Devs (2020)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana testudo80, 06.08.2020.

  1. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    [​IMG]

    Devs (2020) on 8-osainen minisarja, joka sukeltaa syvälle Piilaaksoon Kaliforniaan. Siellä päämajaansa pitää tietojenkäsittely-yritys Amaya, jossa ilmeisesti koodataan jotain todella salaista ja varjeltua, sillä paikka tuntuu olevan paremmin vartioitu kuin itse Pentagon. Sarjan luonnista vastaa Alex Garland, joka on ollut monessa mukana, niin käsikirjoittajana, ohjaajana kuin tuottajanakin:
    • Halo (TBA)
    • Devs (2020)
    • Annihilation (2018)
    • Ex Machina (2014)
    • Dredd 3D (2012)
    • Sunshine (2007)
    • 28 Days Later (2002)
    • The Beach (2000)
    Jos pidät esim. elokuvasta Ex Machina (2014) niin on vaikea kuvitella miksi et sitten pitäisi tästä. Amayaa johtaa äärimmäisen mielenkiintoinen hahmo Forest (Nick Offerman). Mies on loistava roolissaan salaperäisenä visonäärinä. San Franciscon eteläpuolella sijaitseva Piilaaksohan tunnetaan myös Applesta ja Steve Jobsista. Ehkä tällä kertaa kuitenkin, tulevaisuuden visiot menevät vielä hitusen pidemmälle.

    [​IMG]

    Yrityksessä työskentelee myös tietoturva asioista ymmärtävä tietokoneinsinööri Lily (Sonoya Mizuno). Japanilainen näyttelijätär on niin ikään loistava valinta yhteen päärooleista. Keskeisessä roolissa on myös Kenton (Zach Grenier) Amayaan turvallisuuspäälikkönä. Kauniin luonnon ja mystisen metsän keskellä sijaitseva päämaja "Devs" on niin ikään kuin yksi päähahmoista.

    Tulevaa Christopher Nolanin "Tenet" elokuvaa odotellessa, tässä saattaisi olla jotain kiinnostavaa scifin ja laatu draaman ystäville.


    Sarjan luoja: Alex Garland
    Pääosissa: Sonoya Mizuno (Lily), Nick Offerman (Forest), Zach Grenier (Kenton), Alison Pill (Katie)
    Katsottavissa: HBO Nordic

    Devs - jakso 1
    "Kun ohjelmistoinsinööri Lilyn poikaystävä Sergei katoaa aloitettuaan uuden työnsä teknologiayhtiö Amayan salaisessa Devs-yksikössä, hänestä alkaa tuntua, että katoaminen ei ollutkaan niin selvä tapaus kuin annettiin olettaa."
    https://fi.hbonordic.com/series/dev...ZOWkk-rRCFFFOPhAyohoCZ1sQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2020
  2. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Valitettavasti HBO Nordicin striimin laatu on mitä on. Elikkä tämä täytyy saada aikanaan 4K:na sitten omaan hyllyyn, jotta sarjan visuaalinen anti saa oikeutetun arvon. Parin jakson jälkeen olin koukussa. Meno on rauhallista, mutta missään nimessä jonkun Watchmenin tai Twin Peaks kausi-3 uuvuttavasta menosta ei ole kyse.

    Devs mikä ikinä se sitten onkaan, on kiehtova paikka / kokonaisuus. Koodaus taikka ohjelmointi, tietoturva, tekoäly ja vastaavat teemat ovat myös mukana kuvioissa. Mitä vähemmän tietää Devsistä sen parempi, luulisin. Jotain siellä rakennetaan koodista.

    Tasapuolisuuden nimissä laitetaan tähän myös kriittisiä mielipiteitä. Elikkä sarja on hyvinkin kehuttu, mutta jos Hesarin tunnarit löytyy niin tässä eriävä mielipide:

    https://www.hs.fi/paivanlehti/23052020/art-2000006515879.html

    Itse mm. Ex Machinasta tykänneenä ja Anihilationin katsoneena olen kuin kotonani. Näyttelijät tekevät suuren vaikutuksen sekä kiehtova miliö. Luonto ja hengellisyys ovat vahvasti läsnä. Toivotaan että tämä julkaistaisiin mahdollisimman nopeasti 4K:na. Striimin laatu on luokaton HBO:lla.
     
