Miten koronavirus näkyy arjessasi?

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana ElvisThePelvis, 16.03.2020.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Toki omakin ensireaktio tuohon olisi, että "Meneepä eräillä jo vähän absurdiksi tämä homma!". Toisaalta onhan tuollainen tapa elää näissä olosuhteissa paljon parempi kuin välinpitämätön tai varomaton asenne. Monihan ei sitä juuri ymmärrä, ettei se ylivarovaisuus kerro pelkästään siitä, että on hysteerinen tarve suojella itseään, vaan myös siitä, että on tarve ottaa muut huomioon (vaikka monella tämä varmasti on kovin toissijaista). Näin ollen, vaikka moiset kaasumaskiviilettäjät ovat varmasti erikoinen näky, niin ainakin allekirjoittaneella se keskisormi nousee pystyyn pikemminkin niitä kohtaan, jotka tepastelevat julkisissa tiloissa muiden ihmisten iholla tai jotka päättävät näissä olosuhteissa reissailla. Itsekin kyllä fatbiken omistan (en tosin sähköavusteista, kun oma luonto ei ikinä moista sallisi) mutta aion sillä kyllä viilettää ilman hengitystiesuojia (toki myös sen takia, että todennäköisesti koko viiletyksen ajan pienin etäisyys kanssaihmiseen tulee olemaan hetkellisesti yli kymmenen metriä).

    Edelleen täytyy kyllä sanoa, että tämä korona-aika on omiaan osoittamaan kuinka ahneita ja tyhmiä osa ihmisistä on, Pohjois-Italian reissaajista aina vaikka tähän hengityssuojaskandaaliin. Joskus sitä miettii, että työttömänä on paljon fiksuja ja tunnollisia ihmisiä, ja sitten kuitenkin viroissa on tyyppejä, joiden toimet on sitä luokkaa, että pitäisi mennä kouluun takaisin opettelemaan asioita, jos ei muuta niin käytökseen ja ryhmätyöhön liittyviä asioita.
     
  2. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Eikä tarvitse mennä edes Pohjois-Italiaan asti. Meillä koto-Suomessa Kainuussa järjestettiin varsinaiset bakkanaalit, joissa virus pääsi estotta leviämään osallistujiin. Ja tämä kaikki sen aikana, kun valtiovalta oli antanut jo suosituksia.
     
  3. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Tuota minä juuri hain! Tuli sellainen kirjoittajan blokki ja en oikein keksinyt, miten kuvailisin ensireaktioita. Pahus, en voi enää käydä editoimassa, kun olette jo viestiin vastanneet.
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Mites usein nassen filtteriä pitäisi vaihtaa, jotta suodattaa koronaviruksen?

    (Omasta mielestäni menee näillä aivan överiksi kyllä.)
     
  5. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Tänä pitkänä pääsiäisviikonloppuna on ruvennut jatkuva kotoilu ja saman kävelylenkin kiertäminen tuskastuttamaan. Kevättä pukkaa ja pitkään odotettu futiskausi piti alkaa eilen. Kesän suunnitelmat ihan auki. Pääsee tässä onneksi jotain urheilemaan ja harrastamaan, mutta joukkuelajit ovan jäissä.

    Pieniä murheitahan nämä. Näillä näkymin mennään kesän yli samaa rataa, en voi kielttää etteikö rupeaisi jo pännimään.
     
  6. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Kotiinkuljetettava postipaketti tuotiin tavallisesta poikkeavalla tavalla. Oveen koputettiin ja paketti oli siinä (rivitaloasunto), mutta tuoja kuittasi paketin itse, jotta saattoi pitää riittävän suojaetäisyyden.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Omaan kerrostalokämppään on tuotu ihan ovisummeria soittaen ja ovensuussa paketin ojentaen. Normaalisti oon kuitannut aina mutta nyttemmin kuriirit hoitaa itse sen kuittauksen. Välillä on ollut pientä vainoharhaisuutta ja halunnut käydä katsomassa, onko ulko-oven taakse jätetty pakettia, mutta tuskinpa tekisivät kerrostalossa noin.

