Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

  1. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Yhdysvaltojen keskuspankin Bullard'kin valoi joskus viikko sitten uskoa sijottajiin, että hihamerkeillä, hengityssuojaimilla ja päivittäisillä jokaiselle ihmiselle suoritettavilla koronatesteillä tästä kurimuksesta päästään. Vuoden päästä jokainen kunnon kansalainen tunkee koronapuikon nenäänsä aamulla ensimmäisenä ja muistaa kiinnittää hihamerkin siististi.
     
  2. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Äkkiseltään katsottuna tämä näyttää olevan suhteellisesti suosituin ketju, vaikka sillä ei ole mitään tekemistä elokuvan kanssa.

    Vuositasolle suhteutettuna saadaan noin 6720 viestiä/a. Katsomiskertoja tulee vastaavasti noin 70 140/a.

    Aika näyttää, onko tämä vielä aktiivinen ensi vuoden puolella...
     
  3. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ruotsi on näköjään alkanut vääristelemään kuolintilastoja tavalla, jolle härskiydessään vetää vertoja korkeintaan Kiina ja Iran.
     
  4. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    ??????????????????
     
    Viimeksi muokattu: 13.04.2020
  5. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Jos rajat olisi laitettu heti kiinni kun italiassa alkoi tapahtua niinkuin olisin halunnut ja niitä italian ja itävallan matkaajia ja muita ei olisi päästetty maahan ilman valvottua karanteenia . Se olisi tietenkin tullut kalliiksi mutta mahdollisesti maassa ei olisi vielä tartunnat tällä mallilla ja ihmishenkiä olisi säästetty. myös olisi mahdollista että ravintoloita ja muita ei välttämättä tässä vaiheessa olisi tarvinnut laittaa kiinni ja olisimme säästyneet tältä vielä kalliimmalta tilanteelta ja enemmän aikaa jos sattuisi että rokote keksittäisiin. Hallitus kyllä antoi silloin kun taudin annettiin tänne vapaasti tulla käsityksen että ne jostain syystä haluaakin että porukkaa kuolee. Olisiko syynä sitten ollut se että vanhuksista päästäisiin eroon? Tosin kuolee siihen muitakin ,Nyt kun ne laittoivat noita rajoituksia olen hieman hämillään että mikä on oikein hallituksen päämäärä kun ensin se vaikutti siltä että ne haluavat taudin tulevan tänne ja ihmisiä kuolevan. Jos silloin ajateltiin että se tulee suomelle kalliiksi niin nythän se tulee vielä kalliimmaksi kun jouduttiin laittamaan kaikki paikat kiinni.
     
    Vanha_susi tykkää tästä.
  6. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    "Peltosen mukaan eri maiden tilannetta arvioidessa on mielekästä verrata hoito- ja kuolleisuuslukuja tartuntojen sijasta, sillä testauskäytäntöjen vuoksi taudin etenemistä ei voida varmistetuilla diagnooseilla vertailla. Tosin myös kuolemat voidaan eri maissa kirjata hieman eri tavoin."

    Lähde:
    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006473489.html
    Niinpä tuota vertailua kannattaa tehdä ihan asiantuntijoidenkin mielestä, ei vain minun mielipiteeni perusteella.
     
  7. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Käytiin katsomassa uutta kämppää ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Oli siis meidän natsi silmien mielestä potenttiaalinen.
    Ei todennäköisesti edes laiteta tarjousta. Kun kohta kaikkien kämppien arvo putoaa jotain 10-30%.
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Put your money where your mouth is; shorttaa asuntomarkkinaa sillä rahalla, mitä sulla on säästössä asunnon hankintaa varten, jos oikeasti uskot tuohon.
     
  9. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Oikea päätös. Jos sovitaan jokin määräaika, niin ei sitä pidä alkaa venyttämään pätkä pätkältä pidemmäksi. Tämä oli täsmätoimi ja uusimaalaiset ovat nyt osuutensa tehneet. Kiitos heille (meille), että uhrautuivat (uhrauduimme) koko Suomen kansan elinvoimaisen tulevaisuuden puolesta. Ihmisoikeuksiamme kavennettiin, mutta määräajaksi sen hyväksyimme.

    Edit: Hitsi, tämän piti mennä maakuntarajaketjuun.
     
  10. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 232
    Saadut tykkäykset:
    1 035
    "22 ruotsalaisen professorin ja tutkijan joukko arvostelee Ruotsin pehmeää koronalinjaa ja vaatii päättäjiltä tekoja."

    "Ruotsin pehmeää koronalinjaa kritisoivat tutkijat vaativat nyt poliitikoilta tiukempia päätöksiä. Dagens Nyheterin julkaisemassa kannanotossa 22 tutkijaa vaatii nyt, että ruotsalaisten päättäjien olisi suljettava koulut ja ravintolat Suomen tapaan."

    "Allekirjoittajien joukossa on niin epidemiologian, virologian kuin kansanterveystieteen professoreita, tutkijoita ja lääkäreitä.”

