LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
  1. BMF1234

    BMF1234 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.05.2010
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    49
    Itse olen käsittänyt että kalibroinnilla säädetään värit, harmaasävyt ja kontrastit eikä sillä ole mitään tekemistä liiketoiston säätöjen kanssa.

    Jos haluaa olla puristi niin sitten voi katsella "puhdasta tökkivää kuvaa ilman kuvavirheitä". Itsekin kallistun kevyeen liiketoiston parannukseen niin että tärräys pienenee mutta ei kuitenkaan mene "saippuaoopperaksi" kuten tavataan sanoa. Ei vaan enää yksinkertaisesti ole kivaa katsoa tärräävää kuvaa kun on silmät opettanut pelatessa Q-sync 144hz pelinäyttöihin.
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Oikeassa olet siinä, että haluaisin mahdollisimman tarkan kalibroinnin. Toistaiseksi on tosin C9 jäänyt sen suuremmin kalibroimatta. Pitää automaattikalibrointi ottaa käyttöön tuon kanssa, kunhan vain saan laitteen hankittua ja ilmeisesti softakin pc:lle. Kalibroimatonkin kuva on todella hyvää. Ehkäpä pois lukien tuo valkoisen tint, jonka ehkä saa säätämällä pois. Tai sitten ei.

    Mutta kuten BMF1234 tuossa jo totesikin, niin liiketoistolla ei pitäisi olla mitään tekemistä kuvan värien, kontrastin, kirkkauden yms. kanssa.

    Oikeastaan voisi sanoa, että säätämisenkin avulla haluaisin luonnollisen kuvan. Eli sellaisen, joka näyttää mahdollisimman oikealta. Mistä syystä käytän nyt warm 1 -värilämpötilaa warm 2 -värilämpötilan sijaan, vaikkakin tiedän, että warm 2:n avulla kuvan saa säädettyä paremmin, mutta ainakin oletuksena se on mielestäni liian lämmin.
    Mutta sama koskee siis tuota 24 fps:n nykivyyttä. Se ei mielestäni ole ollenkaan luonnollista. Siinä mielessä CX olisi ehkä meikäläiselle paremmin sopiva töllö, että siinä tuo liiketoisto olisi parempaa, mutta ei nyt kahta tonnia ylimääräistä viitsi vain siitä ilosta maksaa. :)
    Ja voipi olla, että sillä ei loppupeleissä edes merkitystä olisi, koska käytän sen verran isoja asetuksia TruMotionin kanssa, että se varmasti peittää muuten paremman liiketoiston.

    Täytyy tuosta saippuaoopperaefektistä mainita vielä sen verran, että mielestäni nykytelkkarit eivät tee sitä enää samalla tavalla kuin vanhemmat telkut. Kun ennen liiaallinen interpolaatio teki kuvasta epäluonnollisen näköistä, niin nykytoteutukset osaavat lisätä frameja siten, että kuva on sulavampaa, mutta ei niin epäluonnollisen näköistä. Ja ehkä tässä itse asiassa OLED voi jopa toimia paremmin (vain omaa pohdintaa, ei faktaa), koska monet ovat kokeneet ongelmaksi sen, että OLEDit lisäävät motion bluria, mikä toisaalta interpolaation kanssa ehkä saa aikaan sen, että liikkeet eivät ole niin epäluonnollisen tarkkoja interpolaation kanssa, vaan sisältävät aina motion bluria, kuten oikeassakin elämässä. Kun heilutat kättäsi naaman edessä niin sehän menee pehmeäksi ja osittain läpinäkyväksi, kun taas vanhat interpolaatiototeutukset (ja mielestäni myös huonot high frame rate leffat) tekivät kädestä ylitarkan ja selkeän, mikä on minun mielestäni sitä saippuaoopperaefektiä.

