Uuden television osto.

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana KILLPATRICK, 04.03.2020.

  1. d2mac

    d2mac Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.08.2005
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    4
    Monilla kynnys 'kokeilevaan tietotekniikaan' nousee iän myötä, mm. uusi termistö on hebreaa, jolloin uusien laitteiden käyttöönotto voi olla hankallaa. TV:n päivittäinen käyttö ei kuitenkaan (pitäisi) kuulu tähän, IMHO. (Tois'aalta tämän päivän 'diginatiiveille' (yläasteikäiset) tiedoston tallentaminen USB-tikulle tai kirjottimen asentaminen Win10:iin näyttää olevan aivan ylivoimainen rasti. :-((

    Tässä tapauksessa entinen töllö oli Panasonicin V20 ja tämän uuuden kauko-ohjain on lähes samanlainen (VieraLink-näppäimen tilalle, Netflix on ostanut oma suoratoiminteen). Kun olin asettanut Wlanin, Netflixin kirjautumisen, kuva-&äänisäädöt ja vaihtanut HD-kanavien numerot 1-20 paikoille, niin käyttöönopastus vei 5min ml. MyApp-nappula, josta löytyy Yle Areena, yms.

    Tuo V20 kesti 10v (josta 5v oli kaapelissa Enigma pohjainen digiboksi lisänä), nyt meni vaihtoon, kun näytönohjain rupesi oirehtimaan _ja_ oli nyt sopiva diili. Jos tämä GZ960:kin kestää vain 10v, niin odotettavissa on että, hänen pitää hankkia elinaikanaan vielä pari töllöä, ainakin yksi, joten kyllä hän on saamassa täyden vastineen rahalloilleen. En ollut mukana ostamassa perintötelkkaria !-)
     
    TheRealThing ja nepa tykkäävät tästä.
  2. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Olen samaa mieltä Red Alert'in kanssa. Ei saa puhua noin alentavasti ihmisistä. Itsekin vanhenet joka vuosi vuodella. Asiakaspalvelu oli kyllä ala-arvoista...
    Minä varmaan olisin huomauttanut myyjälle tuosta.
     
  3. d2mac

    d2mac Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.08.2005
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    4
    >, että kannattaako maksaa ylimääräisestä teknologiasta, jota ei luultavasti tarvitse. Normaalit ihmisetkään, jotka vain normaalia telkkua katselevat, eivät tarvitse HDR-ominaisuuksia.

    Tästä olen osittain samaa mieltä, asia vaan ei ole niin suoraviivainen -IMHO. Ihmisiä houkuttaa kirjaisyhdistelmät (Nano, UHD, HDR, DTX, Dolby, ...), suuremmat numerot (4K, 8K), bling-bling, jne. Mainostus keskittyy tähän, ja ko. leimat isketään joka purkkiin. Kuinka hyvin ominaisuudet kussakin laitteessa on sitten toteuttu onkin monesti tois'sijainen seikka, kunhan jotain näkyy.

    Suurimmalla osalla ostajista mielenkiinto loppuu noihin hienoihin kullattuihin tarroihin, eikä monella kivijalkakaupan myyjällä ole sen enempää ymmärrystä.

    Itsekin hankkisin TV:n ilman ylimääräisiä härpäkkeitä, jos perusasiat vain olisi tehty hyvin. Ostajat vaan eivät ole valmiita maksaan hyvästä 'perusmallista', kun samalla rahalla saa monta 'kultaista tarraa'. Kaikki 'tarrat' omaavan 55" telkun näyttää saavan alle 400,- ja ilman 'tarroja' 350,- Kuvan laadullisesti molemmat ovat ihan kuraa, eikä SD:tä voi edes kuvitella katsovansa niistä.

    Telkkarissa maksaa laadukas näyttöpaneeli ja riittävän tehokkaat signaalin- ja kuvakäsittelypiirit (äänet nyt ovat aina korkeintaan siedettäviä, koska ostajat haluavat ohuen laitteen).