    "Ruotsissa toisin kuin naapurimaissamme kuolleiden määrä nousee kohti Italian huippulukuja”, he toteavat.

    "Kirjoituksessaan tutkijat viittaavat myös DN:n pääsiäisenä julkaisemaan presidentti Sauli Niinistön haastatteluun. Siinä Niinistö kertoi, että Ruotsin tapaan myös Suomessa aloitettiin antamalla kansalaisille ensin suosituksia.”

    "Mutta ei kansalaisia voi suosittaa olemaan menemättä ulos, jos ravintolat yhä saavat olla auki”, Niinistö totesi. Nyt tutkijat käyttävät tätä lausuntoa vertaillessaan Ruotsin ja Suomen kuolleisuuslukuja:

    ”Ruotsissa kuolee nyt siis kymmenen kertaa enemmän ihmisiä koronavirukseen kuin naapurimaassamme Suomessa. Suomessa kaikki kahvilat ja ravintolat ovat suljettuja. Suomessa kaikki koulut ovat suljettuja (poikkeuksia on alakouluissa ja päiväkodeissa erityisistä tarpeista). Suomessa yli kymmenen hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä”, tutkijat kirjoittavat.

    "He arvostelevat Ruotsin kansanterveysvirasto Folkhälsomyndighetenin johtamaa koronalinjaa koko pandemian vähättelystä. Tutkijoiden mukaan virasto on ainakin neljään otteeseen katsonut, että epidemia on hidastunut tai hidastuu.”

    "Sitä se ei ole tehnyt. Kaikkia Italian Alpeilta kotiinsa palanneita neuvottiin jatkamaan normaalia elämää, jos heillä ei ollut oireita – vaikka tiedettiin, että epidemia oli iskenyt kovaa Pohjois-Italiaan. Yhä kieltäydytään hyväksymästä, että taudin leviäminen oireettomista on olennaisesti vaikuttanut iäkkäiden kuolleisuuteen. Ja vielä ollaan haluttomia muuttamaan suosituksia, vaikka Ruotsin käyrä on kehittynyt radikaalisti erilleen muista naapurimaista.”

    ”Jos Ruotsin tartuntojen torjuntatyössä olisi kunnolla mietitty, hyvin toimiva strategia covid-19:n varalle, niin tuskin kuolleisuus olisi Ruotsissa nyt yhtä suurta kuin Italiassa ja kymmenen kertaa suurempaa kuin Suomessa.”


    [​IMG]

    [​IMG]

    "Kirjoituksensa lopuksi he siteeraavat Niinistöä vielä uudemman kerran, kun tämä kertoi olleensa aktiivinen ja varoittaneensa.”

    "Mitä ihmiset olisivat ajatelleet, jos olisin vain ollut hiljaa koko ajan. Olenhan sentään presidentti”, Niinistö totesi.

    ”Näin pitää tehdä myös Ruotsissa. Kansan valitsemien päättäjien, heidän joilla lopulta on vastuu, on nyt tartuttava toimiin ja mitään muuta vaihtoehtoa ei ole.”



    Lähde: Uusi Suomi



    Helsingissä somalinkielisten koronavirustartunnat ovat selkeästi lisääntyneet – kaupunki ja HUS huolestuneita tilanteesta


    Edit. Lisätty linkki Ylen artikkeliin.
     
    Viimeksi muokattu: 14.04.2020
  11. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    "Somalinkielisillä helsinkiläisillä on todettu tähän mennessä lähes 200 koronavirustartuntaa ja kuolemantapauksiakin on ollut kaksi.

    Tämä tarkoittaa, että tartunta on varmistunut 1,8 prosentilla somalinkielisistä helsinkiläisistä.

    Vastaava luku kaikilla helsinkiläisillä on 0,2 prosenttia."


    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006474291.html

    Huolestuttavaa luettavaa. Sama ilmiö kuin oli Tukholmassakin. Toimiin on ryhdytty onneksi. Helppo sanoa jälkikäteen, mutta voi jossitella olisiko pitänyt oppia Tukholmasta jo aiemmin.
     
  12. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    "uskon" mutta kun en tiedä. Ihan mielipide tuo vain oli, vaikka varmaan vain kettuilit. o_O
     
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Toisaalta jos pätee sama kuin mitä uumoillaan koko väestön kohdalla, että todelliset lukemat ovat 10-20-kertaiset, niin kohtahan heillä on laumaimmuniteetti...
     
  14. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 703
    Saadut tykkäykset:
    362
    "Kohta" on aika suhteellinen käsite. Eikös siellä ole joku miljoona asukasta? Eli sellaiset 600 - 700 tuhatta asukasta pitäisi sairastua vähintään. Jos todelliset sairastuneet ovat 20x raportoidut, niin ollaan lukemissa 30000 - 35000 raportoitua tapausta Tukholman alueella. Tämä tuskin tulee täyttymään alle vuodessa. Ja jos kokonaisen vuoden terveydenhuolto on paniikkitilassa, niin ei hyvä. Olen edelleen sitä mieltä että laumaimmuniteetti sairastamalla ei toimi.
     
