Jojo Rabbit (2019) (Taika Waititi, Roman Griffin Davis, Rebel Wilson, Scarlett Johansson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Super-J, 30.07.2019.

  1. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432


    Tämmöinen leffa tulossa, en olisi kyllä ihan heti uskonut että Natsi-Saksasta ja Hitler jugendista joku vääntäisi komedian tänä päivänä mutta uskottava se on. Syksyllä tulee ensi-iltaan, leffan pitäisi olla pääpiirteissään valmis... Taika Waititi ohjasi ja käsikirjoitti tämän spektaakkelin, Christine Leunensin romaanin pohjalta. Ja siis tässä on Taika Waititi esittämässä Hitleriä, Rebel Wilson Hitler-nuorison ohjaajana jne... varsinaisena päähenkilönä Roman Davisin esittämä Jojo, hc-hitlernuori jonka näkökulmasta tapahtumat enimmäkseen kerrotaan. Odotan mielenkiinnolla, potentiaalia tässä ainakin on. :)
     
  2. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tätä olen ehdottomasti odottanut siitä asti, kun elokuvasta kuuliin. What we do in the shadows oli loistava elokuva ja Ragnarokissa Waititi onnistui tekemeen Thorista edes jotenkin kiinnostavan. Waititi on hyvin persoonallinen kaveri ja suosittelen katsomaan hänen haastattelujaan.
     
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Ensi-illaksi on nyt Finnkinon sivuilla ilmoitettu 10.1.2020. Ei tarvitse siis kauaa odottaa. :)

     
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Täytyy sanoa että olipas yksi oudoimmista leffakokemuksistani. En tiedä mihin tätä vertaisi, joten en vertaa sen kummemmin mutta on sanottava että sotaelokuvien yleisessä sarjassakin tämä pärjää sikäli että onnistuu kuvaamaan tapahtumia kotirintamalla jotenkin aidon lapsellisesta näkökulmasta. Vaikka alkupuoli on silkkaa häröilyä, loppupuolella sodan raakuus on tiukasti läsnä natsien valtakunnan luhistuessa. Waititi on onnistunut leipomaan tähän jotain sellaisia ulottuvuuksia mitä ei yleensä sotaleffoissa näe. Loppukohtaus musiikkeineen on kirsikka makoisan kakun päällä.

    Ei tämä nyt ihan täydellinen ole, pientä viilaamista olisi vielä kaivattu mutta erittäin hyvä kuitenkin.
    4.5/5
     
  5. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Tuttua Waititia se tämäkin niin hyvässä kuin pahassa. Tässä nyt yritettiin tasapainoilla aihepiiri huomioiden aika rohkeaan tapaan sellaisen hilpeän hassuttelun ja yhtäkkisesti iskevän tummasävyisyyden kanssa, mutta näissä paikka paikoin isketyissä tunnelmien vaihtotempuissa ei nyt kyllä aina onnistuttu tyydyttävästi. Ihan viihdyttävää elokuvaa kuitenkin ja sillähän nyt päästään jo aika pitkälle. Miellyttävä elokuva visuaalisestikin ja mikä tärkeintä, niin sieltä tärkeiltä pelipaikoilta löytyi jälleen Waititin elokuville tyypillisesti varsin veikeitä roolisuorituksia aina sieltä lapsinäyttelijöistä lähtien, kuten on ollut tapana.

    3.5/5
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2020
  6. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Tämä muuten sai useita oscar-ehdokkuuksia joten en ole yksin sitä mieltä että tämä on hyvä leffa... :)
    Varsinainen karamelli elokuvaksihan tämä on, tässä on oikeastaan kaikki mitä voi kohtuuden rajoissa yhdeltä leffalta haluta. On komediaa, on draamaa, on natseja, on Scarlett Johansson, on tenavia jotka ei ole ärsyttäviä, on hienoja pukuja ja lavasteita ja maisemia ja tunnelmaa jne jne... :)
     
  7. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Heil Hitler!
    Heil myself!

    Taika Watitin komedia ja farssi Jojo Rabbit loikkaa näyttävästi elokuvahistorian suurten poliittisten satiirien kaartiin, johon kuuluvat Diktaattori, Ollako vai eikö olla – siinä leffa! ja The Death of Stalin ynnä muut.

    Päähenkilö Johannes ”Jojo” Betzler (Roman Griffin Davis) on 10-vuotias saksalainen Hitler-nuori (innokkuus luokkaa Duracell-pupu), jonka paras ystävä on mielikuvitus-Hitler (Taika Watiti). Toinen maailmansota lähestyy loppuaan, isä sotii Italiassa, isosisko on kuollut, ja äiti Rosie (Scarlett Johansson) hoitaa kotia. Pikkunatsin julkisivu alkaa kuitenkin säröillä, kun hän ei pystykään vääntämään kaniinilta niskoja nurin vaan räjäyttää itsensä rujoksi ja päätyy lapsinostoväkeläiseksi.

