyt että mitä tuossa oikeastaan haluttiin kertoa ja välittää katsojalle. Jäi siis jotenkin vajaaksi tuo leffa eikä jutun juoni johtanut mielestäni oikein mihinkään kovin merkittävään ratkaisuun.

    Noh, tulipahan tuokin NelonenHD -tallenne vihdoin katsottua, ja samalla katseltua näkymiä Washingtonista silloin kun siellä vielä oli vähän rauhallisempaa. **½/*****
     
  10. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Naked Lunch
    Tullu tätä vuosien varrella yritettyä katsella muutamaankin kertaan, mutta aina jäänyt kesken aika aikaisessa vaiheessa. En oo vaan ikinä päässyt elokuvan maailmaan sisään, ja sit kun ei oo ikinä ollu suomisubeja käytettävissä, niin sitä on pistänyt vähän senkin piikkiin, kun ei ole mitään ymmärtänyt.

    No nyt tuli viimeinen katseltua elokuva loppuun asti, kun oli tarjolla hienoa HD-kuvaa ja tietenkin ne kauan kaivatut suomisubit. Ja en mä vittu ymmärtänyt tästä vieläkään mitään!

    Tykkään kyllä kovasti leffan ilmeestä ja näyttelijöistä. Erikoisefektitikin ovat mielestäni onnistuneen omalaatuisia, mutta hemmetti se juoni. En vaan ymmärrä mistä se oikein kertoo ja mitä sillä yritetään oikein sanoa.

    Ehkä oudoin leffa minkä oon ikinä katsonut, mutta ei tätä huonoksikaan voi sanoa. Jotenkin jäi kuitenkin mieleen kutittelemaan. Ehkä joskus vielä tämä minulle aukeaa...
     
  11. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Air Strike (2018)
    https://www.imdb.com/title/tt4743226/
    Tuommoinen kalkkuna tuli zoomattua, kun oli Maxivisioniin tallentunut Subilta lineaaritöllön puolelta.
    Kyseessä todellakin on kalkkuna, kiinalaisittain, lyhyesti kaikki kiinalaiset on hyviä ja kaikki japsit pahoja.
    Japanilaisilla on ehkävähän liioteltuja pommeja ja muutenkin realismi loistaa poissaolollaan.
    1/5 yrityksestä ja erikoistehosteista nimenomaan pensan käytöstä, kun en paikallista elokuvamakua tunne

    T: Vesku
     
  12. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Katsoin eilen iltana (tosin vain puolesta välistä loppuun) samaa leffaa SubHD:ltä ja ihmettelin itsekin ihan samoja seikkoja leffasta. Plussaa voi antaa tämän leffan kohdalla erittäin hyvästä kuvanlaadusta, kun yleensä näissä NelonenHD, TV5HD, SubHD ym. -kanavilla kuvanlaatu on jotain perus DVD:n tasoa.
     
  13. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Tuli hankittua KEF LSX kaiuttimet ja KEF Kube 8b subwoofer. Pohdin hyviä leffoja testata äänimaailmaa, jytinää, tärinää...

    SW9 the Rise of Skywalker ... wau! Kohtaus jossa Kylo Ren saapuu Keisari Palpatinen luo ensikertaa... en voi sanoin kuvailla tuota keisarin ääntä, efektejä siinä ympärillä. Leffasta tosiaan löytyy lukuisia muitakin H-hetkiä. Subbari tekee ihmeitä äänimaailmalle.

    Selkeästi suurelle ruudulle tehty elokuva. 65" tuumaa tuntuu onnettoman pieneltä.

    ...

    Toinen oli sitten Transformers 5, tämä uusin "viimeinen ritari" ... subbaria kuritetaan armotta. Itse leffa on täysin sekopäinen kuvaus, joka saa epäilemään Miechael Bayn mielenterveyttä. Varsinkin kun katsoo elokuvan ekstrat, jossa mies on aivan täpinöissä Transformerseista.

