Lähiaikojen elokuvatarjonta ja muut mielenkiintoiset ohjelmat pääkanavilla

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Jaska76, 02.06.2002.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Molemmat versiot Vietnam-dokumentista katsoneena voin ainakin omasta puolestani todeta, että lyhyemmässä versiossa ei jää pois mitään oleellista sodan kannalta. (Toki muistini on lyhyt ja huono) Lyhemmästä on lähinnä karsittu amerikkalaisten sotilaiden nyyhnyyh-kohtaloita. Pidempää versiota katsoessa tuli jopa vähän sellainen olo, että niiden kohdalla ammutaan yli, jotta sodasta saadaan vieläkin nyyhkympi ja kauheampi. Lyhyempi on mielestäni parempi versio. Toki puristi katsoo pidemmän.

    Pitää kyllä tuo country-sarjakin katsoa. Hyvin osaa Burns & Co. tehdä dokkareita.
     
    ISPF3.4 tykkää tästä.
  2. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Olen aivan samaa mieltä. Olen katsonut molemmat versiot. Lyhyempi on parempi sotahistorian käsittelyn kannalta. Pidempi on parempi, jos haluaa nähdä ja kuulla enemmän yksittäisten ihmisten kohtaloita.
     
    Viimeksi muokattu: 07.06.2020
    nepa tykkää tästä.
  3. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Huomenna Yle Teema Charles Laughtonin Räsynukke.
    Kuten Matti Salo sanoo Seinä vastassa-kirjassaan: "Amerikkalaisen gotiikan mestariteos."
     
  4. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tänään tulee Hymyhuulet Yle TV2 klo 22.13.
    Ole varovainen. Se sisältää arveluttavaa aineistoa.
    Tosiaan sitä Pahkasikaa ei enää tarvita. Nykyiset mediat tekivät sen tarpeettomaksi.
     
    peergunt ja Hippo tykkäävät tästä.
  5. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    "HUOM: ohjelma, jonka olet näkemässä, on tänä päivänä rasistinen. Tällaista ei enää Suomessa tehtäisi. Tämä ohjelma pitää nähdä ja tulkita sen hetken yhteiskunnan ja yhteiskunnallisen tilanteen kontekstissa, osana suomalaista televisiohistoriaa."

    Tuohon loppuun olisi vielä voinut lisätä: "Pirkka-Pekkakin on jo pyytänyt anteeksi, että meni tällaista aikoinaan tekemään."
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Ja kyseinen jakso ei mielestäni sisältänyt moista varoituksen alaista materiaalia.

    T: Vesku
     
  7. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Lääkärisketsi sisälsi Peteliuksen esittämän ilmaisuvaikeuksista kärsivän potilaan NEEKERIHAI -heiton, joka tosin sanottiin lähes samaan hengenvetoon sen tarkoitetussa muodossa: Tiikerihai. Liekö osasyy pillastumisvaroitukseen tuossa?

    Myöhemmin samalla kanavalla esitettyjen Kummeli jaksojen joukosta oli bongattavissa mm. aina yhtä hauska ministerisketsi, joka sisälsi ainakin: NEEKEREITÄ, RÄTTIPÄITÄ ja MUTIAISIJA, ilman ennakkoinhoa...siis infoa.
     
  8. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
  9. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    ^^^^^ Katselin tuossa vanhaa Pahkasika-kokoelmaa, niin täytyy kyllä sanoa, että nykyaikana moinen läpyskä saattaisi aiheuttaa muutaman anteeksipyyntövaatimuksen razziztizuudestaan, tai ainakin kielenkäytöltään, missä neekeri on vähintään neekeri :D

    "Miihkalin kakka" jaksaa naurattaa, siinä kulminoituu nykyajan kaikki "ihmeellinen" josta pitää vähintään somettaa. Tehty melkein 40v sitten,
     
  10. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Teemalta tulee tänään klo 21.00 Oliver Stonen JFK - avoin tapaus. Mielenkiintoinen elokuva, joka tosin jättää edelleenkin avoimen kysymyksen: kuka oli salamurhan takana?

    Olen käynyt tapahtumapaikalla Elm Streetillä ja Sixth Floor -museossa, joka toimii entisessä kirjavarastossa. Varastokoppiin, josta Oswald ammuskeli, ei ole pääsyä.

    On selvää, että Oswald ei toiminut yksin, vaan tuosta yksinkertaisesta hepusta haluttiin tehdä helposti kiinni saatava tekijä, jotta poliisi olisi tyytyväinen ja juttu saataisiin ”ratkaistua”. Oswald piti sitten vaientaa, jotta hän ei lavertelisi mitään, mitä sitten sattuikin tietämään.
     
