Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

  1. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 004
    Perkele, että oli tulla kyykkypaskat laminaatille!

    Tuosta, mitä virus saa aikaan pelkästään aivossa, tuli luettua jo taannoin, ensimmäisten julkisuuteen ilmestyneiden raporttien joukosta. Ei ole vaikea vetää suuntaviivoja sille, mitä tästä kaikesta tiedetään, vaikkapa parin vuoden päästä, jolloin toivottavasti ollaan esim. rokotteen osalta pitkällä.

    Eipä ole pienintäkään hinkua saatikka aikomusta tukea ainuttakaan tapahtumaa henkilökohtaisella läsnäololla, seuraavaan ikuisuuteen.
     
  2. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    "30-vuotias yhdysvaltalaismies kuoli osallistuttuaan koronabileisiin – halusi testata, onko koronavirus oikeasti olemassa"

    Nyt kun hengellisyys on laskusuunnassa länsimaissa, niin olisiko tässä tyypissä ainesta uuden ajan Jeesukseksi? Mies oli todistettavasti olemassa, mikä luo hyvän pohjan realismipohjaiselle kultille. Lisäksi hän laukaisi kuolinvuoteeltaan todellisen viisauden: "Olin luultavasti väärässä." Muistetaan se.
     
  3. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    ^No mikä ihme tuo on, että Ämerikäässä, uskonnolliset ja rebublikaanit epäilevät mitä vain. On se niin oppimaton maa ja lisäksi vainoharhainen salaliiittoteorioineen ja muine sen kaltaisuuksineen.

    Jopa täällä Suomessa, jossa järkeä pyrkivät käyttämään ne, joilla sitä vähänkin on, sortuvat ne, joilta sitä puuttuu jatkuvasti kirjoittamaan täälläkin wuhaninFLUNSSASTA. Siis vaikka tällä koronalla ei ole mitään tekemistä minkään flunssan kanssa. Hyvänä esimerkkinä on eräs tännekkin ahkerasti kirjoittava ja muutenkin perseilevä pikku kirjoittaja.:p
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2020
  4. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Nyt kerrankin hyviä uutisia koronaviruksen hoidosta:

    "Lisäksi koronaviruksen hoito on edistynyt epidemian alkuajoista, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen. Erityisesti veritulppariskin huomaaminen ja ehkäisy on tarkoittanut, että työikäisellä perusterveellä ihmisellä on erinomaiset mahdollisuudet selvitä sairaalasta kotiin.

    ”Erikoissairaanhoidossa kuoli potilaita alussa, mutta ei enää. Toki epidemiatilanne on rauhoittunut, mutta koronapotilaita on myös opittu hoitamaan”, Järvinen sanoo." Lähde : https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006568288.html

    Eli HUS:ssa on nyt opittu hoitamaan tuota veritulppariskiä, niinpä perusterveitä työikäisiä kuolee tähän koronavirukseen nyt paljon vähemmän kuin pandemian alussa. Se ei minun käsitykseni mukaan poista muita sairaudesta haiheutuvia haittoja virukseen sairastuneilta.

    Minun käsitykseni mukaan kunhan tulokset saadaan varmistettua, tämä hoitotapa leviää kaikkialle koronaviruksen hoitoon, joten tulemme näkemään radikaalin kuolleisuuden laskun tähän sairautaan kaikkialla, missä on varaa käyttää noita veritulppia ehkäiseviä lääkkeitä.

    EDIT: Tästä unohtui se toinen hyvä uutinen. Se on hoitojaksoja on HUSissa onnistuttu merkittävästi lyhentämään. En muista mistä sen luin, mutta muistaakseni se meni jotenkin näin; alun noin 5 viikon keskimääräinen hoitojakso on nyt saatu lyhennettyä 10 - 12 päivään keskimäärin. Eli tuon ajan jälkeen potilaat voidaan kotiuttaa riittävästi tervehtyneinä.
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2020
  5. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Toisaalta TRUMPETTILANDIASSA on nyt sittten 1% porukasta varmistetusti sairastunut tähän koronavirukseen eli yli 3,3 miljoonaa. Lähteet: https://coronavirus.jhu.edu/map.html tai https://www.worldometers.info/coronavirus/ eikä pandemia siell ota ollenkaan hiipuakseen, vaan varmennetut tartunnat pysyvät edelleen erittäin korkealla tasolla.:D

