Maleficent (2014) (Robert Stromberg / Angelina Jolie, Sharlto Copley, Elle Fanning, Sam Riley, Imelda Staunton, Juno Temple)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 14.11.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Disneyn uusin leffa Maleficent pohjautuu studion ehkä klassisimmassa sadussa, vuonna 1959 julkaistussa Prinsessa Ruusunen (Sleeping Beauty) -elokuvassa nähtyyn noitaan Pahattareen (Maleficent).

    Kaunis, puhdassydäminen nuori nainen Maleficent (Angelina Jolie) viettää nuoruusvuotensa idyllisessä ja rauhallisessa kuningaskunnassa, kunnes eräänä päivänä maahan hyökkää armeija. Maleficentistä kasvaa valtakunnan mahtavin suojelija, kunnes hän joutuu häikäilemättömän petoksen uhriksi ... ja tämä muuttaa hänen puhtaan sydämensä kiveksi.

    Kostoa janoten Maleficent aloittaa eeppisen taistelun hyökänneen armeijan kuninkaan seuraajaa vastaan ja langettaa hänen vastasyntyneen lapsen Auroran päälle kirouksen. Lapsen kasvaessa Maleficent ymmärtää, että Aurora on avain kuningaskunnan rauhaan.. ja ehkä myös Maleficentin onneen.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 30.05.2014)
     
  2. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ihan toimiva ja jännästi päälaelleen kellistetty Prinsessa Ruusunen leikittely. Värikylläisessä satulandiassa riittää katseltavaa ja alkuperäistarinan puhtoisuuteen lisätty mustetahraisuus etenkin sinne "hyvisten" suuntaan huvituttaa. Oikeanlaista uudelleenlämmittelyä, eikä mitään yksi yhteen jo koettua.

    Angelina Jolie kantaa haute coutureaan arvokkaasti, luoden samalla hahmoaan varsin kiinnostavan ristiriitaiseksi tapaukseksi. Muista rooleista löytyy sitten sitä heikompaakin ainesta - pökkelömäinen Sharlton Copley nyt etunenässään. Noh, Angelina Jolien näytöstähän tämä on aivan täydellisesti, joten se niistä niiskutuksista.

    Vaikka elokuva nyt varsin kelvollinen onkin, niin onhan näitä samannäköisiä efektisatuiluja nähty tässä viime vuosina jo liiaksikin. Mitä lie uutta ja virkistävää näihin kehittelemään sen visuaalisuuden osalta. Viisaammat sedät ja tädit sen kertokoon.


    :):):)
     
  3. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Tämä oli kyllä positiivinen yllätys. Odotusarvot Angelina Jolien paistatellessa kannessa ja Disneyn ollessa taustalla, eivät olleet kovin korkealla, mutta toisin kävi. Elokuvassa oli mukavan satumainen yleiskuva, jota tuki 3D:n tuoma visuaalinen tyylikkyys. Maleficient on niitä harvoja näkemiäni 3D-elokuvia, jossa 3D oikeasti tukee elokuvaa visuaalisesti. Kaiken tyylikkyyden lisäksi elokuvan tumma sävy kiedottuna animaationkaltaiseen satumaailmaan oli kohtuullisen onnistunut konsepti. Keskeisimpänä päähahmona Jolie onnistui erinomaisesti, ja suurin osa muistakin näyttelijöistä esiintyi edukseen. Ehkä heikoin esitys oli Sharlto Copleyn hahmo kuninkaana - sanalla sanoen puiseva kokemus. Siinä missä herra onnistui olemaan District 9 -elokuvassa juuri nappi henkilö esittämään pääosaa, niin tässä tuli kyllä vähän hutikuti.

    Kaikenkaikkiaan siis pidin näkemästäni ja fiiliksiin eritoten vaikuttaa se, kuinka vähän elokuvalta alun alkaen odotin.

    ****
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2015
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Harvoin tällaiset silmäkarkit enää vaikutusta tekee, mutta tämä onnistui tuossa vaikeassa tehtävässä. Elokuva oli siis upean näköinen, tarina oli kerrottu uudesta näkökulmasta. Pahatar oli ihan kivan näköinen. Tykkäsin, sillä odotukset leffan suhteen olivat aika vähäiset. Lätkäistääs 3½/5.
     
  5. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Paikoitellen aivan häikäisevän upeaa visuaalisuutta. Tarinaltaan siis tuttu Prinsessa Ruusunen, mutta näkökulma muutettu "pahiksen" puolelle. Jolie kyllä hoiti homman rutiinilla kotiin, mutta muuten näitä tuttuja satuilumodernisointeja saisi tulla vähemmän. Hyvin tämäkin on silti kohdeyleisölle kelvannut, kun jatkoakin saattaa olla luvassa..

    3/5
     
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
    Hienon näköinen satuleffa tarjoilee onnistuneesti uutta näkökulmaa tuttuun tarinaan. Jolie ja Fanning ovat hyviä, Copley ei niinkään.

    ***½
     
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 747
    Saadut tykkäykset:
    481
    Tulipahan tuokin ziigattua Maxivisionin tallenteelta.
    Edelliset kertovat perusteet aika hyvin.
    3,5/5

    T: Vesku
     
  8. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    Hienoja näkymiä oli tässä vinkeässä satuleffassa tarjolla juu, etenkin UHD-levylyä katsottaessa. Ja todellakin Sharlto Copley oli heikoin lenkki: Tuo aksentti oli ihan kamalaa kuunneltavaa tässä yhteydessä. Miksi ihmeessä hänet oli tuohon kunkun rooliin valittu?

    ***/*****
     
  9. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    Maleficent: Mistress of Evil (2019)
    Kun tälle ei ole omaa lankaa, niin mennään tällä samalla:

    Ei tämä ainakaan huonompi ollut kuin tuo ensimmäinen. Alussa mentiin oikein leppoisalla ja nätillä meiningillä, mutta kyllähän se meno siitä sodaksi saatiin mm. false flag-operaatiolla lietsottua. Satumaailma ja sen raadollisuudet eivät lopulta eronneet paljoakaan omasta todellisesta tämänhetkisestä maailmastamme. Elokuva oli kuitenkin hieno, kaunis ja moraalisesti ylevä, ja tuollaisella sepityksellä on paikka maailmassamme. Tykkäsin elokuvasta sen korniudesta huolimatta.***½/*****. BD:ltä katsoin.