Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

  1. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Noniin. Nyt meni luotto sekä HS:iin ja sen uutisointiin tästä koronasta. Julkaisi Ruotsin tartunnoista tänään vanhoja tietoja uusina tämän paiväisinä tietoina:(. Lähteet: https://coronavirus.jhu.edu/map.html ja https://platz.se/coronavirus/ sekä muita listaamattomia.

    Toinen taho joka perseili jälleen tänään oikein urakalla on kuten tunnettua jo entisistä perseilyistään THL; muuttelemalla tilastoja ja pienentämällä kuolleiden määriä.:mad: Tosin tuohan on odotettua luotettavaa THL;n toimintaa. Lähde: THL:n omat sivut.

    Alkaa olla myös täällä SUOMESSA täysin poliittista miten tätä pandemiaa hoidetaan, niinpä minun mielestäni ihmisten terveys ja talouden hyvinvointi jäävät täysin toissijaiseen asemaan tulevaisuudessa.:eek:
     
  2. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 498
    Saadut tykkäykset:
    1 227
    Jos THL olisi lisännyt kuolleiden määrää, niin olisivatko he mielestäsi toimineet oikein?
    Ihmisten terveys ja talouden hyvinvointi eivät sulje toisiaan pois?
    Eikö ne ymmärrä HS:ssä tai THL:ssä konsultoida Sepeä, kun sinä tiedät niin paljon paremmin kaiken?
     
  3. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Voi pikku patrikkia ei taaskaan ymmärrys riitä. Kun ihmisiä kuolee lisää, niin silloin ... lukumäärä lisääntyy, ei vähene.:D Kun kuolleiden lukumärää vähennetään, pitäisi jo kuolleiden herätä henkiin.:eek: Se uskon varmasti tietäväni, ettei niin tapahdu, vaikka miten tilastoja uudelleen järjestellään.:rolleyes: Se on ihan sitä peruskoulun matematiikkaa, mutta ilmeisesti pikku patrik ei saanut sitä peruskouluakaan läpi.:p

    HS:n uutisten ajatasaisuuden ja oikeellisuuden voi tarkistaa myös useista muista riippumattomista lähteistä. Jos ne yhtäpitävästi osoittavat HS:n uutisoinin olevan pielessä, niin;> se on.:D Mutta kun pikku patrikki ei ilmeisesti osaa lukea eikä klikata lähdeviitteitä, niin eihän sille mitään voi. Siis jälleen selkosuomea: Kyse ei ole minun tiedostani, vaan niistä tiedoista, jotka olen lukenut muista riippumattomista lähteistä.:cool:

    Ihmisten terveyttä ja talouden hyvinvointia en suinkaan laittanut vastakkain, vaan esitin mielipiteenäni, että tämän pandemian hoidon politisointi, tuhoaa molemmat siis: sekä talouden että ihmisten hyvinvoinnin.:mad: Mutta kuten aikasemmminkin on todettu ei noin ison ajatuksen sulattamiseen patrikin äly riitä, tai patrikin luetun ymmärtäminen vain jälleen pettää.:oops::rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2020
  4. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Jos kuolleiden määrä tippuu yhdelle siitä syystä, että on voitu osoittaa kuoleman johtuneen muusta kuin koronasta, niin kuulostaa kohtuu asialliselta toiminnalta. Vai oliko kyse jostain muusta?
     
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Edes HI-virus ei siirry sikiöön raskauden aikana, vaan mahdollinen tartunta tapahtuu vasta synnytyksen yhteydessä.
     
  6. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Minun mielestäni on, koska tilastoja muutellaan viikkoja (yli viikkoon ei ollut kuollut ketään) alkuperäisten kuolinsyiden kirjaamisen jälkeen. Normaalia olisi, jos ruumiinavauksen yhteydessä huomattaisiin jotain muuta, niin minun ymmärtääkseni tämä tapahtuisi 3- 5 työpäivän sisällä. Ei näin paljon jälkikäteen. :D Lisäksi eilen oikeasti oli monia uusia tartuntoja, mutta tilastoja rukkaamalla niiden tartuntojen määrä saatiin vähennettyä muistaakseni viidellä (5). Tämä siksi, että THL tiedotti vähentäneensä 27 tartuntaa pois tilastoista. Jos tartuntoja ei olisi ollut, niin määrä olisi vähentynyt sillä 27:llä. Tämä on ihan peruslogiikkaa ja matematiikkaa. THL ei myöskään tiedottanut yhdestäkään uudesta tartunnasta, vaan päinvastoin, ettei tartuntoja ollut.o_O Lähteenä käytin THL:n omia sivuja & Helsingin Sanomien koronaseurantaa eiliseltä päivältä.