    Niinpä tämä Suomen strategia alkaa minusta näyttämään paremmalta joka päivä ajan kuluessa. Samoin suomalaisten pääosan todella järkevä käytös ja totuttujen tapojen muuttaminen nykyisen tarpeen mukaisiksi.:) >Totta, että hallitus kompasteli alussa tosi pahoin ja THL johtajineen perseili(Mika Slaminen) minkä ehti, mutta sittemmin on parannettu tosi paljon(Tämä on erittäin kummallista, että joudun jopa hallituksenkin toimintaa hyväksymään:D).

    Nyt näyttää siltä, että olemme keskellä myrskyn silmää (jos joku ei ole joutunut joskus olemaan keskellä hurrikaania, niin kerron: siellä on tosi hiljaista ja aurinko paistaa), vaikkaa televisio syytää uutisia tuhoista ympärivöiltä alueilta ja näyttää lentäviä esineitä ja veden työtämiä autoja. Sekä valtavia aaltoja.;)
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2020
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Sikäli kun tuo viittaa minuun, niin kerro toki, missä kohtaa olen "ulvonut maailmanloppua"?

    Kenties siinä kohtaa, kun totesin kuolleisuuden tietyn ikäluokan alapuolella olevan sama tai alempi, kuin kausi-influenssalla? Tai siinä, kun en vaatinut koulujen pitämistä suljettuna koko kevään? Vai silloin, kun arkea koskevassa ketjussa sanoin, että varhaiskasvatuspalvelujen (lue: päiväkoti) on tämän osoitteen osalta jatkunut koko kevään? En muuten ole käyttänyt kasvomaskia vielä kertaakaan. Pitäisiköhän harkita, jos se vaikka pelastaisi maailmanlopulta.

    Minä ainakin olen myöntänyt erehtyneeni ja vieläpä tässä ketjussa. Tosin se erehdys oli niin päin, että en epidemian vakavuutta arvuutellessani huomioinut lainkaan, miten pitkiä hoitojaksoja korona aiheuttaa. Eli pidin epidemiaa vähemmän vakavana, kuin se lopulta oli (on).

    Tekee mieleni sanoa, että en ole ennustanut toisesta aallosta mitään. Osoita toki, missä kohtaa olen jotain ennustanut, niin pääsen taas myöntämään olleeni väärässä.
     
  7. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    PERKELE:mad: LENKKIPOLULLA NÄHDÄÄN:eek:
     
  8. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Aluksi olen pahoillani nuoren miehen puolesta ja suruvalittelut omaisille.
    No toisaalta, jos ei 30-vuotias mies tunne itseänsä kuolemattomaksi, niin vähissä olisivat sodat maailmassa.

    Tämä tapaus nyt ei kerro oikein mitään. Jos kaikki bileissä olleet 20 - 50-vuotiaat hyvä kuntoiset miehet olisivat saaneet koronan ja kuolleet, olisi juttu ihan erilainen. Kun ei mitään kaverista tiedetä, jää vain iltalehtien otsikko, jonka ainoa tarkoitus oli saada mahdollisimman paljon klikkauksia. He onnistuivat. Tuskin on taloutta, jossa tästä ei olisi keskusteltu. Vaikka hän olisi juuri se surkea onneltaan ja perimältään, joka tulee 30-vuotiaana kuolemaan koronaan, niin tuskin se tulee muuttamaan missään maailmassa tai etenkään täällä Suomessa todennäköisyyttä kuolla koronaan. Kertokaa te prosenttien laskijat, kuinka pieni se todennäköisyys oikeasti on? Kannattaako niin pienen prosentin takia pelätä?
     
    jussi28 tykkää tästä.
  9. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Ajattelit sittten tulla lenkkeilemän tänne Helsingin keskuspuistoon?:p Etkös sinä normaalisti lenkkeile Oulussa?:) Mutta pahoittelut etten huomannut, että täällä on useampiakin teitä, jotka käyttävät tuota w-flunssa-sanaa.;) Kuten ers pikku p kirjoittaja.:oops:
     
  10. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Kun koronapandemia alkoi, niin mortaliteetti (=kuolleisuus) näytti olevan jossain 0.1% -1.2% välillä. Se tarkoitti, että jokaisesta 1000 vakavasti sairastuneesta kuoli 1 - 12 henkilöä. Laske siitä.