    Yleensä 'the sweet spot' löytyy segmentin hintavaihtelun puolen välin tienoilta, hieman yli. Alle sen joudutaan tinkimään liikaa sisuskaluista, ja ylimmän 20% osalta myyntimäärät ovat sen verran pienet että, katetta pitää olla suhteellisen paljon, siten pienikin parannus nostaa hintalappua melkoisesti. Tois'allaalta ylimmän segmentin laitteita ostaa 'vain paras on kyllin hyvää' ryhmä, jolloin hintalapulla ei olekaan niin väliä.

    Surkeaa nykypäivänä on että, iso osa kodintekniikasta myydään hinnalla ja 'tarroilla', jolla ne erottuvat hypermarkettien hyllyistä ihmisten kulkiessa ohi. Kivijalkakaupat pyrkivät samoihin hintoihin pienemmällä asiakasvirralla, jolloin lopputulos on kokemukseni mukaan varsin onneton.
     
    nepa tykkää tästä.
  4. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Jopas tuli sohaistua.
    Omalle 78-vuotiaalle äidille meni huomattavasti halvempi ja pienempi televisio. Tärkeintä tuntui olevan, että kaukosäätimessä oli mahdollisimman yksinkertaiset nappulat. "Jos painan ykköstä, niin näkeekö TV1-kanavan?" Arena oli myös hyvä saada helposti näkyviin. Kuvasta ja äänestä oli tärkeää lähinnä, että näkyy ja kuuluu, kun virrat laittaa päälle:D
     
  5. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Nojoo, iäkkäitä ihmisiä tosiaankin on monenlaisia, ei voi laittaa samaan muottiin. Onneksi on telkkareita ja muita härpäkkeitä moneen makuun.:)
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Totta ja toisaalta on myös monenlaisia iäkkäiden vanhempien lapsia. Minulle on tärkeää pitää vanhempani kiinni modernien laitteiden käytössä, sillä kyse ei ole hifistelystä vaan elämän helpottamisesta. Jos en tätä tekisi, niin he edelleen kävisivät pankkikonttoreissa hoitamassa raha-asioitaan, maksaisivat bensan kävelemällä huolto-aseman sisätiloihin ja tihrustaisivat pienestä ruudusta tekstityksiä. Nyt he kuitenkin käyttävät pankkia ja maksavat bensan mobiilisovelluksen kautta ja arvostavat isompaa TV-ruutua ja sen eläväisiä värejä (minkä takia heille ei mitään alle 700 euron ruutua hankittu joskaan ei kyllä yli kilonkaan ruutua).

    On tullut toisaalta kuultua sitten sellaisistakin tapauksista lähipiirin kautta, jossa lapsilla on niin kova kiire elää omaa elämää, että vanhemmat on jätetty juuri siihen tilaan, missä elettiin viimeksi 90-luvulla. Eihän kaikille teknologia ole tärkeää edes sen tuomien elämisen helpotusten kautta, mutta onhan se nyt järkyttävää, jos ei ole aikaa opettaa omaa äitiään käyttämään verkkopankkia, jottei hänen tarvisi mennä konttoreihin jonottamaan.
     
    TheRealThing ja nepa tykkäävät tästä.
  7. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 302
    Saadut tykkäykset:
    72
    Miettikääpä meitä palstalaisia sitten kun olemme 70 tuntumassa. Haluammeko vain kaikkein yksinkertaisia vekottimia ja postimerkin kokoisen ruudun mistä voi katsoa uudelleen ja uudeleen ne samat sarjat mitä tänään on uutta?
     
  8. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Tähän keskusteluun ei voi sanoa kuin, että mitä vittua te horisette.:rolleyes:

    Osa meistä plazan jäsenistä on yli 75 -vuotiaita.

    MIllä perusteella emme saisi ostaa esim. uusia Panasonic OLED TV:tä, joiden hinta on lähes 2 K euroa, kuten minä tein alkuvuonna?