    Etenkin korona-aikana älypuhelin on tuossakin mielessä kätevä, kun OmaPostiin tulee ilmoitukset lähetyksen etenemisestä, niin ei tarvi erikseen katsoa mitään. Itsehän olen ko. sovelluksen kautta laittanut kaiken postin sähköiseksi. Myös esim. Amazonin sovelluksesta tulee aina ilmoitus, kun lähetys on toimitettu. Välillä kuulee juttua, että esim. jotkut ovat liian kiireisiä hoitaakseen tällaiset jutut kuntoon esim. vanhemmilleen, ja täytyy kyllä sanoa, että älypuhelimen hommaaminen ja sen käytön opettaminen on yksi asia, millä voi osoittaa kunnioitusta ja kiitollisuutta vanhempiaan kohtaan... Suht. pienellä vaivalla saa aikaan jotain, mistä vanhempi ihminen hyötyy todella paljon ja säästää kallisarvoista aikaansa.
     
  8. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Hammaslääkäri oli hieman säikyn oloinen, ja tarkastus hoitui ennätysvauhtia. "Aurinkolasit" olivat sen verran likaisen näköiset (sormenjälkiä linsseissä), että hoitaja tuskin oli viitsinyt puhdistaa niitä.
     
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    No, 1) Espanjantaudin kaltaista pandemiaa on odotettu kohta sata vuotta, 2) lepakoiden immuunipuolustus toimii eri tavalla, kuin suurimman osan muista nisäkkäistä, joka selittää todennäköisyyden sille, että jokin lähtisi niistä.

    https://www.sciencedaily.com/releases/2019/02/190226112401.htm
    https://www.sciencenews.org/article/bats-immune-system-viruses-ebola-marburg-people
     
  10. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
  11. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    …niin että kuten yritin sanoa, viimeksi katsoessani ko. jakson tuohon ei mitään huomiota kiinnittänyt. Nyt ei voinut olla reagoimatta "hieman" toisin. Noista tutkijoiden peloista ei silloin mitään tietoa ollut, nyt toki sentään oli jotain.
     
  12. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Tilasin viime torstaina aluekoodittoman soittimen Hollannista. Itse firmasta paketti lähti samana päivänä. Ajattelin käyttää paikallista postia, kun UPS on, niin paska täällä Suomen päässä. No nyt paketti on paikallisessa postissa lojunut viime perjantaista lähtien. Päätin kysellä kaverilta tilannetta paikallisen postin suhteen, kun asuu maassa. On kuulemma siellä korona kaatanut postin työntekijöitä melkoisesti. Ei varmaan tarvitse odottaa soitinta ihan heti vielä, kun ei noista lennoistakaan tiedä.
     
  13. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Ihan vaan fanina, niin noi paksunnukset on tosi cooleja.
    Jos vaikka iso asteroidi osuisi maahan, sitä varmaan ei olisi odotettu, mutta kuitenkin pelätty tutkijoiden keskuudessa?

    Heitän nyt ihan vaan hatusta, että onko sun suden mikään ennustus mennyt oikein?
    Siis, kun aloitit tämän kampanjan plazan sivuilla: "minä tiedän kaiken koronasta ja Suomen valtiosta?"
     
    Viimeksi muokattu: 16.04.2020
    x_jmt_x tykkää tästä.
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    THL löysää jälleen testauskriteerejä.

    Vaikutuksen voi lukea kenties viikon päästä THL:n kartasta, joka edelleen näyttää positiiviset näytteenottopäivän mukaan, eikä testipäivän (kuten vaikka HS tai YLE), joten tulokseen ei vaikuta se, mikä päivä niitä koeputkia vatkataan.

    Saa nähdä, tuleeko taas tartuntamäärissä nousua.

    Huomauttaisin, että sairaalassa olevien ja teholla olevien määrä on laskenut yli viikon. Siihen lukuun ei vaikuta mitkään työajat taikka liukuvat kriteerit olettaen, että hoitoon vielä mahtuu. Epidemia näyttää olevan hiipumassa ainakin toistaiseksi.

