Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Eli kun influenssan osalta ei valisteta riittävästi vaikka käsienpesun tarpeellisuudesta (sinun mielestäsi), niin turha koronankaan torjumiseksi on mitään tehdä?

    Alkaa vähän maistua siltä, että siirtelet maalitolppia. Vaikka puhtaasti case fatality ratella mitattuna korona ja influenssa ovat about samalla viivalla tietystä iästä alaspäin, niin edelleen sairastamisella on muitakin haittavaikutuksia kuin potilaan kuolema ja niitä sekä niiden kumulatiivisia vaikutuksia yhteiskunnankin tasolla on tässä jo tuotu esille.

    Influenssa-aallot eivät ole kaatamassa terveydenhuoltojärjestelmäämme tai eivät ainakaan ole olleet. Koronan kohdalla tämä riski oli todellinen ja se on myös realisoitunut Euroopassa.

    Influenssan torjumiseksi ei tehdä juuri mitään, paitsi kehotetaan ottamaan rokote ja muistutellaan käsien pesemisestä. Mikä ei varsinaisesti ole mennyt perille aiempina vuosina huomioiden, että tänä talvena influenssaa ei Suomessa käytännössä ollut. Silti koronakuolemia on 300+ käytännössä neljässä kuukaudessa, kun taas influenssaan kuoli koko vuonna 2018 sellaiset 500 ihmistä.

    - Ruotsin väkiluku on about 2x Suomi.
    - Suomessa kuoli influenssaan 2018 n. 500 ihmistä.
    - Oletetaan, että Ruotsin lukema on vastaavasti n. 2x, jolloin voidaan arvioida Ruotsin influenssakuolemien määräksi 1 000 ihmistä.

    Koronan kuolleita on Ruotsissa tällä hetkellä 5 482, eli 5,5x influenssakuolemien määrä.

    Alatko huomata, että noilla on jotain eroa?
     
    Riker tykkää tästä.
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Pikkasen eroa tunnettuudessa noissa taudeissa, influenssa vs corona.
    Influenssasta paljon kokemusta, coronasta uutena viruksena ei minkäänlaisia kokemuksia.
    Päättele siitä sitten miten tautiin olisi hyvä suhtautua.
    Nyt, kun jotain jo tiedetään, näyttäisi ettei sairastettu corona aiheuta kovin pitkää immuniteettiä, joten tuo Ruotsin tapa lienee jo tuhoon tuomittu.

    T: vesku
     
  3. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Näyttöä alkaa olla myös siitä, että talous kärsii lähes yhtä paljon joka tapauksessa, globaalissa taloudessa kun ollaan ja viennistä riippuvaisia, kuolonuhrien ja sairastajien määrä vaan on eri.
     
  4. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Minä en sanonut noin vaan päinvastoin. Jos korona on esim. 10 kertaa influenssaa vakavampi, miksi influenssan leviämisen estämiseksi ei tehdä toimenpiteitä, joiden laajuus on 10 prosenttia koronaan käytetystä?

    Joidenkin kommenttien perusteella saa sellaisen käsityksen, että koronaan kuollut olisi jollakin tavalla arvokkaampi kuin influenssaan kuollut.
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Valentino on varmaan vetäny viikonloppuna jotain psilosybiiniä, ei noita kirjoituksia voi muuten ymmärtää, jos sittenkään. Ei millään pahalla. o_O
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Koska monetkaan toimet eivät toimi tuolla tavalla, eikä kaikilla toimilla ole vaikutusta?

    Oliko ajatus, että ravintoloiden enimmäisasiakasmäärää lasketaan 5 % (10 % puolesta)? Pyydetään joka kahdetta kymmenettä suomalaista välttämään sosiaalisia kontakteja? Laitetaan noppaa heittämällä 10 % oppilaista kotiopetukseen? Laitetaan Hyvinkää karanteeniin? Rajoitetaan matkustusta Suomeen yhdellä rajanylityspaikalla?
     
  7. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Ei, vaan esim. tartuntaketjuja jäljitetään ja kansalle kerrotaan, että pysytään himassa eikä heiluta ympäriinsä levittämässä tautia. Juuri tuolla tavallahan se tavallisesti leviää.
     
  8. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Influenssaan on rokote, koronaan ei. Tuo saa aikaan hyvin merkittävän eron tautien torjuntakeinoihin. Toinen asia on sitten se, että koska influenssaepidemioita pyörii maailmalla jatkuvasti, niin osalla ihmisistä on vastustuskykyä. Tälle uudelle koronavirukselle sen sijaan vastustuskykyä ei löydy, tosin epäilys on, että kesymmät koronavirukset toisivat osittaista vastustuskykyä.
     
