LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
  1. tmtm

    tmtm Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2008
    Viestejä:
    340
    Saadut tykkäykset:
    45
    En striimannut, mutta suorana TV-kuvana E6 ilman interpolointia tarjosi nykimätöntä snookeria
     
  2. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Hei, itselläni tosiaan tuo LG OLED 65C9. Olen ollut todella tyytyväinen. Kelaan kuitenkin edelleen tuota TrueMotion asetusta. Eli kun valitse asetuksen USER niin siellä on joku OLED Motion? Mistä ihmeestä tuossa on kyse? Kokeilin myös laittaa user asetuksista 3 ja 3 arvot TrueMotioniin...

    "OLED Motion -asetus mahdollistaa C9: n mustan kehyksen lisäysominaisuuden (BFI). Sen ottaminen käyttöön aktivoi BFI-ominaisuuden 60 Hz: n taajuudella, mikä saattaa häiritä jotkut ihmiset. Kun tämä on otettu käyttöön, tulee aina tuomari, jonka sisältö on 24p"

    "The OLED Motion setting enables the C9's black frame insertion (BFI) feature. Enabling it activates the BFI feature at 60 Hz, which may bother some people. With this enabled, there will always be judder with 24p content"

    Lähde: Google

    Elikkä tämän kääntämiseen ja ymmärtämiseen tarvitsisin apua!?
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Lyhyesti sanottuna sillä saadaan aikaan silmille luonnollisempi liike, kun kuvaan lisätään tyhjiä, mustia ruutuja. LG lupasi C9 malliin 120Hz:n BFI:n, eli vähemmän välkkyvän, mutta viime hetkellä - ilmeisesti teknisten syiden vuoksi - perui sen. Eli ymmärtääkseni C9-mallissa on 60Hz:n BFI, joka välkkyy enemmän. CX:ssä pitäisi olla 120Hz:n.

    Ilmeisesti noiden mustien tyhjien framejen lisääminen jollainen tavalla saa kuvasta sulavamman näköisen. Ja vanhat plasmat ainakin taisivat tuota tekniikkaa käyttää myös. Sen kääntöpuolena on tietenkin kuvan välkkyminen, jos 60Hz:n taajuuttaa käytetään sekä myös kuvan kirkkauden pieneneminen mustien ruutujen myötä. 120 Hz:ä ei niin pahasti välky, mutta senkin näkeminen on ihan henkilökohtaista. Itse luulisin, että pystyn näkemään tuon 120 Hz:n BFI:n välkkymisen myös. Se johtuu siitä, että olen paljon katsonut 3d-elokuvia tykillä, jossa eri silmien kuvan vaihtotaajuus oli tuo sama 120 Hz ja silloin opin näkemään välkkymistä tietyissä kohdissa kuvaa.

    Tuo judder, joka on käännetty tuomariksi :) tarkoittaa sitä, että jos BFI on käytössä, niin kuvaan tulee aina pientä nykimistä ilmeisesti siitä johtuen, että 24 fps kuva ei mene tasan 60 Hz:n kuvataajuuteen. En ihan kauheasti ole BFI:hin tutustunut, mutta noin olen sen ymmärtänyt toimivan. Itse en sitä voi C9:ssä päällä pitää tuon alhaisen päivitystaajuuden vuoksi.

    BFI on myös tietyllä tavalla keinotekoinen tapa saada kuvasta sulavamman näköinen noiden mustien ruutujen avulla. Eihän meillä oikeassakaan elämässä välillä näy mustaa - ainakaan toivottavasti. :D Mutta jotkut pitävät tuota hyvin toteutettuna parempana kuin TrueMotionia tai muuta vastaavaa interpolaatiota. Itse taas olen hyvin toteutetun interpolaation kannalla. Toki interpolaatiossakin pitää muistaa se, että täydellistä algoritmia ei ole olemassa. Niin kauan kuin elokuvissa on vain se 24 framea sekunnissa, niin täydellisen sulavaa siitä ei interpoloimalla voi jokaisessa tilanteessa saada. Itse käytän interpolaatiota sen verran, että veikkaisin sen vastaavan 48 framea sekunnissa. Eli nykiminen on olemassa, mutta paljon pienempänä. Ja pienelläkin asetuksella kuitenkin koko ruudun pännäykset saa helposti sulaviksi. Ne on nykyään joka interpolaatioalgoritmille helppoa kamaa.

    Noista TrueMotionin säätimistä. Toinen niistä (muistaakseni ylempi) säätää sitä varsinaista 24 hz:n kuvan interpolaatiota. Eli yrittää saada kuvasta sulavamman näköistä. Toinen sitten säätää muiden kuvasignaalien kuvataajuuden muutosta. Eli, jos kuva onkin 30Hz:n päivitystaajudella, niin siitä sitten yritetään tehdä sulavamman näköistä interpoloimalla. Eli normaalissa leffakatselussa, joka on 24 Hz, niin vain ylempi säädin toimii, koska muunnosta toisesta päivitystaajuudesta ei tarvitse tehdä. Noin ainakin itse olen ne ymmärtänyt.

