Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

  1. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Mistä tiedät, että tämä ei ole takaisku Suomelle? Suomi jotenkin on ohituskaistalla ja saa ostaa tarvikkeita ennen kuin ne myydään isoille ostajile? En usko.
    Kyllä nyt on tehty suuri virhe. Hallituksessa vastuuministerit ovat Pekonen ja Kiuru.
    Vai onko tämänkin kertominen jälkiviisautta, niin kuin osa kirjottajista näkee? On se kumma, jos kritiikki on turhaa jälkiviisautta.

    Iltasanomat kirjoittaa tästä EU-yhteistilausasiasta pitkän selvityksen. Kannattaa itse lukea koko kirjoitus ja ihmetellä, että mitä täällä oikein tapahtuu.
    "SUOMI myöhästyi EU:n yhteisistä koronatarvikehankinnoista ja jäi ainoana EU-maana ulos mahdollisuudesta osallistua yhteenkään käynnistetyistä, jättimäisistä hankintakierroksista.
    Suomi katsoo nyt vierestä, kun kaikki muut EU-maat hankkivat suojaimia koronavirusta vastaan EU:n keskitetyn hankintamekanismin kautta. Komission kautta on käynnistetty neljä isoa pandemiavarustehankintaa. Suomen myöhästymisestä EU-sopimuksesta kertoi ensimmäisenä Tekniikka&Talous."
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2020
  2. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Ihme kitinää muutamalta nimimerkiltä. Otetaan joku reilu kuukauden takainen kommentti hallitukselta ja sitten kritisoidaan sitä kun sen jälkeen onkin tehty toisin. Myös sillä milloin jotain tehdään on myös merkitystä eikä vain sillä että niin tehdään.

    Te varmaan huudatte F1-kuskille mutkan jälkeen että olis pitäny jarruttaa keskellä suoraa kun kuitenkin sitten mutkaan hidastit...

    Missä maailmassa te muuten oikein edes elätte missä Suomessa on tehty IHAN KAIKKI koko ajan päin persettä ja silti kuolleita ei kasailla kadulle? Vituttaa moiset kaikestavalittajat.
     
  3. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    Ei ole suuri virhe, mutta mahdollinen virhe. Jos kukaan muukaan maa ei saa tuolta mitään kamaa vaikkapa puoleen vuoteen, niin ei kuulosta kovin erikoisen hyvältä sopparilta. Silloinhan kannattaa tilailla suoraan itse Kiinasta niitä tavaroita. Tosin Suomihan liittyi tuohon soppariin kuitenkin, joten jospa sieltä jotain kamaa jossain vaiheessa tulee.

    EDIT: ja todettakoon se, että Suomihan ei liittynyt alunperin soppariin, koska katsoi ettei tavaroita tuon mekanismin kautta muutoinkaan jaeta tasapuolisesti maiden kesken.
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Olen itse kiitollinen siitä, että saan asua sellaisessa maassa kuin Suomi. Vaikka olenkin kritisoinut toimia tai niiden hitautta, niin tiedostan toki, että aikaiseksi on paljon saatu. Ehkä useampaa meistä vaan sitten vituttaa tämä, että tilanteessa, jossa ihmisiä kuolee, jos ei täällä niin ainakin maailmalla, sankoin joukoin, asetetaan kapuloita koronanvastaisen toiminnan rattaisiin pohdinnoilla kuten terveys vs. talous, terveys vs. matkailu tai terveys vs. yksilöiden mielipaha. On täysin absurdia, että porukkaa itkee jostain maakuntarajasta, siitä ettei pääse mökille tai jopa työttömäksi tai lomautetuksi jäämisestä, jos tässä kuitenkin on pelissä esimerkiksi omien vanhempiemme tai läheistemme henki. Toki olemme toistaiseksi päässeet Suomessa todella vähällä, mutta seuraava hyökyaalto on ennusteiden mukaan tulossa ja jos nyt alamme löysäämään, niin tilanne on hyvin äkkiä toinen.
     
