Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

  1. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Saksassa ollaan ottamassa tiukat otteet käyttöön:

    "Keskiviikosta lähtien kaikki liikkeet elintarvikekauppoja ja apteekkeja lukuun ottamatta joutuvat sulkemaan ovensa aina tammikuun 10. päivään asti. Samalla koulujen ja päiväkotien joululomia pidennetään.

    Saksa palasi rajoitusten tielle marraskuun alussa, mutta koska ne eivät tuottaneet toivottua tulosta, väännetään nyt ruuvia pari kierrosta tiukemmalle. Samalla joulun ajaksi suunnitellut kevennykset kokoontumis- ja matkustusrajoituksiin perutaan."


    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/04930b92-8915-4dd9-8de1-f3b912d6e0ca

    Tätäkö osa Suomeenkin haluaa?

    Minusta ikävä kyllä näyttää jo nyt sille, että joulua valmistellaan kaupoissa käyden kuin viimeistä vuotta eli porukkaa enemmän kuin riittävästi liikkeellä. Ja todennäköisesti ensi viikonloppu tulee olemaan jouluryysimisen osalta vasta pahin altistava tilanne. Ja ikävästi vielä näyttää sille, että juuri ne joiden pitäisi käyttää maskia eivät sitä käytä.

    Ei lupaa hyvää.
     
    x_jmt_x tykkää tästä.
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tarkoitatko nyt itseäsi siinä merkityksessä, että sinun argumenttisi ovat "höpsöjä juttuja"? Jos kyllä, niin sitten olemme samaa mieltä.

    Sinä jaksat hokea hokemasta päästyäsi, että korona ei ole mitään vakavaa. Katsotaanpa.

    Koronapotilaita siirretään Helsingin seudulta Turkuun ja Kuopioon, kertoo HUS – kiireetöntä hoitoa vähennetään koronan tieltä
    https://yle.fi/uutiset/3-11687530

    - Milloin viimeksi ihan tavallisen nuhan takia HUS:n sairaalat ovat olleet niin tukossa potilaista, että heitä on siirretty muualle?

    Lääkäri kertoo Italian koronaepidemian keskeltä: "Kuolleiden määrä on valtava" – Bergamon sairaala yrittää selvitä äärirajoilla
    --
    Bergamon ainoa krematorio ei enää pysynyt kuolleiden määrän tahdissa, vaikka se on viime viikot ollut käynnissä täysmiehityksellä ympäri vuorokauden. Hautausmaan ruumishuone oli ääriään myöten täynnä, ja arkkuja oli viety jo kirkkoon sisällekin säilöön.

    https://yle.fi/uutiset/3-11269587

    - Milloin viimeksi tavallisen nuhan takia kuoli porukkaa niin nopeasti, että 24/7 toimivat krematoriotkaan ei ehdi tuhkata kaikkia?

    COVID-19 overwhelming hospitals, morgues in US, other nations
    --
    The 3,124 COVID-19 deaths is the highest single-day death total in the country since the beginning of the pandemic and surpasses the death tolls from the 9/11 and Pearl Harbor attacks.
    https://www.cidrap.umn.edu/news-per...erwhelming-hospitals-morgues-us-other-nations

    - Tämä tavallinen nuha tappaa enemmän ihmisiä päivässä, kuin WTC-iskujen välitön uhrimäärä. Ruumishuoneet ovat useissa maissa täysin tukossa. Outoa, kun tähänhän kuolee vain sellaisia, jotka olisivat kuolleet muutenkin.

    Ja jos muuten tekee mielesi väittää, että USA:ssa jaetaan jotain lisärahoitusta, jos kuolinsyyksi merkitään korona, niin se paskapuhetta ja lähde on sama tyyppi, kuin joka kehotti juomaan desinfiointiainetta (bleach). Jos uskot ensimmäinen niin usko se toinenkin sitten.

