Miten koronavirus näkyy arjessasi?

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana ElvisThePelvis, 16.03.2020.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Minä kun luulin, että se olisi han käsitteeksi jo muodostunut. :D "Aktiivinen elämäntyyli" viittaa hilpeyttä aiheuttavaan ilmaisuuni, jota käytin täällä yli vuosikymmen sitten etsiessäni kameraa ja jota jatkossa tuli käytettyä tuon tuosta. Käsittääkseni noita saippua-automaatteja saa halvimmillaan 10-30 eurolla. Omani olen ostanut esim. Saksan Amazonista tai AliExpressista (laitoin myös moiset vanhemmilleni). Itselläni on tällainen uudempi malli ja vanhemmillani tällaiset vanhemmat ja halvemmat. Toki palasaippuakin puhdistaa kädet, mutta itselleni ainakin noissa automaateissa on ollut hyvää käyttönopeus (palasaippuan hinkkaamisessa kuluu kauemmin) sekä toki se, että käyttämätön saippua säilyy koskemattomana ja puhtaana, eikä saippuanottajan tarvitse koskea edes pumppupullon pumppua likaisilla käsillä. Jos tuollaisen hommaa, niin kannattaa pitää mielessä, että jos patterilokero on pohjassa, niin on aina pieni mahdollisuus, että sinne syystä tai toisesta sattuu pääsemään vettä/kosteutta, mikä ajan saatossa rikkoo laitteen (tosin noissa halvoissakin patterit ovat kahden luukun päässä, kun joissain aiemmissa välissä oli vain yksi luukku). Esim. tuossa omassa nykyisessä patterilokero on laitteen yläpäässä, eikä sinne kosteus pääse millään.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Lisäsit asiaa jälkeenpäin, niin kommentoinpa nyt vielä sitä. Palasaippuan käyttö on toki luontoystävällistä. Näin korona-aikana etenkin tulee vaan mieleen, että ylivoimaisesti suurimmalla osalla niistä palasaippuan käyttäjistä, jotka tunnen, on se palasaippua likaisen näköinen (vaaleassa pinnassa näkyy paljon tummaa likaa). Toki palasaippuaa voi erikseen pestä puhtaammaksi, mutta sehän on taas veden tuhlaamista.

    Toki minäkin koitan muoviromua rajoittaa, mutta koen saippua-automaatin olevan parhaimmillaan muovia säästävä laite. Ensinnäkin siitä voi säätää saippuan annostelun määrää ja ainakin minulla on kulunut paljon vähemmän saippuaa, jos vertaa pumppupullosaippuoihin. Ostan aina litran nestesaippuapusseja täydentääkseni laitetta, joten siinäkin säästyy muovijätetettä, jos vertaa pienempiin pakkauksiin/pumppupulloihin. Kun tähän vielä lisätään se, että joka tapauksessa on 100%:n varmaa, että saippua-automaatti on hygienisempi saippuan lähde, niin en koe tässä kohtaa tekeväni luonnolle hallaa.

    Jos se sinua helpottaa, niin voin paljastaa, että olen viimeisen kahden vuosikymmenen aikana ostanut kaupasta muovipussin varmaan alle viisi kertaa, sillä pidän kauppareissuilla aina mukana reppua ja kestokasseja. Uskaltaisin jopa väittää, että aika suuri osa ns. ympäristöystävällisistä ihmisistäkin päätyy silloin tällöin ostamaan sen muovipussin.
     
  3. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Olen tällä hetkellä ollut ilmeisen onnekas siinä että tämä tilanne ei periaatteessa ole vaikuttanut harrastuksiini millään lailla.(Ehkä jos tarkkoja ollaan niin on kyllä ilmeisesti ollut pieni hätä katsoa leffoja hieman enemmän kun katsottavaakin on tällä hetkellä ihan sattumalta normaalia enemmän suurin osa jo katsottuja mutta uudelleen katsonnassa. Mutta muutamia katsomatta oleviakin. Hätä johtunee siitä että ehtisi katsoa ne ennen kuin tämä fuhannun flunssa iskee minuun ja kuolen:(. Kun on muita harrastuksiakin niin leffat tahtoo ihan näillä viikkoina mennä katkolle niin että en ehdi katsoa niitä kuin ihan pienen osan kuukaudesta. Elli syksyksi jäisi ja talveksi melko määrä katsottavaa.
     
  4. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
  5. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Tämä korona arki on mullistanut tällaisen eläkeläisen arjen täysin.

    Kotona pitää olla karantenin omaisessa eristyksessä ohjeiden mukaan.

