Varasto 2 (2018)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 10.09.2019.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    [​IMG]

    Taru Mäkelän Varasto 2 – Suomi nousuun (2018) jäi aikoinaan näkemättä teatterikierroksella, koska arvostelut olivat jostain syystä kielteisiä. Blu-ray tuli kuitenkin katsottua, ja tämä ”duunarikomedia” oli myönteinen yllätys. Useimmat ensimmäisen osan hahmot ovat mukana (lukuun ottamatta Vesa-Matti Loiria), ja pienissäkin rooleissa vilahtaa tunnettuja nimiä, kuten Maria Järvenhelmi, Anna-Leena Härkönen ja Ossi Ahlapuro. Jatko-osa tapahtuu noin 15 vuotta ensimmäisen jälkeen, kun Rouskun tytär (Emilia Karilampi) käy — harvakseltaan — yläastetta, ja tapahtumat sijoittuvat Itä-Helsingin tuttuihin kurjalistomaisemiin sekä keskustaan ja vähän Tallinnaankin.

    Rousku (Kari-Pekka Toivonen) ja Raninen (Aku Hirviniemi) ovat jääneet vaille työtä ja päättävät perustaa remonttiyrityksen. Kovin lainkuuliaista (saati ammattitaitoista) liiketoimintaa ei ole luvassa, kun Karita (Minttu Mustakallio) järjestää tavaraa Katajan (Esko Salminen) rautakaupasta ja anoppi Ritva (Hannele Lauri) hoitaa kirjanpitoa. Kaikkien sukset menevät vähitellen ristiin kaikkien mahdollisten tahojen kanssa (Museovirastosta alkaen).

    Ohjaaja luonnehtii päähenkilöiden perhettä ”Kontulan Kardashianeiksi”. Hahmoissa on tiettyä hulvattomuutta tallella, varsinkin Minttu Mustakallion avovaimossa ja Vesa Vierikon korpikommunistissa. Aikamme työelämästä annetaan kirpaisevan lohduton kuva.

    Farssi etenee kohtalaisen sujuvasti ja hetkittäin hauskasti — perusideana se, että pohja katoaa yhä uudelleen Rouskun jalkojen alta ja syöksykierre
    johtaa lopulta pahimpaan mahdolliseen tilaan, avioliittoon Karitan kanssa.

    Varasto 2 pääsee kohtuullisen lähelle ensimmäisen Varaston tasoa ja innostaa katsomaan sen uudelleen.

    3/5

    Ensi-ilta Suomessa: 16.2.2018.

    Kotimaisessa blu-rayssa (BD-50) on niin hyvä kuvanlaatu kuin kamerakalusto sallii (Arri Alexa?), ja ääniraitoja on kolme: 7.1, 5.1 ja 2.0 stereo. Levy on alueeton, ja jouluksi saa lähteä Amerikkaan. Muutama kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Traileri (Full HD)
     
  2. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Nyt pamahti silmiin tämän vuoden ehdottomasti huonoin leffa! Vastenmielisten hahmojen typerää sanailua, jonka kai oli tarkoitus olla hauskaa. Ei ollut. Jokainen näyttelijä teki paskaa työtä, tarina ei kulkenut, ohjaus oli amatöörimäisiä... En tykännyt ekasta osasta, mutta tämä oli ihan hirveää paskaa. 0,5/5