    Ruotsi pyytänee pian Suomelta apua hoitajakriisissä – Tukholma kääntyi jo puolustusvoimien puoleen

    --
    Tukholma pyysi puolustusvoimia apuun
    Koko Ruotsissa on 700 tehohoitopaikkaa, jotka ovat nyt käymässä vähiin. Tilanne vaihtelee tosin alueittain.

    Varsinkin Tukholman läänissä tehohoitopaikoista on huutava pula. Tiistaisten lukujen mukaan peräti 99 prosenttia kaikista hoitopaikoista on tällä hetkellä täynnä, torstaina tehohoitopaikoista oli käytössä 90 prosenttia. Kuitenkin on arvioitu, että viimeisetkin paikat voisivat täyttyä vielä viikonlopun aikana.

    Tällä hetkellä Tukholman alueella on sairaalahoidossa 690 koronavirusta sairastavaa henkilöä, joiden lisäksi tehohoidossa on 90 koronapotilasta. Vapaita paikkoja on vain viidestä seitsemään.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cf188d6b-30bf-4369-b403-c5dc5221458d

    - Miten ne ei saa nuhapotilaita hoidettu Ruotsissa?

    Tätä listaa voi jatkaa vaikka miten kauan. Kiinassa ei ole rakennettu parissa päivässä uusia sairaaloja tavallisen nuhan takia, eikä välttämättä myöskään hitsattu ovia kiinni. Sairaalan pihalle ei ole varattu konteja tilapäisiksi ruumishuoneiksi. Armeijaa ei ole tarvinnut hälyttää apuun hoitajien loppuessa kesken. Suomessa ei ole influenssapotilaiden hoidon takia tarvinnut siirtää ei-akuuttia hoitoa niin paljon eteenpäin, että jonon purkaminen kestää arviolta vuosia. Suomessakin aletaan lähestyä täyttä kapasiteettia, jolloin sitten tehohoitoa vaativat muut potilaat, kuten elinsiirtopotilaat, liikenneonnettomuuksien uhrit ja muut kuolevat käytäville, kun ei yksinkertaisesti ole paikkoja eikä henkilöstöä. Vai meinaatko, että porukkaa makuutetaan huvikseen teholla? Se on muuten rankkaa, kivuliasta, kallista ja resursseja sitovaa.

    Ihan sama kuvittelet siitä, miten korona sairastatetaan kotona, niin jostain syystä Suomessa oli kuitenkin sairaalat siinä määrin täynnä potilaita, että hoitoalan kesälomat peruttiin monelta osin ja sama on todennäköisesti edessä myös nyt jouluna sekä sen jälkeen. Sinä osannet selittää, miten kotona makaava nuhapotilas vaikuttaa sairaalan resursseihin, mutta minä en sitä keksi.

    Ruotsi on muuten yksi maa, jossa rajoitukset olivat huomattavasti Suomea lievemmät viime keväänä ja tänä syksynä. Toisaalta Ruotsin ei esimerkiksi tarvinnut sulkea rajojaan, koska kaikki muut sulkivat ne.

    Ruotsin väkikulu on karkeasti kaksinkertainen Suomeen verrattuna. Kuolleita siellä 7.500, eli yli kymmenkertainen määrä Suomeen nähden. Norjassa on asukkaita about saman verran kuin Suomessa, ja kuolleita alle 400. Sulla lienee selitykset valmiina sille, miksi Italia tai Espanja eivät ole vertailukelpoisia Suomeen nähden, niin laitapa samat selitykset vielä Ruotsin osalta.

    Päättelykyvyssä pitää olla todella reilusti valuvikaa, että tekee sellaisen päätelmän, jossa rajoitustoimilla aisoissa pidetty epidemia ja siten onneksi vähäisiksi jääneet kuolonuhrit eivät ole todiste rajoitteiden toimimisesta vaan siitä, että ne rajoitukset oli ja ovat turhia.
     
    TheRealThing tykkää tästä.
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kyllä, mitään säädettyä velvoitetta maskin käytölle yleisesti ei ole. Tuo olisi kai ylipäätään lainsäädännöllisesti vaikea, ja ennenkaikkea ylipäätään sellaisten velvoitteiden asettaminen, joita ei valvota, on lukuisilla tavoilla huono ajatus.
     