  5. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Olen sitä mieltä että jos todella olisi haluttu suojella niitä vanhuksia niin melko varmasti niitä olisi kuuollut vähemmän. Se olisi tarkoittanut sitä että hoivalaitoksen työntekijät olisivat elänneet karanteenin oloisissa ympäristössä. Eli eivät olisi ihmisten kanssa tekemisissä vapaa ajalla ja kaupassa kävisi joku työn antajan palkkaama henkilö ja niin edelleen. Mutta ku nse maksaa ja siitä on vaivaa niin ajateltiin että vanhukset voi uhrata kun ne saavat eläkettäkin eli imevät verta yhteiskunnasta (niin kuin KILLPATRICK sen muotoilisi:p)
     
  6. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Olet oikeassa. Se ei ole vielä nyt suuri virhe. Se on mahdollinen virhe tässä vaiheessa.

    Mitä sitten tehdään, jos Suomi jää nuolemaan näppejään ja terveydenhoitohenkilökunta ilman suojia?
    Nyt kuitenkin liityttiin sopimukseen jälkijunassa. Kai olisi jätetty liittymättä, jos siihen liittyminen olisi turhaa.
     
  7. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    On se mahdollista, että Suomella on ohituskaista, jos ja kun Prsidentti Niinistö pystyy suoraan soittelemaan sille Kiinan Presidentille (Lähde YLE ja HS) ja keskustelemaan tästä Suomen suojavarustetilanteesta. Mene ja tiedä. Siltä se vähän on saatu näytämään, kun Kiinan suurimmalta pehmopaperitehtaalta saatiin tänne miljoonia (en muista kuinka monta) maskia ja muita suojatarvikkeita tosi nopealla toimituksella.

    Jos noin on, niiin se varmasti johtuu minun mielestäni siitä, ettei täällä ole virallista krittiikkiä Kiinan ihmisoikeuksista tai muistakaan toimista kansalaisiaan vastaan. Se saattaa nyt maksaa itsensä takaisin.:D
     
  8. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Liikenteessä kuolee vuosittain enemmän kuin koronaan on kuollut. Mikset vaadi kaikkea liikennettä lopetettavaksi? Talous vähän kärsisi mutta mikään ei voi olla liikaa terveyden edessä!
     
  9. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Tässä vaiheessa ei vielä voi mitenkään verrata sitä, miten paljon kuolee koronaan vuodessa mihinkään muuhun, koska sitä ei vielä todellakaan tiedetä.

    Kaikki sen kaltaiset vertaukset kuten kausi infulkenssaan kuoleminen verrattuna koronaan kuolemiseen on puhdasta trollausta ja sen kieltämistä, että tämä korona pandemia on maailman laajuisesti vasta alussa.

    Vasta ensi vuoden helmikuussa voimme tehdä tuonkaltaisia vertailuja. Sitä odotellessa pitää verrata sitä kuinka monta kuolee koronaan päivässä ja kuinka monta kuolee liikenteessä päivässä Suomessa tai muualla maailmassa keskimäärin, jos haluaa olla rehellinen.

    Joten tuossa kommentissa on selvää tarkoitushakuisuutta ja trollausta mukana.
     
    ISPF3.4 tykkää tästä.
  10. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Minusta tuntuu, että ihmisiin on sisäänrakennettu "kaikki tulee menemään hyvin"-ajattelutapa (myös itseeni). (Tämä muuten aiheuttaa yleisestikin ihan valtavat määrät ongelmia maailmassa, kun asioita ryhdytään tekemään vasta sitten, kun on aivan pakko.) Kyllähän minä itsekin huomaan jostain syystä välillä ajattelevani, että kyllä tämä hiljalleen tästä laantuu... Toisaalta aina sen jälkeen pakotan itseni vastaamaan, että mihin tuo tunne perustuu? En ikinä keksi siihen mitään hyvää vastausta, se tuntuu vain perustuvan johonkin täysin irrationaaliseen tunteeseen, että asiat nyt vaan ennen pitkää palaavat entiselleen melkeinpä itsestään.

    Koska tämä tauti tuntuu noudattavan kaavaa (päivämäärät vain esimerkin vuoksi):

    1.1. - ei tapauksia
    1.2. - 1 tapaus
    1.3. - miljoona tapausta

    niin on varsin selvää, että pelin nimi ilman rajoitustoimia on hyvin yksinkertainen: joko/tai. 1.2. tilanne oli sinänsä hyvä, melkein täydellinen, mutta homma levisi käsiin siitä huolimatta hyvin lyhyessä ajassa. Me tuskin tullaan ikinä enää pääsemään 1.2. tilanteeseen, vaan tapauksia on jatkossa aina päällä paljon enemmän. Siinä on paljon potentiaalia uusille leviämisketjuille. Järki sanoo, että on jopa täysin mahdotonta estää niitä. Niitä voi yrittää vain hillitä.

