Amazon.fi

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana sokka, 14.03.2018.

Tags:
  1. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 039
    Saadut tykkäykset:
    153
    Mielenkiinnolla minäkin odottelen osto-mahdollisuuksien parannusta. Minun kohdalla viimevuosina paljon marketplace-myyjiltä ostaneena toivon että myyjät toimittavat laajalti ja samoihin hintoihin mitä tottunut. Jos saisi noin 3-4 eurolla postikulut heiltä kuten englannin amazonissa ja laajalla valikoimalla olisin tyytyväinen. Toki Amazon omana myyjänä houkuttaa, ennenkaikkea isompien ja kalliimpien tuotteiden kilpailujoittana meidän markkinoilla. Ja toivottavasti saa postikuluitta suoraan Amazon kautta heti tai max saksan mukaisilla toimituksilla.
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Ihan pakko on kysyä, että mitkä nuudelit on luksusnuudeleita? Eihän nuudeleita kullasta tehdä?
    Miten niinkin yksinkertaisesta tuotteesta voi saada paremman kuin äss-kaupan tai pirkan nuudeleista? Tuleeko mausteena sahramia ja Beluga-kaviaaria?

    Masterchef Australiassakin pimppasivat halpisnuudeleita. Ei ollut Amazonista tilattu ne.

    No heh. Oli vain pakko. Ymmärrän kyllä hyvin, jos joku keskittää ostokset. Yksi K-kauppaan, toinen Äss-markettiin ja Elvis Amazoniin. :D

    Mutta että nuudeleita. Ei helvata sentään. :D
     
  3. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Näissä nuudelien ja kissanhiekkojen tilauksissa on ollut juuri se pelko takapuolessa, että ilmaiset postikulut katoavat, kun joku tilaa Keski-Saksasta sanotaan nyt vaikka Ouluun kuutiometrillisen nuudeleita tai 1000 kg kissanhiekkaa säästääkseen 5 snt. :)

    Toisaalta nämä ovat juuri niitä tilauksia, millä verkkokauppaa kehitetään ja koetellaan. Eräänlaista edelläkävijyyttäkin. Siinä on vähän suomalaisille kauppaketjuille ihmettelemistä, kun kuluttaja ostaa kaikki käyttötavaransa Saksan Amazonista ja ruokansa ja juomansa Lidlistä.
     
    Viimeksi muokattu: 26.08.2020
    nepa tykkää tästä.
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Noh, mausteeksi kultaa kuitenkin voi laittaa...
    https://nextshark.com/instant-noodles-gold-dust/

    Ja jos etsii kultaisia nuudeleita niin sellaisiakin tehdään muttei syötäväksi vaan koruihin.
     
    nepa tykkää tästä.
  5. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
    Ei ollut minulle osoitettu ja offtopiciksi menee, mutta kun nyt sattuneesta syystä aiheesta jotain tiedän.
    Tästä näkee selvästi ettet ymmärrä eroa pikanuudelin ja kunnollisen nuudelin välillä (lisäksi mielestäni alkuperäisessä viestissä ei puhuttu "luksusnuudeleista") tai sitten halusit tahallisesti ymmärtää väärin, olla eri mieltä ja muuten vain aiheuttaa täysin turhaa kitkaa.

    Itselläni on niin hyvä tilanne, että voin käydä Helsingin Hakaniemessä ostamassa kunnollisia maahantuotuja nuudeleita suoraan etnomarketeista, jotka toimittavat tuotteitaan pohjoissuomen aasialaisiin ravintoloihin. Lisäksi näin vaivan ja opettelin tekemään mm. emäsnuudeleita, soba-nuudeleita ja vehnänuudeleita itse.
    Kaapissani on siltä käytännössä aina kuivia (thai) lasinuudelia ja (kiinalaista tai korealaista) vehnänuudelia, tällä hetkellä lisäksi Balilaisia paistettuja nuudeleita ja Japanilaisia Soba-nuudeleita.

    Pikanuudeli on fritattua nuudelitaikinaa, eli siinä on järjetön määrä huonoja rasvoja sekä suolaa, eikä sen maku ole lähelläkään mitä sen pitäisi olla. Ja kunnollinen Korealainen (tai Japanilainen) pikanuudelikin on ihan omalla tasollaan, itse olen pitänyt erityisesti Korealaisista Nongshim Shin ramyun -pikanuudeleista.