  4. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    HS kirjoittaa mielenkiintoisesta tapauksesta Bostonissa.
    "JOPA 300 000 koronavirustartuntaa on lähtöisin Bostonissa helmikuun lopussa pidetystä lääkeyritys Biogenin bioteknologiakonferenssista, kerrotaan Science-lehdessä julkaistussa tutkimusartikkelissa."
     
  5. jussi28

    jussi28 Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.07.2002
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    30
    Höpöhöpö, miten noin voi käydä kun kaupoissa maskit 95 prosentilla!
     
  6. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Siispä pitäisi kiireen villkkaa säätää maksin käyttö sakon uhalla pakolliseksi. Ainakin julkisiin sisätiloihin (ml. kaupat ym.). Ei ne idiootit* muuten usko.
    *) Ne maskittomat "ja minähän en käytä kun ei kerta ole PAKKO".
     
    Burkitsville tykkää tästä.
  7. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Riippuu kovin paljon siitä, missä kaupassa käyt. Yhdessä kauppakeskuksessa saattaa 95 prosentilla olla maski, kun taas toisessa kauppakeskuksessa vain aniharvalla on. Omin silmin olen tämän todennut ja suosin tottakai sitä kauppakeskusta missä useimmilla on maskit.

    EDIT: Kuten arvata saattaa, kauppakeskuksen ympäristön demografialla on asian kanssa paljon tekemistä.
     
  8. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Täysi kannatus asian välittömään käytännön toteutukseen!
     
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Olematta samalla kannalla tai sitä vastaan, millä resursseilla tämä oli ajatus käytännössä toteuttaa?

    Rohkenen epäillä poliisin resursseja sakottaa ihmisiä kadulla maskin puuttumisesta.
     
  10. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Onko syy olla säätämättä pakkoja se, ettei niitä pystytä valvomaan?

    Toisaalta miksi muut maat pystyy säätämään ja valvomaan näitä pakkoja? Kertooko se siitä, että suhteellisesti Suomessa on valvontaresurssit ajettu niin alas, ettei edes uskota onnistuvan vai siitä ettei luoteta kansan tottelevan pakkoja vai luotetaanko kansan hyvään tahtoon noudattaa suosituksia (Ruotsin malli)?

    Lakejahan muutenkin pääsääntöisesti noudatetaan, vaikkei kukaan ole kaikkia valvomassa 24/7 selän takana. Uskon, että suomalaisistakin hyvin suuri osa noudattaisi maskipakkoa, eli ehkä vain se 5 % jättäisi täälläkin käyttämättä, mikä voidaan ja on pakko hyväksyä tällaiseen liittyvänä kitkana. 95 % käyttäviä on kuitenkin parempi luku kuin vaikka tällä hetkellä näkyvä arviolta 80 % parhaimmillaan. Olen kuullut sitäkin, että maakunta-Suomessa maskeja käytetään erittäin paljon vähemmän, jos lainkaan. Jostain syystä siis suositusta ei sisäistetä eikä hyötyjä ymmärretä. Minusta yksi ongelma on ollut tässä maakuntakohtaiset, jopa kaupunkikohtaiset rajaukset ohjeistuksissa ja suosituksissa. Se on liian monimutkainen malli ollakseen idioottivarmasti ymmärrettävä. Koronaa on kuitenkin ollut ympäri Suomen ja se on aina ollut vain ajan kysymys milloin missäkin päin Suomea tilanne pahenee.

    Eipä niitä maan sisäisiä tehokeinona ole ihan hirveästi valikoimassa. Maskipakko olisi yksi, muiden kuin välttämättömien kauppojen sulkeminen toinen ja ulkonaliikkumiskielto vielä sitten rajuimpana. Ulkonaliikkumiskielto olisi jo sen tason toimi, että sen valvominen jollain tasolla onnistuisikin. Niskureita ja välinpitämättömiä on silti aina, kuten muutenkin yhteiskunnassa.
     
