Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

  1. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Mutta tottahan se on, tauti olisi tullut Suomeen joka tapauksessa. Maailmassa ei ole (tiettävästi) yhtään maata, jossa koronaepidemia ei olisi puhjennut. Jos viralliselta taholta lisäksi tuli viestiä tuohon aikaan että Italiaan voi matkustaa kunhan "noudattaa varovaisuutta," en kyllä itse lähtisi ketään asiasta syyllistämään.
     
  2. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    Pääasia, että löytyy syyllisiä!
     
    Hippo ja Vanha_susi tykkäävät tästä.
  3. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    NO, :cool:Totta kai, Salminen perseili(_x_) tuonkin lausunnon:p! Olin jo unohtanut.:( Pitäisi nyt kysyä, miten ylimitoitettuja ne Italian toimet oikeasti olivat siltä Salmiselta?:D

    Lopputulema: Luottakaa hyvät kansalaiset aivan erikoisen tarkasti THL:n Salmisen kehotuksiin!;):p:D Niin kyllä hyvä tulee!o_O Ja pääsemme Ruotsin linjalle ja tilanteeseen!:cool:

    Aluksi, kun emme saaneet mistään tiedotusvälineestä parempaa tietoa, niin minusta oli täysin ymmärrettävää, että hiihtolomalaiset matkustelivat laskettelemaan Alpeille Italiaan ja Itävaltaan, kun tuollaisia lausuntoja viranomaiset antoivat.:D:rolleyes::oops:o_O
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Meillä oli tuolloin jo tiedossa, että Kiinassa porukkaa kuolee kaduille, että korona oli rantautunut Italiaan ja että se on siellä yltymään päin. Ovatko ihmiset oikeasti niin aivottomia, että ummistavat silmänsä täysin tältä kaikelta ja luottavat sokeasti siihen, mitä sen hetkiset, hitaasti reagoivan hallituksen suositukset neuvovat?

    Ei se pääasia ole, mutta sormi pitää jonnekin osoittaa, että opimme virheistämme. Tässäkin toivoisin tietenkin jatkettavan mielipidettään loppuun. Jos on sitä mieltä, ettei koronatilanteessa saisi syyttää ketään, niin eikö silloin ole myös sitä mieltä, että saa käyttäytyä kuinka vastuuttomasti tahansa kunhan se on linjassa lain (joka luonnollisestikaan ei ota huomioon tällaisia tilanteita) kanssa. Suosituksethan ovat vain suosituksia ja kuten nähtiin Uudenmaan eristämisen kanssa, niin niitä kyllä rikotaan. Jännä, että sillon kun suositus on järjenvastainen (saa matkustaa Italiaan ja Itävaltaan), niin sitä totellaan, mutta silloin kun siinä järkeä (sosiaalinen etäisyys, Uudenmaan eristys), niin sitä rikotaan. Ei voi kuin ihailla ihmisten ajatuksenjuoksua... o_O
     
  5. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Saihan tuo hartwallin entinen toimitusjohtajakin fuhannun flunssan omissa 75 vuotis synttäreillään uutisten mukaan. Eli ei nuo niin sanotusti viisaammatkaan jos kerta toimitusjohtaja on ollut näytä älyävän tuollaista näkymätöntä tappajaa. Nyt maksoi hengellään kun piti välttämättä ne juhlat pitää vaikka tiedossa oli mitä on tapahtumassa. Noinkin rikkaalla oliisi ollut mahdollista pysyä jossain mökillä karanteenissa helposti.Tuntuu uskomattomalta että sellaiset niin sanotusti minua viisaammat eivät älynneet pysyä kotona vaikka oli täysin selvää mitä on tapahtumassa.Paitsi onhan minulla se yksi kaveri joka ei tiennyt että suomessa otetaan käyttöön poikkeuslaki tappavan viruksen takia kun hän sanoi että en katso uutisia.
     
  6. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Hyvä ETP! Kun seuraa ylivoimaisen enemmistön käyttäytymistä täällä Suomessa (minä veikkaisin, että Suomessa noin 90% porukasta). niin vastaus on EHDOTTOMASTI KYLLÄ!;) Kun hallitus vihdoin sanoi, että eristäydytään, niin sitten eristäydyttiin, niin tehokkaasti, että pandemia on nyt tukahtumassa.:cool: Vaikka THL:n (_x_):t eivät sitä halunneetkaan, vaan ovat nyt julkaisseet ilmoituksia lehdissä (HS), että varokaa toinen hirveä aallto tullleeeeee!:eek:
    Sitten ETP on tämä 10% porukasta, joka tekee äina päinvastoin!:p (JOS heille sanoo, että "Älä nyt vain hyppää sieltä 6 -kerroksisen talon katolta alas asfalttiin", niin johan siellä on ensimmäinen 5 minuutin kuluttua hyppäämässä!o_O)

