Machine Gun Preacher (2011) (Marc Forster / Gerard Butler, Michelle Monaghan, Kathy Baker, Madeline Carroll)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 22.08.2011.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Machine Gun Preacher on tositarinaan perustuva elokuva Sam Childersista, entisestä huumekauppiaasta, joka käy läpi hämmästyttävän muutoksen kun hän löytää elämälleen uuden tarkoituksen - pelastaa satoja kidnapattuja ja orpoja lapsia.

    Entinen moottoripyöräjengiläinen Sam Childers (Gerard Butler) tekee häkellyttävän muutoksen elämässään ja muuttaa Itä-Afrikkaan auttaakseen siellä paikallisia, joiden kodit ovat tuhottu siellä raivoavassa sisällissodassa. Paikanpäällä hän järkyttyy niistä järkyttävistä asioista, joita paikalliset lapset joutuvat kokemaan. Kokeneempien avustustyöntekijöiden kielloista huolimatta, Sam aloittaa orpokodin rakentamisen sinne, missä sitä eniten kaivataan - keskelle aluetta, jota hallitsee brutaali Lord's Resistance Army (LRA). Tämä kapinallinen sotilasryhmä pakottaa nuoria lapsia ryhtymään sotilaiksi ennen kuin he ovat edes teini-ikäisiä.

    Sam ei kuitenkaan tyydy suojelemaan pelkästään lapsia, joista LRA saattaisi olla kiinnostunut. Hänen tarkoituksenaan on pelastaa mahdollisimman monia ja hän johdattaa aseistautuneen sotilasryhmän syvälle vihollisen alueelle pelastaakseen sieltä kidnapattuja lapsia. Tämä elokuva on tositarina miehestä, joka pelasti yli tuhat orpoa nälkiintymiseltä, taudeilta ja orjuudelta.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 23.09.2011)
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2011
  2. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Must see this!
     
  3. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    No nyt on vihdoin nähtynä, vaikka meinasi vähän unohtuakin. Onneksi random Filmtownin sivujen selailu paljasti, että tämä löytyy jo dvd:nä kyseisen vuokraamon hyllyltä joten piti käydä lainaamassa.

    Jälleen kerran sattui kohdalle elokuva, joka aiheuttaa ristiriitaisen olotilan. Elokuvahan perustuu tosi tapahtumiin, mutta valitettavasti ihmiselämän muuttaminen käsikirjoitukseksi ja siitä elokuvamuotoon ei toimi ihan loistavasti. Tämä noudattaa käsittääkseni aika pitkälti Sam Childersin elämää ja kaveri on kokenut sen verta täyskäännöksiä elämänsä aikana, että niitä on vaikea esittää elokuvassa, koska nyt hahmo on miltei joka kohtauksessa liian erilainen. Yleensä elokuvissa voidaan käyttää yhden vastaavan hahmon kehittämiseen kokonainen filmi, mutta tässä tapahtuu useampia isoja käännöksiä. Elokuvan rytmitys kärsii pahasti ja siihen on ahdettu ihan liikaa. Ensimmäisen tunnin jälkeen tuntui jo, että oli nähnyt jo paljon.

    Näyttelijäkaarti on ihan jees. Butler on karismaattinen ja Monaghan hoitaa roolinsa tarpeeksi hyvin. Muuten koko porukka on tuntematonta sakkia. Aiheensa puolesta oli ihan mielenkiintoinen, koska se Kony on ollut ainakin internetissä esillä viime aikoina. Chris Cornellin tekemä kappale oli saanut jopa Golden Globe -ehdokkuuden ja kyllä tässä pätkässä oli vähän tuntua, että tarkoitus oli muitakin palkintoja kalastella. Ainakin aihe oli siihen sopiva.

    2/5 Ei tämä huono ollut, mutta ei tätä nyt kertaa useammin kannata katsoa. Netissä kun kaivoin vähän arvosteluja niin muistiini jäi ehdotus, että olisivat tehneet tästä aiheesta dokumentin ja toinen hyvä idea oli leikata puoli tuntia pois. Oikeastaan molemmat olisivat olleet varteenotettavia ratkaisuja, koska ei tämä ole onnistunutta elokuvataidetta. Kannattaa vilaista, jos ohjaaja, joku näyttelijä tai aihe kiinnostavat.
     
  4. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Sattumalta osui juuri ajan kohtaiseksi tuon Kony jahdin aikaan koska en tiennytkään että se liittyy tähän. Vaikka tämä nyt tositapahtumiin perustui niin silti koko touhu vaikutti jotenkin epäuskottavalta. Oli pitkään aikaan niitä leffoja mitä ei meinannut jaksaa katsoa loppuun koska elokuva oli vain helvetin tylsä. Butlerista pidän muuten näyttelijänä mutta tähän hän ei sopinut jostain syystä ollenkaan.

    Alun kriminaalina sekoilu ja sitten yhtäkkinen kääntyminen uskoon oli toteutettu jotenkin todella tökerösti ja epäuskottavasti.
     
  5. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Aika perinteinen toimintadraama jossa kaikki tekeminen oli kohtuullista. Sudan ei muistaakseni kovin usein ei elokuvakeskiössä ole ollut, joten kauhutarinoita sieltä kyllä jatkossakin riittäisi..

    2,5/5
     
  6. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
  7. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 589
    Saadut tykkäykset:
    216
    Ihan OK leffa tämä. Hiukan tuntui todellakin siltä että asioiden kulussa oiottiin hiukan:
    Siis siinä vaiheessa kun hän oli tekemässä suunnanmuutosta elämässään ja luopumassa aiemmasta rikollisesta touhustaan. Jäi sellainen kuva että tuo hoitui helposti kertaheitolla ja kuin napin painalluksella. Jos näin oikeasti kävi, niin se lienee aika poikkeuksellista.

    Senkin ymmärrän että jotkut elämänkatsomusallergiset eivät tästä tykänneet.

    ***½/*****