Samsungin uudet telkut

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana pteittinen, 07.03.2018.

  1. anoniitti

    anoniitti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tulin ostaneeksi Samsung Q70R television ja siinä on ilmennyt kuvanlaadullisia ongelmia.



    Esim. Tässä Youtube videossa ajassa 3:39 olevasta logosta häviää kokonaan tekstin ääriviivat.

    Voisiko joku Q70R (tai ehkä Q80R/Q90R) omistaja testata kyseistä videota television omalla Youtube soittimella niin selviäisi onko kyseessä television ominaisuus vai onko omassani kenties vikaa.

    EDIT. Semmoinen lisäys vielä eli myös valkoinen valikko esim. tv:n valikko poistaa tuon ongelman eli jos tuota testaa ei päällä saisi olla mitään ylimääräistä vain pelkästään videon musta kuva vaalealla logolla
     

    Liitetyt tiedostot:

    • 3.jpg
      3.jpg
      Tiedostokoko:
      97,9 KB
      Katsottu:
      46
    Viimeksi muokattu: 17.08.2020
  2. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mulla on Q9FN, Q90R:n edeltäjä, eikä siinä käy noin. Luulen että sulla on joku kuvanpilaamistoiminto päällä. Kannattaa vilkaista tätä sivua ja verrata omiin asetuksiin.
    https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70-q70r-qled/settings

    Oireiden perusteella ensimmäinen, jonka tarkistaisin, olisi tuo Digital Clean View, eli se kannattaa olla pois päältä.
     
  3. anoniitti

    anoniitti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2005
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ei ole päällä mitään kuvanpilaamisia tms eli juurikin nuo asetukset mitä tuolla sivulla on mainittu (poislukien tietysti valkotasapaino ja väriavaruusasetukset).

    Jos laitan tv:n ruudulle white level testikuvan, (esim. youtu.be/VJDVvYC0-aU) niin siinä ei mitään sävyjen leikkaantumista tapahdu vaan ongelma tulee esille vain kuvassa jossa on paljon mustaa ja vähän vaaleaa kuvaa.

    EDIT. Semmoinen lisäys vielä eli myös valkoinen valikko esim. tv:n valikko poistaa tuon ongelman eli jos tuota testaa ei päällä saisi olla mitään ylimääräistä vain pelkästään videon musta kuva vaalealla logolla
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2020
  4. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    72
    Vahva suositus Samsunq Q80r televisiolle, ostin äskettäin 65 tuumaisen version. DVD, Bluray ja 4k laatu on kohdallaan. TV kuva sdr ihan ok. Aiemmin olen kokeillut Philips fald, LG oledia ja Panasonic 2019 malleja. Philips 8012 oli oikein hyvä HDR elokuville, sdr laadulle heikohko. LG oled oli oikein hyvä bluray kuva, mutta HDR ei vaikuttanut itseäni. Panasonic 960 oikein hyvä sdr kuva ei ollut niinkään parempi kuin plasmassa. Nyt olen viikon verran käyttänyt Q80r:ää. HDR on todella vakuuttava verrattuna olediin. Perus dvd on myös ihan riittävän hyvä jos miettii että 50 tuumainen kuron 500m vs 65 Q80r jo isomman kokonsa puolesta niin dvd kuva on oikein hyvä, katsoin vanhan 2006 dvd version Dirty Harrysta ja oli aivan riittävän hyvä. Blade Runner 1982 UHD jo liiankin kirkas mutta taustavaloa tiputtamalla oikein hyvä. Nyt testissä Dawn of the Dead 4k italian versio 4k:na paras kuva tähän mennessä. Vertaan siis Pioneer kuro plasma, JVC x35 ja sonyn 4k tykki. Oikeastaan olen yllättynyt tv laadusta toistaiseksi, kuvakulmat myös oikein hyvät. Ja mustat aivan riittävät. Ajan tosiaan tv:tä alhaisilla taustavaloilla 5-10. TV:n bloomingia en ole havainnut ja tekstien kanssa kuva ei vaalene. Ja tämä kaverilta kuka ei pelaa yhtään. Oikeastaan olen todella yllättänyt tuon plasman jälkeen. Meinaan ettei Oled välttämättä ole aina plasman jälkeen se paras vaihtoehto, oled oli ehkä liian samanlainen kuin plasma?
     
    nepa ja Vega_ tykkäävät tästä.
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Mustan tasosta sanot, että se on aivan riittävä. Voitko avata tuota enemmän? :)
    Mites leffat, joissa on yhtä aikaa mustaa sekä todella kirkasta? Esim. jotkin avaruusleffat tyyliin Interstellar ja First Manin loppupuoli?
    Kuulostaa kuitenkin kaikinpuolin todella hyvältä telkulta. :)
     
  6. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    72
    Lähinnä varmaan mustat palkit scope elokuvissa ovat oikeasti mustat, katsoin vähän vanhempia Dirty Harryja (Dvd, deluxe editionit Magnum. 44 ja Murskaaja). Eikä tekstit tuoneet bloomingia. Kuva pysyi kirkkaana ja värikkäänä samaan aikaan, huom, katson nyt elokuvamoodilla taustavalon ollessa 10-15.

