Blu-Ray elokuvien laadut

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana The_hane, 29.08.2007.

  1. mopsi

    mopsi Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.11.2012
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    41
  2. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 231
    Saadut tykkäykset:
    1 034
    Ymmärtääkseni molemmat sekä NjutaFilms, että Grindhouse hyödyntää julkaisussaan omaa lähdemateriaalia, ja ainakin Grindhouse omaa kuvanpakkaustaan. Kuvateknisiltä puitteeiltaan pisimmän korren leffan lukuisista julkaisuista vetää yhä Itävaltalaisen XT Videon Blu-ray, joka eroaa edukseen esim. Grindhousen vastaavasta juuri kuvanpakkauksen osalta (tosin mm. marginaalisesti korkeampaa reunaterävöitystä hyödyntäen), ja josta muistaakseni oli myös caps-a-holic:ssa kuvavertailu, joka syystä tai toisesta ei tätä kirjoittaessa sivustolta enää löydy. Suoralta kädeltä ja näkemättä en NjutaFilms -julkaisua sivuuttaisi, sillä lafkalta löytyy julkaisukatalogistaan tekniset "laatustandardit" täyttäviä Blu-ray painoksia useita, joskin heidän julkaisut voi yhtä hyvin olla hitti tai huti.
     
  3. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Sain nyt katsottua ton njutafilmsin julkaisun Cannibal Holocaustista ja ihan ok kuvalaatu tossa on. Hieman suttuinen/pehmeä vaihtelevasti mutta ei suurempia ongelmia. Kyllä dvd:n laadun hakkaa kevyesti.
     
    Leterface tykkää tästä.
  4. JaLe

    JaLe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.04.2001
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    75
    Onkos mitään havaintoa millainen video/audio laatu noissa Ace Ventura pohjoismaisissa julkaisuissa on?
     
  5. ZoRcH

    ZoRcH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    9
    SoulMedian Ace Ventura blu-ray julkaisuissa on ihan ok kuva, VC-1 pakattu 24p, joskin alhainen bittivirta, jostain vanhoista mastereista. Äänet tais olla Dolby Digital 5.1 tuttuun soulmedian tapaan. Ostin läjän noita soulin julkaisuja kokeeksi, Lock Up taisi olla 50i kuvalla, mikä kyllä ihmetyttää nykypäivänä. Red Sonja AVC pakatulla kuvalla ja jopa LPCM 5.1 raidalla jos en väärin muista, mutta huono bittivirta kuvalle, pikselöitymistä / makroblokkia tiedossa jos vähänkään isommalla 4K töllöllä katsoo. Myös hyllystä löytyy Cliffhanger & Evil Dead 2...
     
    JaLe tykkää tästä.
  6. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Mistä ne repii nuo ääniraidat, kun ei ole mitään yhteyttä aiemmin maailmassa julkaistuihin levyihin? Vai onko tosiaan niin, ett heidän mielestään Red Sonja ansaitsee HD 5.1 ja Cliffhanger SD 2.0
     
  7. ZoRcH

    ZoRcH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    9
    Samaa tässä on tullu mietittyä. Miten voi ryssiä noin yksinkertasia julkaisuja joka perus osa-alueella. Miks ei vaan voi kerralla tehdä parhaalla mahdollisella kuvanpakkauksella / masterilla mitä löytyy ja perus HD-äänillä, siihen sit hyvät suomitekstit, muuta ei tarvi. Ainoo hyvä asia noissa SoulMedian julkaisuissa on laadukkaan oloiset kannet, samaten levyn prässäys, potentiaalia löytyis ku laittais ne perus asiat kuntoon.
     
  8. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 479
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Eikös tämä ole ollut ihan perus kauraa 20 vuotta? Mennään sieltä missä aita on matalin. Oikeudet leffojen julkaisuihin vaihtelee ja rahaa halutaan tehdä. Joskus joku yrittää panostaa, mutta sekin voi mennä vituralleen, kun olikin joku nappi väärin kaakossa. Joskus joku vaan nostaa kädet ylös (esim dollari-trilogian UHD) liian kallista. Tietysti huono julkaisu on myös aina avannut oven paremmalle SE-editionille. Nykyisin ei siitäkään ei taida olla toivoa.
     
