kannettavat mp3 soittimet

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Lare, 03.07.2002.

  1. MastaDJ

    MastaDJ Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2002
    Viestejä:
    1 617
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ostin Philipsin Expaniumin 40 € hintaan uutena. Soittaa MP3:set data-CD:iltä ja audio-CD:t myös. Ei näytä biisien nimiä (näyttö on hyvin pieni), mutta puskuri löytyy (ei pätki) ja megabasso samoin. Tähän hintaan oikein hyvä hankinta, mutta kyseessä ei nyt ole aivan kysytyn mallinen soitin. :thumbsup:
     
  2. Dereks dont run

    Dereks dont run Guest Guest

    Liittynyt:
    24.05.2002
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen myöskin ajatellut ostaa kannettava MP3 CD-soittimen. Nyt kiinnostaisi kovasti tietää, että pitääkö MP3:t polttaa CD-R:lle jotenkin tietyllä tavalla, että soittimet ymmärtää ne? Vai voiko poltella ihan niin kuin muutakin dataa?
     
  3. MastaDJ

    MastaDJ Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2002
    Viestejä:
    1 617
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin CD:t, joissa kaikki MP3:set on poltettu joko CD:n juureen tai omiin hakemistoihinsa (korkeintaan 1 - 2 hakemiston alle, ettei hakemistorakenne ole siis mikään E:\Biisejä\Bändi\Levy2\Biisi2\Biisi4.mp3) toimivat aivan loistavasti kaikissa näkemissäni MP3 CD-soittimissa. Yhdelle levyllehän menee helposti 150 - 250 biisiä riippuen laadusta ja levyn koosta.

    Kyllä useimmat soittimet varmasti ymmärtävät, vaikka levyllä olisi muitakin tiedostoja MP3:sten lisäksi, eli ei polttamisessa sen kummemmin tarvitse mitään erikoista ottaa huomioon.
     
  4. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mikä malli on kyseessä? Itselläni oli aikoinaan ensimmäinen expanium 101 ja olihan siinäkin joku 90sekunnin tjs. muisti mutta sehän ei riitä jos haluaa pitää soitinta mukana lenkillä. Paras puskurimuisti on semmoinen joka lataa koko biisin kerralla muistiin ja sammuttaa kiekon pyörityksen siksi aikaa kun biisi soi.

    Edit. Niin ja 101:ssä sai polttaa mp3:set miten halusi levylle, muistaakseni ei-audio tiedostotkaan eivät haitanneet menoa.
     
  5. MastaDJ

    MastaDJ Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2002
    Viestejä:
    1 617
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisikohan juuri tuo 101... muistaakseni 100 sekunnin puskurimuisti on ja ei ainakaan vielä ole kertaakaan pätkinyt, vaikka soitinta miten tönisi tai heiluttelisi. Kyllähän näissäkin soittimissa raha ratkaisee, eli mitä enemmän viitsii maksaa sitä paremman saa. Itselläni tuo kuuntelu jää vähäisemmäksi. Biisin nimien näkyminen näytöllä kyllä olisi mukava lisä...
     
  6. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Soitinkohtaisesti tämä yhteensopivuus (CD ja MP3-tasolla) on hieman ongelmallinen. MP3-tasolla saattaa vaikuttaa MP3-pakkaajan asetukset VBR-muotoa käytettäessä eli ongelmia saattaa joillekin soittimille tuottaa esim. pieni frame-koko. Normaalisti mp3-cd -soittimet osaavat lukea lähes millä tahansa muodolla poltettuja levyjä, oli kyseessä CD-R tai CD-RW -levy. Myös sillä, että onko levy auki vai suljettu ei pitäisi olla väliä.

    En halua mainostaa, mutta ainakin oma Philips Expanium 101 ei aseta vrb-muodolle tai levyn käytölle (suljettu / ei suljettu) rajoituksia.
     
  7. KCrimso

    KCrimso Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2002
    Viestejä:
    359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se tämä olisi Ultimate mp3-soitin: iPod :thumbsup:
     
  8. Joonas.K

    Joonas.K Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietääkö kukaan millanen soitin ois tällanen soitin:Aiptek MP3 Combo Player 256MB USB. Tyylikäs hopeanvärinen digitaalinen soitin - mukaan matkalle tai kuntoiluun. LCD-näyttö sinisellä taustavalolla. Tukee Windows 98/2000/ME/XP. Integroitu FM-radio. Tukee MP3 ja VMA äänitiedostoja. Fyysinen koko 92 x 32 x 21 mm. Mukana tulee myös nappikuulokkeet. Hinta on 146e verkkokauppa.comissa. Miten kestää ja millanen käyttää ja miten toimii? Ja miten kauan tolla voi soittaa yhellä patterilla?
     