    Sitten iskin tulilla Blade Runner UHD:n taustavalo hyppäsi automaattisesti 30 elokuvamoodissa ja pimeässä huoneessa, se sattui jo silmiin, no laskin sitä tasoa taas, ja kuva oli itselleni aivan tarpeeksi kirkas ja tumma samaan aikaan. Tuon HDR:n kanssa on vielä vähän tekemistä, olen tottunut plasman ja tykkien myötä ei niin kirkkaaseen kuvaan. Mutta tuo HDR tekee kyllä kuvasta eläväisempää mihin en ole aiemmin tottunut.

    Ihan perus hyvälaatuinen DVD näyttää yllättävän hyvältä samsungilla, värit ovat itselle sopivat. Tuossa Philipsin 8102 joka oli myös fald hdr tv niin huonompi kuin HD laatu näytti oikeasti huonolta. Ehkä samsungin osaa myös piirillään skaalata kuvan paremmaksi. Vaikutusta voi myös olla sillä että aiemmin philips 65 tuumaista katsoin 3 metrin päästä tätä vähän yli 4 metristä. Olisi ollut ihan kiva nähdä myös Samsungista Q80r 75 tuumaisena olisiko sillä voinut jo korvata videotykin. Mukavaa ettei aina tarvi pimeässä huoneessa istua.
     
    nepa tykkää tästä.
  7. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mielestäni HDR-kuvaa ei kannata katsoa ihan säkkipimeässä juuri siksi, että silmät tottuvat siihen hämärään ja sitten ne kirkkaat kohtaukset häikäisevät liikaa. Itse pidän yleensä viereisessä huoneessa valot päällä, kun ei olohuoneessa ole nyt sopivan hämärää taustavaloa.
     
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Tuokin on hieman makuasia. Toki itsellä on LG, joka ei ihan samaan kirkkauteen pysty kuin Samppa. Omassa maksimikirkkaus lienee siellä 700 nitsin nurkilla. Mutta kyllä sekin kirkkaissa kohtauksissa häikäisee. Mutta toisaalta niinhän sen pitääkin. Eli kun kirkkaus kohtauksessa on speksattu johonkin tiettyyn arvoon, niin telkkuhan sitten pyrkii näyttämään sen juuri sillä speksatulla kirkkaudella. Sen vuoksi HDR-telkuissakin olisi hyvä pystyä mittaamaan telkun maksimikirkkaus ja kertomaan se telkulle, jolloin se pystyy juuri oikeaan kirkkauteen eri kohtauksissa.

    Jos tuota sitten lähdetään pienentämään asetuksilla tai hakemalla valoa toisesta huoneesta, niin kohtaus ei enää näytä siltä kuin oli toivottu. Ja toisaalta aika useinhan me tosielämässäkin joudumme siristelemään silmiä kirkkaan valon vuoksi. Ja se tekee immersiosta vielä mahtavamman, kun kirkas on oikeasti kirkasta. Pitää vielä tässä joku päivä taas katsoa tuo First Manin loppupuoli. Mielestäni siinä on todella hieno yhdistelmä mustaa mustaa, kirkasta kirkasta ja vielä hyvä musiikki päälle.
     
  9. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    Jep täytyy yhtyä täysin tähän, eli kaikin puolin mahtava kuvanlaatu kaikilla materiaaleilla joita mainitsit. Pähkäilin, luin arvosteluja ja testailin Samsung Q80R, Q90R ja Sony X950G.
    Samsung Q80R ja Samsung Q90R ei eronnut paljonkaan toisistaan millään kuvanlaadulla ja hintaero oli useita satkuja. Sony X950G putosi alkumetreillä pois kuvioista,
    ei pystynyt oikeastaan sen parempaan tasoon millään osa alueella kuin aiemmin omistamani X9005E. Joten Sonyn osto olisi ollut rahan tuhlausta.
    Se oli totta mitä mainitsit DVD leffan kuvanlaadusta, vaikka niitä en enää oikeastaan käytä vaikka hyllyssä seisoo yli 500 kpl.
    Esim. Paycheck DVD näytti aivan uskomattomalta, testasin sen heti kun muistin että oli aika hyvälaatuinen aikoinaan.
    Pakko sanoa ja kehua että hyvä ostos ja suosittelen ehdottomasti jos vielä löydätte jostain.
     