    Viimeksi muokattu: 14.08.2020
  9. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 231
    Saadut tykkäykset:
    1 034
    Aiemminkin asian todenneena sanottakoon se kerta kiellon päälle; Soul Media on pohjolan Mill Creek, jossa "Murphyn laki" edustaa enemmän sääntöä kuin poikkeusta. Tästäkin huolimatta on hyvä, että yritystä yhä löytyy elokuvien tuottamisessa fyysiseen formaattiin, vaikkei tekninen lopputulos aina häikäise, mikä (sanomattakin selvää) harvoin palvelee itse tarkoitusta tämän päivän laatustandardeja tarkasteltaessa --- lystin maksavien odotusten täyttymisestä nyt puhumattakaan.

    Olipa hyvä, että tuli taannoin hankittua Universalin yhteis pohjoismainen julkaisu Lock Up:sta. Lomitettu kuva ei houkuta, jos kerran todella on niin, että SM:n Blu-ray on kuten ylempänä mainittu.
     
  10. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Siinä Soul Median painoksessa taitaa vieläpä olla DD 2.0 äänet, kun Universalissa on DTS HD 5.1.

    Ehkä ne tunkee leffat äänien kustannuksella 25 GB kiekoille. Ja tarvittaessa vielä nopeuttaa PALiin. Säästö se on aina plussaa, kun voittoa maksimoidaan.
     
  11. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 231
    Saadut tykkäykset:
    1 034
    Niin sekin vielä, jumalauta!
     
  12. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Melkoista roskaa nuo Soul Media julkaisut. Siis Cliffhanger 2.0 äänillä. Vitsi ihan parhaasta päästä. Kannattaa vaan tilata Briteistä tai Jenkeistä 4K levy. Siinä tulee mukana bluray myös, missä on kuva ja ääni kohdalla, jos ei 4K toistu vielä.
     
  13. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Itse kun aikoinaan kirjoitin tänne noista blu-ray leffojen ongelmasta, eli siitä että konetta saattaa joutua joskus päivittämään koska kaikki levyt ei välttämättä toimi. Joku sanoi silloin että on käynnistänyt parisataa levyä ja ongelmia ei ole ollut. No itse olen saanut viidennen levyn ja ongelmia tuli.

    Tämä levy . https://www.discshop.fi/elokuvat/bluray/innocence_evolution_blu_ray_tuonti/P126891

    Ongelma levyä joutuu käynnistämään useita kertoja ennen kuin se käynnistyy. Ensin n 3 kertaa levy sisään ja kun ei käynnisty vaan ilmoittaa tuntematonta levyä niin kelkka auki ja uudestaan. Toisella kerralla yli 10 käynnistys yritystä sen jälkeen joku muu blu.ray sisään ja käyntiin lähti sitten tämä levy uudestaan ja lähti heti käyntiin. En tiedä onko kyseisellä toimenpiteellä merkitystä koska kun yritin nyt viimeksi niin levy lähti toisella yrittämällä.

    Koska levy on viides omistamani blu-ray ja jo nyt tuli ongelmia voisi olettaa että ongelmat ovat yleisiä jos soitinta ei ole päivitetty koskaan. Älkääkä käskekö minua päivittämään soitinta koska kuten olen jo aiemmin todennut niin tälläinen on vittuilua kuluttajalle että edes levyn perustoiminnot eivät toimi ilman että joutuu päivittämään laitetta. KYSEHÄN ON HELVETTI VIEKÖÖN VAIN ELOKUVASTA. Joka on maailman yksinkertaisin asia.
     
