Uuden television osto.

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana KILLPATRICK, 04.03.2020.

  1. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiinalaisilta ei mene montaa minuuttia kopioida oman valtion alueella olevan tehtaan tekniikkaa.
     
  2. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    HiTech voi olla vähän vaikeaa kopioida samalla laatutasolla. Eipä nuo kiinalaiset tv-merkit ole kovin korkealle arvostettuja, vaikka "tekniikka on kopioitu". Philips-televisioiden kehitystyöstä vastaavat eurooppalaistiimit saavat aikaan edelleenkin laadukkaampia televisioita vaikka Philips-viihdebrändin omistus ja laitevalmistus on kiinalaisilla.
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2020
  3. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    LG CX OLED 65 asennettu. Tietokone ei lähtenyt pelittämään ennen kuin tunki telkkarin taakse olevaan HDMI-porttiin. En tiedä pitäisikö kaikki muutkin lähteet laittaa sieltä kautta, ARC kun hoitaa kuitenkin äänet vahvistimelle. Mutta on komea kuva kyllä laitoksessa!
     
    Viimeksi muokattu: 05.12.2020
  4. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
  5. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Sori, CX
     
  6. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Päädyin sitten lopulta Samsung Q80T -malliin. Saatuani sen VESA-telineeseen tutustuin kauko-ohjaimeen. Ei äänenvoimakkuuden säätöä! Tuolle vehkeelle pitää ilmeisesti joko puhua tai käyttää puhelimen äppiä äänensäätöön... :eek:
     
  7. Nippeliheppu

    Nippeliheppu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.12.2020
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    1
    Asiasta toiseen... Aikamoinen hintaero revennyt Sony 900h ja 800h mallien välille 85 tuuman koossa. Ensimmäinen on halvimmillaan 2499 ja toinen 1299 eur. 800h 85:ssä on vieläpä VA paneeli toisin kuin pienemmissä kasisatasissa. Netistä olen ymmärtänyt että 900H on paljon parempi, mutta onkohan sentään noin paljon parempi....?
     
  8. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Riippuu ihan siitä, että arvostaako HDR-kuvaa vai ei. Perinteisissä tv-lähetyksissä ero jää pieneksi, mutta Netflixin 4k-materiaalilla eroa kyllä jo syntyy. On tuon perusmallin hinta kyllä painettu tosi alas, sehän oli 2 tonnia vielä hetki sitten. Hinta/laatu-suhde varmasti erinomainen, mutta kyse onkin siitä, että riittääkö tuo laatu omaan makuun. Ottaen huomioon että 55-tuumaisissa hintaero on vain luokkaa 779€ vs 999€, niin luulen että paremman mallin hinnassa on ilmaa. Voi kyllä käydä niin, että sen hinta laskee kunnolla vasta kun mallin varastoja aletaan keväällä tyhjentää.
     
  9. terppa666

    terppa666 Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2001
    Viestejä:
    451
    Saadut tykkäykset:
    50
    Taitaa olla tuo 800h 50Hz paneelilla jos oikein muistan...???
     
  10. Nippeliheppu

    Nippeliheppu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.12.2020
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joopajoo, takuita kun ei tästä 900h mega alesta kuitenkaan ole. Ei viitsisi aina vaan odottaa. Toisaalta tv katselun hinta on sitten esim 300 eur/kk jos 3 kk päästä tulee tonnin alennus. Se olisi aivan kestämätöntä. Ei näemmä saisi ostaa näitä parempia malleja kun tämä julman persneton riski on kokoajan läsnä. Halvinta jaskaa pitäisi ostaa vaan.
     
  11. Tege

    Tege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei tuo voi pitää paikkaansa. Mikä kake?
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eikös tuossa ole se One Remote Control, jossa ainakin kuvissa lukee täysin selvästi keskellä olevan vasemman painikkeen kohdalla VOL (toivon mukaan sen verran on tarttunut kotiteatteriharrastuksesta että ymmärtää ton tarkoittavan äänenvoimakkuutta). Ohjekirjassakin taitaa lukea, että tuota keinuttamalla ylös tai alas säädetään volaa. Toki monikaan ei meistä ole tottunut juuri vaakapainiketta liikuttamaan ylös ja alas, että ymmärrän sen kautta, jos tuo tuntuu rakettitieteeltä. Tosin eipä minullakaan ole tippaakaan kokemusta noista älykakeista, mutta päättelykykyä ja lukutaitoa löytyy. :D Jos vieläkin hirttää kiinni, niin tässä vielä video-opastus.

    Olispa hauska tietää, onko joku jopa päätynyt palauttamaan telkkarinsa moisen "puuttuvan ominaisuuden" takia. :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2020
    Kristian tykkää tästä.
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tuo Samsungin kauko on kyllä yksi paskimmista keksinnöistä ikinä. for ever.
    Anoppilassa on tuo ja uittu, kun itsekin tuota volumea etsin puoli päivää ja sen jälkeen tekstitv:tä toiset puoli päivää.
    Herra Jeesus ja Mariat ja kumppanit, kun on saatu paskaa aikaiseksi.
     