  9. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Sanoisin, että suurin ero kausi-influenssan ja COVID-19 välillä on tapauskuolleisuus (CFR, Case fatality rate). Influenssalla se on 0,1 % tuntumassa, ja koronalla hyvinkin 0,5-1 % tietämillä.
     
  10. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Ja paskat. Nyt ei olla ollenkaan ymmärretty tätä suurinta eroa.:eek: Totta kuolleisuus tähän on noin 10x suurempaa kuin kausi-infulensaan, mutta se sairaalahoidon tarve o n yleensä vain muutaman päivän siinä kausi-infulenssassa minun ymmärtääkseni.

    Siksi esitän kysymyksen: Milloin kausi-infulenssaan sairastunutta on ollut pakko hoitaa sairaalassa viisi (5) viikkoa ennen parantumista? Lähde: HUS tiedotustilaisuudet. Vastaus on ei milloinkaan sitten 1920. Siksi viranomaiset pelkäävät ihan perseettömästi tätä koronaa, koska se vaatii niin perkeleen pitkän sairaalahoitojakson jällen minun käsitykseni mukaan.:( Koska yhden potilaan hoioto kestää niin kauan, kun potilas paranee ja joissain tapauksissa vielä kauemmin ennenkuin kuolee.

    Ja tämä koskee niitä nuoria perusterveitä "haavoittumattomia" alle 69-vuotiaita henkilöitä, joita siellä HUS:ssa on pääasiassa hoidettu. Sama lähde kuin yllä lisättynä sanalla "haavoittumattomia".

    Niinpä terveydenhoitokapasitettia on jouduttu pitkin Eurooppaa rakentamaan telttoihin, kun kaikki varsinaiset sairaansijat ovat täynnä.:mad: Ne tosin ovat huomattavasti lämpimämpiä maita kuin Suomi.

    Miettikää mitä sekin maksaa, jos ihan välttämättä haluatte puhua rahasta.:rolleyes:
     
  11. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Ja paskat. Onko mielestäsi todellakin vakavampaa, että joutuu olemaan 5 viikkoa sairaalassa yhden viikon sijaan, jos toisena vaihtoehtona on kuoleminen?
     
  12. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    EI se sille potilaalle ole vakavampaa, mutta terveydenhoitojärjestelmälle se viiden (5)viikon hoitojakso on katastrofaalisen pitkä. :eek: Sillä silloin loppuvat vuodepaikat pian kesken, kun ei saada entisiä potilaita vielä paranemaan ja ulos sairaalasta. Niinpä uusille potilaille ei ole tilaa ja Systeemin kapasiteetti ei riitä kovin monen samanaikaiseen sairastumiseen , sillä hoitopaikat on mitoitettu vain maksimissaan keskimäärin 10 hoitovuorokauden pituiseen hoitoon. Lähde HUS tiedotustilaisuudet.

    Tuossa tilanteessa vain ensin sairastuneet saavat hoitoa, loput kuolevat niistä, joille hoito on vällttämätön edellytys hengissä pysymiselle. Lopuille saattaa tulla sitten erilaisia muita ongelmia.

    Et siis ollenkaan ymmärtänyt tuota, miksi tuo pitkä sairaalahoidon tarve on niin vakavaa. Kyse ei ole halusta hoitaa, vaan siitä ettei kukaan missään ole rakentanut terveydenhoitojärjestelmäänsä tämän tilanteen varalle. Suomeksi: NORMAALIT Hoitopaikat eivät riitä kovin monen samanaikaisen koronapotilaan hoitoon. Siksi siellä HUS autopaikkaluolassa on edelleen täysin varustettu koronasairaala varalla purkamatta, minun käsitykseni mukaan.