    Eli viesti on se, ei saa sekoittaa näitä kahta ryhmää toisiinsa.:D Pitää aina muistaa, että meitä on moneksi, eivätkä kaikki pysty itse ajattelemaan.:( Ja osa sitten tekee aina päivvastoin, mitä saisi tai pitäisi.:D:rolleyes:o_O
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2020
  7. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Ei muuten ollut ainoa Suomenkaan eliitistä, joka sai tämä korona virkuksen. esim. Sahtivaari & vaimo, usea TV toimittaja, Jari Litmanen, Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja jne..:D

    Taitaa vain olla ensimmäinen tuohon ryhmään kuuluva, joka kuoli.

    Tämä sama ilmiö on näkynyt myöös maailmalla, kuuluisuudet ja politikot ja yritysten johtajat saivat tämän monesti ensimmäisenä, koska he nyt kertakaikkiaan tapaavat paljon ihmisiä.:D Eivätkä he voi varmistautua oireettomien terveydestä, jos eivät eristäydy täysin.:eek: (Paitsi tämä Ämerikän Trumpetti, johon ei näytä edes tämä korona tarttuvan.:rolleyes:o_O)
     
  8. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Hesarin jutun mukaan eivät ymmärtäneet tilanteen vakavuutta.
    Hallitus ei ollut antanut mitään rajoitusohjeita tuolloin.
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2020
  9. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Tuo on paha kukaan ei tiennyt,mitä on tulossa.:D Olisihan tuon pitänyt olla itsestään selvää. Taudin piti olla kaukana italiassa:D.Käsittämätöntä tuo ihmismieli miten yritetään vielä lopun edessä uskotella että ei se tänne ole uhka.
     
  10. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Nämä syyttämisjutut ovat kyllä älyttömintä mitä on vähään aikaan saanut täältä lukea. Täällä etelässä hiihtoloma oli 17.-21.2. Etsikääpä näistä keskusteluista kuinka monta kertaa Italia on ennen tuota ajankohtaa täällä mainittu koronan yhteydessä. Ja vaikka osalla oli varmasti myöhemmin jossain määrin tiedossa Italian tilanne, niin vaatii kyllä melkoista luonnetta peruuttaa matka. Siinä kun menettää pahimmillaan satoja, tai ennemminkin tuhansia euroja, jos menee peruuttamaan reissun omin päin. Helppo muiden huudella kun ei ole senttiäkään kiinni. Tylsä asenne? Kyllä, mutta niin se ihminen vain toimii.

    Muutenkin syyttäminen, tai ennemminkin rankaiseminen, kun ei ole laittomuuksiin syyllistynyt, on vähintäänkin arveluttavaa toimintaa oikeusvaltiossa. Huolellisuusvelvollisuuden rikkominen ei varmasti täyty näissä tapauksissa, joten rankaiseminen ei ole lakiemme mukaan edes mahdollista. Hyvä niin.

    edit: typot
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2020
    klmake, Vanha_susi ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
  11. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 468
    Saadut tykkäykset:
    1 216
    Mutta on tämä thread hyvää viihdettä.:D
     
    Vanha_susi tykkää tästä.
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ymmärrän toki sen puolen asiasta, miksi monesta tuntuu kohtuuttomalta syyttää ketään koronaviruksen levittämiseen liittyen. Onhan kyse tunnepitoisesta asiasta ja toisaalta haluamme kaikki ajatella niin, ettei kukaan tahallaan tällaista levittäisi. Siihen en vain oikein perustelua löydä, miksi syyttäminen olisi älytöntä. Juurihan tuossa itsekin annat tavallaan ymmärtää, että ihminen valitsee mielummin rahan (tai maksetulle rahalle vastineen) kuin sen, ettei ota riskiä sairastua virukseen, jonka tiedettiin leviävän maasta toiseen ja olevan tavallista aggressiivisempi. Eikö se ole juuri älytöntä, vaikkakin inhimillistä?