    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006475779.html
     
    KMOK tykkää tästä.
  15. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Minä kysyn sinulta kerro,mikä minun arvioistani on mennyt pahasti pieleen?

    En itse ole jälkikäteen lueskellut noita viestejäni. Mutta yhden muistan, joka meni tasan tarkaan oikein: Väitin, että testit laahaavat 4 - 7 päivää jäljessä. Ja se oli tasan oikein, koska testit ovat sen 5 päivää jäljessä. Siitä nousi käden vääntö, mutta se ei muuttanut sitä, että olin oikeassa.

    En missään ole väittänyt tietäväni kaikkea koronasta tai Suomen valtiosta. Se väite on sinun perseilyäsi, kuten yleensä sinun väitteesi. SIksi pidän sinua trollina,

    Olen sanonut, että tiesin, miten asiat olivat noin 40 vuotta sitten hallinnossa koska silloin työskentelin yhdessä ministeriössä. Se on ihan eri asia, kuin väittää tietävänsä miten ne ovat nyt.

    Noiden vanhojen juttujen perusteella olen sitten tehnyt arvioita, miten ne voisivat olla myös nyt. Jotkut arvaukset ovat menneet lähelle ja jotkut pieleen. (Esim. Presidentin roolin arvaus meni täysin nappiin minun mielestäni, peruste: lehtitietojen mukaan.) Revi siitä!

    Koronasta olen koko ajan korostanut sitä, että kukaan eikä missään tiedä oikeastaan mitään varmaa koronasta, jotta se olisi riittävää tietoa. Eli suomeksi: Kaikki esittävät koronasta valistuneita arvauksia (educated Guess), tuota termiä olen nimenomaan käyttänyt koronasta puhuessani. Joten sinuin väitteesi "tieto" on jälleen ihan perseestä.

    Niinpä sinun väitteesi, että "minä tiedän kaiken koronasta" on sitä tavanomaista perseilyäsi. Se vain hämmästyttää minua, mikä ajaa sinut tähän jatkuvaan trollaukseen ja perseilyyn?

    En ole astronomi, joten en osaa sanoa tähän mtään varmaa: "Jos vaikka iso asteroidi osuisi maahan, sitä varmaan ei olisi odotettu, mutta kuitenkin pelätty tutkijoiden keskuudessa?"

    Käsittääkseni tuo asteroidi olisi iso yllätys ja sitä ei ole myöskään minun käsittääkseni ole osattu pelätä samoin kuin mahdollista virus pandemiaa tutkijoiden keskuudessa.

    Tosin amerikkalaiset ovat käynnistäneet projektin asteroidien etsimiseksi. Joten ainakin siellä ollaan asiasta hieman huolestuneita, mutta muualla ei minun käsittääkseni olla asiasta aivan samaa mieltä. Siksi uskon, että tutkijat eivät minun määritelmäni mukaan "pelkää" yleisesti asteroidia.

    Toisin oli virus pandemian suhteen. Minun käsittääkseni tutkijoiden keskuudessa on ollut yleinen konsensus jo muutaman vuosikymmenen (10- 30-vuotta), että paha virus pandemia tulee ennemmin kuin myöhemmin ja että sen aiheuttaa jokin aikaisemmin tuntematon virus. Siksi erilaisia viruksia on niin intensiivisesti tutkittu ja pyritty löytämään niihin parannusta tai rokotteita. Siksi myös sikainfulensssan kanssa tutkijat panikoivat, koska he pelkäsivät, että tämä on nyt "se". Mutta se sikaflunssa ei ollut "se", vaan "se" oli ilmeisesti tämä korona virus. Tietenkään kukaan ei vielä voi tietää mitenkään onko tämä nyt oikeasti se pelätty "se".

    Edit: Tulikin mainittua kaksi (2) oikein mennyttä arviotani tapahtumien kuluista ennen niiden tuloa julkisiksi. (Pyydän anteeksi, koska pyydettiin vain yksi oikein mennyt arvio):cool: :cool::cool:


    Edit2: Korjattu paljon typoja, mitään ei muuten mutettu.
     