    Koko tehtävän idea oli tehdä halvimmasta mahdollisimmat tuotteesta laadukas lopputulos, jossa tuo halvin ainesosa olisi framilla.
     
    tosikko ja nepa tykkäävät tästä.
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Luksusnuudeleista en puhunut ja toisaalta väitän, että sinäkin taidat ainakin suuren osan elintarvikeostoksistasi tehdä muutoin kuin hyökkäämällä heti halvimman euroshopper-tuotteen kimppuun, vaikka kyse on näennäisesti "yksinkertaisesta tuotteesta". ModeRoottori tuossa mainitsi Soba-nuudeleista ja oma suosikkini on ollut Prismoista ja Cittareista kupeissa saatava (ns. palmuöljygatestaan nauttiva) Nissin Soba Chili -nuudeli. Nykyään en enää nuudeleita syö, mutta ehdin kyllä tilata muutamaan otteeseen Saksan Amazonista yhdeksän nuudelipussin tukkupakkauksen ko. nuudelia. Ko. pussit ovat isompia kuin Suomessakin myytävät kupit (enemmän syötävää) ja toisaalta yhdeksän ison pussin Amazon-hinnalla taitaa saada Suomesta neljä kuppia.

    Listasin tuossa aiemmin vain esimerkkejä, mitä Amazonista voi tilata. Omaa ostokäyttäytymistäni sinne en kuvaisi keskittämiseksi, vaan taktiseksi. Otetaanpas esimerkki. Olen tilaamassa esim. sarjaboksin tai jonkun työkalun. Suomessa ko. tuote maksaa 50 euroa mutta Amazonissa 36 euroa. Hyvä diili. Mutta voi kurjuuksien kurjuus. Amazonin hinta jää kassalla tulevan pienen verolisänkin jälkeen alle 39 euron ja euron parin tähden olen joutumassa maksamaan vajaan kympin toimituskulut ja menettämässä hintaetua Suomen hintoihin. Eikun hetkinen. Minähän syön joka tapauksessa toisinaan nuudeleita tai hieron kainalooni Nivean antiperspiranttia. Nyt keksin. Mitä jos laitat halvan, joka päivä käyttämäni tuotteen edulliseen hintaan ostoskoriin pääostokseni kaveriksi ja näin vältän toimituskulut. Nerokasta. :cool: En siis suinkaan tee pitkin vuotta tilauksia, jossa olisi vain esim. dödöä, nuudeleita ja kissanhiekkaa (varsinkaan kun kissojakaan ei enää taloudesa vilise), vaan taktikoin isomman yksittäisostoksen mukaan pieniä arjen tuotteita (samalla saaden toki nekin usein Suomen hintoja alempaan hintaan), jotta varmistan ilmaisen toimituksen.

    Muistan tämän olleen huolena jo vuosia ja taas vuosia sitten, ja selkeästikään se ei ole vaikuttanut siihen, että aina jostain Amazonista on saanut Suomeen ilmaisen toimituksen. Tosin olihan siinä muistaakseni välissä pieni tauko ilmaisista toimituksista, kun UK Amazonista lähti ilmainen toimitus Suomeen pois ja Saksan Amazonin vastaava ei ollut vielä tullut.
     
    nepa tykkää tästä.
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Totta on, että en ymmärrä nuudeleista kovin paljoa. Enkä halunnut ylimääräistä kitkaa aiheuttaa ja toivon, että Elviskään ei sitä kokenut niin. Tässä vuosien aikana on tullut opittua yhtä sun toista eri käyttäjistä tällä foorumilla ja tiesin, että omalla viestilläni saan Elvikseltä pitkän ja hyvän vastauksen aiheesta. Kuten kävikin. :)

    Toki olisin voinut vain pyytää pidempää vastausta, mutta aina ei jaksa olla sataprosettisen korrekti. :) Nuudelit Amazonista vain kuulostaa niin oudolta, että taustalla pitää varmasti olla jotain järkevääkin. Kuten olikin. :)

    Kiitokset molemmille hyvistä vastauksista.
     
