Macgyver

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana vps358, 25.03.2016.

  1. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Pahasti pelkään, että tuo kommentti ja 71dB:n analyysi sarjasta pitää paikkansa. Itseasiassa aika kuvaava kommentti. Jo tuolloin meille on aina näytetty, että kansa on kyllä hyvää, mutta syy on aina korruptoituneen päällikön, yritysjohtajan tai poliitikon, jotka rahan tai vallan takia myyvät meidät tavalliset ihmiset.
    Tuo oli vielä aikaa, kun elokuvanäyttelijän ura oli lopussa, jos kehtasi itsensä TV-sarjassa näyttää. Koko TV-sarjan maailmankuva ja asenteet ovat vanhanaikaisia, kuin Aku Ankasta. Hyvä ja paha niin mustavalkoista, että tyhminkin tajuaa. Mutta kuitenkin piilorasistisia, hyvikset valkoisia, pahikset muista roduista, me pelastajia hienolla teknologialla, kun paikalliset eivät tajua. Seksiä ei ole. Lapset on jotain veljenpoikia.
    Nykyään teineille suunnatut sarjat esim. Discovery ovat sitten taas meille vanhemmille hapokasta.
     
    71 dB tykkää tästä.
  2. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ei hyvää päivää! Tuo koko sarjahan on sitten rasistinen perustuen tapaan miten asioita käsitellään. Pikkuisen voisi olla kontekstilukutaitoa ja kykyä nähdä vivahteita. Mihinkään rasismiin ei ollut tarkoitus. Sarja on rasistinen (yksi suuri syy pöhköyteen), joten kuvailut siitä sisältävät tuon rasismin.
     
  3. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Vanhat sarjat kuvaa samalla aikaansa. Ei näitä kannata katsoa 2020-luvun silmälasein, jollei halua tukea mielensä pahoittamista.

    Suurimmalle osalle alkuperäisaikalaisista näiden katselu on nykyään eskapismia aikuiselämän raskaudesta nuoruuden ja lapsuuden keveisiin tunnelmiin.

    Varmasti näissä on kömpelyyttä, rasismiakin 2020-luvun silmälaseilla. Silloin ei varmaan auta kuin valittaa Foxille ja viranomaisille, että poistavat sarjan vahingollisena esityksestä.

    Olen muuten pitänyt siitä Foxin sarjan tunnariin lauletusta mainoksesta, jolla sarjaa on puffattu. Siellä on selkeästi oivallettu, että sarjaan pitää suhtautua vähän kieli poskessa. Raskaaksihan se menee katsoa mitään fiktiota, jos koko ajan pitää analysoida onko joku viritys oikeasti mahdollinen tai sanooko tuo nyt ilkeästi.
     
  4. i-kari

    i-kari Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.02.2016
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    148
    Erittäin hyvin sanottu. Ei mitään lisättävää eikä pois otettavaa.
     
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Minua ei kömpelyys* tai 2020-silmin nähty rasismi niin haittaa, koska toki sarja pitää nähdä oman aikansa juttuna, kuten sanot. Minusta vaan sarja näyttää yllättävän tylsälle ja siinä on yllättävän vähän mitään esim. nostalgiaan perustuvaa hohtoa. Sarja on jotenkin "sekava" (jaksoja yhdistää lähinnä vain MacGyver) ja kiinnepisteitä on vähän, tosin ilmeisesti Pete ja Jack auttavat tässä ajan myötä? Sarja ikäänkuin luottaa liikaa siihen, että idea älyttömän neuvokkaasta kaverista riittää ja ei edes yritä loihtia muita vahvuuksia. MacGyverin kertoja-ääni on yllättävän ärsyttävää näsäviisastelua. Kieli poskella olisi kiva suhtautua, mutta sarja ottaa itsensä jotenkin jumalattoman vakavasti, ettei oikein onnistu… …tosin myönnän, että silloin tällöin jakso on minusta "parempi", mutta näitä kiinnostavampia jaksoja on ehkä 20 % kaikista eli aika harvakseltaan.

