The Trial of the Chicago 7 (2020)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana nepa, 10.11.2020.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Netflix on julkaissut elokuvat kuuluisasta 60-luvun oikeudenkäynnistä, jossa seitsemää (aluksi kahdeksaa) henkilöä syytettiin Chicagon mellakoiden synnyttämisestä. Mellakat liittyivät käynnissä olevaan Vietnamin sotaan.

    Oikeudenkäynnistä tuli aikanaan farssi ja on sinänsä jopa jännä, että näin isoa elokuvaa aiheesta ei ole vielä tehty. Toki jotain pienen budjetin juttuja on ollut.

    Elokuva sopii kyllä nykyhetkeen kuin nappi otsaan, kun jenkeissä on taas keskusteltu poliisiväkivallasta ja sopivasti vaalitkin olivat. Elokuva on kuitenkin ollut tekeillä jo yli 10 vuotta, joten ei voi sanoa, että julkaisuhetki kauhean laskelmoitu olisi ollut. Kuulemma kuitenkin pieniä asioita leffassa on muutettu myös puhuttelemaan nykyjenkkejä.

    Elokuvaa katsoessa pelotti se, että miten paljon historiaa on taas kerran menty muuttamaan Hollywoodin hyväksi. Yllättävän vähän onneksi. Toki monen kuukauden mittaisen oikeudenkäynnin kuvaaminen reilun parin tunnin leffassa on mahdoton tehtävä ja toivon, että tästä joskus extended edition tulisi.

    Verrattuna moniin muihin viime vuosien historiikkeihin tämä on sieltä tarkimmasta päästä.

    Roolisuoritukset elokuvassa ovat todella hienoja. Jos tästä ei jaeta oscareita parhaasta pää- tai sivuosasta niin sitten ei mistään. Varsinkin Mark Rylance puolustusasianajajana on ihan loistava.

    En nyt ihan jokaista tänä vuonna katsomaani leffaa muista, mutta niistä mitä muistan tämä on kyllä ehdottomasti paras.
    5/5

    Erityismaininta vielä musiikeista. Tämä, jos mikä kannattaa katsoa äänten kanssa tai hyvillä kuulokkeilla. Musiikki on loistavaa ja tekee kohtauksista entistä vaikuttavampia.

    https://www.imdb.com/title/tt1070874/

    Laitetaan vielä pieni kommenttikirjoitus henkilöltä, joka on aiheesta myös kirjan kirjoittanut https://edition.cnn.com/2020/10/23/...chicago-7-in-2020-sorkin-greenberg/index.html
     
  2. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    nepa tykkää tästä.