  3. ukki

    ukki Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    30
    Toimittajan mielipide on toimittajan mielipide! Liian älykkäänä itseään pitävän ei kannata katsoa -kyseessä kuitenkin viihdettä elokuvan muodossa! Tuo "Determinismi" eli lainalaisuusoppi mitä sarja käsittelee on ( ... " filosofian näkökanta, jonka mukaan kaikilla asioilla on syynsä. Tästä seuraa, että maailman syy-seuraus -suhteet muodostavat ketjun, joka määrää kaikki tapahtumat. Determinismin mukaan kaikki, mikä tapahtuu, tapahtuu välttämättä, eikä mikään voisi tapahtua toisin"... Wikipedia) Miksei kvanttitietokoneiden kehittyessä sarjan tapahtumat voisi jollain tasolla toteutuakin -jos nyt haluaa asian niin vakavasti ottaa? Mutta sarjasta pidin kovasti!
     
    testudo80 tykkää tästä.
  4. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Suomi investoi yli 20 miljoonaa kvanttitietokoneen hankintaan – Kvanttitietokoneet ovat myös suurvaltapelin kuuminta tekniikkaa
    VTT julkisti saaneensa rahoituksen Suomen ensimmäiseen kvanttitietokoneeseen. Ala on parhaillaan todella kuuma ja täynnä suurvaltapoliittisia jännitteitä. Lähde: HS.fi

    Jaahas, pitäisikö olla huolissaan. Juu, niille jotka eivät ole vielä sarjaa nähneet, niin myös "kvanttitietokoneet" ovat osa mysteeriä. Ja usein siellä missä on teknistä osaamista ja innovaatiota, niin on myös hallitus tavalla tai toisella mukana kuvioissa, valvomassa ja hyötymässä. Teolliseen vakoiluun halusin viitata tuolla Tenet elokuvalla, jota odotan kuumeisesti.

    Itse olen aikanaan koodannut tai ohjelmoinut mikä on hienompi sana "samasta asiasta". Näin ollen sarja iskee myös sikäli lujaa.

    "Determinismin mukaan kaikki, mikä tapahtuu, tapahtuu välttämättä, eikä mikään voisi tapahtua toisin"

    Ja ajatelkaapa jos pääsisi jotenkin muuttamaan menneitä tapahtumia, kuinka erilainen maailma saattaisi olla. Jopa jokin pieni muutos historiassa. Napoleon tipahtaa hevosen selästä ja lyö päänsä kunnolla kiven murikkaan ja vastaavaa. Aatusta ja ampiaisista puhumattakaan.
     
  5. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Tämä tuli katsottua jo ilmestyessään ja eipä tuo nyt aivan loppuun saakka jaksanut pitää otteessaan. Offerman oli näyttelijöistä melkeinpä se ainoa, jonka roolisuorituksen kanssa ei tarvinnut juurikaan kiemurrella. Sarjan naispääosan esittäjä varsinkin oli jotenkin oudon flegmaattinen tapaus. Tarinan visuaalisen puolen rakennelmat toimivat kyllä paikka paikoin ihan näyttävästikin ja tunnelman luonnissa noin muutenkaan ei näkynyt juurikaan mitään pihtailua. Juonikuvio kuitenkin lässähtää lopussa ja käteen jää lopulta vaan sellainen ok-tason setti.
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Miten realistista tietotekniikan käyttö on sarjassa?
    Monet it-sarjat/leffat on melkeinpä it-amatöörien tekemiä, mikä sitten näkyy semmoisena roskana, että katsominen jää sitten siihen.
     
  7. ukki

    ukki Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    30
    Netflixissä vertasin miltä 4K UHD- "ANNIHILATION" näyttää! No ei se kyllä ainakaan näin päiväsaikaan katsottuna sen paremmalta näytä kuin HBO:n "DEVS"? Katsottavia kyllä molemmat . Vertailun vuoksi TV 1:n HD-kuva (1080p) näyttää todella hyvältä!? Mistä johtunee?

    upload_2020-8-6_12-49-49.png

    upload_2020-8-6_12-50-18.png
     
  8. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    No juu en tarkoittanut realismia, kyllä siellä koodia on nähtävillä, mutta ei dokumentaatiota.

    Yksi syy saattaa olla Korona. EU ja muut tahot ovat pyytäneet mm. Netflix, HBO, Prime, Apple+ ja vastaavat heikentämään striimien laatua. Tällä hetkellä, puhun siis vuodesta 2019-2020 mielestäni eri striimipalveluiden kuvanlaatu on ollut heikkoa. Poikkeuksena oli muistaakseni "Lost in Space" sarja Netflixsissä, joka oli ns. Blu-ray laatua, muuten kaikki sisältö näyttää enemmänkin DVD laadulta.

    HBO:lla Devs näyttää paikoin todella huonolta, joten toivon pikaista 4K HDR julkaisua, Dolby Atmos ääniraidalla.