    Itsekin aluksi säädin noita TrueMotion asetuksia joka suuntaan jatkuvasti. Mutta sitten luin hyvän vinkin toisesta foorumista: laita asetus johonkin suht hyvään (vaikka kolme molemmissa, mikä itselleni on ollut ihan hyvä. 3-5 on se väli mitä olen yleensä käyttänyt) ja katso teeveetä useampi päivä tai vaikka viikko. Anna silmille ja aivoille aikaa tottua kuvaan. Tuon jälkeen en ole itse enää kokenut tarpeelliseksi säätää noita. Jos niitä jatkuvasti säätää, niin silloin kuvaan ei ehdi tottua.

    Vähän sama kuin menee leffaan. Aluksi alhainen 24 fps ja paska musta häiritsee ihan kympillä, mutta niin niihinkin siinä leffan aikana tottuu eikä niitä enää edes huomaa loppua kohden.
     
    testudo80 tykkää tästä.
  4. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Lähetteen kuvataajuutta voi nostaa kahdella tavalla: joko interpoloimalla lisäkuva kahden kuvan väliin, jolloin kuvataajuus kaksinkertaistuu, tai sitten keinotekoisesti jakamalla yksi kuva "kahtia" tai useampaan osaan sammuttamalla ruutu pienen pieniksi hetkiksi. BFI = Black Frame Insertion, eli tämä on juuri sitä kuvaruudun "välkyttelyä". Panelin natiivitaajuus on enimmillään 120 Hz, joten sen yläpuoliset taajuudet ovat aina "välkyttelyä". Interpoloinnista ollaan montaa mieltä, mutta "välkyttelystä" (BFI) ei taida tykätä kukaan.
     
    testudo80 tykkää tästä.
  5. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Noniin... nyt taidankin muistaa eli välkkyminen oli todella häiritsevää.

    Tuo aivojen tottuminen kuvaan on se juttu. Itsellä nyt TrueMotion: "User" ja arvot 3/10, 3/10. Elikkä menen tuolla nyt. Täytyy huomioida että siinä on myös eroa onko leffa HD vai 4K. Mielestäni 4K Dolby Vision HDR näyttää jotenkin kaikella tapaa vaan todella paljon paremmalta kuin mikään muu.

    Ehkä tässä on ollut se että pelatessa on tottunut niin täydelliseen kuvanliikkeeseen, joku 120fps / FPS-peleissä on aika nice kun grafiikat "Ultra" tasolla. Sitten elokuvissa nämä CGI-kohtaukset ovat äärimmäisen sulavia. Etenkin joku Ready Player One (2018) on kuin 2 eri elokuvaa.
     
    nepa tykkää tästä.
  6. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Tänään päivällä ihastelin paikallisessa Saturn-liikkeessä 88-tuumaista LG 8K- OLEDia. Hintalapussa seisoi raikkaat €29999,00!

    Koneessa pyöri ilmeisesti jokin 8K-demomatsku ja kuva oli vaikuttava. Outo tunne katsella niin suurta ruutua alle puolen metrin päästä ja silti tuntui ettei näillä silmillä erota kaikkia yksityiskohtia.
     
    Kimsor ja nepa tykkäävät tästä.
  7. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Kasikoossa on sekin hyvä puoli, että jos joku pikseli jämähtää, niin eihän sitä edes erota...tosin niitä on 4 kertaa enemmän kuin neljäkoossa ja 16 kertaa enemmän kuin fullhoodeessä. Että onhan siinä varaa jämähdellä.
     
  8. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    10 000eur säästää jos kelpaa viime vuoden malli, Verkkokaupastakin löytyy hyllystä pari kpl ;)
    Toi vois olla seuraava TV, hinnan tarttis vaan laskea aika paljon.
     
  9. jacuzi

    jacuzi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.10.2005
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisko joku LG CX 77" omistaja mitata virtajohdon pituuden vai onko se mahdollisesti irrotettavaa mallia?

    Kiitos!
     
  10. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Löytyiskös joltakulta joutavana 77C9, ja haluaa päästä siitä eroon/tarvitsee muutaman tontun akuutisti. Vain virheettömät yksilöt kiinnostaa, ei siis palojälkiä/minkään sortin bandingiä tms. Ja tätähän myytiin alle 4 kilon, joten älä pyydä käytetystä uuden hintaa!
     
  11. Akseli70

    Akseli70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    12
    55B7 ilmoitti että päivitys saatavilla, 05.80.60
    Ei löydy LG sivuilta vielä tietoa tuosta versiosta.