    spaguman2 tykkää tästä.
  10. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    72
    Juu, ensimmäistä kertaa vähään aikaan ei ole pettynyt ole joltain osin: Samsung KS7000 sarja pilveily/mustan taso, Philips 8102 HDR kuva oli oikein hyvä muilta osin huonohko/katselukulmat, Sony A1 huonohko HDR/DV liian tumma, LG oled b7 liikkeen toistossa ongelmaa, Panasonic 950 oled ihan ok kaikin puolin mutta ei sinänsä mitään uutta ja kallis, Q80r 4k huippua ja kun muokkaa taustavalon mieleiseksi niin kohdillaa, ja tosiaan dvd upscale on oikein hyvää Qled värit tosi hyvät. Ja siis vertaan Pioneer Kuro 500M missä priima sdr kuva. Oikeastaaan olen tosi yllättynyt=>oled lienee liian lähennä plasmaa ja HDR/DV ei säväytä mutta tuossa oikeasti eroa. Pelaan myös Panasonicin 820 teksteillä laitan max miinukset niin valkoinen ei pistä silmään. Aikamoinen kompromissi myönnän kyllä taustavalo dd/bluray ja 4k hdr noin 10-15 ja movie mode ja tekstitysten valoisuus max miinus, mutta kuva miellyttää näin silmää. Jos olisi normi kuva ja normi tekstit en pystyisi katsomaan on aivan liian kirkas. Lienee ihan ok valinta kun aiemmin harmittanut katselukulmat q9 tai liika kirkkaus q90 ei ilmeisesti saa kirkkautta tiputettu ns. tarpeeksi. Sinänsä erikoista ostaa ns. kirkkauteen pystyvä tv mutta tiputtaa kirkkautta paljon. Tosin tuo Q80 vaan jotenkin miellyttää silmää tuo ns. kaikki värit pimeästä.
     
    Viimeksi muokattu: 04.09.2020
  11. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    714
    Saadut tykkäykset:
    97
    .. ja minulla on huono omatunto kun on jo toinen tv menossa 10 v sisällä...
     
  12. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    JES.! Nyt sitten alkoi Samsung Q80R tukea Dolby Atmos Netflixin kautta, jee. Aika outoa kun jokin aika sitten ei tukenut ja aika moni netissä valittaa ettei tue, mystistä...

    Mites muilla joilla käytössä Netflix ja viimevuoden Samsung malli, toimiiko Dolby Atmos.?
    Käsittääkseni sen näkee sarjan/leffan kohdalla vaikkei olisikaan yhteensopivaa kaiutin järjestelmää.
     
    Viimeksi muokattu: 13.10.2020
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Meneekö tuo ARCin kautta myös vahvistimelle?
     
  14. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    IMG_20201013_094245.jpg
    Jep, menee ja tuossa heikkolaatuinen kuva jos siitä nyt saisit selvän...
     
    Viimeksi muokattu: 13.10.2020
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  15. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 474
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Hieno setti. Johdot siististi.
     
  16. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Ei ole sampan vehkeitä mutta ainakaan Panasonicin 4k-soitin ei näyttänyt atmos infoa silloin kun ei ollut vielä atmosjärjestelmää ja jos en ihan väärin muista niin ei näyttänyt xboxikaan.
     
  17. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    Mulla on Sonyn 4k-soitin ja sekään ei näytä Atmosta Netflix tai Prime Videolla, koska Sonyn UHD soittimet ei tue suoratoistossa sitä.
    (Sen sijaan tukee ja toimii kyllä tietenkin UHD/BD leffoilla.) Tosi hyvä että tuo Q80R alkoi yllättäen tukemaan.
     
  18. BMF1234

    BMF1234 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.05.2010
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    49
    Samsungin 75Q85R mallin Netflix app / Dolby Atmos on toiminut mainiosti sonyn STR DN-1080 vahvarin kanssa keväästä lähtien kun hankin töllön. Se dolby digital / dolby atmos tuki piti olla valittuna sieltä samsungin asetuksista että alkaa Dolby Atmos toimimaan.
     
  19. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Piti tarkistaa omasta vuotta vanhemmasta Samsungista, että olisiko Atmosta tarjolla Netflixissä. Ei ollut. :( Ei mulla kyllä ole Atmos-systeemiäkään, mutta vahvistimen pitäisi silti ymmärtää sitä.
     
  20. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 601
    Saadut tykkäykset:
    126
    2019 ja 2020 Samsungit pitäisi tukea Atmosta eli lisensit ovat niistä maksaneet. DV ei niissä toimi.