    Kukaan tuttu, joka on samanikäinen ei uskalla ottaa kylään, koska pelkää mahdollisesti saavansa tartunnan. Eivät myöskään uskalla tulla kylään, koska useimmilla on perussairauksia.:(

    Nuoremmat eivät ota kylään, koska eivät halua olla vastuussa, siitä, että mahdollisesti tartuttaisivat minut.:rolleyes:

    Kaikki uimahallit ja teatterit ovat kiinni.:eek:

    Kaikki eläkeläiskerhot, joissa toimin on peruttu.

    Sallittua näikyisi olevan enää keskuspuistossa yksin kävely. Ja puhelimella soittelu, jota teenkin kiitettävän ahkerasti.

    Mutta kaupassa olen vielä käynyt kerran viikossa, vaikka sitä ei suositella.o_O

    Ja tietenkin olen täällä kirjoitellut mitä sattuu.:)

    Ps. Tämän keskustelun nimeksi voisi vaihtaa: "Miten koronavirus näkyy arjessa".

    Edit: Lisäyksiä.

    Tällaisessa vanhassa kerrostalossa on vain taloyhtiön sauna, jonka hallitus päätti pitää suljettuna, joten saunavuorotkin on peruttu ja sauna maksut palautettu.

    Eli tavallinen arki on ihan erinäköistä kuin aiemmin.
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2020
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Tämä korona arki on mullistanut tällaisen työssä käyvän vanhan ihmisen arjen täysin.

    Kotona pitää tehdä etätöitä päivittäin ja olla eristyksessä. Kohta jo 1,5 kuukautta.

    Ei uskalleta käydä vanhemmilla, koska pelkäämme mahdollisesti tartuttavamme heidät. Olemme toisaalta pitäneet ennemmän yhteyttä puhelimen välityksellä, joten se on positiivinen asia.

    Yksi omainen kävi, mutta vierailu oli todella epämukava, kun kukaan ei oikein osannut käyttäytyä. Vessa pestiin hänen käytön jälkeen. Nyt jälkeenpäin ajatellen tuo tuntuu hämmentävältä.

    Kaikki käymäni joukkueurheilu vuorot on peruttu.

    Kaupassa tulee käytyä joka toinen päivä. Vaikea muutos, kun pitää lukita ruuat useammalle päivälle. Olemme aikaisemmin tottuneet suunnittelemaan vähemmän. Vähennys kaupoissa käynneissä 50%

    Kävelyistä kaikissa mahdollisissa paikoissa pääkaupunkiseudulla on tullut uusi harrastus. Viimeksi käytiin Sipoonkorvessa.

    Aktiviteettien jälkeen tulee käytyä joka päivä saunassa.

    Iltaisin menee 2-3 jaksoa jotain sarjaa tai elokuva.

    Viiniä tulee juotua joka ilta eli liikaa, vaikka aluksi aina ajattelee, no yksi lasi ruuan kanssa.

    Tänne olen aina kirjoitellut mitä sattuu. Aion jatkaa samaa rataa.

    Ja totta. Tuo uhka otsikossa kuulostaa vähän turhalta.
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2020
  7. jussi28

    jussi28 Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.07.2002
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    30
    Oletko ennen käynyt kaupassa joka päivä?
     
  8. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
    Ei ollut minulle osoitettu kysymys, mutta mulla oli tapana käydä kaupassa töistä tullessani melkein päivittäin, kun kävelen siitä muutenkin ohi. Se mahdollisti kantaa mukanani vain pientä kangaskassia, johon ostokset mahtuvat ja joka rajoittaa samalla impulssiostamista.
    Muutaman kerran kuussa käyn autolla ostamassa isomman satsin, jos tarvitsee hakea jotain isompaa tai kauempaa (esim. 5kg riisiä etnokaupasta tms. erityistä joka on päässyt loppumaan).
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Täytyy sanoa, etten teikäläiseltä odottanut näinkin asian tosissaan ottavaa korona-arkea kirjoituksista päätellen, mutta hyvä näin. Toisen puoliksi tyhjä lasi on toisen puoleksi täynnä. Korona-aikahan saattaa päätyä korjaamaan huonoja tai vähemmän käytännöllisiä tapoja paremmaksi. Esimerkiksi juuri kaupassakäymisen tiheys... Aiemmin taisin käydä 3-4 kertaa viikossa kaupassa, mutta nyt tämä tavaksi tullut tiheys, kerran 7-10 päivän aikana, on paitsi toiminut, niin tuntunut siltä, että se jää tavaksi. Säästyyhän siinä aikaa, vaivaa ja varmasti rahaakin. Myös ulkoilu kuten esim. yskinkertainen luonnossa ja ympäristössä käveleminen (toki sosiaalista etäisyyttä harjoittaen) on noussut kunniaan, kun aiemmin kuittasi liikkumisen kuntosalilla ja jäi muuten kotiin kökkimään näyttöjen ääreen.