    Tuostapa seuraa se, että taas on jotain hyvin hämärää menossa THL:llä. :mad: Sitä,mitä en mitenkään tiedä.
     
  7. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Se voi olla että thl salaa tietoja ja välttää niin sanotusti paniikin lietsontaa. Varmaan sen takia että saataisiin tälläiset vainoharhaiset henkilötkin niinkuin minä liikenteeseen kylille ja rahaa tuhlaamaan että suomen talous ei kärsisi
     
  8. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Yön aikana THL on muuttanut sivuillaan ollutta tekstiä uskottavammaksi ja ehkä totuudenmukaisemmaksi:
    "Ilmoitettuja tapauksia yhteensä: 7 296 (-5*)
    * Määrä muuttunut edelliseltä päivältä. Tartuntatautirekisterin eri lähteiden kautta saatujen ilmoitusten yhdistelyaikaväli muuttui 15.7.2020 . Rekisteristä on poistunut 27 tapausta, jotka oli ilmoitettu kahteen kertaan. Eilisen jälkeen rekisteriin on ilmoitettu 21 tapausta, joista seitsemän on uusia, edeltävän kahden viikon aikana ilmoitettuja tuoreita tapauksia. Katso myös alla Tietojen raportoinnista."

    Eli THL ilmoittaakin tänään sivuillaan, että eilen oli sittenkin 7 uutta tartuntaa.:D Ja vanhoihin tietoihin on lisätty uudellaan 14 tartuntaa.:rolleyes:

    Ihme veivausta. En voi muuta sanoa.
     
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Onhan sekin mahdollista että joku on jälkeenpäin tarkastanut noita ilmoitettuja kuolemantapauksia ja on käynyt ilmi että joku on väärin merkitty kuolleeksi koronaan ja sitten se on poistettu tilastosta. Esimerkiksi niin että joku on kuollut liikenneonnettomuudessa ja sillä on tapausta tutkittaessa postuumisti todettu koronatartunta (kun on selvitetty esim päihteiden tai sairaskohtauksen mahdollista osuutta tapahtumaan) ja sitten koronakiimassa kuolinsyyksi on merkattu korona eikä pään irtoaminen tms.
     
  10. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Olet oikeassa kaikki on mahdollista, jos oikein halutaan. Minä vain ihmettelin asiaa suuresti normaalin kokemuksen pohjalta.

    Lisää ihmettelyn aihetta toi tuo edellisessä viestissäni tehty havainto noista tilastojen muutosten selitysten muutoksista & muusta veivauksesta.
     
  11. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    279
    Ruumiinavaukseen ja kuolemansyyraporttiin menee yleensä viikkoja, joskus jopa kuukausia. Hautausluvan saa kuitenkin yleensä parissa viikossa. Erilaiset laboratoriotutkimukset ottavat oman aikansa, eikä sille oikein voi mitään.
     
  12. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    "Suomen ensimmäinen lomalento Kreetalle sitten koronapandemian räjähtämisen lähti tänä aamuna kello 9.20 Helsinki-Vantaan lentokentältä. Ilta-Sanomat on mukana ja seuraa matkantekoa lentoasemalla, lentokoneessa ja perillä kohteessa."

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006571398.html

    Joka paikka näyttää olevan täynnä. Vaikkakin maskit kaikilla naamallansa, en itse kyllä olisi mukaan tuppautunut vielä tässä vaiheessa. Ehtii myöhemminkin. Mutta ehkä kyydissä on nyt vain näitä superyksilöitä, jotka eivät tautia voi saada, ainakaan terveyttä uhkaavana.
     
  13. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Ompa vitun hauskaa olla tuolla maskit naamalla. on ne vittu tyhmiä ihmiset kun lähtevät tuonne. Sitten alkaa täällä suomessakin tartunnat leviämään niin eihän se meikäläinen pääse liikkumaan täällä kotomaassa vielä vuosiin normaalisti näiden idioottien takia itsekin joudun kärsimään pitempään.
     