  11. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Niin tämä on nyt varmaan joku heitto Saksan tilanteeseen?

    Saksassa maskipakko on tutkitusti toiminut:

    "In the German study, published in the Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America on Thursday, researchers found that mandatory mask wearing cut the number of new cases by between 15 and 75 per cent over 20 days. The most dramatic drops in infection rates were seen in the country’s largest cities."

    https://www.scmp.com/news/china/sci...e-masks-helped-cut-german-covid-19-infections

    Saksan ja Suomen merkittävin ero on tietenkin väestöntiheys. Ehkä Suomessakin maskipakko voitaisiin asettaa vaikka vain pk-seudulle, jotta nähtäisiin miten se toimii. Kyllähän tartuntaluvut ovat toistuvasti Helsingissä isoja erityisesti tietyillä alueilla.

    Saksalaisilla ja suomalaisilla on kyllä sekin eroavaisuus, että kantasaksalainen tottelenee vielä suomalaistakin huomattavasti paremmin lakeja ja määräyksiä ja kokee niistä poikkeamisen suorastaan mahdottomana.
     
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Itse en kyllä maskipakkoa laittaisi. Ehkä jollain poikkeuslailla pääkaupunkiseudulla.
    Ainakaan uutiskuvissa ei porukalla juuri Helsingissä näytä niitä olevan.
    Kajaanissa puolestaan suurimmalla osalla on maski naamalla, vaikka viimeisestä virallisesta koronatartunnasta karanteenien ulkopuolella on jo aikaa. (Toki Sotkamossa oli ollut joku itsenäisyyspäiväaltistus, mutta ilmeisesti isoja vaikutuksia sillä ei ole)
    Viikonlopun tietoja ei ole vielä tullut, joten saa nähdä miten on käynyt.

    Mutta eihän tuo ole kuin siitä kyse, että miten ihmiset haluaa toisia suojella ja kunnioittaa. Siltä osalta täällä näyttää ihan hyvin ihmiset asian ottavan täällä Kajaanissa.
    Maskipakko on kuitenkin yleisesti ottaen hankala juttu, koska kaikki ihmiset eivät sitä voi hyvin pitää. Itsellekin kertakäyttömaskit aiheuttavat nenän vuotamista ja yskimistä. Veikkaisin, että astman vuoksi olen herkempi joillekin noiden maskien aineille ja myös se, että nuo eivät hengitä kunnolla tekee omasta hengittämisestä hankalaa. Mutta tuo on tietenkin ikävää, että sitten tulee yskittyä ja niiskutettua kaupassa ilman oikeaa syytä.
    Kangasmaskit toimivat hyvin. Ne hengittävät paremmin ja niissä ei mitään ylimääräisiä aineita ole. Niitä voin itsekin helpommin pitää. Ja olenkin pitänyt. Mutta hintaakin on sitten paljon enemmän.
    Jos olisi maskipakko, niin miten niiden kanssa, jotka eivät sitä voi pitää? Pitäisikö jokaisen hakea lääkärintodistus, jota kuljettaa mukana ja näyttää sitten poliisille? Tai kaupan tädille? Tai muille ihmisille, jotka kyselevät, että missä maski idiootti?

    Yksi asia, mitä voisi tehdä myös, niin kaupat/ostoskeskukset/metrot yms. voisivat tarjota ainakin jonkin verran ilmaisia kertakäyttömaskeja per päivä. Nuo varmasti saisivat aika halvalla könttähinnalla niitä hankittua ja verot vielä pois. Jos yksi koronatesti maksaa 50-100 euroa, niin sillä hinnalla saa jo aika kasan maskeja. Joten kaupunkikin voisi niitä vaikka hankkia, jos sillä saisi testejä vähemmäksi. Vaikka 100 testiä vähemmän päivässä niin olisi jo 10 000 euroa per päivä millä hankkia maskeja vaikka metroon. Ihan vain idea. En tiedä onko järkevä. Mutta mielestäni järkevämpi kuin maskipakko.
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Oikeustieteilijöiden mukaan on.

