Blu-Ray -levyjen tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Rottapasi, 30.04.2009.

  1. _coop_

    _coop_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.10.2005
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllähän tämä striimaustouhu on tätä päivää. Levyistä niin kovin vaikea ryhtyä jälkikäteen leikkaamaan kaikki arveluttava ja poliittisesti epäkorrekti materiaali.
     
    VeZius tykkää tästä.
  2. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Laserdiscillä oli se hyväpuoli kuitenkin jos ajattelee nykykehitystä. Niin leffat sai kuitenkin alkuperäisenä widecreen versiona ja laadukkailla äänillä mitkä eivät keitenkaan mitenkään huonoilta kuulosta laadukkaalla kotiteatterilla nykypäivänäkään. Samoin laajakuvasta on tullut valtavirtaa kotikatselussa joten leffat eivät ole niin paskassa muodossa kuin olisi jos katselisi jotain vhs kasettejä.
     
  3. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Mitä arveluttavaa ja poliittisesti epäkorrektia materiaalia niissä on? En ole kyllä törmännyt niissä muuhun elokuvaan liittymättömään materiaaliin kuin siihen että niissä on joskus joitain trailereita muista leffoista
     
  4. JanneB

    JanneB Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2016
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    25
    Sehän siinä onkin ongelma, että ei tiedä mikä on tulevaisuudessa arveluttavaa ja poliittisesti epäkorrektia. Mutta huoli pois, streemi palvelusta leffa kuin leffa poistuu / leikataan, aina kun tulevaisuudessa joku asia ei miellytä jotain ryhmää joka uhkaa ja tekee sitä ja tätä jos vääryyttä ei korjata. :)
     
  5. _coop_

    _coop_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.10.2005
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ilmeisesti ainakin back to the future 2:sessa jotakin, joka jossain tällaisessa striimaus"palvelussa" on poistettu. Tuulen viemää poistettu. Pikku britannia poistettu. Näin olen lueskellut.
     
  6. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Jos joku valkoihoinen vaikka näyttelee olevansa ne*keri.
     
  7. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Tuo jälkikäteen leikkailu ja jälkikäteen huomattu "epäkorrektisuus" on minusta ihan (_x_):tä ja :mad: sekä tuntuu minusta :eek:!

    Minusta pitää aina muistaa, että ihan jokaikinen taideteos on oman aikansa tuote!:cool: Ja siitä pitää olla myös myöhempien ihmisten nähdä se ns. ajan kuva, se on erittäin tärkeää ja arvokasta, mikä kulloinkin on ollut vallalla, kun teos on tehty!

    Teosta pitää tarkastella teoksena, piste! Se on sitten toinen asia, että myöhemmät sukupolvet voivat arvioida ja myös arvostella tekijöiden moraalia yms. muita teokseen liittyviä seikkoja.

    Siinä mielessä tämä "striimaustouhu" vaikuttaa minusta ihan ISISin touhulta(=terrorismilta), kun jälkikäteen muutellaan teoksia.:eek:
     
    Viimeksi muokattu: 01.07.2020
  8. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Nuohan lienee useimpien tiedossa, ja lähitulevaisuuden suunta tokkopa ole yhtään valoisampi. Käytännönläheisiä esimerkkejä siitä, mitä saa, kun ensin vapaaehtoisesti irtisanoutuu "itsemääräämisoikeudesta" ja vielä kustantaa kaltaista kusetusta kiltisti. Mieli tahtoo sulkeutua väkisin.
     
  9. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    No, jos lähihistoriaa tarkastelee tässä mielessä, niin tiettyjen suuntaviivojen todentamiseen tuskin ennustajan lahjoja tarvita tulevaisuudessakaan...
     