    Sanomattakin on selvää, että kasvosuojainten käyttöön on pakko siirtyä. Meillä ei yksinkertaisesti ole mitään muuta vaihtoehtoa ja jos joku luulee että vaikka ensi marraskuussa ei ole huivipakkoa päällä, niin se osoittaa, ettei tilanteen vakavuus ole vieläkään kunnolla auennut. Yhteiskuntia ei voi pitää suljettuna loputtomasti. On pakko hyväksyä realiteetit ja muuttaa omaa käyttäytymistään. On helppo heittää jokin rätti naamalleen. Kun niin toimimalla nostetaan suomen taloutta x miljardilla, niin tietenkin niin tullaan tekemään. Hyvä kysymys on, että miksi niin ei ole jo nyt tehty.
     
  11. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Myönnän. Tarkoitus oli nostaa esiin että terveys ja kuolemien absoluuttinen välttäminen hinnalla millä hyvänsä ei ole mikään itseisarvo. Lisäksi siitä seuraisi kerrannaisvaikutuksia joiden seurauksena muihin syihin kuolisi vielä enemmän ihmisiä.
     
  12. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    Tilataan suoraan itse Kiinasta, muttei ihan kenen välityksellä :). Liekö ulkoinen paine ollut liian kova jollekin virkamiehistölle, että mentiin lopulta mukaan?
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Liikenteeseen lähteminen (autolla) on oma valinta eli siinä otetaan tietoinen riski. Jos nyt puhutaan ns. aikuisten oikeasti, niin suuri osa ihmisistä ei tarvi autoa, mutta pitää sitä mukavuussyistä, siitäkin huolimatta että se on yleensä suurin juokseva kulu aina veroista ja vakuutuksista huoltoihin ja bensaan. Toki vertaus liikenteeseen on siiinä mielessä osuva, että molemmissa voi käydä kalpaten vastuuttoman tahon takia oli se juoppokuski tai yksi näistä meidän vastuuttomista koronareissaajista. Tosin toisin kuin juoppokuskien kohdalla, niin koronareissaajille ei tule sanktioita tässä yhteiskunnassa, vaan annetaan rivien välistä lupa käyttäytyä muiden terveyttä uhkaavalla tavalla ajatuksena varmasti se, että "eihän kukaan tahallaan koronaa tartuta ja vaikka on suositeltu asioita niin eihän sitä nyt saa yksittäisen ihmisen vapautta tehdä mitä normaalitilassa lakikirja sallii rajoittaa".

    Yleensäkin tämä on mielenkiintoista, että meillä on suositukset, joissa panoksena ihmisten terveys ja mahdollisesti henki, mutta periaattessa jokainen voi näyttää keskisormea niille. Ehkä tämä nyt on se ongelman ydin ja toki myös se, että osa kansasta on sen verran typerän itseriittoista porukkaa, että uhmaavat kuolemanvakavaa asiaa. Joo, tähän voi heittää kausi-influenssa- ja liikenneonnettomuustilastoja, mutta näistäpä ei ole nyt suosituksia ja nämäpä eivät ole nousseet sen verran maailmanlaajuiseksi ongelmaksi, että piskuisesta Suomesta jättimäisiin Yhdysvaltoihin maailma on karanteenissa.

    Tekisi kyllä mieli kuvainnollisesti ravistella näitä tätä vastaan napisevia ja kysyä, että "mikä vittu teitä vaivaa". Joo, eihän itse korona ole mitenkään pahimmasta päästä oleva virus, ja joo, varmasti osasta tuntuu absurdilta, että jos tilanne on tämä, niin miksi ihmisten pitää siitä kärsiä vapauden ja talouden suhteen. Tässä on vaan se, että siinä ajatellaan vaan sitä omaa napaa, eikä sitä, että meidän pitäisi yhteiskuntana pitää toisiamme kädestä kiinni, eikä jättää "haavoittuneita sotilaita" jälkeen (viitaten esim. riskiryhmiin jne.) sen nimissä, että oma elämä kärsii. Saahan sitä eri mieltäkin olla, mutten sinänsä arvosta näitä tyyppejä sitten, jotka jättävät rivien väliin sen, mitä tämä vastakkainen mielipide edustaa: kuolkoot heikoimmat kunhan nuoret ja terveet saa elää elämäänsä mukavuudenhaluisesti kuten ennenkin. Arvostaisin enemmän jos tuon sanoisivat kun onhan se kylmien arvojen kautta toki sinänsä yhteiskunnan kiertokulkuun kuuluva asia, vaikken niitä itse haluakaan edustaa.
     