    Jos rahasta aletaan puhumaan, niin on todennäköistä, että moni sellainen, joka ei halunnut menettää maksettua matkaansa, joutui nyt työttömäksi koronan takia. Näin ollen rahaa päädyttiin menettämään merkittävästi enemmän. Toki siitä voimme edelleen väitellä, kuinka suljetussa yhteiskunnassa nyt eläisimme, jos hallitus olisi välittömästi asettanut matkustuskiellon ja toisaalta jos ihmiset olisivat valinneet rahan sijasta sen, ettei matkusteta maihin, joissa koronavirus jyllää. Toki koronavirus olisi tänne rantautunut, mutta edelleen... Se on vain kylmä fakta, että kun tämä alkoi, niin jokaikinen tartuntaketju jäljitettiin näihin Italian ja sen lähialueiden reissaajiin. Toki viittaan vain positiivisen testituloksen saaneihin, mutta näin homma siis käsitykseni mukaan meni, eikä esim. niin, että reissaajat edustivat vain osaa tartuntaketjujen aloittajista ja sinne mahtui myös muita satunnaista kautta koronan saaneita. Onko minun älytöntä syyttää tällaisten faktojen perusteella? Toki kyseessä on asia, joka tapahtui muillekin maille, eikä vain Suomelle, mutta eihän se silti noita tosiasioita poista.

    Voitte siis rauhassa päivitellä tällaista suhtautumista, mutta samalla vaan suljette silmänne selvältä syy-seuraus -ketjulta ja oikeutatte sen yksittäisten ihmisten halulla välttää menetetyt matkarahat. Toki tästä ketjusta on jo pitkään huokunut osan kohdalla se suhtautuminen, että suurin ongelma koronassa ei tunnu olevan terveydellinen näkökulma, vaan tulojen lasku ja lapset kotona jaloissa pyörimässä.
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2020
  13. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Veikkaan että tähän harwallin äijäänkin fuhannun flunssan tartutti joku siellä juhlissa joka oli saapunut vasta matkoilta. Jos näin niin on ollut kyllä harvinaisen paskamainen teko synttärisankarille jos tuli sinne juhliin:(

    Kuolihan se myös tämä julkkislentäjä jos sitä voi julkkikseksi sanoa. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006487881.html
     
  14. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Vaikka se olisi sinun mielestäsi moraalisesti vaikka kuinka väärin, niin lain silmissä ei. Suomessa toimitaan kuitenkin lakien ja asetusten mukaan eikä hirtellä porukkaa puiston puihin kun siltä sattuu tuntumaan

    Ja mistä nämä ihmiset sen tiesivät kun läksivät hiihtolomareissulle? Itsellä jäi yksi reissu väliin koronan takia. Ja se on ihan ok, koska tilanne oli siinä vaiheessa tiedossa. Tosin edelleenkin odottelen palautusta lentolipuista. Mutta sekin on ok, koska ymmärrän lentoyhtiöiden tilanteen tällä hetkellä. Kyllä ihmiset toimivat pääsääntöisesti oikein kun on tietoa.
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tämän toki totesin itsekin aiemmin, enkä ole lynkkausta vaatimassa. Lähinnä vain peräänkuulutan sitä, että vaikkei kyse ole lailla rangaistavasta teoasta, niin vastuu joka tapauksessa on. Ei ole mielestäni väärin nähdä tilannetta niin, että periaatteessa pieni joukko ihmisiä pisti Suomen polvilleen ja aiheutti tuhansia sairastumisia ja satoja kuolemia. Ehkeivät he tehneet sitä tahalleen (vaikka valitsivat lähteä reissuun), enkä syyttäisi tässä ketään, jos kellään ei olisi ollut mitään tietoa mistään. Tieto lisää kuitenkin paitsi tuskaa niin vastuun taakkaa, eikä näistä henkilöistä kukaan voi sanoa, etteivät tienneet siitä, minkä luonteinen virus oli kyseessä.

    Vaikka jokin asia olisi sinänsä vääjäämätön, niin usein sen tuloon tai tapaan, jolla se tulee, voi vaikuttaa. Näin ollen minusta ei voi sanoa, että koska korona olisi joka tapauksessa jollakin tapaa rantautunut Suomeen, niin väliäkös sillä, tuliko se siitä, että mentiin tieten tahtoen paikkoihin, joissa tai joiden läheisyydessä tiedettiin koronan jylläävän ja suht. helposti leviävän, vai siitä, että käväistään Tallinnassa, jossa italialainen turisti yskäisi päin.

    Jos en muista ajankohtia täysin väärin, niin ennen hiihtolomaa oli tiedossa paitsi Kiinan tilanne ja se että korona on levinnyt Italiaan niin myös se että suomalaiset olivat jo tuoneet sitä Italiasta Suomeen. Varoittavaa tietoa kyllä oli vaikka muille jakaa, mutta nämä suuret sankarit hyödynsivät sitä menemällä Italian naapurin viruslinkoihin.

