Blu-Ray -levyjen tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Rottapasi, 30.04.2009.

  1. Daagen

    Daagen Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2017
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Pitää jatkossa ostaa monen tonnin lippilaivatöllö että näkee huippulaatuisena striiminä muutaman leffan. Näin niinku karrikoidusti.
     
  2. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    EI SAATANA mikä meininki, jos tilanne todella on tuo!?
     
  3. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    En edes halunnut laittaa tätä näytille, mutta menkööt nyt:

    But the result, now that we have more complete data, is right in line with the long gradual decline we’ve seen in physical media since 2011, which (per the DEG) now looks like this:

    • 2020: -25.6%
    • 2019: -18%
    • 2018: -14.6%
    • 2017: -14.1%
    • 2016: -9.6%
    • 2015: -12%
    • 2014: -10%
    • 2013: -8%
    • 2012: -5%
    • 2011: -12.3%
     
  4. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Ostan itse siis levyjä kunnes kuolen tai kaupasta ei enää saa. Witch ever comes first.
     
  5. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Kun tietyt levyt on ostettu, niin eipä sitä kirjastoa tarvitse loputtomasti kasvattaa.
     
  6. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    Tavallaan tähän ajatukseen nojaten olen tuudittautunut uusien leffojen osalta. Mukavahan se toki olisi pystyä päivittämään vielä 4k:si edes merkittävin osa nykyisestä kokoelmasta. Vaan näillä myynneillä se kyllä jää haaveeksi jonka tosin pystyi jo useampi vuosi sitten ennustamaan, ihan jo siitä kuinka monien elokuvien kohdalla blu-ray-julkaisukin jäi haaveeksi.
     
  7. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Suoratoiston ja optisen median kanssa on sitten tulevaisuudessa sama tilanne kuin tietokoneohjelmienkin: Enää ei myydä mitään "omaksi", vaan kaikki "lisenssit" ovat määräaikaisia ja "vuokralla". Kun luopuu suoratoistopalvelusta, niin mitään ei jää "hyllyyn". Levyt kun pelittäisivät siihen asti kunnes mätänevät.

    Tuo toki lienee elokuvien tuotanto- ja levityskonsernien tarkoituskin, eli jatkuvasti kuukausimaksua maksavat asiakkaat. Itseäni kuitenkin miellyttää se että ilman hyvin toimivaa nettiyhteyttäkin on jotakin mitä katsoa.

    Luultavasti ainakin BD-levyjä kiertää käytettyinä vielä pitkään senkin jälkeen kun uusia julkaisuja ei enää tule, 4K:sta en sitten tiedä. Itselleni kuitenkin BD piisaa resoluutionsa puolesta erittäin mainiosti, ja aika paljon on maailmassa vielä sellaisia hyviä elokuvia joita en ole nähnyt. Eiköhän niin ollen senkin jälkeen vielä pärjää hetken kun leffalevyprässäämöt pistävät lapun luukulle.

    Ehkä tästä tulee vielä harrastus jonka eteen pitää oikeasti nähdä hiukan vaivaa, puolensa silläkin että paistetut varpuset eivät lennä avonaiseen suuhun...
     
    h3mb3 tykkää tästä.
  8. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Itse asiassa palveluja on kahta tyyppiä: kuukausimaksulliset suoratoistopalvelut kuten Netflix, Disney+ ja Apple TV+, joissa kuukausimaksua vastaan saa pääsyn palveluntarjoajan sarja- ja elokuvakirjastoon. Pääsy kirjastoihin lakkaa, kun tilaus suoratoistopalveluun lakkaa. Sitten on palveluja, jotka myyvät yksittäisiä elokuvia, kuten Apple iTunes Store. Näissä palveluissa ostetaan katseluoikeus elokuviin yksitellen, eikä mitään kuukausimaksua tai jatkuvaa tilausta ole
     
  9. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215

    Mutta mitään ei jää varmasti omaksi hyllyyn kummassakaan tapauksessa. Ja myönnän että ei ole paljoakaan kiinnostanut perehtyä noihin palveluihin..
     
    KILLPATRICK ja Burkitsville tykkäävät tästä.
  10. Hojis

    Hojis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2006
    Viestejä:
    403
    Saadut tykkäykset:
    9
    Itse olen ostanut enemmän fyysisiä tallenteita parin viime vuoden aikana kuin koskaan ennen (en ole kyllä pitkään aikaan tänne Plazalle kirjaillut omia ostoksiani, laiska kun olen). Oma näkemykseni ja toiveeni on, että tästä fyysisten tallenteiden keräilystä tulee taas oikeiden harrastajien hommaa. Kasuaalit leffojen katselijat (kunhan nyt jotain leffaa katsovat ajan kuluksi) saavat jatkossa fixinsä streamipalveluista. Uusia julkaisuja tulee fyysisinä vielä pitkään, mutta niistä joutuu maksamaan enemmän. Kaikista leffoista ei enää fyysistä tallennetta saa, kuten tilanne on jo nyt. Jo julkaistuista leffoista tulee kiertämään olemassa olevat kopiot markkinoilla ja niitä sitten keräillään ja metsästetään, vähän niin kuin kerättäisiin postimerkkejä tai kolikoita. Itsekin olen jo alkanut pyörimään kirppiksillä, koska sitä vanhaa löytämisen riemua ei enää löydy kaupoista ja Anttilakin on jo kauan sitten kuopattu. Ja netti tulee olemaan the trading place. Meitä samanhenkisiä kuitenkin on ympäri maailman paljon.

    Ikävä kehityssuunta, mutta tästäkin pilvestä on pakko löytää hopeareunus.
     