    Päälle päätteeksi
    yläkerrasta seinän sisältä löytyy juutalaistyttö Elsa (Thomasin McKenzie), jota äiti on piilotellut sodan ajan. Jojo ei voi noin vain ilmiantaa juutalaista, koska silloin äiti saisi hirtehisen ylennyksen. Jojo koettaa mukautua tilanteeseen ja vähitellen ihastuu Elsaan. Hän joutuu myös tajuamaan, että äiti kuuluu vastarintaliikkeeseen, ja lopulta löytää tämän hirrestä roikkumasta.

    Jojo Rabbit yhdistää onnistuneesti komediaa ja tragediaa. Sotaa käydään aluksi vain jossain kaukana ja tarina kuvaa saksalaiskaupungin arkea, jota koetetaan elää mitenkuten normaalisti. Natseja ja antisemitismiä pannaan halvalla. Sivuhenkilöistä fanaattiset Fräulein Rahm (Rebel Wilson) ja Gestapo-upseeri Deertz (Stephen Merchant) ovat hullunhauskoja, pelottavia karikatyyreja, kun taas Sam Rockwellin kapteeni Klenzendorf edustaa inhimillisyyttä ja realismia.

    Elokuvan vieraannuttava piirre on se, että siinä puhutaan jäykähköä englantia mutta kaikki lavasteiden ja rekvisiitan tekstit ovat saksaksi. Joka tapuksessa Jojo Rabbit on vauhdikas ja mielikuvituksekas komedia (kloonit viitannevat Brasilian poikiin), lavastus ja puvustus on näyttävää, ja keskeisten roolien näyttelijäsuoritukset osuvat kuin nappi otsaan.

    4/5

    Tennispalatsi 13:n esityksessä kuva ja ääni olivat hiukan epäsynkronissa — eivät kuitenkaan niin pahasti kuin viime viikolla, jolloin Veitset esiin sai jäädä kesken.
     
  8. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    Ensinnäkin täytyy sanoa, että varsin helmi elokuvaksi ja onnistunut sekoitus abrsurdiaa ja realistisuutta. Varmaan auttaa kun hieman tietää taustoja kuinka sota eteni ja mitä kaikkea aikanaan tapahtui. Seassa vilisee mieletön määrä pieniä detaljeja, esim paperiunivormu joka rispaantuu käytössä sekä ym viittauksia todellisiin tapauksiin.

    Elokuvassa on näin paatuneellekkin elokuvan katsojalle koskettavia kohtauksia jotka on tehty ja kuvattu erittäin taitavasti ja oivaltavasti.
    Koko näyttelijäkaarti vetää sydämmellä roolinsa.

    Uuninluukun lämmin suositus näin harvinaiselle nykyherkulle.
    Vuokrasin telialta (kuva+ääni ok) mutta menee ostoon, että voi bongailla lisää.

    4+/5
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Pitänee antaa uusi tilaisuus. Aloin tätä nimittäin katsomaan yksi päivä ja jo vartin jälkeen tuntui siltä, että kaiken lyöminen täysin läskiksi tekee tästä yhden pitkän keskiverron ja vähemmän suurilla nimillä varustetun SNL-sketsin, mikä ei vetoa tippaakaan. Jätin kesken, mitä elokuvien kohdalla ei tapahdu kohdallani kuin ehkä kerran viidessä vuodessa. Tuttavapariskunta tätä kyllä kehui ja Taikan Thor-vedon jälkeen miehen työt kyllä kiinnostavat.
     
  10. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    Tasaantuu alun vyörytyksen jälkeen. Luulen, että ideana oli herätellä karikatyyrien kautta katsoja tähän vuoristorataan ja oikeaan tunnelmaan, että voidaan myöhemmin vetää tuoli alta ;)
     
  11. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    En muista, koska näin olisi käynyt. Kai joskus, mutta yleensä taistelen loppuun. Jos on tosi hapokasta, otan keskieurooppalaisen lounaan verran viiniä kylkipojaksi ja leffa jotenkin on helpompi katsoa loppuun:D.

    Off topic. Kirjatkin menee, vaikka olisi vesuri. Sitten vaan jää tämän kirjailijan seuraavat lukematta.
    Tästä pääsee mukavasti miettimään itseään. Onko minussa jotain vikaa?o_O
     
  12. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Vaikuttavin elokuva pitkään aikaan. Tunnelman siirtyminen asteittain oli toteutettu hallitusti, ja Roman Griffin Davis veti mielestäni roolinsa todella hienosti. En osaa sanoa, kuinka vaikea kyseisen roolin tulkinta oli, mutta pidin suoritusta sekä liikuttavana että uskottavana, joka on aika hyvä saavutus tämän tyyppisen elokuvan kohdalla. Saas nähdä, kuinka tätä arvotetaan 20 vuoden kuluttua, voi periaatteessa kestää aikaa yllättävän hyvin. 4,5/5 tälle tässä kohtaa.

    Katsottiin tätä edellisenä iltana Parasite, vaikka sekään ei huono ollut, niin kyllä tämä oli luokkaa parempi. Viime vuoden Oscar-ehdokkaista nähty nyt kuusi ja tälle olisin itse pystin ehdottomasti antanut, vaikka Tarantinon elokuvakin olisi sen voinut puolestani saada. Tuntuu, että viime vuonna tehtiin hyviä elokuvia. Ainakin jos vertaa edellisvuoden ehdokasluetteloon.