    Mutta tosiaan. Haluan kyllä, että kuva olisi mahdollisimman luonnollinen ja lähellä sitä, mitä tekijä tarkoitti, mutta vain kaikelta muulta osin kuin fps:n. Toki parasta olisi, jos elokuvien tekijät alkaisivat tekemään noita leffoja 48 tai 96 fps:nä. Niistä saisi helposti 24 fps -versiot niille, jotka haluavat elää 100 vuotta menneisyydessä ja toisaalta leffojen tekijät (ja kameroiden tekijät) varmasti myös oppisivat, miten high frame rate -leffoja pitää tehdä, jotta ne näyttävät luonnollisilta.

    Gemini Man on 60 fps ja mikäli juutuubi osaa nuo siellä olevat leffapätkät näyttää oikein 60 fps:nä niin siinäkin mielestäni oli enemmän saippuaoopperaefektiä kuin itsellä TruMotionin kanssa. Ja olen sitä mieltä, että high frame ratessa on kaksi ongelmaa: ihmiset eivät ole tottuneet 24 fps suurempaan frame rateen ja toisaalta leffojen tekijätkään eivät osaa käyttää sitä oikein, jotta lopputulos olisi luonnollinen.
    Se voisi olla, koska itse olen goprolla saanut high frame rate -pätkiä kuvattua ihan luonnollisen näköisenä. Toki Gemini manissä on vissiin cgi:täkin paljon, mikä sekin sekoittaa tilannetta.

    Meni vähän offtopiciksi, mutta menkööt näin lauantain kunniaksi.
     
    ISPF3.4 tykkää tästä.
  3. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Voisi lisätä että jos liikkeentoistoa halutaan parantaa, on varmistettava että se tapahtuu nimenomaan interpoloimalla. Taustavalon tai OLEDin tapauksessa itse oledien välkyttelyllä (BFI) ei mitään hyvää koidu (omasta mielestäni).
     
  4. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Jep , ymmärrän kuvan säätämisen yleisenä asiana. Halusin vaan kuulla tuon filosofian. Miksi värit jne. pitää olla "oikeita", mutta sen jälkeen kuva voidaan "pilata" TruMotionilla tai vastaavalla.

    Tiedän , että itse katson liian kylmää tai sinistä kuvaa, koska sellaiseen olen tottunut vuosikymmenien ajan. Minulle se on oikea kuva. Näitä liiketoistomuuntimia en käytä. Näyttävät "muovista" kuvaa ainakin minulla (Sony W905). Kuten sanoin: jokainen omalla tavallaan saa parhaan tuloksen itselleen. Ylipäätään menen aina katseltavan sisällön laatu edellä ja kuvan laatu sen jälkeen.
    Eiköhän tämä OT ollut tässä.
     
    Viimeksi muokattu: 30.05.2020
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Mielenkiintoista pohdittavaa, mikä ei siis mitenkään ole uutta, vaan aina toistuvaa.
    Tavallaan samaa mieltä ISPF3.4 kanssa, että sisältö ensin, mutta katson kuvan laadun parannuksen tekevän mistä tahansa elokuvasta paremman.
     
  6. Collapsed

    Collapsed Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.01.2005
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    9
    Itse pidän aina kaikki kuvanhuononnuspiirit pois päältä. "Nykivä" 24 fps on leffoille omaan silmään ainoa oikea kuvanopeus, nopeampi ei vain näytä "elokuvalliselta", ja saippuaoopperaefekteillä pilattu kuva näyttää feikiltä. Tilanne olisi tietty toinen, jos olisi alusta asti tottunut siihen, että leffat ja tv-sarjat olisi kuvattu korkeammalla kuvanopeudella. Mutta jos leffoja nyt alettaisiin yleisesti kuvaamaan esim. 48 fps -nopeudella, ja niistä silti julkaistaisiin 24 fps versiotkin, niin jääränä valitsisin kyllä sen jälkimmäisen. :D Korkeampi kuvanopeus sopii dokkareihin ja uutislähetyksiin ym. Pelatessa myös tietty mitä korkeampi kuvanopeus, niin sen parempi.
     
    Viimeksi muokattu: 31.05.2020
    jtvirtanen tykkää tästä.
  7. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Täysin Off Topic, koska tämä ei käsittääkseni koske ollenkaan Oled Televisioita.

    En oikein tiedä, mistä tässä kiistellään.

