The Neon Demon (2016) (Nicolas Winding Refn/ Elle Fanning, Keanu Reeves)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 15.04.2016.

  1. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    Kyllä, ei tämä huono ole ja saattaa muutamalla katsomisella tuntua paremmalta.

    Katselin kun viaplaylta tuli ilmaisia leffakoodeja ja valikoimistaan ei juuri mitään ihmeempää löytynyt.
     
  2. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Tämän voisi ehkä jopa ostaa. Toinen katselu kerta voisi parantaa hieman elokuva nautintoa. Ei ole kuitenkaan liikaa tehty tällaisia erinlaisia vampyyri elokuvia.
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Kylläpäs oli taas kaunista kuvaa ja hienoa musaa. Refn osaa kyllä tunnelman luomisen. Ja kyllähän tästä se tarinakin löytyy kaiken symboliikan ja tyylittelyn takaa. Elle on ihana. Omissa kirjoissa aika täydellinen pikkusisko Mulholland Dr:lle, jossa paljon samoja teemoja ja tunnelmointia.

    ****
     
  4. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    The Neon Demonissa on kaikki, mitä täydelliseltä elokuvalta voi oikeastaan vaatia: nuoria neiti-ihmisiä, Keanu Reeves,
    lesbolaista ruumiinrakastelua
    ja... ööh... oliko siinä jotain muutakin? Tarvitaanko mitään muuta? (Retorisia kysymyksiä — ei tarvitse vastata.)

    Vaikka The Neon Demon on leimallisesti losangelesilainen elokuva, samoin kuin vaikkapa La La Land ja Mulholland Dr., se tuo mieleen myös sellaiset teokset kuin Blade Runner ja 3 Women. Nicolas Winding Refn onnistuu luomaan elokuvaan harvinaislaatuisen hypnoottisen tunnelman, jossa katsoja voi vain odottaa yhä uusia hämmentäviä ja kauniita kuvia. Joissakin muissa elokuvissa kohtausten ja tarinan verkkainen eteneminen ja hidastetut otot saattavat jopa tuskastuttaa, mutta The Neon Demonissa on löydetty oikea rytmi ja mitta.

    Pohjimmiltaan The Neon Demon on kuin muunnelma Grimmin veljesten sadusta: Suloinen ja viaton maalaistyttö
    saapuu kaupunkiin paheiden keskelle, missä kaikki kadehtivat hänen kauneuttaan. Tyttö hairahtuu uskomaan mielisteleviä puheita, ylpistyy ja hylkää ainoan rehdin ystävänsä. Lopulta häijyt lesbovampyyrit syövät hänet saadakseen hänen kauneutensa itselleen.

    Samoin kuin Guillermo del Toron Cronos myös The Neon Demon on pohjimmiltaan psykologinen kauhuelokuva, joka käyttää vampyyrielokuvan muotoa, eikä sanaa ”vampyyri” kummassakaan mainita. Katsoja tajutkoon itse.

    The Neon Demonissa ilmenevät kaikki halun asteet: samastuminen, kohteenvalinta, inkorporaatio. Los Angeles osoittautuu paitsi moraaliltaan rappeutuneeksi myös jollain tapaa kaameaksi paikaksi, jossa alhaisia ja varhaisia viettymyksiä toteutetaan estottomasti. Ennen kaikkea elokuva voidaan tietenkin tulkita mallimaailman ja kauneuskultin kritiikiksi: 22-vuotiaana ura on ohi.

    4½/5

    Ei, koska on kuvattu 3.4K:n resoluutiolla.

    Toisaalta myöskään Scanboxin blu-rayta (BD-25) ei kannata hankkia. Visuaalisesti näyttävä elokuva on pakattu alle 20 GB:n tiedostoksi, ja hämärissä kohtauksissa kärsitään värisävyjen porrastumisista — katso erityisesti viimeinen kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  5. i-kari

    i-kari Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.02.2016
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    148
    Mikäs versio tästä kannattaa hankkia?

    Uusintakatselin hiljattain Driven, ja pidin siitä tällä toisella katselukerralla paljon enemmän kuin ensimmäisellä. Upea elokuva, tahtoo lisää. The Neon Demonia en ole nähnyt.
     
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Minä kyselin lähinnä, onko elokuva sen arvoinen.
    Olen jo tehnyt rauhan 4K-levyjen kanssa. Ne tarjoavat tällä hetkellä elokuvamaisimman version (paras kuva ja ääni) ja siitä tässä harrastuksessa on kyse. En minä DVD:täkään ostellut sen jälkeen kun Blurayt ilmestyivät ja jos jostain heikosta Bluraystä tuli remastered eli parempi, meni sekin ostoon ja vanha myyntiin. UHD-levyt ovat vain uusin pitkässä ketjussa parempia versioita ja jos pystyy valitsemaan, kannattaa aina ostaa 4K.
     
  7. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Tämä menee varsin lähelle omia fiiliksiä, joten lainataanpa. Silmiä hivelevää nähtävää tarjoiltiin ja musiikitkin kiinnittivät poikkeuksellisen vaikuttavina huomion. Soundtrackejä harvoin harrastan, mutta tässä voisi olla yksi.

    Itse tosin antaisin tähden vähemmän, vaikka toisaalta reiskan hankkiminen on harkinnassa. Pidin kai enemmän kuin tähtimäärä antaa ymmärtää, tai jotain. Pohjoismaista julkaisua ei verkkokaupoissa näkynyt, mikä ei edes haittaa, sillä ekstroiltaan taas kerran puhutaan paskimmasta mahdollisesta vaihtoehdosta.

    Niin ja ehdottomasti myös tuo, että Elle Fanning on ihana :cool: Pitihän sitä heti perään uusia Somewhere ja muitakin Ellejä varmasti vielä tulee nähtyä.