  11. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Niin siis ihan tosissasi uskot tuohon yhä?
     
  12. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    TV2 esittää tänään klo 21.00 elämänkertaelokuvan Jacques Cousteau'sta. Joku saattaa vielä muistaa äijän tv-sarjan, jossa sukellettiin maailman merissä.
     
  13. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Yle Teemalla on alkanut Pahuuden monet kasvot -sarja.

    Tämä on mielestäni erityisen hieno:
    "torstai 8.10. klo 21.00 Kino Klassikko: Auringonpimennys (16) Areenassa 30 päivää
    JIm Thompsonin romaaniin perustuva rikoselokuva Ranskan siirtomaasta 1930-luvun Länsi-Afrikassa. Kaikkien halveksima ja nöyryyttämä poliisipäällikkö muuttuu eräänä päivänä häikäilemättömän juonikkaaksi, perverssiä moraalia vaalivaksi kostajaksi. Pääosissa Philippe Noiret, Isabelle Huppert. Ohjaus: Bertrand Tavernier. (Coup de torchon, Ranska 1981)"

    Tämä kiinnostaa erityisesti:
    "tiistaisin 22.10.–3.11. klo 21.00 Historia: Neuvostoliiton vankileirit (12) Areenassa 22 kk
    Neuvostoliiton vankileirien, gulagien, historia alkoi vuoden 1917 vallankumouksesta ja ulottui aina Stalinin kuolemaan saakka. Miten Neuvostoliitto loi järjestelmän, jossa 20 miljoonaa ihmistä alistettiin orjatyöhön? Rikasta arkistomateriaalia ja haastatteluja hyödyntävä sarja käy läpi vankileirien synkän historian."
    Natsien pahuudesta on tuhansia dokumentteja ja sarjoja. Neuvostoliitto oli vieläkin pahempi tappaja ja sortaja. Tämä taitaa olla ensimmäinen Ylen näyttämä dokumenttisarja, jossa käydään läpi neuvostokommunistien pahuutta.

    Koko Ylen teksti täällä:
    Pahuuden monet kasvot Teemalla lokakuun elokuvissa ja dokumenteissa
    LUKUAIKA 5 MINUUTTIA
    JAA:146
    [​IMG]
    Murhaaja katselee filmikelan takaa elokuvassa Pelon kasvot (Peeping Tom). Kuva: Studiocanal
    JULKAISTU 12 PÄIVÄÄ SITTEN.


    Kylmäverinen murhaaja. Lakia kunnioittamaton kostaja. Holokaustin toimeenpanija. Diktatuurin välinpitämätön myötäilijä. Mikä on heitä yhdistävä tekijä? Mitä on pahuus? Teeman lokakuun elokuvat ja dokumentit tutkivat pahuutta niin historian ja tositarinoiden kuin fiktion kautta.

    Pahuus kiehtoo. Sitä enemmän, mitä etäisemmin sitä tarkastelee. Lähempää katsottuna holokaustikin osoittautuu harmaaksi ja tyrmistyttävän masentavaksi; tyypillisessä henkirikoksessa ei ole mitään jännittävää.

    Silti murhat ja historialliset katastrofit ovat ehtymätön kirjallisuuden ja elokuvan aihe. Onko ajatus kaiken moraalin ulkopuolella elämisestä kutkuttava? Vai onko lohdullista ja rauhoittavaa voida ajatella pahuuden olevan tuolla ulkona, jossain kaukana tai turvallisesti menneisyydessä?

    Teeman lokakuun 2020 elokuvissa ja dokumenteissa tarkastellaan pahuutta niin maailmanhistoriallisessa mittakaavassa kuin psykologisena kysymyksenä.

    tiistai 29.9. klo 21.00 Tiede: Pahuuden anatomia Areenassa 22 kk
    Mikä tekee ihmisestä sarjamurhaajan? Miksi jotkut ovat väkivaltaisempia kuin toiset? Onko ihmisen pahuus geneettistä vai ympäristön aiheuttamaa? Ohjelmassa asiantuntijat perehtyvät pahuuteen uusimpien tutkimustulosten ja esimerkkitapausten kautta.

    tiistai 6.10. klo 21.50 Kino Suomi: Harjunpää ja pahan pappi (16) Areenassa 7 päivää
    (Suomi 2010) Helsinkiä piinaa mystinen sarjamurhaaja. Ylikonstaapeli Timo Harjunpään pitää löytää tekijä, mutta samalla hän hautoo kostoa. N: Peter Franzén, Irina Björklund. O: Olli Saarela. Perustuu Matti Yrjänä Joensuun romaaniin.