  10. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Itse pyrin hankkimaan omasta mielestä "hyvät" leffat Blu-ray-formaatissa, vaikka DVD-hyllyssä onkin. Mielestäni kuvanlaatu paranee oleellisesti DVD => Blu-ray ja 4 % PAL-nopeutuksestakin pääsee eroon, mutta 4K-kuvaa en kaipaa, eli Blu-ray on "päätepysäkkini" formaattina. Ei ole kyse siitä, etteikö kuvanlaadun paranemista huomaisi, vaan siitä, että minusta Blu-ray on tarpeeksi hyvä kunhan on järjellinen julkaisu kyseessä. En jaksa enempää miettiä jos 4K ja 8K tai mikä lie olisi hitusen parempi. Leffa vaan pyörimään ja popcornia naamaan sen enempää pikselimääriä tai bittivirtoja miettimättä! Leffojen/sarjojen ostomäärät vaihtelevat, mutta ehkä joku 30 kpl/vuosi on vauhti ollut. Blu-ray on innostanut minua tutustumaan marginaalisempaan elokuvaan kuten Stanley H. Brasloffin "Toys are not for Children". Alkoi kiinnostamaan jopa H.G. Lewiksen "Two Thousand Maniacs!", koska Dan Bell (sairaan lahjakas Youtube-videoiden tekijä) kertoi sen olevan hänen lempparileffansa. :D
     
  11. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Taisi olla "paljastava" alusvaatemalliston mainosesite, joka poistettiin, mutta ymmärtääkseni palautettiin kun ihmiset esittivät vastalauseen.
     
  12. avp

    avp Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.06.2004
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    28
  13. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Monella vaikuttanee myös parempi äänimaailma kuten Atmos -ääniraita, jota harvemmin bluray:ssa tarjoillaan. Itsekin huomannut että Bluray Darbeella ryyditettynä tarjoilee aika hyvää kuvaa.
     
  14. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Onkohan muita plazalaisia häirinnyt se että blu-ray levykotelot ovat erikokoisia kuin dvd ja vielä pienempiä ihan kuin nuo dvd kotelot eivät olisi jo tarpeeksi pieniä. Itse kun säilytän leffoja valmistumisvuosi järjestyksessä niin ei näytä hyvältä jos blu-ray levy on dvd levykotelon välissä hyllyssä. Mutta näin on pakko tehdä jos meinaa pitää leffat valmistus vuosi järjestyksessä ja joutuisi ostamaan kumpiakin levyjä samojen valmistus vuosien aikana jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Tosin kävihän minulle niinkin että en ehtinyt hankkia kaikkia niitä leffoja laserdisceinä samalta aikakaudelta kun lasereiden hankinta tuli liian vaikeaksi. Joten en kyllä enää viitsi tunkea mitää dvd leffoja laserdiscien väliin joten ne ovat olleet jo vuosia lattialla pinossa ne saman aikakauden leffat jotka ovat dvd muodossa joten valmistumisvuosi järjestys on jo tavalaan kussut tälläiseen ylitse pääsemättömään ongelmaan. MUTTA NE BLU-RAYT VALMISTAJAT OLISIVAT KYLLÄ VOINEET PITÄÄ KOTELOT SAMANKOKOISINA DVD KOTELON KANSSA. Tosin on minulla yksi blu-ray levy jossa on dvd samassa paketissa niin siinä kotelo on saman kokoinen.:eek:
     
  15. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 559
    Saadut tykkäykset:
    177
    BttF2:sta oli Amerikan Netflixiin päätynyt hiukan sensuroitu versio, ainakin asiaan kantaa ottaneen käsikirjoittajan mukaan vahingossa. Kun asiasta huomautettiin, Universal korjasi asian ja nyt siellä on taas oikea versio. Tuulen viemää katosi pariksi viikoksi HBO Maxilta ja ilmestyi sinne takaisin höystettynä uusilla extroilla ja introlla, jossa kerrotaan leffan historiallisesta kontekstista. Little Britain on näistä ainoa joka on poistettu, sekin sarjan tekijöiden myötävaikutuksella. Ja yksikään mainittu tapaus ei kosketa Suomen suoratoistotarjontaa. Ei tämä minun mielestäni ihan maailmanlopun meininkiä ole.