    EDIT/MODE: täysin tarpeeton nimittely poistettu. Eikö me sovittu että rupeat käyttäytymään?
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 19.08.2020
  9. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Myös nuorissa on yllättävän paljon henkilöitä, jotka eivät pärjää digimaailmassa. Helposti kuvittelemme, että nuoret osaisivat hakea vaikkapa uuden verokortin Omavero-palvelusta. Mutta vaikka internetin käyttö pelaamiseen saattaa onnistua nuorelta hyvin, muita taitoja ja tietoja ei ole tarpeeksi digipalvelun käyttämiseen. Sen sijaan vanhemmalle henkilölle itse asia on yleensä selvä, vaikka sähköistä palvelua siihen ei olisi aiemmin käyttänyt.
     
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Susi siis palannut bänilttään. Ja yhtä tyhmiä oksennuksia tekee taas.
    Ei kukaan ole sanonut, ettet voi ostaa vaikka neljän kilon 77-tuumaista esi-isillesi.
    Vain, että onko se ihan tarpeellista?
     
  11. d2mac

    d2mac Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.08.2005
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kirjoitit ylläolevan 3428 viestisi Well-Known Member kokemuksella. Voisitko Kokemuksen Syvällä Rintaäänellä listata kriteereitä ihan tarpeellisista ominaisuuksista kullekin ostaja ryhmälle? Ettei muut vahingossa haaskaa rahojaan turhuuteen, vaan jää perikunnallekin jotain.
     
  12. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Älä nyt pelihousujasi revi. Vastahan tällä saitilla oli kiivas keskustelu aiheesta, kun yksi oli sitä mieltä, että 600€ on raja, minkä televisiosta kannattaa maksaa. Hieno juttu, että äidilläsi on hyvä telkkari.
     
  13. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 302
    Saadut tykkäykset:
    72
    600e on jo aika paljon telkkuun jos ei ole muuta vaatimusta kuin että kuva tulee ja kanavat on nappien mukaisessa järjestyksessä.

    Mielenkiinoista kuitenkin pohtia miten paljon 10 tai 20 vuoden päästä olisi valmis pistämään telkkuun.
    Joskus opiskelija aikaan tuli satsattua hifilaitteisiin varsin kohtuullisesti tuloihin nähden järjettömästi.
    Nykyään kun musiikkia tulee kuunneltua lähinnä työ tehdessä taustalla ja usein sekin huonolla headsetillä kun hyviä ei ole ja sitten tietysti Logitein 2.1 setillä mikä itseasiassa on hiton hyvä (pienellä viilauksella basson tasoon. Mittailin joskus vasteet ja olin vaikuttunut).

    Kaukosäädin tappoi oman musiikin kuuntelun. Tähän olen päätynyt.
     
  14. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Minusta pitää telkussa olla myös kohtuulliset äänet eli vähintään Dolby 5.1.2 tai mieluummin parempi. Ja kunnon kaiuttimet ja erillinen vahvari. Ei sillä pelkällä näytöllä yksinään, joka minun käsittääkseni TV nykyään on, mitään tee. Ja ammattilaisten tekemä koteloasennus kaiutinkaapeleille ja sähköille, ettei ole lattialla turhia johtoja (Eikä itse tarvitse muuta kuin opetella laitteen käyttö).

    Eli yhteensä koko tuohon settiin kuluu minun mielestäni vähintään se 5K euroa, jotta sitä edes viitsii katsella. Siis iästä riippumatta. Jos haluaa katsella ja kuunnella laadukkaita elokuvia.

    Ymmärrän tietenkin, että saattaa olla henkilöitä, jotka eivät voi kuvitella hankkivansa laadukkaita laitteita niiden hinnan vuoksi, mutta ei se tee muiden hankintaa yhtään sen paheksuttavammaksi tai turhemmaksi, jos haluaa katselu ja kuuntelu elämykseltään edes jonkinlaista laatua.
     
  15. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Minusta @KILLPATRICK in kirjoituksiin ei kannata kiinnittää mitään huomiota. Niissä ei ole yleensä mitään totuutta vain tuulesta temmattuja väitteitä(kuten "palannut bänilttään"), jotka ovat täysin paikkansa pitämättömiä. Ihmiset nyt voivat viettää kesää ilman tänne kommentointia.

    Minusta on tarpeellista ainakin minulle katsoa laadukasta kuvaa ja kuunnella laadukasta ääntä.