    Jotkut vanhat sarjat vaan toimivat paremmin. Esim. Space: 1999 ja Buck Rogers in the 25th century -sarjat toimivat minulle loistavasti eskapismina. Ehkä tää on joku makukysymys, että millainen vanha kömpelö sarja nappaa vuonna 2020...
    _____________
    * Alkuperäinen Doctor Who -sarja on melkoisen kömpelöä touhua kengännauhabudjetilla, mutta sympaattisuudessaan ja tarinoiden kekseliäässä hulvattomuudessaan minusta niin mahtava, että jakaa meikäläisellä ehdottoman suosikkisarjan tittelin The X-Files-sarjan kanssa!
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2020
  6. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Tässä muuten oli kutoskaudella tuomarin roolissa itse tupakkamies.

    Ja olihan siinä myös ufojakso. Varmasti ei dB-miehelle tarvitse kertoa, että X-Files oli myös alkanut tuolloin. Ja samoissa maisemissahan tuota kuvattiin. Jos vertailee sarjoja juuri tuohon aikaan niin ero on aivan älytön X-filesin hyväksi.
     
  7. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Kuudes kausi päättyi 1991 toukokuussa ja X-Files alkoi vasta syyskuussa 1993, eli tuskin X-files casting oli edes käynnissä. Macgyverissa huokui 80-luvun fiilis koko sarjan. Katselin muutama vuosi sitten joka kaudesta jaksoja sieltä täältä ja olihan se vaikeaa, toki muutamia timanttijaksoja oli seassa. X-filesissa mentiin jo täysillä 90-luvun tunnelmissa ja 1.5 miljoonan dollarin jaksobudjetilla.
     
  8. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Perkale niinkös se olikin. Olin varma että tuo ufojakso oli vain filesin perässä ratsastamista.
     
  9. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Kaikki jaksot on nyt katsottu. Miksiköhän Richard Dean Anderson kiitteli menneistä seitsemästä kaudesta ja sen jälkeen tuli vielä yksi jakso jossa olikin Jack Dalton mukana myös nuoruuden lähteellä. Ja näin pitkälle piti mennä että tuo Angus nimi paljastuu, jaksossa siis ennen tuota viimeistä kun Mannen poikakin ilmestyy kuvioihin. Peten rooli väheni, mutta näkökyky kun meni niin tuo oli varmasti odotettavaakin. Silti muutamassa viimeisen kauden jaksossa nähtiin roolissa.
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    MacGyveria tuli toki lapsuudessa katsottua, mutta olenpa katsonut dvd-boksin läpi myös aikaisena useamman kerran. Minulle tämä sarja toimii aina, joskin uskoisin sen johtuvan paljon siitä, että olen ottanut sarjan omakseni koskien siinä olevaa lämpöä, roolihahmojen tunnusomaisia piirteitä ja heidän välistä dynamiikkaa (esim. Macin suhde Peteen, Jackiin, Harryyn ja Murdociin). Jos sarjaan ei ole tunnesidettä, niin epäilemättä se voi tuntua mustavalkoiselta hömpältä. MacGyverhan on siitä jännä kepeämielinen sarja, että siinä käsiteltiin myös rankkoja aiheita. Mukana on muun muassa rasismia käsittelevä jakso (The Challenge), jossa nuorisokeskuksen vetäjälle tehdään ns. kolumbialainen solmio, sekä jakso (Tough Boys), jossa huumeiden vastainen taistelu johtaa epätoivoisiin ratkaisuihin.

    Ritari Ässääkin toki tuli katsottua lapsuudessa ja dvd-boksien kautta aikuisenakin, mutta minulle taas ko. sarja juuri edustaa sitä vanhentunutta kasarihömppää, toisin kuin MacGyver. Jos miettisin verrokkia MacGyverille, niin Aikahyppy on ehdottomasti myös sarja, jossa katsojana muodostin tunnesiteet hahmoihin ja heidän väliseen dynamiikkaan sekä koin sarjan tuovan yhtä aikaa kepeähenkistä lämpöä että ajoittain rankempiakin teemoja.
     
    KILLPATRICK, mdk 5.1 ja TheRealThing tykkäävät tästä.
  11. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Katselin ne bonuksetkin vaikka mielikuva oli että ei kannata. Olin täysin väärässä, sitä toista en ollut edes nähnyt koskaan.

    Ensimmäisessä jahdattiin atlantista ja varsin maukasta menoa. Toisessa oltiin englantilaiseen poliisityyliin murhan jäljillä. Loppu tässä toisessa oli todella kökkö, mutta muuten hyvää meininkiä.