    [​IMG]
    Charles Manson pidätettynä mm. autovarkaudesta. Yksi historian kuuluisimmista murhaajista ei murhannut omakätisesti ketään.
    tiistaisin 6.–13.10. klo 21.00 Historia: Manson ja pahuuden kultti (12) Areenassa 15 kk
    Charles Manson oli yksi Amerikan pahamaineisimpia rikollisia, jonka 1960-luvulla johtama nuorista koostunut kultti, "Perhe", syyllistyi useisiin murhiin. Kaksiosaisessa historiadokumentissa kuullaan kultin entisten jäsenten haastatteluja ja näytetään ennennäkemätöntä arkistomateriaalia ryhmän toiminnasta.

    torstai 8.10. klo 21.00 Kino Klassikko: Auringonpimennys (16) Areenassa 30 päivää
    JIm Thompsonin romaaniin perustuva rikoselokuva Ranskan siirtomaasta 1930-luvun Länsi-Afrikassa. Kaikkien halveksima ja nöyryyttämä poliisipäällikkö muuttuu eräänä päivänä häikäilemättömän juonikkaaksi, perverssiä moraalia vaalivaksi kostajaksi. Pääosissa Philippe Noiret, Isabelle Huppert. Ohjaus: Bertrand Tavernier. (Coup de torchon, Ranska 1981)

    [​IMG]
    Ei vanhene koskaan: Åke Lindman. Kuva: Ari-Pekka Keränen
    torstai 8.10. klo 23.05 Teeman Elävä arkisto
    Ei vanhene koskaan: Bodomjärvi – kansakunta hypnoosissa
    Areenassa pysyvästi
    Åke Lindman kertoo klassikkosarjassa suomalaisten kollektiiviseen muistiin syöpyneistä henkirikoksista. Vuonna 1960 tapahtunut Bodomjärven kolmoismurha oli käsittämätön ja raaka veriteko, joka ei ole koskaan selvinnyt. Hypnoosiakin käytettiin apuna murhan tutkimuksissa. (1997)
    Punainen lanka: Hannu Lauerma Areenassa pysyvästi
    Turun vankimielisairaalan ylilääkäri Hannu Lauerma kohtaa työssään kaikkein julmimpiin ja järkyttävimpiin rikoksiin syyllistyneitä ihmisiä. Maarit Tastulan kanssa hän keskustelee väkivallan lisääntymisestä ja muun muassa siitä, miksi väkivalta yhä useammin kohdistuu tuntemattomaan vastaantulijaan. (1999)

    tiistai 13.10. klo 21.50 Kino Suomi: Tuhlaajapoika (16) Areenassa 30 päivää
    Vankilasta vapautuva Esa kiedotaan painajaismaiseen väkivallan ja hallinnan verkkoon. Masokistinen psykiatri palkkaa hänet pahoinpitelemään itseään, mutta haluaa samalla alistaa Esan toteuttamaan oikkujaan. N: Hannu Kivioja, Esko Salminen, Leea Klemola. O: Veikko Aaltonen.

    [​IMG]
    Pelon kasvot. Karlheinz Böhm ja Anna Massey. Kuva: Studiocanal
    torstai 15.10. klo 21.00 Pelon kasvot (16) Areenassa 30 päivää
    Kauhuelokuvan ikuisesti kiistelty mestariteos sarjamurhaajasta, joka elokuvaajan urasta haaveillessaan filmaa omat rikoksensa. Pääosissa Karlheinz Böhm, Moira Shearer, Anna Massey ja Maxine Audley. Ohjaus: Michael Powell. (Peeping Tom, Iso-Britannia 1960)

    lauantai 17.10. klo 20.00 Teemalauantai: Italian fasismi
    Mussolinin unelmatehdas
    Areenassa 90 päivää
    Cinecittà, suuri elokuvastudio Roomassa Tiber-joen rannalla, tuotti Mussolinin Italiassa yli 300 elokuvaa. Mitä valkokankaan suuret diivat tekivät fasismin aikaan, miten propaganda ja taide yhdistyivät? Millaisia kohtaloita, millaisia valintoja? Dokumenttielokuvan ohjasi Marco Spagnoli. Suomen-ensi-ilta. (Cinecittà Babilonia, Italia 2017)
    Fasisti (16) Areenassa 30 päivää
    Bernardo Bertoluccin elokuva mukautuvaisesta miehestä, joka Mussolinin valtaannousun jälkeen liittyy fasistipuolueeseen ja saa viran salaisesta poliisista. Häämatkallaan Pariisiin hän saa käskyn murhata entinen opettajansa. Pääosissa Jean-Louis Trintignant, Stefania Sandrelli, Dominique Sanda, Gastone Moschin. (Il conformista, Italia 1970)