    Lakia noudatetaan parhaiten sen takia, että se koetaan moraalisesti oikeaksi ja velvoittavaksi, eikä sen takia, että sen rikkomisesta seuraa rangaistus. Esimerkiksi turvavöiden käyttö ei perustu siihen, että käyttämättä jättämisestä seuraa rangaistus vaan siihen, että se koetaan oikeaksi.

    Valvomattoman pakon kohdalla, jota ei välttämättä koeta moraalisesti pakottavaksi, ongelmaksi tulee se, että jos sitä ei valvota, se voi johtaa myös muiden sääntöjen kasvavaan rikkomiseen, koska "ei tästä mitään seuraa".

    Tehottomasti valvotun maskipakon ihan oikea riski olisi, että ne, jotka eivät sitä käytä nytkään, alkaisivat rikkoa saman tien muitakin suosituksia (tai samaan aikaan pakollisiksi määrättyjä velvoitteita), koska "ei näiden rikkomisesta mitään seuraa ja mä en ole mikään lammas".

    Esimerkiksi taannoin poliisilakon aikaan suomalaiset eivät rynnänneet kaduille tappelemaan, ryöstelemään ja mellakoimaan. Käytännössä ylinopeudet ja vähäiset järjestyssääntörikkomukset (kuseminen seinää vasten jne) lisääntyivät, muu rikollisuus ei.

    Vastaavasti pyöräilykypärän käyttö on kyllä pakollista, mutta sanktio käyttämättä jättämisestä on suullinen huomautus. Eli viestitään, että kypärää pitäisi käyttää, mutta ei ajeta sitä rangaistuksella.
     
  14. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    En tiedä miten laki toimii, mutta voisi ainakin yrittää laittaa maskit pakolliseksi ostoskeskuksissa ja kaupoissa ym. Ulkotiloissa ei tarvisi. Ehkä tuohon riittäisi AVIn tms. ohjeistus?
    Se ainakin olisi mahdollista valvoa. Kaikissa kaupoissa on vähintäänkin omaa henkilökuntaa, tai vartijat. Ostoskeskuksissa ainakin on vartijat. AVI:lta vaan ohjeistus, että maskittomat ulos. Jokaisella kaupalla/kauppakeskuksella on oikeus valikoida asiakkaansa.

    Tällä tavoin toki ei pakolle voi säätää uhkasakkoa, mutta rangaistuksena maskittomuudesta olisi silti kaupasta poistaminen.
     
  15. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Joo niin varmaan. Selitys on todettu hyväksi varsinkin etnisten ryhmien kanssa. :rolleyes:
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kovin vaikuttaa siltä, että osa hakee juuri tästä tekosyytä ollakseen käyttämättä maskeja, vaikkei olisikaan astmaatikko tms. (Huom! En siis viittaa nyt nepaan) Facebookin kommenttipalstataistelussa kovin moni on teilaamassa maskinkäyttöön kannustavia juuri tällä argumentilla, että kun kaikki eivät voi niitä käyttää. En tiedä, meneekö tämä juuri samaan kastiin kuin se, että ilmeisesti jos maski ei suojaa itseä 100%:sti, niin ihan sama vaikka se suojaisi itseä 60%:sti tai muita sinulta samanlaisilla todennäköisyyksillä, niin silloin kannattaa luopua maskileikistä kokonaan.