    Toki minullakin se viini on nykyisin arkinen pahe, joskaan se nyt ei taida pahin myrkky olla. Toisaalta se on myös itselläni korvannut esim. herkuttelun aika hyvin ja kroppani tuntuu kertovan, että tämä ratkaisu on ollut hyvästä. Kun tähän lasketaan vielä luonnossa liikkumiset sekä päivittäiset kotitreenit, niin painoni on korona-aikana tippunut kohta viitisen kiloa.

    Vaikka itse pidän kyllä koronaa uhkana (koko ajan pieni pelko päällä siitä, että se päätyisi koskettamaan lähimmäisiä), niin onhan se ollut ihmiskunnalle siitä kaksipiippuinen vitsaus, että se päätynyt tekemään hyvääkin. Osa arvostaa luontoa enemmän. Osa soittelee enemmän läheisilleen. Osa opettelee paremmille tavoille, mitä tulee ruokakaupassa käymiseen tai ruoanlaittoon. Toisessa ketjussa mainittiin, että Suomessa kuolisi tällä hetkellä vähemmän ihmisiä, mikä tietenkin tuntuu loogiselta, kun karanteeninomaisessa elämisessä ei olla samalla tavalla liikenteessä ja stressaamassa arjen askareista kuin aiemmin. Olemme tietetenkin saaneet myös lukea, että ilma ja maa voivat paremmin globaalisesti.

    Saa sitten vaan nähdä, mitä seuraa, kun on jälkipyykin aika. Vaatiiko maailma Kiinaa vastuuseen ja mitä siitä seuraa, jos vaatii? Saammeko yhteiskuntaa käynnistymään uudelleen, kun osa varmasti jää koronasuositusten poistumisenkin jälkeen koronavalmiuteen? Miten tulemme muistamaan koronarikkurit ja viruslingot alkaen aina niistä, jotka reissasivat Italiaan ja sieltä takaisin kun jo lehdet olivat täynnä varoittavaa tekstiä Italiassa jylläävästä viruksesta? Tämä NBA-pelaajan temppuhan kuvastaa aika hyvin osan välinpitämätöntä asennetta ja taitaa ko. hepunkin maine olla lopullisesti mennyttä (varsinkin kun tuon jälkeen mies todettiin koronapositiiviseksi, korona levisi ko. joukkueeseen ja lopulta koko NBA pistettiin karanteeniin, mikä toki olisi tapahtunut muutenkin).
     
  10. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    DODIH! Nyt ryntäys kesämökeille on alkanut. Talon pihassa oli parhaimmillaan 8 autoa yhtäaikaa pakkaamassa tarvikkeita. Ja sinne menivät.

    Mitäs mieltä ETP on tästä?

    Toivon, että kaikissa oli terveitä kyydissä.

    Tai sitten olen vain kateellinen, kun sukulaiset eivät ole kutsuneet huviloilleen Wapun Wiettoon.
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Enpä taida tykätä. Taisi tuo päätös koulujen avaamista antaa ihmisille mielikuvan siitä, että korona-aika olisi hiipumassa. Toki on sinänsä hyvä, että yhteiskunta käynnistelee itseään pikku hiljaa uudestaan, mutta jospa nyt toistaiseksi pidettäisiin edes se roti, ettei sitä sisämaan reissailua harrastettaisi... Varsinkin kun tunnetusti se menee juuri niin päin, että kaupunkialueilta (joissa koronaa esiintyy tod. näk. tiheämmin) reissataan niille (mökki-)alueille, joisas koronaa ei välttämättä ole ollenkaan.
     
  12. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Odotin vähän voimakkaampaa reaktiota. Koska oli noin laimea, niin olen täysin samaa mieltä kanssasi. En oikein pitänyt siitä, mitä näin, koska näkyy illan kuluessa niitä autoja pakatun vielä lisää.
     
  13. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Eikö koulujen avaamisella ole juuri tarkoitus saada tauti leviämään vähän paremmin? Suomalaiset oikeasti totteli. Toimet olivat liian rankat. Uusimaata ei olisi pitänyt eristää ja ehkä kouluja lopettaa?