    Edit. Ei ollut mukana Peteä, Jackia, Murdocia tahi Penny Parkeria mukana eikä tunnusmusiikkiakaan jonka muistan olleen niin hirmuinen pettymys että varmaan jätin kesken koko homman sen takia.
     
  12. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Kolme kautta FOXilla kohta taputeltu. Luonnonsuojelujaksot alkavat uhkaavasti lisääntyä. Jossain vaiheessa monoääni vaihtui stereoksi. Jotain hassua sentään tuon tarkan kuvan mukana tuli, nimittäin useissa kohdissa stunt-mies ei ole yhtään Macgyverin näköinen. :D Liian tarkka kuva. Esim. huomenna perjanaina 22.00 tulee jakso 3.16 "saastuttajat" uusintana, ja siinä kohdassa loppupuolella missä Macgyver tasapainoilee puomilla teollisuusalueella, niin stuntti näyttää enemmän David Copperfieldiltä kuin Macgyverilta. Tummat kulmakarvat ja kaikki. :D (lähikuvat on tietty studiolta, mutta ne missä se tasapainoilu näkyy)

    Niin ja sitten se jakso jossa Macgyver oli jääkiekkovalmentajana. Että mitäkä? Joo-o. Näytti jo pahasti siltä ettei koko jaksossa olisi edes yhtään "macgyverismiä", mutta onneksi piti korjata täysin mihinkään liittymätön kompressorin venttiili(?) taskulampun jousella. :D Mutta jotain nostalgiaa, jaksossa oli Koho:n mailat ja varusteet hyvin esillä. Sitä oli jo ihan unohtanut, että siihen aikaan yksi parhaista jääkiekkovarusteiden valmistajista oli suomalainen yritys. Suomi myös mainittiin moneen kertaan. Tähän mennessä Suomesta on saanut sellaisen kuvan että siellä pelataan jääkiekkoa, ja jos haluaa itänaapuristamme loikata jonnekin, niin Suomeen voi loikata. :D
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2021
    lepreconn tykkää tästä.
  13. Reitti

    Reitti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2014
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    2
    Aljuperäinen Macgyver jää toistaiseksi tauolle Fox kanavalta. Esitysoikeudet oli 4 kauteen asti.
     
  14. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    No ei kyllä harmita. On tämä kyllä niin ajan hampaan nakertama sarja, että oksat pois. Kaikista parhaimpia jaksoja jaksaa just ja just kasari-nostalgian voimin katsoa, mutta heikommat jaksot ovat kammottavaa skeidaa. Ihan ihmetyttää, että tätä on lukioiässä aikoinaan diggaillut. Ei ole paremmasta tiennyt... ...harmi, koska kuvanlaatu näissä HD-versioissa on ollut mahtava. o_O
     
  15. i-kari

    i-kari Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.02.2016
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    148
    Harmikseni huomasin saman. Sarja on tuonut mukavan tauon työpäivään ma-ke. Toivottavasti loputkin kaudet tulevat esitykseen.
     
  16. i-kari

    i-kari Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.02.2016
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    148
    Moderaattori, bannatkaa tämä käyttäjä.
     
    Mookid, LdLcd ja TheRealThing tykkäävät tästä.
  17. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Tämähän ei varmaankaan sattumaa ja muutenkin varmaan yleistä tietoa, mutta jatketaan kuitenkin, että jollain tapaa luontevaa että on ollut tuollainen jakso, koska RDA oli nuorena innokas jääkiekonpelaaja. Sukujuuriakin kun on tänne Suomeen, niin tiedä vaikka olisi halunnut nostaa Suomeakin tarkoituksella esille. :)
     
  18. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Jos luulit tämän olevan joku Ihmemies-takatukka-fanifoorumi, niin olet pahasti väärässä paikassa.

    Kyllä minäkin tästä sarjasta edelleen mielelläni diggailisin, mutta kun on kökköä niin on kökköä. Sori.
     
    Recce tykkää tästä.
  19. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Kova sarja skidinä mutta näin vanhemmiten ei enää iske.
     
  20. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Sen takia nää lapsuuden suosikit onkin eskapismia aikuisuudesta. Mutta usein toki toimii pieninä annoksina paremmin kuin isoina. :)
     
    Recce tykkää tästä.