    Ei sillä, tuen fyysistä formaattia, tukekaa tekin! Mutta tuo sensuurin pelko on joillain livahtanut melkoisille ylikierroksille.
     
    Viimeksi muokattu: 02.07.2020
  16. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Henkilökohtaisesti olen luopunut lähes kaikkien kuvanpaskannuspiirien käytöstä Blu-ray:tä katsellessa (ja standardi Blu-ray on se mitä yksinomaan katson), eikä sinänsä "toimiva" kontrastin buustaus Darbee ole tässä mielessä poikkeus - oli julkaisun tekninen toteutus millainen hyvänsä. Jälkiviisaana on tietenkin helppo todeta, että olisinpa ollut yhtä fiksu tässä asiassa alusta alkaen. Tinkimättömästi tuotettu 1080p tekee yhä vaikutuksen kerta toisensa jälkeen, ilman minkäänlaisia "ryydityksiä".
     
  17. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Kyllä on, ja formaatin julkistuksesta alkaen. Takavuosina LaserDisc:jä keränneille, ja ko. julkaisujen kansitaiteiden kirjosta nauttimaan päässeille siirtymäriitti sinisädejulkaisujen koteloratkaisuun koonsa puolesta, DVD:n jälkeen, oli yhtä saatanan sinappikaasua! Tähän kun vielä lisää tiettyjen julkaisijatahojen, erityisesti formaatin alkupään julkaisuissa hartaudella harjoittaman, erinäisten bannerien painattamisen kansikuvakonseptien näkyvyyden hinnalla, on lopputulos yhtä ärsyttävää kuin luotaan työntävää.

    Luojan kiitos positiivisia poikkeuksiakin löytyy. Tästä esimerkkinä loistavasta kuvanpakkauksestaan tunnetuksi tulleen saksalaisen Subkultur Entertainment:n tietyt painokset, jotka tarjoaa esteettisiltä puitteiltaan upean sliparin, ym. ohella Blu-ray levyn DVD-koteloon pakattuna, kuten loistava genreklassikko Switchblade Sisters (1975) kohdalla ilmenee, joka tosin on linkin takaa avautuvan infon osalta ymmärtääkseni aavistuksen virheellinen. Kyseessä kun on DVD koteloratkaisu sliparilla, ei digipack.

    Samaa mieltä viimeisestä. DVD-kotelo olisi kokonsa puolesta voinut jäädä standardiksi tässä mielessä, mutta markkinointi massoille olisi taatusti tuonut myös ongelmia mukanaan ja syitä tuskin tarvitsee eritellä.
     
  18. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    [​IMG]
     
  19. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Mjaa, itselleni kyllä kelpaa varsin hyvin nuo Blu-ray kotelot. Tosin se koteloiden universaali painotus nimenomaan siihen siniseen väriin etenkin nyt valtavirtajulkaisujen saralla on vähän niin ja näin. Mustalla pohjaratkaisulla oltaisiin saatu kertaheitolla tyylikkäämpää. Joiltain pikkujulkaisijoiltahan noitakin kyllä irtoilee toisinaan tsäkällä ja silmät lepää. Oman kokoelman päivitys tuohon väriin tulisi kyllä maksamaan jo maltaita, kun koteloiden postituskulut ovat tosiaan luokkaa syöppä sitä suolaa.

    [​IMG] [​IMG]
     
  20. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    25
    Täältä myös ääni fyysiselle formaatille, ostan edelleenkin dvd- ja bluray-levyjä ja Netflixiin en ole edes koskenutkaan. No Elisa Viihteen vuokraamosta muutaman kerran vuokrannut tai ostanut sellaisia leffoja joita ei yksinkertaisesti saa fyysisessä muodossa mutta tallentanut ne dvd:lle.