    Onneksi Suomessa ei olla velä jouduttu testaamaan tuota skenaariota!;)

    Capisci adesso?:D
     
  13. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Susi on nyt ulvonut maailmanloppua koko lyhyen uransa plazalla.
    Täysin turhaan, kuten kumppaninsa X-jim, Mr Burks, 71 DM ja Jodo.
    On se vaan ihmeellistä, ettei omia erehdyksiä koskaan myönnetä. Ja koska niitä ei voi myöntää, siirrytään seuraavan aallon ennustamiseen.
    Nyt me varmasti kuollaan, kun kukaan ei ymmärrä. o_O
     
  14. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    ^ Minä en ole kenenkään "kumppani". Paina se sinne paksuun kalloosi, perkele!
     
    tuna tykkää tästä.
  15. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Ja taaskaan ei KILLPATRIK tapansa mukaan ymmärrä yhtään mitään yhtään mistään:p. Mutta minä yritän ymmärtää, että järjen puutteelle ei kukaan noin yleisesti itse voi mitään.:(

    Minä nimenomaan olin hyvin iloinen siit, että Suomesssa ei ole jouduttu samaan tilanteeseen kuin Italiassa.

    Listasin niitä faktoja, jotka ovat tiedossa terveydenhoitosysteemistä ja sen käytösssä olevasta kapasiteetista.:D Sille emme voi mitään, ettei kukaan ole mihinkään rakentanut ylimääräistä turhaa kapasiteettia 7 -10 x normaalin tarpeen, jota nyt olisi joissain päin maailmaa tarvittu, kuten Italiassa. Se vasta olisi ollut tuhlausta ja maailman loppu.:mad:

    Olet oikeassa kyllä me ihan jokainen kuollaan, kun tarpeeksi kauan eletään ja terveenä pysytään, kuten mummo ennen totesi.:D. Tosin tähän korona virukseen minun käsitykseni mukaan kuolee vain alle 2% väestöstä, mikä on harmi, sillä minusta jotkut tyhmemmmät yksilöt voisivat kyllä saada tartunnan.:oops:

    Älä välitä, on käynyt ilmi, etteivät kaikki tänne kirjoittavat ymmärrä/osaa kirjoitettua tekstiä lukea:p. He ovat kuin ne vanhan kansan poliisit toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa, mutta kumpikaan ei ymmärrä mitä tuli kirjoittetua.:rolleyes:
     
    tuna tykkää tästä.
  16. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Taas ihan kauhea oksennus sudelta. Tekstistä tai sen sanomasta ei tahdo saada mitään selvää. Se ei tosin ole mitään uutta.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 11.07.2020
  17. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Voi voi pikku patrikkia, kun ei äly riitä edes kunnon herjoihin.;) Minä vaikenisin jo henkilönä, joka ei muuta enää keksi.:p Olisit täydellinen, jos oliisit vielä kirjoittanut: "Äiti auta, isot pojat kiusaa minua, kun en ymmärrä miten luetaan!":D

    Toisaalta, on rumaa kiusata tyhmempiä heidän älynsä puutteesta, joten minä lopetan tähän.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 11.07.2020
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  18. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Tämän minä ymmärsin.
     
  19. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
  20. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Koronadenialistille kävi huonosti jenkeissä:

    "30-vuotias yhdysvaltalaismies kuoli osallistuttuaan koronabileisiin"
    ...
    "koronaan kuollut texasilaismies oli pitänyt koronavirusta pelkkänä petkutuksena, vaikka se onkin tappanut Yhdysvalloissa yli 135 000 ihmistä. Mies oli ajatellut, ettei tauti tarttuisi häneen."


    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006569722.html


    "Koronavirus ei vahingoita ainoastaan keuhkoja vaan myös munuaisia, maksaa, sydäntä, aivoja ja hermostoa, ihoa ja ruoansulatuselimistöä, amerikkalaislääkärit kertoivat perjantaina tutkittuaan useita covid-19-potilaita koskevia raportteja
    ...
    Raporttien perusteella koronavirus hyökkää käytännössä jokaista ihmiskehon suurta järjestelmää vastaan, vahingoittaen suoraan elimiä ja aiheuttaen veritulppia, sydämen rytmin muutoksia, verenvuotoa munuaisista ja ihottumaa. Viruksen aiheuttaman taudin oireita ovat myös muun muassa päänsärky, huimaus, lihassärky, vatsakipu, kuume ja hengitystieoireet kuten yskä.

    Koronavirus aktivoi myös kehon puolustusjärjestelmän, jolloin keho alkaa tuottaa tulehdusvälittäjäaine sytokiineja. Pahimmillaan seurauksena on sytokiinimyrsky, joka on soluja ja elimiä vaurioittava tulehdusreaktio."


    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006569099.html


    Denialistien maailmankuvaa nämä tiedot ei horjuttane. Koronavirus on edelleen vain influenssa, maa litteä, maailma luotu, Trump hyvä presidentti ja Elon Musk alien.
     
    Vanha_susi ja Burkitsville tykkäävät tästä.