  9. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tänään olisi tarkoitus mennä tutkimaan Itäkeskuksen mp3cd-soittimien tarjontaa. Vanha Philips Expanium 101 jäi vahingossa kaverin kämpille käynnin yhteydessä ja sehän antoi hyvän tilaisuuden uusia tuo jo hieman vanhentunut, mutta hyvä soitin. Jos vaikka tuon Philipsin jättäisi varasoittimeksi... Niin, samalla pitäisi hankkia kohtuuhyvät kuulokkeet & jonkinlainen kantolaukku soittimelle + 2 paria uudelleenladattavia paristoja. Kyllä sitä ostoslistaa tuntuu kertyvän...
     
  10. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    No niin! Nyt on jälleen soitinpuoli kunnossa. Tuli hankittua Philpsin Expanium 321 mp3cd-soitin, Haman kantolaukku (soittimelle ja kuulokkeille), Koss Porta Pro-kuulokkeet, hieman CDRW-levyjä sekä Panasonicin uudelleenladattavia paristoja.

    Siirtyminen Expanium 101:stä oli vaivatonta, samat mp3cd-levyt kävivät ongelmitta uuteen soittimeen kuin vanhempaankin; ei ongelmia. Vanhaan soittimeen verrattuna suurempi puskuri (100s mp3cd), pidentynyt patteri-ikä (20h mp3cd) sekä soitettavan tiedoston nimen näyttäminen (voi myös näyttää ID3-tagin sisältöä) tekivät tuosta erittäin luontevan valinnan. Vaihtoehtona oli myös Exp-211, mutta Amazonissa joku 200-sarjan soitin oli saanut huonot arvostelut, joten päätin valkata numeroa suuremman mallin.

    Ainoa närinän aihe on se, että anti-skip -puskuri (ESP) ja bassokorostus pitää pistää erikseen päälle joka kerta kun soitinta käyttää (eli pistää laitteen päälle). Noh, kai se tulee luonnolliseksi osaksi prosessia pidemmän ajan kuluessa. 119 euron hintaan erittäin hyvä hankinta ja Expanium 101:n tuntien erittäin kestävä sellainen. On muistettava, että ko. 101 toimii yhä :)
     
  11. Sarah

    Sarah Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2001
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuuntelen yleensä lenkkeillessä kännykän radiota, ja jonkinlainen mp3-soitin on ollut minullakin hankinnassa. Nyt sitten kyllästyin lopullisesti radiokanavien tarjontaan, ja ostin itselleni aikaisena joululahjana halpis-cd/mp3 -soittimen (merkkiä en muista ulkoa kun en ollut sellaisesta koskaan kuullutkaan). Hintaa laitteella oli 49€. Ensimmäisen kokeilulenkin jälkeen jäi ihan positiiviset fiilikset, puskuri (100s mp3:lle) tuntui riittävän eikä pätkimistä esiintynyt, tosin lenkkeilyni onkin enimmäkseen reipasta kävelyä. Laite mahtui vielä hyvin takin povitaskuun eikä ollut liian painavakaan siellä kannettavaksi (keittiövaa'alla punnittuna 250g levyineen). Laite ei näytä tiedoston nimeä, mikä ei haittaa minun käytössäni, koska soitin on käytettäessa koko ajan taskussa ja satunnaissoitolla. On lisäksi soittanut tähän mennessä kaikki levyt mitä olen kokeillut.

    Sitten se ärsyttävä osa, eli nappikuulokkeet! :grr: Korvani ovat kai jotenkin erikoiset, sillä en yksinkertaisesti voi sietää nappikuulokkeita, ja tämän laitteen mukana tulleet napit ovat jos mahdollista vieläkin pahemmat kuin kännykän HF. Tunnin lenkki sai riittää näillä kuulokkeilla, täytyy painua kauppaan ostamaan jonkinlaiset halvat sankakuulokkeet. Napeissa on tosin se hyvä puoli, että ne saa kiskaistua suht nopeasti pois korvista, ympäristön ääniä kun ei oikein kuule musiikin soidessa. On vähän spooky-olo, kun kävelee autioita tienoita pitkin, eikä kuule edes omia askeleitaan, saati sitten mahdollisen hyökkääjän.. :eek:

    Unelma olisi kännykkä, jossa olisi radio sekä mp3-soitin tarpeeksi isolla muistilla, eikä se olisi kooltaan nykyistä Nokian 8310:a isompi. Löytyyköhän tällaisia?
     