    ElvisThePelvis tykkää tästä.
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ymmärrät luultavasi enemmän kuin minä. En ole varma, olenko koskaan edes syönyt nuudeleita. Ei ole tullut japanilaista / korealaista ruokaa varmaan koskaan syötyä, mutta kiinalaista / intialaista kylläkin, mutta se onkin riisipohjaista.

    Käytin monta tuntia eilen tutkien minkälaisia Blu-ray-leffoja olisi Saksan Amazonissa tarjolla, jotta niistä saisi yli 39 euron tilauksen kasaan niin, että leffat ovat kuitenkin edullisia (eli ei vain yhtä 40 euron leffaa). Kyllä sieltä nyt jonkunlainen lista syntyi vähän hämäriä leffoja.
     
    Viimeksi muokattu: 26.08.2020
  9. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
    Semmoisen pienen eron huomasin Amazonin .fi ja .se domainien käyttäytymisessä, jotka molemmat siis edelleen uudelleenohjaavat Saksan Amazoniin, että ruotsin osoitteesta päätyy referenssitiedot URL:in perään (...amazon.de/ref=rd_www_amazon_SE/?language=en_GB&site-redirect=SE) ja suomen osoitteesta ei.
    Seuraavat oletettavasti vähän tarkemmin millaista liikennettä ja myyntiä tuolta syntyy jo nyt.
     
    TheRealThing tykkää tästä.
  10. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Oma ajatus pyörii tyyliin Amazon.nordic tyylisen osoitteen ympärillä. Suomi on melkoisen pieni markkina-alue, eli joku tuollainen ratkaisu varmaan on fiksumpi. Sinne sitten tyyliin "suomennus" päälle maan mukaan.
     
  11. JIH

    JIH Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    416
    Saadut tykkäykset:
    32
  12. rauttiz

    rauttiz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    18
    Pikaisella selauksella en löytänyt yhtään tuotetta, jonka voisi tilata Suomeen. Kieltäkään ei pysty vaihtamaan ja hinnat näkyvät vain kruunuina. Ei kovin hyvä ensivaikutelma.
     
  13. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Aika raakileen tuntuinen. Leffa osiossa on vain Saksa ja Britti levyjä.
     
  14. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Näyttävät myyvän noita Saksa UHD:eitä. 21 Bridges, Rollerball, Angel trilogia...
    Ei löydy vielä Ruotsin lippua bluray.comin "Best Blu-ray Movie deals..." pikavalinnoissa.
    Ei pysty tilaamaan, vaikka haluaisi. Tosin hinnatkaan eivät ole halpoja. Ei jatkoon.
     
    Viimeksi muokattu: 28.10.2020
  15. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Vähän siis niin kuin pahin, tai ainakin laimein skenaario sitten toteutui. Ei edes mitään avajaistarjousmeininkiä. Kohta sitten varmaan Saksan ilmaiset toimitukset Suomeen kuitenkin poistuu. No, tilataan niin kauan kuin ei.

    Ruotsalaisnäkökulmasta CDON:lle tämä tulee kuitenkin tietämään valtavia vaikeuksia. Selkeästi sielläkin strategiana on ollut päästä kauppapaikka-alustaksi oman suoramyynnin sijaan. Voi olla, että aika loppui kesken siltä osin.
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Enpä löytänyt äkkiseltään mitään, minkä saisi Suomeen (kaikissa tuntuu tulevan punainen teksti, ettei voida toimittaa kohteeseen). Valikoima tuntuu aika surkealta ja hinnat kovilta. Yleensä näissä ensimmäisenä ryntää katsomaan, josko toimittavat esim. virtapankkeja Suomeen (Amazonista kun saa esim. hyviä Ankerin virtapankkeja halvalla), mutta kuten muiden Amazonien kohdalla niin myös Ruotsin versio ei toimita niitä Suomeen.
     
  17. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Surrealistisia hintoja Esim. Blu-ray-leffoilla, jotain 300 kruunua. o_O
    Hämmentävää. Ei tästä ainakaan hintakilpailuun ole.
     
  18. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Näin sitä tuli totuttua euroihin. Nää olis tuon saman nyt "mummonmarkkoina". :O
     
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    sokka tykkää tästä.
  20. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Esimerkki: Blade Runner 2049 Blu-ray:

    Amazon.se: 181,51kr = 17,42 €
    Discshop: 7,95 €
    CDON: 7,95 €

    Onhan tossa Amazon ihan omissa hinnoissa...