    Burkitsville tykkää tästä.
  11. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Kyllä se sitä on ollut jo hyvän tovin. Jumalauta, taistele rajoitetuista painoksista, käytä eri maiden julkaisujen kuvateknisten toteutusten vertailuun järjettömät määrät taustatyötä niistä optimaalisimmin löytääksesi, nuohoa divareita, kirppiksiä, nettihuutokauppoja ja kivijalkapuljuja, tilaa ulkomailta ja väistele tullimaksuja, jne, jne, jne...!!! ja annapa olla kun jokin sitten virtsaa lahkeille vaikkapa vain vaihtolevyruljanssina, joka parhaimmillaankin mahdollistaa vain rajoitetun ajan toivottavasti ensimmäisellä yrityksellä oikein korjattujen kiekkojen saatavuuden. Tämä näin nanosekunnin varoitusajalla, joka nyt mieleen tuli. Esimerkkejähän riittää.

    Palkitsevinta on kuitenkin se tosiasia, että se on KAIKEN vaivan väärti! Kontrolli elokuvista on yksin SINUN. Millainen elokuvaharrastaja ehdoin tahdoin luopuisi tuosta statuksesta, ja edesauttaisi kolmansien osapuolien diktatuuria tuotetusta sisällöstä kustantamalla kaltaista kusetusta henkilökohtaisista varoistaan?
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  12. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Touché.
     
  13. nandroid2

    nandroid2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.09.2009
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi syy miksi fyysisen median myynti on tippunut -25,6% vuonna 2020 on se että uusia elokuvia ei juuri ole julkaistu. Ei Marvel-hittejä yms muutakaan isoja blockbuster elokuvia koska korona on siirtänyt ensi-illat ja samalla myös levyn julkaisu siirtynyt.
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tuo on ihan hyvä pointti. Olen asiaa itsekin aiemmin miettinyt siltä kannalta, että kannattaako levyjen myyntiä laskea absoluuttisessa määrässä vai vaikkapa top 50 myydyimpien levyjen määrällä (tai joku muu top-määrä)? Vai lasketaanko myynti jo nyt noin?

    Koska leffoja on muutenkin viime vuosina julkaistu vähemmän, joten loogisesti sitten niiden kokonaismyyntikin vähenee.
    Totta kai myös suoratoistopalvelut vaikuttavat selvästi levyjen myyntimääriin ja ovathan myyntimäärät toki laskeneet, mutta kyllä silläkin on iso vaikutus, että miten paljon levyjä julkaistaan ja millä tavalla myyntimäärät lopulta lasketaan.
     
  15. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Eihän tässä kehityssuunnassa sinänsä mitään yllättävää ole, mutta LaserDisc-ajan eläneenä totean vain, että taas mua viedään nichestä nicheen. DVD tässä välissä sattui vaan olemaan iso suksee.

    Toivoni lepää Arrow'n ja sun muiden puljujen varassa, joiden asiakaskunnan harrastuspohja on jo valmiiksi vankempaa. Voisi myös olettaa, että tulevaisuudessa studiot antavat helpommin lisenssejä "pikkutekijöille" julkaista elokuviaan fyysisessä muodossa, kun eihän niistä mitään uhkaa striimijäteille ole...
     
    h3mb3 tykkää tästä.
  16. Hojis

    Hojis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2006
    Viestejä:
    403
    Saadut tykkäykset:
    9
    Toivottavasti Arrow jatkaa fyysisiä julkaisuja, nythän se on päätäpahkaa lanseeraamassa omaa streamauspalvelua...
     
  17. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Veikkaan että minulla pysyvät ostetut iTunes elokuvat kauemmin käytössä kuin omistamani DVD elokuvat. Tai siis ne mitä omistin, 95% niistä olen vienyt kierrätyskeskukseen. BD leffoista vielä vaikea sanoa, riippuu siitä mitä teen kun nykyinen soitin sanoo sopimuksensa irti.

    Omalla kohdalla tulee nyt ostettua enemmän elokuvia kuin fyysisten aikaan, koska ei keräänny muoviroinaa nurkkia täyteen.
     
    h3mb3 ja Matti Virtanen tykkäävät tästä.
  18. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 039
    Saadut tykkäykset:
    153
    Vähän aikaa sitten vahingossa tuli katsottua ihan mielenkiintoinen video jossa oli puhetta alkuaikojen VHS, LaserDisc yms julkaisuista - ihan alusta asti elokuvien haltijat ovat olleet vastaan että kuluttajat saisivat oikeasti omistaa elokuvia (tai edes nauhoittaa televisiolähetyksiä).

    Vasta pakon (rahan kiilto silmissä) edessä he sallivat sen pitkien pohdintojen jälkeen. Nyt striimit sun muut hösseli palvelut vain ja ainoastaan tarjoavat uuden mahdollisuuden palata rajoitusten aikaan.
     
  19. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Ja tietysti suoratoistopalvelut kisaavat myös waretettujen elokuvien kanssa. Nämä laittomat elokuvakopiot on vaan mulle ainakin olleet vaivalloinen ja epäkiinnostava median muoto. Suoraan sanoen minkäänlainen vaivalloisuus ei kiinnosta median kanssa, mutta toisaalta en suostu tyytymään surkeaan laatuunkaan. Tulevaisuus siis näyttää että mikä on se laadukas ja vaivattomin muoto. Tähän asti se on ollut mulle levyt. Silti esim. olisi kiinnostanut hankkia esim. Mad Men sarjasta kohtuuhintainen (~40€, minkä maksoin esim. Sopranos boksista) bluray-boksi, mutta eipä sitä saa mistään.
     
  20. Reaper

    Reaper Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.03.2003
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    19
    Tää lämmitti mieltä prismassa :cool:

    [​IMG]
     
    nepa, sokka, TheRealThing and 4 others like this.