    Se elokuvien kuvan nopeus 24 kuvaa /sekunti johtuu historiasta ja alkuaikojen faktasta, että filmi oli siihen aikaan törkeän kallista. Nykimistä pyrittiin pienentämään näyttämällä sama kuva kahdesti. Näin saatiin illuusio siitä, että olisi ollut 48 kuvaa/sekunti, jotta nykiminen siinä kuvassa ei olisi niin häiritsevää. Tämä illuusio toteutettiiin jonkunlaisella pyörivällä härpäkkeellä siinä elokuvaprojektorissa siellä elokuvateatterissa (Olen käynyt ihan oikeassa elokuvateatterin konehuoneessa joskus -70-luvulla:))

    Jos olisi kuvattu useampia kuvia / sekunti, olisi filmiä kulunut hirveän monta metriä /elokuva enemmän. Se pitää muistaa, kun näistä jutuista keskustellaan. Kaikella on historiansa.

    Näin olen antanut itselleni kertoa, kun olen keskustellut tuttavieni (nykyään edesmenneiden ystävieni) kanssa 70-luvulla (Kino-Filmi yhtiöstä, jota ei enää ole.:(). Siitä seuraa se, että käsittääkseni elokuvissa on aina pyritty mahdollisimman sulavaan liikkeen toiston kuvaamiseen. (Emmehän enää vaadi katsottavaksi mykkäelokuvien aikaisia 20 kuvan/sekunti uusia elokuvia:D)
     
  8. Tappari

    Tappari ent. taabari

    Liittynyt:
    31.08.2011
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tuota ihmissilmän huijaamista on käytetty myös televisiotekniikassa lähettämällä puolet juovista ja sitten toinen puoli niiden lomaan. 625 juovaisessa järjestelmässä siis 312.5 juovaa ja sitten toiset niiden lomaan. Sitä kutsuttiin suomenkielellä lomitteluksi ja englanninkielellä interleace.
    Nykyttekniikalla et tuota havaitse enää digitaalitekniikan ansiosta. Ultimo 4K boksissasi voit hallita noita näyttömuotoja asentamalla boksiisi autoresolution pluginin. Pyydä diplomi-insinöörisi tytärtäsi asentamaan tuo. :D
     
    Vanha_susi tykkää tästä.
  9. Tappari

    Tappari ent. taabari

    Liittynyt:
    31.08.2011
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    18
    Parempaan kuvanlaatuun pääset ehkäpä vielä kun pyydät sitä diploomi-insinööri tytärtäsi asentamaan Ultimo 4K boksiin videoenhancemet pluginin systempluginins valikosta. Silloin voit mennä Menu/Asetukset/Ääni ja kuva/Kuvasäätöjen asetukset ja laittaa kohtaan skaalaimen terävyys vaikkapa arvon 21 . Parantaa kummasti terävyyttä.
     
  10. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Pääsin katsomaan VK:ssa Sampan 85" Qled telkkaria( 4000-5000e) ja Sonyn saman hintaluokan 85" telkkaria.
    LG:n 77" oled taas oli 6000e hintainen, ei ollut sitä 4300e hintaista näkösällä. Onkohan tuo kalliimpi tuon hinnan arvoinen? Eipä päässyt vertailemaan.
    Saattaisin ostaakin tuon halvemman LG:n, oli siinä parempi kuva kuin noissa Sonyssa ja Sampassa.
    Sonyssahan on taas 8" suurempi kuva kuin LG:ssä. Vaaka kallistuu LG:hen kuitenkin.
    Jospa tuon LG:n näkisi Powerissa ensi viikon lopulla, saattaa ehkä onnistua, kuulemma laittavat vähän paremman luokan telkkareita näytille silloin. Nykyinen 65" Sampan on jo syytä vaihtua uuteen, taitaa mennä sukulaisille tuo vanha.
    https://www.power.fi/televisiot-ja-...amsung-85-4k-qled-tv-qe85q80tatxxc/p-1064813/
    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/72496/mhqsn/LG-OLED77C9-77-Smart-4K-Ultra-HD-OLED-televisio
    https://www.lbaanijakuva.fi/test/tv/sony-kd-85xh9505
    Luultavasti Sony ja Samppa olivat nuo.
     
