invisible man(2020 Leigh Whannell)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana jodorowsky, 29.02.2020.

  1. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83


    Taas on tehty näkymätön mies traileri vaikuttaa mielenkiintoiselta mutta huhujen mukaan leffa ei ainakaan loppupuolella ole välttämättä kovin hyvä ja loppuhan on elokuvissa tärkeintä. Mutta tiedä sitten aikaisemmat leffat aiheesta ei ole ollut kovin hyviä joten mahdollisuus pistää paremmaksi on hyvät (se taas sitten että kuka tämän uskaltaa enää mennä elokuviin katsomaan näinä päivinä kun tosielämän kauhujakin on )
     
  2. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Teatterissa aikanaan piti "pakkokatsoa" tuo traileri, kun se toisen elokuvan alussa näytettiin, ja vaikutti todella geneeriseltä lööperiltä ja tuntui, että tuossahan tuli jo koko elokuva nähtyä. En ole elokuvaa nähnyt joten tiedä miten asian laita on tässä tapauksessa, mutta pitäisi olla sääntö, että trailerissa saa näyttää tapahtumia vain elokuvan ensimmäisen puolikkaan ajalta.

    Hieman sitten yllätti, että tämähän on kerännyt kuitenkin varsin positiivisiakin arvioita. Joten ehkä vähän kiinnostaa. Voisihan tämän katsoa, kun periaatteessa veloituksetta pääsee (ePassi).
     
  3. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    Oikein pätevä, suorastaan monitasoinen, psykologinen jännäri oli tämä elokuva. Hienosti rakennettu elokuva myös, jossa jännite pysyy tasaisesti yllä koko yli kaksituntisen keston ajan. Päähahmon piina tarttuu katsojaankin.

    Aika moni haukkuu elokuvaa tuon trailerin perusteella, mutta se on kyllä kunnon vedätys, ei sen nähtyä tiedä tästä elokuvasta vielä mitään.

    3,5/5
     
  4. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Nyt kun trailerin katsoi näin elokuvan nähtyä, niin siinähän oli myös nippu kohtauksia joita ei itse elokuvasta löytynyt. Liekö poistettuja kohtauksia tai sitten vain puhtaasti traileria varten kuvattuja pätkiä, joka sekin on varsin yleistä markkinointia. Oli miten oli, niin aika pitkällehän tuo kuitenkin kertoo elokuvan suuntaa (vaikkakaan asiayhteydet eivät välttämättä aukea), mutta kyllä tämä silti osaa heittää muutaman arvaamattomankin vastapallon. Onneksi olin hyvin unohtanut trailerin sisällön, joten elokuvan seuraaminen oli mielekästä eikä lainkaan niin ennalta-arvattavaa. Kuitenkin: paska traileri, enkä missään nimessä suosittele sen katsomista.

    Whannell osaa ohjata aika rautaisella otteella pitkiä ja jännittäviä kohtauksia ja elokuva vyöryykin hyvin eteenpäin koko ajan, kiristää ruuvia ja pitää katsojan varpaillaan. Olen aina ollut pitkien ottojen ystävä ja tässäkin kamera pysyy hetkittäin herkullisesti staattisena, jolloin silmä alkaa automaattisesti etsiä ympäristöstä verhon heilahdusta tms. joka paljastaisi mahdollisen näkymättömän tunkeilijan.

    Kumma, että näinkin kuluneesta aiheesta saatiin näinkin onnistunut jännäri, vieläpä päivitettynä nykyaikaan ja edes jonkinlaisella kestävällä ydinteemalla. Elisabeth Moss kannattelee elokuvaa hienosti monissa eri tunnetiloissa.

    Suositeltavaa nähtävää 3,5/5
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Olen useimmiten pitänyt ohjaaja Whannellin elokuvista, joten päätin antaa hänen viimeisimmälleen tilaisuuden yllättää. Pidin elokuvan tunnelmasta ja käsikirjoituksesta, sillä Näkymättömän Miehen seikkailuja tarkasteltiin tuoreesta, kenties realistisemmasta näkökulmasta, joka toi mieleen Julia Robertsin tähdittämän Vihollinen Vuoteessani (1991) -elokuvan. Elisabeth Moss olikin juuri elokuvan paras näyttelijä riutuneena henkisen väkivallan uhrina. Valitettavasti elokuvaan olisi pitänyt palkata laaduntarkkailija, sillä osa kohtauksista oli täysin absurdeja hahmojen äkillisen ÄO:n tippusen tähden. Muutamia poimintoja todella ärsyttävistä kohtauksista:

    • [*]Alun kliseinen kohtaus, jossa väkivaltaisen siipan uhri kiipeää siskonsa autoon ja pyytää siskoaan ajamaan nopeasti pois, mutta sisko vaan pysyy paikallaan ja kyselee
      [*]Poliisin tytär luulee Mossin hahmon lyöneen häntä vaikka jälkimmäinen oli useamman metrin päässä ja maassa puolimakaavassa asennossa
      [*]Näkymättömän miehen tapot eivät tunnu näkyvän minkään tappopaikan turvakameroissa (eikö siellä ravintolassakaan muka ollut turvakameroita, kun siskon kurkku viillettiin ilmassa leijuvan veitsin toimesta auki)
      [*]Miten oltiin niin varmoja, että asianajaja-veli oli kaiken takana? Miten miehellä olisi ollut paitsi pääsy näkymättömäksi tekemään asuun, niin myös tietotaitoa käyttää sitä? Tietenkään myös veljen alibeja ei tarkistettu esim. koskien ravintolatappoa.
    Valitettavasti vain 3-/5 :cool::cool::cool:o_O
     
  6. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Koska haluamme toki pysyä faktoissa, parit vastakommentit näihin :)
    Ensimmäinen kohta: sisko ei itse asiassa ehtinyt kysyä mitään sen jälkeen, kun päähenkilö oli pyytänyt tältä painamaan kaasua sanomalla "just go, Emily. Go!". Kysymykset tulivat ennen tuota, kun Cecilia oli vasta astumassa autoon. Ja "go":n jälkeen mies olikin jo ikkunan takana raivopäisenä.

    Toinen kohta: ensimmäisellä katselulla välimatkaa näytti olevan enemmänkin, mutta oli pakko tuokin tarkistaa, ja ei sitä lopulta paljon ollutkaan. Ei missään tapauksessa useita metrejä. Tyttö vielä kumartuu lähemmäksi ja niin, ettei näe mitään. Kui huoneessa ei muitakaan olllut, joudun hyväksymään tämän väärinkäsityksen, että Cecilia olisi potkaissut tai ainakin jollakin tavalla tempaissut päin näköä. Lapsen vielä ollessa kyseessä, tämä ei ehkä heti osaa järkytykseltään epäillä jotain muuta.

    Kolmas kohta: kyllähän se niin taitaa kuitenkin olla, ettei jokaisessa ravintolassa kuvata ruokailijoita... tämä ilmeisesti kuului niihin.
    Ja minulle toimi kyllä mukavasti, jännä pätkä ja itselle uusi tuttavuus Moss erittäin hyvä pääosassa. Alle neljän tähden ei jäädä.