    Jos se ei tullut selväksi, niin tämä "älytön syyttely" ei toki ole se tärkein asia, vaan edelleen pidän ensisijaisena yhteiskunnan eheyttämisen paitsi viruksen niin myös yritysten ja työntekijöiden suhteen. Ehkä mainitsen välillä asiasta sen takia, että silläkin on osansa tässä sopassa, eikä vastuun tiedostaminen voi koskaan sotia sitä tärkeämpiä asioita vastaan.
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2020
  16. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Se on oikein hyvä, tuo lain mukaan timiminen. :cool: Sitä vain eräät äänekkäimmät keskustelija eivät missään tapauksessa haluaisi noudattaa.o_O He, kun haluavat tuomita ihmiset omien ennakkoluulojensa mukaan!:rolleyes::p Ei sillä väliä, mikä on ns. totuus. :D Tiedotusvälineissä kyllä kirjoitettiin, etteivät läheskään kaikki ketjut ollet peräisin Italiasta tai Itävallasta. mutta ne maininnat olivat sivulauseissa, eivät klikkiotsikossa.:p:mad: Niipä ne voi jättää huomiotta.:oops::rolleyes:
    Siinäpä se, eivät mistään.:( mutta nämä, jotka haluavat "hirtellä porukkaa puiston puihin", eivät siitä välitä.:rolleyes:o_O
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En minä niitä huomioimatta jätä, mutten ole vaan niistä tietoinen. Toki korjaan mielipidettäni, jos näin todella on, mutten ollut tietoinen, koskien koronaviruksen alkuaikoja Suomessa, kuin tästä mainitsemastasi aasialaisturistista, joka ei käsitykseni mukaan aloittanut tartuntaketjua. Ei täällä kukaan ole tuntunut oikaisevan minua koskien tätä asiaa, sillä olen kyllä jauhanut useammassa viestissä juuri tästä, että nämä alun tartuntaketjut olivat kaikki ko. alueille reissanneilta. Saa siis laittaa linkkiä... :)

    Tunnut olevan tässä asiassa vahvasti eri mieltä kanssani, kun pientä piikittelyäkin sieltä tuli suuntaani. Sanoppas sinä viisaampana ratkaisu seuraavaan pulmaan....

    Olet lähdössä matkalle Italiaan tai jopa Itävaltaan viruslinkomaisiin paikkoihin. Mediasta olet saanut tietää, että Kiinassa jyllää mystinen koronavirus, joka on saanut maan paniikkiin ja jossa kuolemia kertyy lyhyessä ajassa. Olet saattanut jopa nähdä kuolleita ihmisiä kadulla kuvista, mikä lienee poikkeuksellista verrattuna kausiflunssaan. Kuulet vertauksia kausiflunssaan, mutta samalla tiedostat, ettei kausiflunssan kohdalla vastaavaa uutisointia tapahdu, paniikkia synny tai kuolemia kerry niin kouriintuntuvasti (vaikka vuosittaiset luvut ovat kausiflunssassakin synkän korkeat). Olet lukenut, että tämä mystinen virus on levinnyt Italiaan ja alkanut jylläämään siellä. Päätät katsoa, mitä hallitus suosittelee, ja huomaat, ettei matkustuskieltoa Italiaan tai Itävaltaan ole, vaikkakin huomaat myös, että kasvavissa määrin löytyy tahoja, jotka kritisoivat hallituksen linjaa ja reagointia asiaan. Huomaat kenties rivien välistä, että hallitus ei hevin halua eristää Suomea muulta maailmalta, sillä silloin kärsii Finavia, talous ja ihmisten työpaikat. Toisin sanoen, hallitus valitsee mielummin sen, ettei talous kärsi, kuin sen, ettei Suomesta tule uusi Italia (toki pelaten enemmän harmaan alueella kuin mustavalkoisuudessa). Tämä herättää sinussa kenties epävarmuutta siitä, voitko luottaa hallituksen suosituksiin ja pitäisikö sinun jopa itse osata arvioida tilanne. Ajattelet inhimilliseen tapaan omaa talouttasi ja sitä, että menetät 3-4-numeroisen summan jättäessäsi matkan väliin. Toisaalta ajattelet sitä, mitä tarkoittaisi, jos tuot aggressiivisen, tuntemattomuuden pilvessä liikkuvan viruksen kotimaahasi ja toisaalta mitä tarkoittaisi, jos sairastut ja mitä kuluja/menetyksiä se aiheuttaisi. Lähdetkö reissuun?