  14. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Jatkan vielä tätä "ennustelua": Jos täällä on ihmisiä, jotka iloitsevat että syksyllä vihdoinkin pääsevät johonkin massatapahtumaan, joka on siirretty sinne, niin ikävä puoli on, että ette tule silloinkaan pääsemään sinne, koska sitä ei tulla järjestämään. Koska puolta vuotta koronanvastaista sotaa ei tulla vetämään kankkulan kaivoon. Se minua ihmetyttää, että miksi tätä tosiasiaa ei sanota suoraan jo nyt. Näitä toimia ei tulla purkamaan, koska niitä ei voida purkaa. Se on niin yksinkertaista...
     
    Vanha_susi tykkää tästä.
  15. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Niinpä! Mutta rehellistä olisi ollut laskea rehellisesti vertailu vuodessa liikenteessä kuolleet / 365 verrattuna tähän mennessä koronaan kuolleet 90? / (epidemian ensimmäisen potilaan havainnosta oliko se 24.1 tai 28.1. ja siiitä päivät tähän asti.) =8+29+31+18=86. Siitä saadaan lattiafunktio koronaan kuolleille päivässä (90/86). Se on noin 1,04 kuolemaa päivässä koronaan tähän mennessä.

    Seuraavaksi liikennekuiolemat: https://www.liikennefakta.fi/turval...maara_tieliikenteessa_suhteessa_tavoitteeseen

    Eli 230 / 365 = 0, 63 kuolemaa per päivä. Niinpä Koronaan kuolee yli 1½ kertaa niin paljon päivässä luin liikenteessä tällä hetkellä ja määrä per päivä korona kuolemissa on kasvamassa. Tämä, jos yhtään luotamme THL:n tilastoja, jotka todistettavasti ilmoittavat liian pienen määrän koronaan kuolleita.

    Joten tuo argumentti on todella erikoisen ja erimomaisen huono, eikä tuo esiin muuta kuin kirjoittajan itseisarvoisen tarkoituksen kieltää koronan vaikutus.

    Sen väittäminen, että kaikella on kerrannaisvaikutuksia on niin selvä itsestäänselvyys, ettei sitä kannata edes mainita.

    Kuten tässä keskustelussa joku minusta niin osuvasti alussa mainitsi. "Nyt paskaa osui tuulettimeen ja paljon" ja minä sen sitten omin itselleni, oli harvinaisen oikeassa.

    Tehtiin tämän koronan kanssa mitä tahansa niin seurannaisvaikutukset ovat ihan aina valtavia.

    Jos ei rajoiteta riittävästi tai ajoissa, niin kuolleita tulee tosi paljon kuten Italiassa, Espanjassa ja Jenkeissä eikä se kuoleminen ole noissa maissa edes vielä lähellekkään loppunut tähän koronaan. Ja pahinta on se, että terveydenhoitohenkilöstöä kuolee myös runsaasti noissa maissa (Italiasta on tästä ensimmisiä raportteja), joten muihinkin hoidettavissa oleviin sairauksiin kuolee paljon ihmisiä tämän aikana ja jälkeen.

    Jos taas rajoitetaan riittävästi ja ajoissa, niin talous sakkaa todella pahoin ja ihmisiltä loppuvat rahat ruokaan ja muihin aivan välttämättömiin tarpeisiin. Siitäpä sitten myös seuraa väkivaltaa, sairauksia ja kuolemia ja muita paskoja asioita kuten massatyöttömyyyttä.

    Siinäpä on minun käsittääkseni ne valinnat, joiden edessä valitsemamme johtajat ovat. Sitten vain pitäisi vain valita, minkä paskan kanssa pystyy elämään.

    Onneksi elämme demokratiassa, jossa me kaikki voimme kiukutella tästä kohtuuttomasta tilanteesta ja kritisoida johtajiamme niistä virheistä, joita he välttämättä tulevat tekemään ja/tai ovat jo tehneet. Eikä meidän tarvitse ottaa vastuuta mistään muusta kuim mistä käsketään.
     
    tuna ja ISPF3.4 tykkäävät tästä.
  16. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Aivan! Sen lisäksi se ei ole Talmudin mittainen paatos joten sitenkin se on huono.