    Nyttemmmin, kun pikku hiljaa aletaan oppia hoitamaan tähän virukseen sairastuneita (lue aikaisempi viestini: Hyvä uutinen koronasta) on mortaliteetti saatu HUS:n infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvisen mukaan radikaalisti laskemaan perusterveillä työikäisillä ihmisillä (siis minun käsittääkseni 18 - 59 vuotiailla). Eli nyt hoitoon joutuvista perusterveistä työikäisistä kuolee enää äärimmäisen harva. Epidemian alun kuoleisuuden ikäryhmittäin voit tarkistaa vaikka HS:n päivitäisistä seurannoista.

    Käsittääkseni tuo HUS:n käyttämä hoito ei ole vielä yleisessä käytössä maailmalla, joten siellä kuolee edelleen jokaista tuon ikäistä kohden se 1-12 henkilöä hoidosta ja muista juttuista riippuen. Tämä siksi, että kaikki uudet kokeilut vaativat ihan aina sen vertaisarvioinnin ja hyväksynnän.

    Toinen juttu on se, että kyseessä oleva lääke on ainakin aikaisemmin ollut suhteellsen kallista, ainakin sen yhtiön, jossa olin johtajana 2000 luvun alussa. Nyt en tiedä sen hintaa.

    Ihan kokonaan toinen juttu on se, että jokainen 18 - 40 vuotias mies luulee olevansa kuolematon.:( Niin valitettavasti luulimme minä ja paras kaverini, kun nuorena hurjastelimme moottoripyörillä, kunnes kaverini epäonnistui kerran jarrutuksessa ja siksi pidimme hänelle hiljaisen hetken lukion viimeisen vuoden alussa.

    Sillä itsensä kuolemattomaksi uskomisella ei muuten ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Kuten jopa sinunkin pitäisi aivan hyvin tietää.

    EDIT Ainakin USA:sssa ja VIrossa on pidetty minun ymmärtääkseni noita korona bileitä ainakin maaliskuun lopulta alkaen. Minun käsitykseni mukaan Virossa asiaan puuttuivat viranomaiset, kun tartuntojen määrä lähti siellä aluksi jyrkkään kasvuun.

    Jenkeissä noista bileistä puhuttiin aluksi televisiokanavien uutisissa, mutta nyt en ole enää nähnyt uutisia noista bileistä.

    EDIT2: Suomessa perusteveen 18- 59 vuotiaan ei enää paljon tarvitse paljon pelätä koronaa, jos ei yhtään ajattele muita kuin itseään. Aluksi oli ihan järkevää, koska kuoleman riski oli ihan oikea, mutta nyt se on pienentynyt siitä paljon. Minusta näyttää siltä, että mitä myöhemmin sairastuu koronaan, sitä varmemmin siitä selviää hengissä, koska nyt tehdään ennen näkemättömn paljon kokeiluita, joita aikaisemmin ei olisi edes sallittu aloittaa.

    TOISAALTA Suomessa on väkilukuun suhteutettuna aivan valtavasti diabeetikkoja, jotka ihan oikeasti kuolevat tähän koronaan yhtä herkästi kuin me yli 70 -vuotiaat. Jos ei ajattele yhtää näitä saman ikäisiä ikätovereita, joilla on jokin riskiksi luettu sairaus, niin ei kun bilettämään.:eek:
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2020
  11. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Edelleen, ei se kuolema ole se ainoa asia jota wuhannuha aiheuttaa. Ei se sekään kivaa ole jos keuhkoihin jää pitkäaikaisia tai jopa pysyviä muutoksia, tai maksaan tai munuaisiin. Näistähän on viitteitä, mutta tietoa ei vielä ole eikä voikaan olla kun tauti on niin uusi.
     