    Viihdyn kuitenkin näiden hienosti tehtyjen kohtausten parissa oikein hyvin.
     
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Cracks (Viattomuuden uhrit, 2009) Englantilaiseen tyttökouluun vuonna 1934 sijoitettua draamaa voisi kuvitella tytöille suunnatuksi mutta kyllä tämä kertomus on selvästi kaikille tarkoitettu, paitsi perheen pienimmille. Koululaisten ja opettajien rutinoitunut elämä menee säröille kun sinne saapuu uusi oppilas Espanjasta, ja lopputulos on vähintäänkin dramaattinen.
    Pääosissa Eva Green, Juno Temple, Maria Valverde ja Imogen Poots. 4/5
     
  15. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Juice
    Tulihan tämäkin vihdoin katsottua Nelosen tallenteena.
    Muuten hyvä, mutta Mikko Alatalon esittäjä ei oikein sopinut mielestäni osaansa.
    3/5

    T: Vesku
     
  16. Pulse+

    Pulse+ Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    632
    Saadut tykkäykset:
    95
    Sunnuntain draamaksi valikoitui Paul Danon esikoisohjaus Wildlife. Pääosissa loistavat Carey Mulligan ja Jake Gyllenhaal, mutta parempiakin draamaleffoja on kyllä tehty, 3/5. Elokuvaa kertoo 1960-luvun perhekriisistä hienoissa Montanan maisemissa.

    Katsottu Critererionin Blu-rayltä, jossa kuvanlaatu 10/10. Ihmeellistä, ettei tällainen leffa saa julkaisijaa pohjoismaissa ja muistaakseni muuallakin Euroopassa oli saatavilla vain brittipainos ilman tekstejä. Extroja katsomalla kävi ilmi, että elokuva perustuu Richard Fordin suomennettuunkin romaaniin Roihu. Ehkä se joskus päätyy luettavaksi.
     
  17. Calenius

    Calenius Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.07.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    27
    No näillä saate sanoilla vihdoin otin Prismasta mukaan steelbookin 7 eurolla, aikasemmin en ole uskaltanut ostaa haukkuen takia.

    Pitkästä aikaa sain lykättyä perhe-aikaa taka-alalle ja katsoin viikonloppuna jopa 3 leffaa. Tenet, invisible man ja Terminator 2 3D. Ihan maukas viikonloppu oli, Tenet oli hyvä pätkä eikä läheskään niin sekava mitä juttujen perusteella odotin, invisible man oli myös loppujen lopuksi ihan ok, vaikka alussa muutama asia ottikin päähän. T2 3D oli hienosti tehty konversio ja sopi leffaan hienosti, tykkäsin paljon!
     
  18. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Olavi Virta (2018)
    https://www.imdb.com/title/tt5822154/
    Tuli katsottua töllötallenteena Maxivisionilta.
    Ansiokkaasti leffan aihe on äänessä ja pääosan esittäjä aukoo suuta.
    Traagisehko kohtalo ja epätasainen leffa, jossa Loirokin käväisee kaatumassa.
    2.5/5

    T: Vesku
     
  19. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Pohjan tähteet (1969)
    https://www.imdb.com/title/tt0064823/

    Maxivision tallenteena katsottu ajankohdalle harvinainen väritallenne, Spedellä ollut tavallista enemmän rahaa.

    1,5/5

    T: Vesku
     
  20. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Pölhölä (1981)
    https://www.imdb.com/title/tt0082962/

    Katsottu Maxivision tallenteena.
    Juonta, tai sen puutetta riittää, kyseessä jälleen kerran Spede-tuotannon helmiä silloisilla teeveestä tutuilla "suosikki"-näyttelijöillä.
    Eräänlainen maalaiskomedian raato.
    Torkuttu läpi, joten pisteet sen mukaan 0,5/5

    T: Vesku