    Väite että yritän ”kieltää koronan vaikutuksen” on kyllä hilpeä. Oletko ISPF:n isä vai miksi tyylisi on samanlainen sekoitus saatanan pitkää ja mustavalkoista paatosta olkiukoilla höystettynä?

    Oikeasti pointtini oli että yhteiskuntaa ei tule KOKONAAN PYSÄYTTÄÄ kunnes yksikään ei kuole koronaan. Aivan kuten liikennettäkään ei voi lopettaa kokonaan vaikka siitä seuraa kuolemia ja vammoja. Maailma ei ole mustavalkoinen binäärisysteemi.

    Tämähän se onkin juuri demokratian pointti. Että voi itkeä ja vinkua ihan vittu kaikesta koko ajan tehtiin sitten mitä tahansa. Tai sitten ei.
     
  17. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Lyhyesti: Sinä olet minun määritelmäni mukaan trolli, erikoisesiti siksi, että sinua näkyy suuresti häiritsevän loogiset perustelut, jotka ovat aina hieman pidempiä kuin troolien huuhaa huitaisut.

    Pidemmästi: En tiedä kuka ISPF on, mutta jos hän on, kuten oletan mies, niin varmasti en ole hänen isänsä. Minulla kun on vain yksi tytär. Sitäkään en ymmärrä miten ylipäätään voisit olettaa minua hänen isäkseen? Luuuletko siten ehkä voivasi loukata minua tai ISPF:ää? Voitko selventää?

    Kuten viestissäni perustelin, niin vertailusi oli niin metsään mennyt, kuin olla voi, etten oikein keksinyt mitään muuta syytä kuin tarpeen kieltää koronan vaikutukset. Lisäksi suuri ärsyyntymisesi höystettynä asiattomuuksilla osoittaa, että olin oikeassa.

    Musta valkoisuus on kaukana viesteistäni, kuten kommentoimasi viestini loppu osoittaa.

    Toisaalta olet oikeassa: "yhteiskuntaa ei tule KOKONAAN PYSÄYTTÄÄ kunnes yksikään ei kuole koronaan. Aivan kuten liikennettäkään ei voi lopettaa kokonaan vaikka siitä seuraa kuolemia ja vammoja" Tämä on täsmälleen se, mitä yritin tuoda julki, kun kirjoitin niistä paskoista vaihtoehdoista, joista on pakko valita. Sitä, miten yhteiskunta taas saadaan käyntiin, ei vielä ole kukaan esittänyt.

    Tästä olemme minun hämmästyksekseni täysin samaa mieltä.

    Myöskään minulla ei ole siihen mitään järkevää ehdotusta, miten tästä viruksesta päästään eteenpäin, mutta 50-vuotta vanhan koulutukseni (tutkijaksi) ansioista osaan ampua alas kaikkein järjettömimmät ehdotukset.

    Toisaalta olen jo selkeästi liian vanha keksiäkseni, mitä esim. tekniikalla voisi tehdä tämän tilanteen parantamiseksi. Toivottavsti joku jossain keksisi jotain.

    Se on todella todella ikävää tämä pysähdystila, koska tämän pysähdystilan seuraukset pahenevat joka päivä (ja myös lisäävät niitä paljon puhuttuja kuolemia ympäri maailmaa). Toisaalta myös ilman tätä pysähdystilaa seuraukset ovat myös todella karmeat, siksi ihan kaikkialla on enemmän tai vähemmän turvauduttu näihin pysähdystiloihin . Sitä sinä et selkeästi näy ymmmärtävän.

    Toinen asia: Siinä olet myös oikeassa, ettei liikennettä voi millään pysäyttää, koska silloin koko yhteiskuntamme hajoaa ja seuraukset ovat käsittämättömän karmeita. Syy: Tavaroita ei käytännössä voisi enää valmistaa eikä jaella tuntemallamme tavalla. Niinpä maailmassa voisi pysyä hengisässä vain hyvin pieni murto-osa ihmisistä.