    Jos sinä haluat tihrusta jotain suttua, niin, ei minulla olöe mitään sitä vastaan. Ole hyvä vain.
     
  16. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Nimim Vanha Susi saa tietenkin kertoa mielipiteensä siitä millä hinnalla saa kunnon tv-elämyksen, mutta se on vain mielipide muiden joukossa ilman sitomista mikäänlaiseen faktatietoon. Kovasti paukkuu kyllä vanhan suden henkselit, siihen kilvoitteluun en aio ottaa osaa.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  17. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Olen pahoillani, jos tuo käsitettiin henkselien paukutteluksi. Ei ollut tarkoitus. Se oli vain minun esimerkkini, kuinka paljon tuo on minulle maksanut tähän mennessä yhteensä. Eikä ole tarkoitus käynnistää mitään kilpailua, sillä siinä kilpailussa ei tuolla summalla vielä ollenkaan pärjätä minun käsitykseni mukaan. Syynä se, että kaupoissa on nyt myytävänä paljon kalliimpia ja suurempia OLED TV:tä ja paljon kalliimpia kaiuttimia ja vahvistimia, kuin minulla nyt on.

    Tarkennuksena voin sanoa, että ei kaikkea tuota rahaa ole kerralla pantu tuohon rakentamiseen, vaan useamman vuoden aikana. Eli summan olen saanut laskemalla yhteen viimeksi ostamani television hintaan aikaisemmin ostamani kotiteatterilaitteiston hinnan, asennuksen ja siistin kaapeloinnin hinnan ja kaiuttimien hinnan. Viimeksi ostamani televisio maksoi vähän alle 2000 euroa.

    Tosin tuosta kaapeloinnista ja asenuksesta olen työn osalta saanut kotitalousvähennyksen, joten se vähennys pitäisi oikeasti miinustaa tuosta yhteissummasta.

    Uskoisin, että ne, jotka täällä ovat ostaneet vielä suurempia OLED TV:tä ja panostaneet vielä enemmän äänen laatuun, saavat kokonaishinnaksi paljon enemmän jos laskevat kaikkien hankintojen summat yhteen.

    Toivon, että oma panostukseni asettuisi johonkin keskikastiin siinä, paljonko tämä maksaa noin keskimäärin. Muuten on tullut tehtyä ns. overkill tähän panostamisessa vuosien aikana.
     
    Viimeksi muokattu: 19.08.2020
  18. down

    down Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.08.2003
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    2
  19. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minulla on 77" oled Sony, ei mitään Android-ongelmia. Samsungissa oli ongelmia, ei Sonyssa.
     
  20. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Tuossa keskimmäisessä ei ole paikallishimmennystä, joten se ei ole kovin hyvä HDR-toistossa. Samsungin puolella sitä vastaa ehkä selvästi halvempi Q60R, jota tosin ei näytä enää löytyvän myynnistä. Samsungin Q70R:ää sai pitkään tonnilla, mutta alkaa vissiin olla varastot lopussa (viime vuoden malli) ja hinta on noussut. Tuo toinen Sony ja Samsung ovat suunnilleen saman tason telkkuja, vähän eri vahvuuksia. Jos meinaa laittaa pelikonsolin kiinni, niin Samsungissa on pienempi input lag ja parempi kontrasti. Sonyssa parempi heijastuksen esto ja pystyy kirkkaampaan kuvaan.
    https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x950g-vs-samsung-q70r/764/782?usage=11114&threshold=0.1

    Mielestäni noilla spekseillä (tonnin hintaluokka ja 65") juuri nuo kaksi telkkaria ovat ne parhaat vaihtoehdot. Näköjään tällä hetkellä tilanne on se, että viime vuoden malleista monet on myyty loppuun ja parhaat tarjouskampanjat ovat ohi, mutta tämän vuoden mallien hinnat eivät ole vielä laskeneet ihan järkevälle tasolle. Esim. Samsungin QE65Q80T (joka on parempi kuin noista kumpikaan) tulee varmaan olemaan hitti, mutta se maksaa vielä toistaiseksi 1399 euroa. Black fridayn aikaan hinta varmaan 200-300 euroa alempana.