  14. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Ja tänään HS:n korona seuranta: "

    12:01 Anniina Rimpiläinen, toimittaja
    THL: Suomessa nyt 7 293 koronatartuntaa, tartuntoja on kolme vähemmän kuin keskiviikkona muuttuneen tartuntatautirekisterin takia
    Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koko Suomessa on todettu yhteensä 7 293 koronavirustartuntaa. Vielä eilen tartuntoja oli THL:n mukaan koko Suomessa 7 296. Tartuntoja on Suomessa siis kolme vähemmän kuin keskiviikkona.

    Tämä johtuu siitä, että THL:n ylläpitämä tartuntatautirekisteri on muuttunut keskiviikkona. Nyt laboratorion ja lääkärin tartuntatauti-ilmoitukset koronavirusinfektiosta yhdistetään yhdeksi tautitapaukseksi, kun on kyse samasta mikrobista tai taudista ja samasta henkilöstä vuoden sisällä. Tähän asti yhdistämisen aikaväli on ollut kolme kuukautta.

    Jos samasta henkilöstä on koronavirusilmoitus esimerkiksi maaliskuulta ja kesäkuulta, on tartuntatautirekisteriin kirjattu kaksi eri koronatapausta. Nyt koronaviruksen yhdistelyaikaväli muutetaan vuodeksi, jolloin nämä ”tuplatapaukset” poistuvat rekisteristä, tilastoista ja koronakartalta.

    Koronatapauksien lukumäärä vähenee 20:llä (kesäkuulta 10 ja heinäkuulta 10 tapausta). Alueellisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä vähenee 8 ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä 12 tapausta.

    Lisäksi koronatapausten uudelleenlaskennassa poistuu päivityksen yhteydessä toukokuulta kolme ja huhtikuulta neljä muuta tuplatapausta (kaikki HUS-piiristä). Yhteensä siis 27 tapausta vähenee."

    Eli tänään on sittten vähennystä vielä 3 tapausta.:eek::mad: Minä sanon, että uskokoon ken tahtoo THL:n tietoja jatkossa.:p Sama määrä tartuntoja nyt myös THL:n sivulla, toisella THL:n sivulla eilisen selityksen muutosta ei ainakaan vielä ole jälleen muutettu.o_O
     
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Noh, sikäli kun Kreikassa on tähän mennessä 193 koronaan kuollutta vs. Suomen 329 (jos et usko tartuntalukuihin, jotka ovat 3 800 vs 7 300), niin en olisi tuosta äärettömän huolissani.

    Kreikka ei myöskään käsittääkseni päästä turisteja esim. Venäjältä, jossa tilanne on huomattavasti pahempi.

    Ja ei, tuolla tuskin noudatetaan (perillä) turvavälejä. Ei niitä muuten noudateta Suomessakaan esimerkiksi Linnanmäellä tai Prismassa. Ja Kreikassa korona on vielä ainakin toistaiseksi harvinaisempi, kuin täällä.

    Jaa se, että ollaan lentokoneessa tiiviisti? Näyttävät käyttävän kasvosuojaimia, toisin kuin Helsinki - Kuopio -junassa. Lennoilta ei kuitenkaan ole - minusta yllättäen - raportoitu tartuntaketjuja. Päinvastoin, useampi tilasto on siitä, että korona ei ole tarttunut lennolla.

    Ja ennakoivasti: viimeksi Suomen rajojen ulkopuolella helmikuun alussa (Ruotsi), just nyt Suomessa ja seuraavaa rajanylitystä ei tiedossa...
     
    vemkki tykkää tästä.
  16. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    En viitsinyt poistaa tarpeetonta. Kommentoin tuota lentokoneessa saatavia tartuntoja.

    En nyt muista mistä tarkalleen luin seuraavaa ihan tieteellisestä tutkimuksesta: Lentokoneessa tartunnan saminen ilmateitse leviäviin patogeeneihin on huomattavan vähäistä seuraavista syistä.

    1) Lentokoneen ilmanvaihto on määräyksillä tehty sellaiseksi, että raikasilma tulee aina ylhäältä ja poistuu alhaalta penkkien alta, joten matkustajat hengittävät aina pääsääntöisesti raikasta ylhäätä puhallettavaa ilmaa.