  12. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    En kyllä itse lähtisi ostamaan primääri soittimeksi mitään kännykkä+mp3-soitinta, tietysti jos ei laadun kanssa ole väliä niin sitten. Nappikuulokkeiden istumisessakin on isoja eroa ja on tietysti sellaisia henkilöitä jotka eivät voi sietää minkäänlaisia nappeja. Itse kyllä suosittelisin että et osta mitään ihan halpoja 5€ luureja anttilasta vaan investoi kerralla vaikka vähän kalliimpiin kuulokkeisiin esim Kossin Porta Pro:t ovat jo ihan eri maailmasta kuin 5€ napit. Mp3-cd soitin menee niin pitkään kun ei ole liikaa tärinää/pakkasta, hölkätessä sellaisen voi jo unohtaa.
     
  13. Sarah

    Sarah Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2001
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, laadulla ei oikeasti ole kovin paljon merkitystä, en olisi muuten ostanut 49€ maksanutta cd/mp3-soitinta.. ;) Kuulokkeetkin tuli hankittua, Philipsin joku 7,5€ maksanut malli istui päähän hyvin, eikä satsaus tuntunut pahalta. Ei nimittäin tehnyt mieli maksaa kuulokkeista saman verran kuin soittimesta, varsinkin kun oikeasti ainoa käyttö on ulkoillessa.
     
  14. Tope

    Tope Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2003
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lueskelin tätä threadia muttei silmään sattunut mitään tietoa I-lyn tai
    mpio fl 100 mp3-soittimista. Eli siis onko kenelläkään kokemuksia kyseisistä soittimista?
     
  15. Fakesonic

    Fakesonic Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    294
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    I-lynin laite on oikein pätevä. Kaveri osti sellasen ja ei ole sen jälkeen kuin kehunu sitä. Siis se on se 256MB:llä. Makso vaan aika hurjasti
     
  17. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Osaisiko joku suositella hyvää radiollista mp3-soitinta hintaluokassa n. 150€ ja toisaalta paikkaa mistä se kannattaisi ostaa? Ainakin TECHNIKdirekt.de :ssä näyttäisi olevan aika kattava valikoima. Onko jotain vielä edullisempia paikkoja?

    Toimiiko soittimet yleensä patterilla vai onko akuilla toimivia malleja saatavilla ja jos on niin olisi kiva kuulla käyttökokemuksista.
     
  18. T-800

    T-800 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.06.2002
    Viestejä:
    437
    Saadut tykkäykset:
    0
    Herätelläänpä tätä keskustelua henkiin... :thumbsup:

    Kevät tulee ja juoksuinnostus on taas nostamassa päätään. Matkalle kun haluaisin mieluusti muutakin musiikkia, kuin päässäni kuuluvat äänet, niin mp3-soitin on alkanut kiinostamaan. Onko kenelläkään tuoreita kokemuksia soitinten nykytarjonnasta, tai miksei vanhemmastakin. Ihan "perussoitinta" siis kaipailen. Suht pieni ja tarpeeksi muistia.

    Vieläkö esim. NEX IIe olisi kannattava hankinta technikdirekt:n tarjoamaan 96€:n (+postit) hintaan?
     
  19. TylerDurden

    TylerDurden Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2000
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseltäni löytyy Creativen Nomad Jukebox Zen NX. 30 Gigaa tilaa ja ollen ollut erittäin tyytyväinen! Tämä ei tosin ole paras kumppani esim. lenkille tai muuhun kovin aktiiviseen liikuntaan. Zen ei ole koolla pilattu, mutta onhan se (niinkuin jo mainittiin aiemminkin) suurempi kuin iPod. Se, missä Zen pieksii iPodin mielestäni on ensinnäkin hinta ja toiseksi mahdollisuus akun vaihtoon. Käsittääkseni iPodi pitää lähettää ihan tehtaalle jos akku sanoo sopimuksensa irti ja koko homma maksaa huimasti.

    Zen (nykyään Zen Xtra) on erittäin hyvä ja edullinen vaihtoehto jos joku hakee kannetavaa soitinta jossa olisi vähän enemmän kapasiteettiä.....
     
  20. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Paljonkos tuolta technidirektiltä tulee postikuluja? Verkkokaupasta saa kuitenkin hintaan 114.9€

    Itselläni oli aikoinaan tuo Nex IIe ja ihan pätevä soitin olikin. Valikoima vaan on nykyisin valtava mp3-soittimissa ja hyviä soittimia varmasti löytyy jokaiselle. Siitä vaan rajaamaan soitinta omien mieltymysten mukaan. Itsellänikin on tulevaisuuden hankinnoissa joku nexin tyylinen muistikortilla varustettu soitin kakkossoittimeksi.