Cashback (2006)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 06.07.2014.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    [​IMG]

    Cashback on romanttinen fantasiakomedia, ohjaaja Sean Ellisin esikoisohjaus, joka perustuu samannimiseen lyhytelokuvaan. Pääroolissa nähdään Sean Biggerstaff (Talvivieras) ja Emilia Fox (Sabina Spielreinin tarina).

    Lähtökohta on melkoisen perinteinen: taideopiskelija Ben menettää tyttöystävänsä ja sen takia yöunensa. Koska hän ei pysty nukkumaan, hän menee valintamyymälään yötöihin ja tutustuu kassaneiti Sharoniin. Benillä on yliluonnollinen kyky: hän kykenee pysäyttämään ajan ja liikkumaan ihmisten seassa, kun nämä ovat jähmettyneet kaupassa paikoilleen. Nuorilta kauniilta naisilta hän riisuu vaatteet. (Toiminta tuo mieleen Juha Seppälän novellin ”Super Market”.) Hän ei sentään raiskaa näitä vaan piirtää kuvia.

    Vaikka elokuva on Suomessa K-13, siinä nähdään hätkähdyttävän paljon tissejä ja jopa ns. pimppalooraa (ruotsalainen vaihto-opiskelija nousee portaita), kun tutkitaan nuorenmiehen seksuaalisia kiinnosteita.

    Elokuvan vahvuuksia ovat omintakeinen kuvakerronta (hidastukset, kamera-ajot) ja erikoinen henkilögalleria — heistä ei todellakaan synny toimivaa jalkapallojoukkuetta. Ajan pysähtymiseen liittyvät erikoistehosteet toimivat pääsääntöisesti hyvin. Pikkuroolissa vilahtaa Jared Harris.

    Elokuva on julkaistu Japanissa myös blu-rayna, mutta katsoin Future Filmin DVD:n. Siinä on hiukan tukkoinen 2.0-kanavainen ääni ja lisämateriaalina alkuperäisen lyhytelokuvan lyhennetty versio (!?!) sekä Biggerstaffin haastattelu.

    4/5

    Muutama kuvanäyte Future Filmin DVD:stä:
    1.
    [​IMG]

    2.
    [​IMG]

    3.
    [​IMG]

    4.
    [​IMG]

    5.
    [​IMG]

    6.
    [​IMG]

    7.
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 14.11.2020
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Itse aikoinaan (<2010?) katsoin parikin kertaa britti-dvd version, joka siis löytyy omasta kokoelmasta, pitäisi varmaan katsoa taas uudestaan... hyvä leffa ehdottomasti. Britit ne osaa tehdä juuri tämmöisiä pienimuotoisia "indie"-leffoja paremmin kuin ehkä kukaan muu.

    Aihetta sivuten, mainostaako ne tuota Emilian tuttuutta Sabina Spielreinin tarinasta siinä dvd:n kannessa vai keksitkö itse? On aika tuntematon leffa varmaan suurimmalle osalle yleisöä... Itse olen sen toki nähnyt ihan leffateatterissa mutta mitä se kertoo pentti peruskansalaiselle... :confused: Olisin ennemmin viitannut Emilian tv-rooleihin mm Hiljaiseen todistajaan ja Randall & Hopkirkiin...
     
  3. Pulse+

    Pulse+ Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    98
    Tämä oli uusintakatselussa Futuren dvd:ltä monen vuoden jälkeen. Aikaa käsittelevät leffat on aina kiinnostanut ja tässähän se oli keskeisessä osassa. Kauniita alastomia naisiakin oli enemmän kuin riittävästi. 4/5.
     
  4. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 477
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Ilmeisesti on vain Japani blu-ray?
     
  5. Pulse+

    Pulse+ Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    98
    Näin on, kun tätä jokin aika sitten etsin HD versiona.