    Tilt-type ja Vanha_susi tykkäävät tästä.
  12. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 004
  13. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Olisin kovasti yllättynyt jos sikiöllä ei olisi koronatartuntaa tilanteessa jossa äidillä on tartunta. Kun sama veri niissä kummassakin kiertää ja muutenkin aika tiivissä kontaktissa ovat keskenään.
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    No ei niissä kyllä kierrä sama veri. Jos "sama veri kiertäisi", niin meillä olisi aika paljon vähemmän eri verityyppejä.
     
  15. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 004
  16. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Nyt kaikki kilvan rokotusta jonottamaan!
     
  17. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mä en tuosta tehosteaineesta stressaisi. Kysehän oli ilmeisesti siitä, että influenssarokotteessa käytetty H1N1-viruksen proteiini muistutti tiettyä ihmiskudoksen proteiinia (jota esiintyy Suomessa muistaakseni 29 prosentilla ihmisistä), ja joidenkin ihmisten immuunipuolustus siksi hyökkäsi elimistön omien kudosten kimppuun. Tehosteaine sai ehkä immuunipuolustuksen käyttäytymään normaalia aggressiivisemmin, mutta jos proteiini olisi ollut jokin muu, ongelmaa ei olisi ollut.
     
  18. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Suomessa noin 3 miljoonaa rokotettua ja reilu 200 narkolepsiatapausta. Käsittääkseni kaikissa tapauksissa oli sukurasite mukana, eli osa olisi saanut narkolepsian ehkä myöhemmin.

    Siinäpä sitä onkin puntarointia. Tarpeeksi pitkään kun on maailma kiinni ja talous jumissa, niin alkaa tuollakin todennäköisyydellä rokotus kiinnostamaan. Terveydellisiä haittavaikutuksia on myös sillä valinnalla että ei rokoteta, ei ehkä narkolepsiaa mutta muita vaikutuksia. Jos ajatellaan että samaan lopputulokseen päästäkseen noin 2 miljoonan suomalaisen tulisi sairastaa korona, niin ei liene hankala päätyä lopputukokseen että siinä tapauksessa pitkäaikaisia/pysyviä terveydellisiä haittoja (tai kuolema) tulee huomattavasti useammalle kuin vain kahdelle sadalle.
     
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Rokoteannoksia meni 2.76 miljoonaa eli rokotteen sai silloin 52 % suomalaisista.

    Alle 15 vuotiaista rokotettiin yli 75 %.

    Tässä tulee vaan se ongelma jälleen eteen, että uniapnean aiheuttanutta syytä ei tunneta, mutta se oli huomattavasti yleisempää nuorilla, kuin aikuisilla. Ja nuorilla taas korona ei ole hengenvaarallinen, eikä tässä vaiheessa ole käsittääkseni epäilty myöskään pysyviä haittoja nuorilla.

    Eli pistetään vaikka alle 15v. ottamaan rokote, jonka riski aiheuttaa uniapnea on samaa luokkaa, kuin menehtyä kotonaan jos sen sattui saamaan?

    Vähän hankala yhtälö.

    Sikainfluenssarokoteon muuten ainoa, mitä olen koskaan jättänyt ottamatta itse. Syyt: tuntematon testaamaton rokote, jonka tehosta ei ole tietoa, riskeistä on esitetty väitteitä - ja Suomessa valtiojohto otti eri rokotteen, jos oikein muistan - vs. tavanomaiselta vaikuttava influenssa.
     
  20. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Mjoo, ajattelin vähän varhaisempaa kehitysastetta, alkiokos se on, mutta kuitenkin, viruksilla on kyllä hyvät pääsymahdollisuudet äidin elimistöstä sikiöön, sen verran yhteistä rajapintaa siinä on kun pitää ne ravintoaineet ja happikin saada kulkemaan. Mutta, ehkäpä se on vain hyvä asia jos saa sen tartunnan noin nuorena, ties vaikka sikiö onnistuisi kehittämään pysyvän immuniteetin.