  14. tmtm

    tmtm Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2008
    Viestejä:
    340
    Saadut tykkäykset:
    45
    Jokunen sata levyä on erinäisissä soittimissa tullut pyöritettyä, enkä muista yhtään ongelmaa. En tietenkään tarkoita, etteikö niitä voisi olla, ja kyllähän sellainen varmasti omalle kohdalle osuessa harmittaa. Jos päivittämällä soittimen softan välttyy ongelmilta, niin mikäs sen helpompaa. Kysehän on vain päivityksestä, joka on maailman yksinkertaisin asia.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  15. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    En ole koskaan elämässä ollut ensimmäisenä valitsemassa sitä helpointa tietä. Jos tämä ongelma johtuu siitä että laitetta ei ole päivitetty on kyse silkasta vittuilusta kuluttajalle ja aliarvioinnista ainakin minun tapauksessa (Tämä on vähän niinkuin eräänlaista politiilkkaa ja minä olen kansanedustaja):eek: Eli dvd linjoilla pysytään niinkuin tähänkin mennessä on oltu.

    Näin ironisesti päivityksen helppoudesta minun tapauksessa joka ei ole koskaan ollut kiinnostunut kyseisestä asiasta. Minulla ei ole mitään hajua miten soittimen päivitys tapahtuu. En tiedä tarvitseeko se jonkun johdon joka liitetään johonkin ja onko johto mukana joka blu-ray soittimenpaketissa ja jos on missä se on tällä hetkellä . Mitä tehdään jos tälläinen johto on mihin reikään se työnnetään ja pitääkö mitään muuta tehdä. Voiko sen työnrää suoraan esim nettiin vai pitääkö olla jokin tietokone johon se työnnetään ja tarvitseeko se jonkun ohjelman koneessa päivitykseen

    Toisaalta ei myöskään voi olla varma jos koneen liittää nettiin että lähettääkö se valmistajalle tiedot mitä leffoja sillä koneella on siihen mennessä katsottu ja sen perusteella voidaan tutkia kuluttajien käytöstä.

    Pahimmillaan ehkä luoda kuluttajasta psykologisen profiilin josta saadaan tietää sen perusteella minkälaisia kauhuleffoja katselee että kuinka vakavasta mielisairaudesta kärsii:eek:
     
  16. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 040
    Saadut tykkäykset:
    153
    Minulla ollut muutamia kokonaan tai osittain viallisia BD-levyjä (poltettu BD-R levy tai naarmuja tms fyysistä ongelmaa) lukuunottamatta vain yksi oikeasti viallinen noin tuhannesta mitä katsonut joka ei suostunut pyörimään kunnolla useammallakaan soittimella (tästä jo pari vuotta sitten kertonut täällä):

    [​IMG]
     
  17. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 479
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Ah Jodo! Aina kun ajattelen olevani tumpelo dinosaurus koneiden kanssa, sinä aina parannat mieleni.
    Itse olen liittänyt kaikki nettiin. TV, vahvistin, OPPO ja PanasonicUHD-soitin. Joskus joku haluaa päivityksen, joskus ne tekee sen itsestään. Elämä on.
     
  18. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Niin mutta kun olen sanonut että en liitä mitään kotiteatteri laitteita nettiin että valmistajat tai kukaan muukaan ei seuraisi minun tekemisiäni. Koskaan ei voi olla varma kun tuote on netissä että tunkeutuuko joku sinun kotiisi digitaalisesti:eek:
     
  19. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Luulisin että kyse voi hyvinkin olla viallisesta levystä, oireista päätellen. Itselleni on sattunut yksi sellainen bd, takkuili tuolleen satunnaisesti, kirpparilta ostettu eikä maksanut paljon (50c) ja myyjää ei tietenkään jälkeenpäin voinut enää tavoittaa... no saihan sillä rahalla bd-kotelon.

    Jotkut soittimet osaa hakea päivitykset netistä, joillekin se pitää hakea erikseen pc:llä ja tallentaa muistitikulle tai levylle josta soitin sitten asentaa päivityksen. Ei se sen vaikeampaa ole... rtfm. ;)
     
  20. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 479
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Mitä sinun kodissasi on niin ihmeellistä? Jos NSA haluaa minun porno-sivujani seurata, niin ihan vittu sama. Minulla ei ole mitään salattavaa.