    Nyt löytyy tieto päivityksen sisällöstä,
    1. Improvement
    1) Fix the failure of access to certain website in the browser
     
    Viimeksi muokattu: 27.08.2020
  12. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Miten muilla LG:n omistajilla toimii ARC? Mulla on Denon X3400 ja C9-yhdistelmän kanssa ongelmia. ARC kyllä toimi aluperin mutta lakkaisi sitten toimimasta. Laitoin Denonin huoltoon josta ilmoitettiin ettei laitteessa ole mitään vikaa. Aloin sitten pohtimaan, että onko vika sittenkin TV:ssä. Netistä löysin useita kirjoituksia joissa LG:n ARC:n toimimattomuutta ihmetellään. LG:ssä on viimeisimmät päivitykset sisässä ja muistelisin, että ongelmat alkoivat jonkun päivityksen jälkeen. Denoniakin päivitin ja luulin ensin, että vika tuli sieltä mutta nyt en enää ole varma.
     
  13. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    C9 ja X4000, jonkin verran ollut mystisiä HDMI:n kättelyongelmia.
    Vaihdoin mm uuden 2.1 brändätyn kaapelin vanhan tilalle ja pelkästään siitä lakkasi ARC toimimasta.
    Resetoin TV:n tehdasasetuksille, eikä auttanut...lopulta se alkoi toimimaan jostain kumman syystä kun aikani taistelin TV:n laitteen yhdistäjän kanssa ja välillä tuuletin virtajohtoa.
    Nyt hommasin PC:n ja sekin kadottaa välillä kättelyn vaikka menee suoraan televisioon.

    Ensi viikolla pitäisi viimein tulla X3700 että saa nähdä toimiiko yhtä hyvin.
     
    Buckley tykkää tästä.
  14. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Näissä eri laitteiden yhteensopivuuksissa on todellakin parantamisen varaa. Minulla oli erilaisia mystisiä ongelmia vuosikausia.
    Ongelmien aihauttajaa oli erittäin vaikeata selvittää. Minulla oli tykki, TV, 4K-soitin , vahvistin, Appletv4K. Välillä tökki pahasti Netflix, välillä joku muu. Nyt ovat kaikki muut vaihtuneet paitsi Atv4K ja ongelmia ei enää ole. Rahaa on mennyt ja hermot. Olkaa iloisia, jos teillä on ihmeteltävänä vain pari laitetta, joista arpoa!
     
    Buckley tykkää tästä.
  15. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Myös vanha E6:ni ilmoitteli tänään uudesta päivityksestä.

    Löytyy myös nettisaitilta:
    http://gscs-b2c.lge.com/downloadFile?fileId=zGbyuyNIaJVi4lQpcMEDbA
     
    kmruuska tykkää tästä.
  16. juuei

    juuei Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    4
    LG olediin (55C7) "palanut" palkki ja netflixin logo alalaitaan. Näkyy hyvin punasävyisillä ja keltasävyisillä kuvissa.
    Alalaidassa n. parisenttiä korkea suorakaiteenn mallinen palkki. Oikeassa alalaidassa Netflixin logo.
    Tuo ihmetyttää mistä on tullut tuo suorakaiteen muotoinen "palkki". Mielestäni mikään teksitys tms. ei osu kohdalleen.
    Kuvaa ei ole tietääkseni seisotettu missään vaiheessa ja rupeaa tuo tv itsekin "ilotulitusta" näyttämään aika nopeasti, jos jää seisomaan.Onko kellään muilla havaintoja vastaavista palaneista kuvista? Hyviä ideoita millä saisi pois? Täytyy sanoa, että aika pirun helposti on tullut nuo.
     
    1234AC tykkää tästä.
  17. jtvirtanen

    jtvirtanen Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2016
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    48
    Ihan mielenkiinnosta, paljo sulla on oled valo?
     
  18. juuei

    juuei Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    4
    Oled valo normi tv:llä 60 ja dolby vision Netflixillä 50
     
  19. juusostan

    juusostan Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.09.2020
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itsellä vastaavan haamupalkin oikeassa reunassa lukee sopivalla taustalla "Yle aamu". Kannattaa verrata siihen tuota palkin kokoa.
     
    1234AC tykkää tästä.
  20. jtvirtanen

    jtvirtanen Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2016
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    48
    Ikäviä kyl noi ”palojäljet” ja jotenki tulee mieleen aina, että oled valolla on ehkä se vaikutus ja toki mitä katsoo tms. Itellä E7 ja oled valo ollut alusta lähtien 26 ja toki sitten dv matsku erikseen. Mutta toisaalta ite en tolla ns normi töllöä katso oikeastaan ollenkaan, ja siis ihan syystä ettei sieltä tule mitään katsottavaa ja toisekseen antenniverkossa ei hd-kanavat paljon loista. Ja sen verran varovainen olen ollut, että esim en ole halunnut kytkeä pleikkaria töllöön, noh toisaalta lapset sitä pelaa anyways ja parempi, että pelaavat omassa huoneessaan. Ota näistä selvää..