    Viimeksi muokattu: 16.04.2020
    Tilt-type tykkää tästä.
  16. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Tuo jäi kiinnostamaan itseänikin. Ei ainakaan minulle tule mieleen mitään, missä olisit ollut väärässä.
     
  17. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Illat tulee vietettyä TV:n ääressä. Jotain hyvääkin tässä siis on.:D
    Monia rästiin jäänneitä TV-sarjoja on päässyt urakalla katsomaan Blu-rayltä ja pitkien taukojen takia sarjasta on paljon katsottavaa. Nytkin meillä menee 3,5 kautta Outlanderiä putkeen ja syksyllä vielä viides kausi. Kun vielä saisi tuon vaimokkeen innostumaan enemmän sarjoista, joita ei ole katsottu kertaakaan. Haikailee tällä hetkellä Rooman ja Prison Breakin perään, joskin kyllä sitä itsekin mielellään katselee helmiä uudestaan. Mieleen muistuu, kun vedettiin 24 alusta loppuun, kun vihdoin päätin painaa liipasinta noista kaudet 1-6 Japski Blu-raystä.
     
  18. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tämä jatkuva etätyö alkaa käymään raskaaksi. En silti halua valittaa liikaa.
    Yhden huomion tein eilen. Ostin ennen hamstrausaikaa 500 ml pullon käsihuuhdetta paikallisesta halpakaupasta hintaan 3,99 €. Nyt kävin samassa kaupassa. Nyt oli tarjolla kahta eri puolen litran pumppupulloa. Hinnat olivat 9,99 € ja 12,99 €. Aikamoinen hinnannousu.
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2020
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kuinkahan moni on jättänyt käsidesit ostamatta noiden hintojen takia... Toki niiden saatavuuskin on ollut heikkoa, mutta esimerkiksi itse en todellakaan lähde maksamaan kymppiä puolesta litrasta saati parista desistä. En tosin venäläistä rulettia tässä pelaa, sillä karenteeninomaisesti elellen niitä tilanteita, missä hanskojen käytön ja käsienpesun välillä pitäisi käsidesiä käyttää on ollut viikossa yleensä nolla. Toki minulta sattui löytymään pari vanhaa pientä käsidesiputelia, jotka ovat hyvin riittäneet. Toisaalta, jos hinnat olisivat normaalilla tasolla, niin olisin toki ostanut vastaisuuden varalta yhden ison putelin. Nyt ei tullut eikä tule kauppoja.

    Käsihygieniasta puheen ollen... Onkos kukaan plazalaisista satsannut aktiivisen elämäntyylin saippuapumppuun eli näihin liiketunnistimilla varustettuihin saippua-automaatteihin? Olen itse käyttänyt moista pari viimeistä vuotta ja kieltämättä kätevä on, varsinkin kun pystyy säätämään saippuamäärän pienemmäksi, jolloin saippuaakin säästyy. Täydennykseen olen käyttänyt Palmoliven isoja täydennyspakkauksia.
     
  20. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tuossa kaupassa oli viiden litran pänikkä myös myynnissä. Olisko sen hinta ollut jotakin 50 €. Nyt en ole varma. Vieressä oli tyhjiä puolen litran pumppupulloja 1 € / kpl. Sen huomasin, että mainoksessa luki 70%.

    En edes tiedä mitä aktiivinen elämäntyyli tarkoittaa käytännössä. Aivan outo käsite minulle.
    Onko tuollaisia automaatteja normaaleilla ihmisillä kotona vai onko tuo joku miljonäärien erikoisuus?
    Itse yleensä käytän palasaippuaa. Se on tehokasta ja luontoystävällistä. En ymmärrä miten saippuan käyttöön tarvitaan joku kone. Eikö tuollainen ole luonnonvarojen väärinkäyttöä pahimmillaan? Jos on joku vamma käsissä, niin sitten ymmärrän.
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2020