    Eihän asia nyt kuitenkaan niin ole, etteivätkö astmaatikot voisi osallistua ko. talkoisiin, toki hieman hankalammin tai rajoitetummin. Allergiasivustoilla puhutaan visiiristä ja uloshengitysventtiilillä varustetuista malleista juuri astmaatikoille, jotka suojaavat itseä/muita rajoitetummin, mutta joilla voi silti jollain tavalla ottaa osaa vastuullisuuteen näinä vaikeina aikoina. Onhan se nyt kuitenkin hassua, että kun kuitenkin astmasta kärsivä on varmasti tottunut siihen, että joitain asioita ei voi tehdä tai joutuu tekemään rajoitetummin, niin sitten kansanterveyden kohdalla voidaankin astman varjolla tepastella ilman minkäänlaista vastuuta muiden joukossa. Minulle on ainakin henkilökohtaisesti täysin selvää, että jos minulla on x vaiva, joka tekee jonkun asian suorittamisen vaikeaksi, niin joudun joko jättämään sen väliin tai suorittamaan sitä juuri rajoitetummin tai hankkimalla erityisapuvälineitä, joiden avulla voin osallistua. En minä ajattele niin, että jos minulla on vaiva, niin ympärillä olevien tulee mukautua siihen tai että vaivani takia säännöt eivät koske minua.

    Mainittakoon lopuksi, että toki käsitän, että maskien kohdalla puhutaan juuri suosituksista, mutta haluaisin kyllä mieltää ne itse yhteisiksi pelisäännöiksi, jos kerta kansanterveys on tässä panoksena.
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2020
  17. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Maskipakko olisi kyllä hyvin hankala kokonaisuus. Sen rikkominen pitäisi säätää rangaistavaksi, mikä olisi sopiva rangaistus? Entäs sitten jos on lääketieteellinen peruste olla käyttämättä maskia, pitääkö hommata joku lääkärin lausunto siihen?

    Sosiaalinen paine tuntuu toimivan paremmin. Eräskin on vältellyt maskia viimeiseen asti, mutta nyt kun lähes jokaisella on kaupassa maski päässä, niin ei vaan kehtaa mennä asioimaan ilman maskia. Huomaan myös että maskittomat saavat katseita osakseen. Eiköhän niilläkin ole kohta maski päässä.

    Mun mielestä se visiiri on yhtä tyhjän kanssa. Eihän se estä aerosoleja yhtään. Se nimensä mukaisesti estää roiskeet ja pärskeet molempiin suuntiin, mutta ne aerosolit, joiden mukana tämä tauti leviää, leijailevat vapaasti visiirin alta pois.
     
  18. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Yhteisiä pelisääntöjä ne ovatkin. Näin on THL sanonut lausunnoissaan. Koska maskipakko on niin hankala säätää, on se siis toteutettu tällä tavalla.
    Jotkut ihmiset eivät vain ymmärrä että asia on näin. Puhuvat vaan, että "mä en käytä, kun se on vain suositus, eikä pakko". Juuri näiden törppöjen takia se pitäisi säätää pakolliseksi. Nämä törpöt nimittäin ovat myös niitä samoja, jotka suositusten vastaisesti kerääntyvät sankoin joukoin juhlimaan tms. V*tittaa ihan huolella kun itse yrittää olla mukana estämässä viruksen leviämistä ja nää s*atanan sankarit viis välittävät yhtään mistään.
     
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tähän tulokseen muistaakseni tultiin äskettäin tutkimuksessa.
     
  20. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Olen hyväksynyt maskit ja olen käyttänyt. Aloin käyttämään kun aloitin erään kurssin vajaa 2 kk sitten. Maskin läpi oppi hengittämään noin tunnissa. Aluksi oli kyllä vaikeaa, mutta se on tottumiskysymys. Hinta tippui syksyllä reippaasti ja keittämällä maskia pystyy käyttämään 10 kertaa. Ei ole niin hinnasta kiinni kuten oli keväällä. Elämä kyllä hankaloituu. Kaupassa maski aiheuttaa silmälasien huuruuntumisen. Ei näe mitään. Ostin väärää jauhelihaa kun idiootit pakkaavat sikanautaa ja pelkkää nautaa samanväriseen pussiin! Saakeli!

    Idea: Mitä jos maskin keittäessä lisää teetä tai muuta makuainetta? Saisi teen tuoksun maskiin. Olisi mukava hengitellä läpi. :)