    Demokratian pointinkin olet selkeästi ymmärtänyt täysin väärin. Se pointti on nimenomaan se, että kaikki voivat esitellä omia mielipiteitään ja tietojaan täysin vapaasti ja niistä voidaan keskustella. Se perustuu siihen uskoon, että noin toimien on ehkä mahdollsita keksiä tai löytää parempia ratkasuja kuin muuten. Ja uskoon siihen, että aina on olemassa parempia vaihtoehtoja kuin nykyiset käytössä olevat. Se ajatusten esittely ei ole "itkeä ja vinkua ihan vittu kaikesta koko ajan", vaan yrittää saada aikaan keskustelua ja parannnusta olevan tilanteeseen.

    Mikä sinua siinä niin suuresti ärsyttää siinä keskustelussa nimittäin tai siinä, että sinun epäloogisuutesi ja huuhaa heittosi kumotaan?

    Ps. Toisaalta tämä on aika tuttua(se, että selkeästi ärsytän joitain keskustelijoita) niiltä ajoilta, jolloin olin nuoruudessani laskuharjoitusten pitäjä. Silloin toiset alemman tason opiskelijat pelkäsivät "joutua minun hampaisiini", kun esittivät totaalisen tyhmiä ratkaisukyhäelmiä, mutta halusivat toisaalta kuulua minun "laumaani", joka kokoontui osakunnassa iltaisin keskustelemaan. Ehkä minä vieläkin olen hieman kärkevä.

    Lopuksi: Tästäkin tuli ihan tahallani "Talmudin mittainen paatos":cool::):):p
     
  18. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Voi olla mutta ainakin minä olen täällä siksi että harrastan AV-laitteita, elokuvia ja TV-sarjoja. Sinä harrastat vain ja ainoastaan koronavirusta.

    EDIT/MODE: Henkilökohtaisuudet ja turha riidan haastaminen pois.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 20.04.2020
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  19. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    @kmruuska Vanha_susi ei ole isäni kuten hän totesi. Oma isäni on elossa, mutta ei kirjoita edes sähköposteja.

    Ole hyvä ja lopeta nuo ad hominem-argumentit etenkin @Vanha_susi :tta vastaan. Sinun on mielestäni myös aivan turhaa syyttää muita olkiukkoilusta. Katso peiliin.

    Jos minä olen kirjoittanut jotakin totuuden vastaista, ota ihan rohkeasti "vastaa lainaten" käyttöön ja todista edes jollakin tavalla väärä tieto. Nyt kirjoitat vihjaillen ja yleisesti syyttäen. Tuollainen käytös on todella epäasiallista.
     
  20. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Ja taas sinulta meni metsään. Minä harrastan myös enigma2 digibokseja, joista olen myös kirjoittanut tänne. Voi voi, etkö sinä osaa lukea tai ymmärtää lukemaasi?:confused:

    Olen tosin huomannut, että täällä on toisia kirjoittajia, jotka ovat täysin asiallisia ja ja perustelevat mielipiteensä hyvin järkevästi ja loogisesti muissa keskusteluissa, varsinkin niissä, joita käydään elokuvista ja niiden laadusta. Mutta kun he kirjoittavat tästä koronasta, he menettävät täysin otteensa ja alkavat heittä mitä epäuskottavimpia argumentteja.:D

    Tosin tämä korona (ja lääketieteeseen liittyvä matematiikka ja tilastotiede) kiinnostaa aikaisempien työtehtävieni, ennen eläkkeelle siirtymistäni, vuoksi suuresti. Siksi ajattelin vähän oikoa täällä olevia täysin harhaisia joidenkin kirjoittajien käsityksiä. Ehkä jopa vähän innostuin liikaa aiheesta, sen kiinnostavuuden vuoksi.

    No voi voi. Jälleen pieleen ainakin minun osaltani.:p En ymmärrä oikein loukkaantua tuosta isä väittteestä. Mikä siinä ISPF:ssä on niin ala-arvoista sinun mielestäsi, että hänen isänä oleminen olisi loukkaavaa? :rolleyes:o_OTai toisaalta mikä minussa vastaavasti, jotta ISPF:n olisi loukkaavaa olla minun poikani?

    Sinä jälleen sorrut tuohon täysin perustelemattomien väitteiden suohon, josta et näy sitten millään pääsevän ylös.;) Voisinko jotenkin auttaa sinua siinä, miten asioita perustellaan loogisesti ja järkevästi?;):p Ehdotan, että perehdyt jossain logiikan alkeiskurssiin.;)

    PS. Tämä keskustelu on ajautunut sellaisille raiteille, että minun on ihan pakko käyttää meemejä eli hymiöitä.:cool: