Halloween III (Tommy Lee Wallace)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana jodorowsky, 16.09.2020.

  1. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Rupesi kiinnostamaan että mitähän mieltä plazalaiset ovat halloween 3 . Tämähän on sarjan haukutumpia teoksia, itse olen sitä mieltä että se mikä tässä meni pieleen on pelkästään se miten tämä nimettiin. Ei ollut järkeä antaa tälle nimeksi halloween 3 kun tämä ei liity sarjaan mitenkään. Mutta itse elokuvaa pidän nerokkaana vainoharjoja herättelevänä ja ahdistavana kauhuleffana. Musiikit ovat myös hienot ja pelottavat tulee myös mieleen alkutekstit jotka ovat nerokkaat varsinkin se välkkyminen huh kylmät väreet tulee. En itse ole välittänyt niinkään niistä muista osista kun ne ovat vain sellaisia plashereita eikä muutenkaan älyttömän hyviä paitsi musiikki.

    Tämä elokuva voisi mielestäni olla arvostetumpi jos tätä ei olisi sekoitettu tuolla nimellä:):):):)
     
  2. Daagen

    Daagen Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2017
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    113
    Ihan mukavaa viihdettä se on. Ja nimi ei ollut alunperin Halloween vaan pelkkä Season on the witch jolla oli tarkoitus aloittaa joka Halloween julkaistava kauhuelokuvien sarja (jotka ei muuten liittyisi toisiinsa kuin tapahtumien ajankohdan vuoksi). Yllätys yllätys tuotantoyhtiö halusi muuttaa nimen.
    Arvosanaksi antaisin 3/5, parempi kuitenkin kuin yksikään tämän jälkeen julkaistu Halloween-elokuva.
     
  3. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    No olihan se studiolta ihan hyvä/rohkea yritys muutta sarja antologiasarjan suuntaan, mutta taisivat päästä seuraavan osan tekijät liian helpolla kun varmaan Jasonin menestyksen myötä piti Michael palauttaa keskiöön. Toki eihän tuo 3. tuottanut rahulia ihan yhtä hyvin kuin 2. tai 4. osa.

    Ite leffahan on vallan oivallinen ja parhaasta päästä Halloween jatko-osia.

    Ps. Niin toisaalta, ehkä nimen vaihtaminen olikin vain epätoivoinen yritys rahastaa tutulla nimellä. Mikä ei sitten osoittautunut niin hyväksi ideaksi kuin pamput kuvittelivat.
     
  4. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 228
    Saadut tykkäykset:
    1 028
    Season of the Witch, kuten elokuva oli alun alkaen tarkoitettu mainostettavaksi (osana itsensä Carpenterin ideoimaa ja vuosittain ilmestyväksi tarkoitettua Halloween-tarinaa), on genressään piristävän näkemyksellinen ja poikkeava, ikävästi ilkeä ja ajoittain jopa hätkähdyttävästi oivaltava sekä kierolla tapaa hauska, jonka käsikirjoituksen minimalismi toimii tunnelman kohottajana juuri tarkoituksenmukaisesti erottuakseen edukseen itsenäisenä visiona ilman sille syydettyä saagan henkisen painolastin taakkaa.

    Varsin nihkeään vastaanottoon niin kriitikoiden kuin osan katsojienkin vastareaktioiden ikeessä vaikutti vahvasti salsher-genren popularisoineen ikonisen akuperäisfilmauksen harvinaisen selvästi puoliksi onnistuneen jatko-osan "saavutus", joka asetti niin ikään uudelle jatko-osalle väistämättä hieman oikeitakin odotuksia entistä rajumman refermoinnin ohella, saagan loogista jatkumoa ajatellen.

    Kulttuurille on suorastaan häpeä ettei tuotanto, tekijöiden vilpittömistä pyrkimyksistä huolimatta, kantanut kritiikkiä kauemmas suuren yleisön silmissä, jonka olemassaoloa myös tunnutaan tätä nykyä ennemmin vähäteltävän kuin kohotettavan sen ANSAITSEMAAN asemaan kasettitelevisiokauden yhtenä onnistuneimpana genressään, jonka ehkä suurinta glooriaa kantaa yhä sen alkuperäissävellyksestä vastanneet Carpenter ja Howarth, joiden loihtima äänimaailma on lähes yhtä puhdasta kuin rehellistä.

    Hetkeä 80-luvun alussa, joilloin elokuvan magneettinauha rantautui Suomeen Thorn Emi Video (Showtime) -julkaisuna on vaikea unohtaa: se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Tämän jälkeen elokuva on tullut omistettua sen kaikissa julkaistuissa formaateissa, joihin huvenneet rahat ei yllätyksettömästi kaduta vähäisimmässäkään määrin vielä tätä kirjoittaessa, vaikka jäljellä on enää Scream Factory:n 4K skannaama ja uudelleen masteroima SteelBook -julkaisu vuosimallia '18.

    Haistaan nyt samaan hengenvetoon vielä kehupaskalta näin lopuksi, ja hypetetään alkuperäistä teatterijulistetta, jonka äärettömän harvinainen kotimainen painos Pahuuden yö löytyy (ilman laskoksia tottakai!) kehystettynä allekirjoittaneelta. Tunneyhteys tähän kuvaan on sattuneista syistä niin henkilökohtainen, että jätän sen suosiolla salaisuudeksi...

    [​IMG]

    Yksinkertaisesta toteutuksestaan huolimatta tämä härnäri aiheutti öisiä vilunväreitä leffan etkoilla ilmestyessään:

     
  5. Daagen

    Daagen Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2017
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    113
    Tuossakin trailerissa yritetään ratsastaa kahden ensimmäisen osan voimalla eteenpäin ja annetaan ymmärtää että olisi jatkoa niille :)
     
  6. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 228
    Saadut tykkäykset:
    1 028
    Tietoisesta harhaanjohtamisesta huolimatta, mikään muu ei tuossa(kaan) viittaa mihinkään aiemmissa osissa esiintyneeseen kuin elokuvan titteli. Toisaalta mainitsemasi "ratsastaminen", jos mikä, näyttelee keskeistä roolia leffan saamasta huomiosta puhuttaessa, siis siinä määrin, mitä nyt ylipäätään kyseisellä kikalla osakseen sai. Onnellinen, että elokuva ylipäätään toteutui, ja sitäkin onnellisempi Akkad'n osuudesta tuotantoon, joka vaati sisältöön lisää graafista väkivaltaa.
     
  7. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 228
    Saadut tykkäykset:
    1 028
    Näissäkin fanien tuottamissa konsepteissa uhka konkretisoituu hienosti leffan teemaa mukaillen:


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    Jotain tämän kaltaista (paremmin viimeisteltyä) elävää kuvaa sisältävää ottaisi enemmän kuin mielellään kehystettynä ja valaistuna seinälleen:

    [​IMG]
     
    jodorowsky tykkää tästä.
  8. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 228
    Saadut tykkäykset:
    1 028