    Kukaan ei ole sitä mieltä, että 60 ihmistä tehohoidossa on liian vähän? Vain Suomen hallitus?
    Kuulemma oli 200 paikkaa ja se nostettiin 300 sataan? Miksi edelleen joku puhuu koronan hiipumisesta? Ei se mihinkään katoa. Ilmateitse leviävä virus on meidän vieraanamme nyt ja tulevaisuudessa.

    Ehkä tässä minun mielipiteessäni painaa järkyttävä huoli ihmisten toimeentulosta. Suomessa sadat tuhannet ihmiset menettävät työpaikkansa. Yrittäjät menevät konkurssiin. Kaikki heidän työntekijänsä menevät kortistoon. Se, että pieni osa yrityksistä hyötyy tästä, ei lämmitä ketään.
    Etenkin kun hyötyjät on jotain luokka S-market ja K-kauppa.
     
  14. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Tässä on hyvä kuva tuo 3 ylhäältä siitä kun arvostelin sitä itsensä grillaamista rannalla:D

    https://yle.fi/uutiset/3-11333280
    Tästä on hyvä ymmärtää miksi fuhannun flunnssa levisi niin nopeasti varsinkin etelä euroopassa. Aivan hirveen ahdistavaa olisi olla tuolla rannalla. Kyllä minäkinolen joskus kesällä pusarilla rannalla ja onhan minulla oma yksityinen rantakin mutta en kyllä halua millekään rannalle mennä jossa on porukkaa. Etelä euroopassa on tosin niin ylikansoittunutta ett ei mahda kaikille riittää yksityistä rauhallista paikkaa.
     
  15. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83

    No joo jos siellä mökkipaikkakunnalla käy kaupassa tai jossain se ei ole kovin hyvä juttu. Mutta en tuomitse ainakaan itseä siitä että ostan kaiken täältä enkä ole mökkipaikkakunnalla tekemisissä ihmisten kanssa. Autonkin jos tankkaa täyteen niin se riittää edes takaiseen matkaan.Tietenkin jotain yllättävää voisi sattua (onnettomuus niin voisi joutua tekemisiin ihmisten kanssa) Mökillä ei ahdista niin kuin kaupungissa jos menee ulos.Täällä kaupungissa jos menee lähimetsään tai edes muutaman kilometrin päähän niin perkele aina törmää ihmisiin jotka ahdistavat minua (Mökillä voin rauhassa sekoilla ja siellä metsään jos menen en vielä ole kertaakaan törmännyt ihmisiin tosin voisihan se olla että vielä naapuriin joskus siellä törmää ja se soittaa poliisin paikalle kun sekoilen siellä. Hieman on huolestuttanut:eek:
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Edelleenkin kyllä huomaa, että suurin osa ihmisistä ei välitä pätkääkään sosiaalisesta etäisyydestä elleivät sitten jostain syystä miellä sitä alle metrin suuruiseksi. Kaupassa paitsi kävellään päin (silloinkin kun yritän ostoskoria sivulla pitäen blokata vastaantulevan läheisyyden) niin jäädään norkoilemaan ja juttelemaan keskellä käytäviä. Toistaiseksi ei ole tarvinnut ärähtää, kun luonne käskee näkemään mielummin sen vaivan, että kiertää kaukaa pikkukäytävien kautta päästäkseen päämääräänsä. Oulunkin lenkkipoluilla ihmiset kulkevat pahimmillaan jonossa (tietenkin sinänsä kai hyvä että ihmiset tuntuvat liikkuvan).
     
  17. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mä olen ihmetellyt Prismassa, kun näyttää että nimenomaan vanhukset eivät välitä pitää etäisyyttä.
     
  18. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Jo toki, kun tuo K-Supermarket on kadun toisella puolella. Nyt tulee pitkästä aikaa oikeasti mietittyä, mitä syödään lounaaksi ja päivälliseksi useampi päivä tulevaisuuteen. Nyt on tiistai - kävimme kaupassa viimeksi torstaina.
     
  19. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Meillä firmassa tiedotettiin, että etähommia jatketaan ainakin kesän yli. En tiiä onko tuo kuinka hyvä homma. Välillä kaipaisi jo konttorin hälinää myös.
     
  20. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Itse tulee kaivattua myös duunimatkoja, joiden aikana pystyi henkisesti vaihtamaan duunimoodista kotimoodiin ja päinvastoin. Nyt on niin helppo roikkua vielä vähän aikaa duuniverkossa, "kun se nyt on tuossa". Aikaisemmin jätin duuniläppärin toimistolle päivän päätteeksi, jos ei ollut ihan pakottavaa tarvetta ottaa sitä mukaan.
     
    sokka tykkää tästä.