    Viimeksi muokattu: 02.06.2020
  11. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    En ota kantaa noiden kuvanlaadun paremmuuteen, mutta jos VK tarkoittaa verkkokauppa.com:ia, on sanottava että kodinkoneliike on ehkä väärä paikka vertailujen tekemiseen. Toinen asia tietenkin on jos pääsee itse kalibroimaan televisiot ja vaikuttamaan ympäristön valaistusolosuhteisiin.
     
  12. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Interlace.

    T: Vesku
     
  13. Muke

    Muke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2014
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    18
    Noista hinnoista sen verran että kun uudet mallit tulevat, ovat hinnat tapissa eikä mitään järkeä ostaa jos pystyy odottamaan jonkin aikaa tai edellinen malli on riittävä. Loppuvuonna näistä hinnoista on hävinnyt lähes puolet.
     
  14. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Ei ehkä nyt ihan puolia paitsi joissain oikein ilmavissa malleissa, mutta siinä 30% luokkaa varmaan keskiarvosta.
     
    Muke tykkää tästä.
  15. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Hiukan Off Topic, mutta huomasin Panasonicin OLED-tarjouksen Powerista: TX-55GZ960E hintaan 999.
     
  16. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minkäslaista televisioihin erikoistunutta liikettä suosittelet, josaa on vertailtavissa erilaisia televisioita ja pääsee kalibroimaan myös televisiot ja lisäksi säätämään valot? Tunnut asiantuntijalta, joten otan kiitollisuudella vihjeet vastaan...
     
  17. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    En ole vielä sellaista liikettä löytänyt. Siksipä kannattaa lukea asiantuntevia testejä.
     
  18. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Niinpä, joskus on sellaisia TV-liikkeitä ollutkin, mutta ei enää. Verkkokauppakin oli alkujaan espoolainen tietokonetarvikkeita myynyt liike. Ostinkin jotain tietokoneeseeni sieltä. Lähimmässä Powerissakin on halpoja telkkareita, mutta ei laadukkaita. Halpoja myydään joka puolella, mutta laadukkaita saa hakea kissojen ja koirien kanssa, saatikka että pääsisi vertailemaan niitä.
     
  19. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    77C9 oli Black Fridayna 4000eur ja monta kertaa sen jälkeen.
    Niitä ei löydy kuin satunnaisia kappaleita enää, on siis vuoden 2019 malli.
    Tuo 6000eur 77CX on 2020 malli, eikä hintaero ole perusteltua.
    Odottaisin 27.11. saakka jolloin sen todennäköisesti saa ainakin pari tonnia halvemmalla.

    Itsellä 77C9 eikä ole hankinta kaduttanut, päinvastoin.
     
    Viimeksi muokattu: 02.06.2020
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tuo neljä tonnia tuntui olevan semmoinen raja, minkä alle hinta ei enää mennyt, vaan pyöri muutaman sadan ylle ja alle.
    Jos siitä jotain johtopäätöksiä voi vetää, niin ehkä suurin piirtein samoille seuduille laskee CX:n hinta myös.

    En itsekään kahta tonnia enempää CX:stä maksaisi, siis verrattuna C9:ään, mutta kieltämättä jonkin verran kiinnostaa tuo parempi TruMotion. :)

    Josta pääsenkin sitten aiheeseen. Tuon interpolaation kanssa on tullut leikittyä ja tuntuu, että erilaisella materiaalilla se toimii hyvin eri tavoin. Poika katselee paljon lego-aiheisia animaatioita Netflixistä, joissa näkyy huomattavasti enemmän kuvan repimistä. Toisaalta sitten taas lego-elokuvat UHD-levyllä näyttävät paljon sulavammilta samoilla TruMotion-asetuksilla. Samoin Dolby Vision -leffat Netflixistä.

    Mites muut C9-omistajat? Käytättekö TruMotionia ollenkaan? Jos niin millä asetuksilla?