    2) Lentokoneiden ilmansuodatusjärjestelmä on myös määräyksillä säädtty sellaiseksi, että kaikki ilma puhdostetaan ns. HEPA-suodattimilla aina ennen sen puhaltamista matkustamoon. Käsittääkseni nämä HEPA-suodattimet puhdistavat ilmasta lähes kaikki siinä olevat pienetkin partikkelit. Tarkkaanottaen en tiedä mitä nämä HEPA-suodattimet ovat.

    3) Lentokorkeudesta riippuen pyritään aina vähintään 1/3 ilmaa ottamaan ulkoa ennen sen paineistamista ja johtamista HEPA-suodattimeen.

    Tämä oli paljon ennen tätä koronavirusta, muistaakseni sikainfulenssan aikoihin. Uskon ja toivon, että sama pätee myös tähän koronan leviämiseen. Silloin ei kukaan puhunut mitään kasvomaskeista. Kun kaikki käyttävät niitä, niin uskoisin tartunnan vaaran edelleen vähentyvän lentokoneessa.

    Kokonaan toinen asia on se, miten nämä aurinkoturistit sitten käyttäytyvät siellä aurinkorannalla muiden sinne sapuneiden muiden maiden turistien kanssa.
     
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jos saapujat ovat korona-levinneisyyden kannalta Suomea vastaavasta maasta, niin kotimaiset terassit, Särkänniemi, juna-asema ja hiekkarannat ovat ihan yhtä vaarallisia. Kuten todettu, Kreikassa on millä tahansa mittarilla vähemmän koronatapauksia kuin Suomessa - ainakin vielä.
     
  18. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Jep niin on todella vähän tartuntoja, koska olivat niin tarkkoja eristyksistä, olen seurannut Kreikkaa hyvin tarkasti, koska sukulaisia asuu Kreetalla, joiden luona ajattelin käydä kylässä joskus elo-syyskuun vaihtessa.

    Kuten myös Ruotsissa ja USAssa ja Kanadassa, joissa en nyt todellakaan ole ajatellut mennä käynään.:D Sekä Australiassa, jonne ei päästetä käymään.:D Tosin, jos tilanne siellä pahenee, niin sekin joutuu samalle listalle Ruotsin ja muiden kanssa, jonne ei halua mennä

    Minusta kysmys onkin siitä, mistä kaikkialta sinne nyt oikeasti saa tulla turisteja, koska niiden elanto on siitä turismista todella todella riippuvainen. Ja miten ne turistit käyttäytyvät keskenään.
     
  19. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Minusta tuntuu, että näillä tutkimuksilla valkopestään lentomatkustamusta.

    Oma kokemus on nimittäin kyllä jotain muuta. Lennon jälkeen aina merkittävä riski ollut sairastua / olla sairaana.

    Samaa ilmaa pyöritetään matkustamossa tunnista toiseen ja liian paljon ihmisiä eri puolilta maailmaa liian pienessä tilassa. Aika huono yhdistelmä. Vanhaan hyvään aikaanhan, eli siis silloin kun koneissa vielä sai tupakoida, ilmaa otettiin enemmän ulkoa ja aikalaiset väittävät ilman olleen raikkaampaa matkustamossa muilta (kuin tupakkaosaston) osin. Pakokaasut tulee aika rajusti sisään lentokentällä koneisiin pakittamisen aikana, en tiedä siis niin siitä HEPA-suodatuksen laadustakaan. Liekö ilmastonmuutoksen torjuminenkin vaikuttavan niin, että entistä vähemmän raikasta uutta ilmaa tullaan ottamaan ulkoa, koska sen kylmän ilman lämmittäminen tietenkin syö polttoainetta.

    Millaisia kokemuksia muilla?
     
  20. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    279
    Tästä pitää heti korjata se asia, että lähes kaikissa matkustajakoneissa sisääntuleva ilma lämmitetään moottorien hukkalämmöllä (jota on paljon). Ilman lämmittäminen ei siis syö lainkaan ylimääräistä polttoainetta. Muutenkin nykyisten lentokoneiden ilmanvaihto on paljon kehittyneempi erilaisin suodattimin yms. kuin jossain 1970-luvun savustuspöntöissä.