3D -laseista kotikäyttöön

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana bluesmood, 11.07.2020.

  1. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    31
    Tarvitseeko noissa 3d-Blu-Ray -levyjen toistossa olla erikseen siihen soveltuva televisio myös vai riittääkö, että Blu-Ray -soitin kykenee toistamaan levyä?

    Olen harkinnut 3d-lasien hankkimista kotikäyttöön, niin mitä noissa 3d-laseissa tarkoittaa "passiivinen"? Ne on halvempia, mutta varmaan heikompitasoisia?

    Aukko sivistyksessä, kun Turun Kinopalatsissakin ollut jo monta vuotta 3D-näytöksiä elokuvista, kun en ole käynyt pitkään aikaan elokuvateatterissa, vaikka ne taas jonkun aikaa taas olleet auki Koronan jälkeen, niin olisi kivaa kokea tuo 3d-elokuva.

    Toistaiseksi en omista, kuin yhden BR -julkaisun, joka tarjoaa 3D:nä elokuvan.
     
  2. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    31
    Näköjään täällä DVDPlazassa löytyy tuo "3D-laitteet yms" -alue jo. Ylläpito tai Moderaattorit voinee ystävällisesti siirtää tämän ketjun sinne, jotta ihmiset löytävät sen helpommin?
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Näyttölaitteen on tuettavava 3D:tä tai unohda koko juttu. Lasien on oltava yhteensopivat näytöln kanssa tai unohda koko juttu.

    Aktiivilasit sulkevat ja avaavat linssejä vuorotellen samassa tahdissa näytöllä näkyvän kuvan kanssa eli vasen ja oikea silmä näkevät eri kuvan, josta 3D-illuusio syntyy. Vasen näkee kuvat 1,3,5...ja oikea 2,4,6... Resoluutio on täydet fullHD.

    Passiivilaseissa taas sama toteutetaan suodatuksella. Näytöllä on samaan aikaan molempien silmien näkemä kuva, ja passiivisten lasien polarisaatio suodattaa 'väärän' kuvan pois. Koska ruudulla on yhtä aikaa molempien silmien näkemä kuva, resoluutio on vain puolet täydestä.
     
  4. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340