    Kristian tykkää tästä.
  14. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Ainakin karvalakki QLEDissä (Q60) tulee mukana kaksi kaukosäädintä. Se One remote lirpake, sekä perinteinen nappulaviidakkokake. Eikö noissa kalliimmissa telkuissa sitten tule kuin tuo One?
     
  15. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Wow! Ohjekirjan olen vasta tänään ladannut netistä (kun ei mukana tullut kuin pikaohje, jossa ei kerrottu mitään) enkä ehtinyt vielä lukea. Joo, koetin tuota nappia painella reunoistaan ja ties mitä kikkaa, mutta ainoa toiminto mitä sain siitä ulos oli mute. Eipä olisi tullut mieleen väännellä sitä pystysuunnassa... Kiitokset!

    Ei tullut kuin tuo pieni klipare, ellen sitten onnistunut isompaa täysin missaamaan. Tässä on miltei viikko valvottu puolet öistä, niin en ihmettelisi vaikka siinäkin vielä onnistuisin...
     
  16. JanneB

    JanneB Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2016
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    25
    IMO samsungin kaukosäädin paras TV kaukosäädin ikinä (mitä olen käyttänyt). :)
    Vähän siinä olisi vielä parannettavaa, pitäis ottaa ne kaksi ylimääräistä nappia pois. Ei paljoa kyllä haittaa kun ovat sijoitettu niin että ei sormi niihin helposti osu.
     
    kinks-58 ja protesti tykkäävät tästä.
  17. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Joo, eiköhän tuohon totu. Ihan mielellään nappeja saa vähentää, että löytää pimeässä helpommin haluamansa sormituntumalta. Menujen navigointo onnistui aika nopean totuttelun jälkeen.

    Mutta olisi TV:n mukaan voinut laittaa ohjekirjan, jossa nämä epätyypilliset toiminnot avataan selkeästi käyttäjälle. TV:n sisäinenkin opas kertoi tuosta napista vain, että "äänensäätö" ilman sen kummempia yksityiskohtia sen käytöstä. Nyt sain avun täältä forumilta ja löytyihän se myös erikseen netistä ladattavasta ohjekirjasta. Ensimmäisenä iltana ei ollut edes aikaa etsiä sellaisia käsiinsä, kun TV:n asennuksen jälkeen olikin jo perheen leffaillan aika.

    Tosin leffaillan jälkeen olen nyt säätänyt asetuksia ja poistanut ylimääräisiä "parannuksia". Samsungin kuvanparannus teki kuvasta epäluonnollisen näköisen luodessaan ylimääräistä kuvainformaatiota olemassaolevien freimien väliin. Vaimo jopa valitti, että näyttelijät näyttivät olevan liimattu taustaa vasten ja hän on sentään yleensä aika sokea näille kuvanlaatujutuille. Samoin äänen jälkikäsittelyn tuotos "suoraan paketista" vaimensi laukaukset ja räjähdykset jne. (leffana RED) oudoiksi tussahduksiksi.
     
  18. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ite kyllä kans tykkään kovasti tuosta Sampan pikkusesta kaukosäätimestä. Kaikki turha on karsittu pois ja istuu käteen hyvin.

    Onko Samsungin telkkareissa vielä ongelmaa HDMI ARC:in(Anynet) kanssa? Omassa MU8005:ssa on täs kolmen vuoden aikana aina silloin tällöin randomisti kadonnu toi paluukanavan yhteys. Ja aina kovan asetusten rukkaamisen ja boottailujen jälkeen sen saa takaisin. Ulkomaisilla foorumeilla tuosta ongelmasta on aika paljon juttua eikä ilmeisesti Samsungilta ole keksitty(haluttu keksiä?) päivitystä noihin vanhempiin laitteisiin joka korjaisi ongelman, eli on ns. ominaisuus jonka kans joutuu elämään. Mutta miten on uusien mallien laita?

    Sinänsä Samsungin puhelimissakin huomaa että tuki loppuu luvattoman nopeasti, joten sama kait on heidän muidenkin laitteiden osalla..
     
  19. Nippeliheppu

    Nippeliheppu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.12.2020
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli hankittua 85 tuuman 900 Sony. Onneksi en ottanut pienempää, 85 on 2,7 metristä aika passeli. En tiedä voisiko olla vielä jokusen tuuman suurempikin. Tämä siis melko ikkunattomassa "av-huoneessa". Käyttöönotto tapahtui kuin itsestään, kaikki toimi heti. Värien syvyys, kirkkaus, mustien syvyys ja 4k tarkkuus jaksavat näin alkuun ihmetyttää. En osannut odottaa että esim tähtitaivas toistuu tällä noin lähelle oledia. Jos alkuperäismateriaalissa on pakkaamisesta johtuvaa "bändingiä" niin sitä pystyy erottamaan, esim. tietyistä YouTube pätkistä. Tämä laite ei osaa siloittaa niitä.

    Olisinpa tutkinut subbarinkin ostoa samalla pieteetillä kuin telkkarin. Nyt se ei mene 20 Hz asti kunnolla ja alimmat tutinat jää pois.

     
    IlkkaP tykkää tästä.
  20. terppa666

    terppa666 Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2001
    Viestejä:
    451
    Saadut tykkäykset:
    50
    Mites tuossa 900 Sonyssa, onko pahasti bloomingia?