    [​IMG]
    Franz Murer syytetyn penkillä. Kuva: Ricardo Vaz Palma / Prisma Film
    perjantai 23.10. klo 21.00 Murer – erään oikeudenkäynnin anatomia Areenassa 30 päivää
    "Vilnan teurastajaksi" kutsuttu entinen itävaltalainen SS-upseeri Franz Murer joutuu 1960-luvulla oikeuteen kotimaassaan missä hänestä on sodan jälkeen tullut arvostettu poliitikko ja yhteisön tukipilareita. Ohjaus: Christian Frosch. (Murer: Anatomie eines Prozesses, Itävalta 2018)

    [​IMG]
    Jossain taigalla. Vangit rakentavat rautatietä.
    tiistaisin 22.10.–3.11. klo 21.00 Historia: Neuvostoliiton vankileirit (12) Areenassa 22 kk
    Neuvostoliiton vankileirien, gulagien, historia alkoi vuoden 1917 vallankumouksesta ja ulottui aina Stalinin kuolemaan saakka. Miten Neuvostoliitto loi järjestelmän, jossa 20 miljoonaa ihmistä alistettiin orjatyöhön? Rikasta arkistomateriaalia ja haastatteluja hyödyntävä sarja käy läpi vankileirien synkän historian.

    AIHEESEEN LIITTYVÄT LINKIT
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2020
  14. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Turkan suurteos Seitsemän veljestä vielä reilun vuorokauden katseltavissa Yle Areenassa

    Katsokaa tai ottakaa talteen, ettei tarvitse myöhemmin katua. Tästä on näyttänyt olevan turha odottaa kotijulkaisua eikä uusintaakaan ole tv-ohjelmistoon koskaan sisällytetty. Nyt on ollut vuoden katseltavissa Areenassa. Jotain sarjan väkevyydestä kertoo edelleen se, että ensimmäistä jaksoa on katsottu yli 37000 kertaa, viimeistä alle 2900 kertaa. :)
     
  15. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Huomenna 12.11. Teemalta klo 21:00 Masaki Kobayashin "Seppuku". Aivan jäätävä leffa.
     
    Hippo ja TuK tykkäävät tästä.
  16. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    ^ Teemaa käy jälleen kiittäminen elokuvasivistyksestä. Suosittelut.

    Edit. Typo.
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2020
  17. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 559
    Saadut tykkäykset:
    177
    YLE juhlii tällä viikolla Ismo Alangon 60-vuotissynttäreitä.

    Huomenna torstaina 12.11. (olosuhteista johtuen ilman yleisöä soitettava) Ismon juhlakeikka näytetään livenä Areenassa ja (ilmeisesti lyhennettynä) TV2:lla klo 21 alkaen. Uusinta kokonaisuudessaan Teemalla su 15.11.

    Lauantai-ilta Teemalla näyttää tältä:
    20:00 Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on? (uusi dokumentti)
    21:10 Sielun Veljet: Provinssirock 1986
    21:40 Ismo Alanko: Kun Suomi putos puusta (live 1990)
    22:28 Konsertissa: Hassisen Kone (tv-esiintymisiä 1981 ja 1982)
    22:57 Ismo Alanko & Stefan Lindfors: Labra 2000
    23:57 Saimaa-ilmiö (Kaurismäkien dokumentti Hassisen, Juicen ja Eppujen Saimaan-kiertueelta 1981)

    Noiden välissä lisäksi lyhyitä klippejä Ruisrockista 2018. Lauantain ohjelmistosta kaikki muut paitsi Labra ja Ruisrock-pätkät löytyvät jo nyt Areenasta.
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2020
    nepa tykkää tästä.
  18. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Yle Teema elokuvafestivaali 25.-29.11.2020:
     
  19. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Viimeksi muokattu: 19.11.2020
    nepa tykkää tästä.
  20. LivingPoet

    LivingPoet Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.02.2010
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kun BB loppui seuraan näitä:
    -Kotikadun 16. kausi (Areenassa)
    -Masked Singer, All Together Now, Kuutamolla, Toisenlaiset teiniäidit, Tuttu Juttu Show
    -nostalgiamielessä ajattelin joulukuussa kattella uudestaan Histamiinin joulukalenterin