    Vanha_susi tykkää tästä.
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Suomessa on nyt 3 000 tartuntaa. Tipan yläpalloon uusien tapausten määrä olisi tuhat viikossa. Oletetaan edelleen, että joku heitto siitä, että todellinen määrä olisi 10x testeillä havaittuun nähden eli 10 000 viikossa. Tässäkin on jo molemmat yläkantissa.

    Kolme miljoonaa suomalaista eli laumasuojan alarajoilla ollaan heti 300 viikossa eli vajaassa kuudessa vuodessa.
     
    Vanha_susi tykkää tästä.
  16. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Tarkoitin siis pelkästään laumaimmuniteettia somaliväestön keskuudessa Helsingissä, jos jo nyt on 1,8% diagnosoitu tartunnan saaneiksi.
     
  17. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ei-edustavasta otoksesta saatu jo vasta-aine-dataa HUS-alueelta:
    Viikko 14 aliarvio ja viikko 15 todennäköisesti suuri yliarvio. Koko ajanjaksolla 6/442 näytettä positiivisia = 1,4 %.

    Vasta-aineita alkoi näkymään kunnolla vasta viikolla 15 eli 6.-12.4. Jos niiden muodostuminen kestää pari viikkoa, niin tautia on ollut merkittävässä määrin aiempaa enemmän päällä 23.-29.3. Toisaalta virallisissa tapausten määrässä ei tuolla välillä näytä olleen mitään suurta piikkiä. Näitä voi pyöritellä, mutta viikkokohtaiset (kuin myös koko ajanjakson) näytemäärät ovat niin pieniä, ettei niistä voi päätellä oikein mitään. Niitä edustavan otoksen tuloksia odotellessa.
     
    Vanha_susi tykkää tästä.
  18. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Yleistuntuma joka minulle on syntynyt on sellainen, että asiantuntijoiden keskuudessa paras arvio taudin todellisesta tappavuudesta on tällä hetkellä noin 0,4 % (kun esim. kausi-influenssalla se on 0,1 %).

    Tuo 0,4 % siis kaikkien niiden keskuudessa jotka ovat taudin sairastaneet, mukaan luettuna sellaiset, jotka eivät näy tartuntatilastoissa. Yksinkertainen laskukaava: kuolleita per miljoona * 0,025 = prosenttiosuus väestöstä, joka on sairastunut. Esimerkiksi Espanjassa tällä hetkellä tulos on: 397 * 0,025 = 9,9 % Espanjan väestöstä sairastunut.

    Ei tietenkään täydellinen, koska kuolinprosentit varmasti vaihtelevat jonkin verran eri maissa, minkä lisäksi kuolemien määrä voi kasvaa paljonkin päivässä. Suomelle tarjoaisi tällä hetkellä 0,3 %, Ruotsille 3 %, New Yorkin osavaltiolle 13,5 %, Lombardian osalle Italiasta yli 25 %.
     
  19. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Lähteenä YLEn uutisten raportit Presidentti Niinistön ulostuloista.

    Näyttää yhä varmemmalta, että hallinnon käytännöt ovat ennallaan Koiviston luoman mallin mukaisina. Pressa sopii, että tavaran ostaja (Suomessa) saa ostamansa tavaran (Kiinasta). Niinistö oli puhunut Kiinan pressan kanssa "Hyvässä hengessä", kuten uutisista kuulin.

    Tämä toimii, kun käytetään viralisia myyjiä(Kiinassa), joilta ostetaan. Suuri kysymys kuuluukin, miksi ei alunperin ostettu viralliselta myyjältä (Kiinasta), vaan ostettiin joltain suomalaisilta (hämärätyypeiltä)välikäsiltä? Saiko joku virkamies vähän (paljon) lahjuksia, jotta teki sopimuksen noiden myyjien kanssa?

    Nyt saadut virallisen myyjän maskit olivat laadultaan juuri sellaisia, kuin pitikin. Samoin YLEn uutisten mukaan.
     
  20. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Jos sinun arviosi pitää kutinsa, niin sitten siitä voisi laskea kuinka pitkään kestää tämän pandemian vaara-aika. Oletetaan nyt vaikka yhtenäisyyden vuoksi, että Suomessa, Ruotsissa ja USA epidemia on kestänyt 4 viikkoa. Ja Italiassa (Lombardia) ja Espanjassa 6 viikkoa.

    Teen oletuksen, että 60% laumaimmuniteetti riittää. Jos tarvitaan suurempi prosentti, niin aikaa kuluu enenmmän.

    Siitäpä saadaan luvut Suomelle 60/0,3*4= 200 viikkoa, Ruotsille 120 viikkoa, New Yorkille noin 18 viikkoa, Espanjalle noin 36 viikkoa ja Lombardialle noin 15 viikkoa.

    Tuon mukaan tilanne ei näytä hyvältä tämän vuoden puolella kuin New Yorkissa tai Lombardiassa. Muissa paikoissa tämä näyttäisi jatkuvan pitkälle ensi vuoden puolelle tai paljon kauemmin tuon sinun laskusi mukaan.