    Minä älytön en lähtisi.
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2020
    jodorowsky tykkää tästä.
  18. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Ymmärrän näkökantasi, jotenkin. Toisaalta olin nuoruudessani hyvin kauan sitten valtiolla töissä ministeriössä. Silloin kuului tehtäväksiantooni mennä työmatkalle Israeliin, joka oli sodassa naapureidensa kanssa. Minä menin ja työskentelin siellä vaaditun ajan ja näin pommien räjähtelevän ihan lähietäisyydeltä esim. linja-autoasemalla, josta olin juuri lähtenyt onnistuneesti linja-auton kyydissä.:D Tosin silloin eivät turistit saaneet matkustaa Israeliin.:oops: Tällä viittaan siihen Suomessa yhden tartuntaketjun aloittaneeseen Milanosta palaneeseen työtekijään, joka HS:n mukaan käynnisti yhden tartuntaketjun.:eek:

    Valtion töissä pitää mennä sinne, minne lähetetään, varsinkin jos ihan oikeasti haluaa palvella yhteiskuntaa, jota jotkut ehkä mielestäsi idiootit haluavat palvella.:p Varsinkin, kun suositus on, ettei vaara ole.;)

    Huomautan myös, että Helsingissä hiitolomat olivat alkanet ennen Italian epidemian uutisointia, minun muistaakseni.:cool:

    Se, mitä et selkeästi halua ymmärtää tai et pysty ymmärtämään, että Suomalaisten lainkuuliaisuus ja määräysten noudattaminen, on myös vahvuus.:cool: Siksi minä en mitenkään kritisoi niitä, jotka menivät, kun THL (_x_):li suosituksen, että vaaraa ei ole.:D
    Tämän valtavan enemmistön lainkuuliaisuuden vuoksi tämä pandemia on nyt täällä hiipumassa.:)

    Jos jotain tahoa pitää sinun mielestäsi syyllistää, niin se on selkeästti THL ja sen suositukset.:( Mutta en muista sinun tuominneen muita kuin yksittäisiä ihmisiä, jotka toimivat heille annettujen suositusten mukaan:mad::mad::mad:

    On erittäin riskialtista alkaa itsenäisesti toimimaan viarnomaisten suosituksia vastaan.:rolleyes:o_O Siinä jää nimittäin aina ihan yksin, jos asiaa jostain syystä aletaan ns. puimaan.:D:p

    Lopuksi en ole tallentanut yhtään linkkiä myöhempää käyttöä varten, mutta pääasiallinen lähteeni on HS ja joissain tapauksissa YLE.:confused: Sieltä ne viitaamani artikkelit pitäisi löytyä.:p
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2020
  19. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Ehdottomasti näin on.:) Jotain hupia tässä karanteeninomaisessa erityksessä pitää myös tällaisella vanhuksellakin olla.:mad::p Toisaalta tämä näyttää aiheuttavan riippuvuutta kirjoitella mitä sattuu ja provosoida miten sen sanoisi huumorinlajia ironia ymmärtämättömiä:):p
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sehän on selvää, että lainkuuliaisuus on vahvuus. Toki maailmanhistoria osoittaa, että joskus on ollut vahvuutta uskaltaa rikkoa lakia, mutta se on tainnut koskea niitä muinaisia lainsäädäntöjä, jotka eivät ottaneet huomioon ihmisoikeuksia (silloin kun ne eivät vielä olleet lain kirjoissa niitä) tms.. Olen kuitenkin siis samaa mieltä, että lainkuuliaisuus ja toisaalta suhteellisen hyvä koronasuositusten noudattaminen ovat johtaneet siihen, että Suomessa tunnutaan päässeen säikähdyksellä. Ei pidä kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtuu, sillä vaikka toivon parasta, niin pahoin pelkään, että joudumme vielä palaamaan suljetumpaan yhteiskuntaan kuukausien sisällä.

    Oletko siis sitä mieltä, että koska yleensä on hyväksi seurata suosituksia, niin silloin niitä pitää seurata aina, riippumatta siitä, onko kyseessä esim. selkeä poikkeustilanne, josta uutisoidaan maailmanlaajuisesti mutta johon hallitukset ovat haluttomia reagoimaan, koska se tietäisi maiden taloudelle hallaa?

    Vertauksesi riskialueelle menemiseen oli toki mielenkiintoista luettavaa, mutta taisit siinä huomioida vaan sen riskin, mikä kohdistuu yksilööön riskialueella, etkä sitä riskiä, minkä yksilö voi tuoda mukanaan ja levittää riskialueelta poistuessaan ympäristöönsä. Oletan kuitenkin ettet niitä räjähteleviä pommeja tuonut matkalaukussasi tuliaisena eri puolille Suomea. :rolleyes: