Maakuntarajan valvontaketju 28.3.-19.4.2020

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Tilt-type, 26.03.2020.

?

Onko sinulla oikeus ylittää Uudenmaan maakuntaraja kiellon aikana?

  1. On

    2 ääntä
    13,3%
  2. Ei ole

    13 ääntä
    86,7%
  1. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    https://liikennetilanne.tmfg.fi/

    Tuota olen käyttänyt liikennemäärien seurantaan. Luulisi, että noilla on itsellään tallessa myös historialliset tiedot, vaikkei niitä tuolla sivulla olekaan näkyvissä normaaleille käyttäjille. Niistähän olisi helppo vertailla vaikka tuntitasolla vuoden takaiseen vastaavana ajanjaksolla (esim: viikko 11, torstai)

    En edes tiedä, millä ne nuo liikennemäärät oikein laskevat. Jonkinlaisella tunnistimella kuitenkin melko varmasti, joka laskee ajoneuvot yksitellen. Paljon enemmän luottaisin tuohon perustuviin laskelmiin kuin johonkin Telian tarjoamaan kännykkämastodataan.

    Edit:
    Eli käytännössä täysin oikeat luvut tuolla sivustolla.
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2020
  2. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Nyt on väläytetty, että Uudenmaan kaistaleen saartoa jatkettaisiin pidempään kuin 19.4. En kannata. Pinna alkaa jo nyt kiristyä molemmin puolin rajaa.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Hyvä vaan jos pidetään muu Suomi poissa täältä. :D
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En kyllä oikein ymmärrä, miksi se pinna alkaa kiristyä. Eikö tuon maakuntarajan läpi pääse kuitenkin, jos on oikeasti aiheellista päästä? Kiristyykö pinna lähinnä niillä, jotka haluavat vapaa-aikansa tai yleisen vapautensa nimissä välttämättä saada oikeuden liikkua ympäri Suomea aikana, jolloin kaikille on suositeltu kotona pysymistä? Jos näin on, niin mitä se kertoo heistä?
     
  5. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    On se nyt niin väärin, ettei pääse kelohonkamökille Inarin rannalle eikä talviasuttavalle huvilalle Ahvenanmaan saaristoon. On se niin väärin. Eristys siksi on lopetettava jo huomenna.

    Johan siitä vähemmästäkin menee hermo ja on välttämättä yritettävä metsäsäautotietä päästä liikkumaan. Ja sitten nämä poliisin P*#>@leet vielä sakottavat, pidättävät ja pakottavat palaamaan takaisin.
     
  6. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Niin no en tiedä mistä se kertoo, että ostaisi täältä Uudenmaan sisältä paljon ruokaa mukaan ja menisi mökille, olisi siellä ja sitten tulisi sieltä kotiin. Jonkinlaisesta vittuuntumisesta varmaan siihen, kun tietää, että aiheuttaisi sen rajan ylityksellä 0,000000000000000000000 % riskin muille ihmisille.
     
  7. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 992
    Saadut tykkäykset:
    264
    Eikös uutisissakin ole kerrottu, ettei poliisi edes valvo 24/7 noita rajoja. Tietääkseni tuo raja vuotaa kuin seula sen alun jälkeen. Yöaikaan vain huristelee läpi.

    EDIT: näköjään poliisi yrittää tsempata näin pääsiäisen aikaan :)
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jos pieni määrä ihmisiä tuota toteuttaisi vastuullisesti, niin mikäs siinä... Valitettavasti on realistisempaa olettaa, että mökkiläisiä olisi jatkuvasti ramppaamassa ympäri Suomen ja kun voi ottaa vain rajallisen määrän muonaa mukaan, niin tuskinpa siellä mökillä pysytään käymättä paikallisissa pikkukaupoissa tms.. Uudenmaan sulkemista edeltävän hiihtokeskusryntäyksen yhteydessähän uutisoitiin siitäkin, että ihmiset edelleen kävivät sankoin joukoin huoltoasemilla kahvilla jne.. Näin ollen aika utopistista ajattelua tuo, että Uudenmaan mökki-intoilijat toteuttaisivat tuota kera täydellisen sosiaalisen etäisyyden.

    Tietenkin tässä tulee mieleen myös se, että ihmisten pitäisi puhaltaa yhteen hiileen. Karu totuus kuitenkin on se, ettei meillä kaikilla ole mökkejä, ja kun suositus kuitenkin nyt on se, että kotona pitäisi pysytellä, niin suoraan sanoen vituttaa nämä ihmiset, joilla pinna kiristyy siitä, että pitää elää kuin ihminen, jolla ei ole mökkiä. Ehkä tämä korostuu juuri Uudenmaan kohdalla, joka nyt on tietynlainen varallisuuden keskus Suomessa. Ei liene yhteishenkeä nostettavaa, että varakkaat ja/tai mökin omistavat sieltä ajavat pahimmillaan läpi Suomen suositusten ollessa kotona pysytteleminen ja sisämaankin reissaamisen välttäminen. Tuossa aiemmin mainitsin, että korona-aika on omiaan tuomaan esiin ihmisten piirteitä, niin näissä asioissa on kyllä korostunut se, ettei välitetä vitun vertaa kanssaihmisten tilanteesta (koski se mökittömyyttä tai sitä että jotkut ovat olleet lomautettuja/työttömiä jo ennen koronaa), vaan pitää päästä omaa hulppeampaa elämäntyyliään harrastamaan, vaikka sitten suositusten vastaisesti.
     
  9. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Kyllä siellä mökillä ihan rautalapiolla lapioidaan paskat ulkovessasta ja vedet kannetaan ämpärillä. Lämpimänä mökki pidetään puilla, jotka on itse metsästä kaadettu, kuljetettu pois ja halottu. Tällaista hulppeaa luksuselämää elettiin Suomessa jo satojakin vuosia sitten.
     
  10. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Harmi. Voi itku:( Minun ironiseksi tiivistykseksi tarkoitettu laimennettu ja tiivistetty viestini nuoremman espoolaisen serkkuni eläkeellä olevan 69-vuotiaan toimitusjohtajan ja rajanylitysyrityksestä sakotetun puhelusta minulle eiliseltä (Hänen sanavalinansa olivat paljon värikkämpiä). Kun Hänen yrityksensä mennä 120 neliön "kelohonkamökilleen" Inarin rannalle oli kosahtanut poliisipartioon.:p Ja sama jätkä oli vielä pari viikkoa sitten sairaalassa, joten hän ei ehtinyt paeta Uudeltamaalta ennen sulkua. Kyse ei ollut koronasta.

    Kukaan ei näyttänyt ymmärtävän viestiäni.:eek:
     
  11. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    279
    Ymmärtäisin Uudenmaan saarron jatkamisen, jos muualla Suomessa käyttäydyttäisiin vastuullisesti. Nyt kun ainakin Kainuussa on järjestetty koronajuhlia, ei Uudenmaan saarron jatkamisessa ole mitään järkeä.
     
  12. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Eräällä kaverilla oli moottoripyörä myynnissä, tänään oli joku jeppe hesasta käynyt sen ostamassa. Oli pomoltaan ottanut lapun että pitää käydä huoltokeikalla uudenmaan ulkopuolella, hyvin oli läpi päässyt. Eli keinot löytyy..
     
  13. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Moni varmasti ajatteli ja toivoi avaavansa mökkikauden näin pääsiäisen pidempänä vapaana, kun monella lomaakin otettuna jommalle kummalle puolelle.

    Ei kaikki mökkeilijät suinkaan ole varakkaita tai ylempiä sosiaaliluokkia edustavia. On paljon verrattain pienituloisia eläkeläisiä tai työtätekeviä, joille mökkeily on tärkeä harrastus. Pk-seudulla moni asuu kerrostalossa, mikä lisää mökkeilyn viehätystä vastapainona. Muualla Suomessa samoilla tuloilla voi asua omakotitalossa, jossa itsessään on niin paljon puuhaa, ettei enää toinen työleiri kiinnosta. Vanha_susi ja Snäckby edustavat harvinaista eliittiä, suurin osa muista "Suomen Losissa" asuvista on hyvin tavallista väkeä, joka yrittää vain pärjätä.

    Vaikea nähdä, että eristystä voitaisiin ylläpitää juhannukseen asti. Silloin jo suomalainenkin nousee kapinaan, jos ei pääse mökilleen.
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Vastuutonta käyttäytymistä on toki kaikkialla. Uudenmaan kohdalla pidän vaan ongelmaisena sitä, että siellä kuitenkin on muuhun Suomeen verrattuna paljon enemmän koronaa liikkeellä ja jos sieltä päästetään ihmiset virtaamaan roadtripmaisesti läpi Suomen pohjoiseen, niin siinä jää Pohjois-Italian "täsmäohjukset" kakkoseksi tartuntaketjujen luomisessa.

    En toki näin ajatellutkaan ja vaikken itse omista mökkiä, niin toki lähipiiristäni löytyy ihan tavallisia pulliaisia, joilla sellainen on. Lähinnä kritisoin vaan tätä, että osa etsii jos jonkinlaista porsaanreikää asettuakseen eriarvoiseen asemaan kuin muut (joiden on suositeltu pysyvän kotona ja välttävän sisämaan reissuja). Olen toki edelleen sitä mieltä, että ihmisten kannattaa pyrkiä pitämään mieltä virkeänä eri aktiviteetein yms.. Valitettavasti vaan sen mökkikauden viettäminen sisältää pakostakin paitsi reissailua (joka ei ole suositusten mukaista) niin myös todennäköisesti aika monen kohdalla täsmäohjusmaista sosiaalisen etäisyyden rikkomista eri puolilla Suomea matkalla mökille.
     
  15. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Nyt erehdyitte. minä olen sukuni köyhin:(. Minulla ei ole mökkiä. Olin työssäni vain ns. ylempi akateeminen toimihenkilö ja asun vaatimattoman kokoisessa 101 neliön kerrostaloasunnossa Helsingissä muilla on sitten hulppeammat asunnot. :cool:

    Se, että sisaruksillani ja serkuillani on mennyt lujempaa ja he omistavat kelohonkamökkejä Lapissa tai huviloita Ahvenanmaan saaristossa tai merenranta-asuntoja Ranskassa, on sitten ihan toinen juttu. Kuten myös se, että meidän suvussa on läheiseset suhteet ja olen saanut viettää runsaasti aikaa heidän omistamissaan vapaa-ajan kiinteistöissä.:)

    Niinpä minua itseäni ei haittaa tämä eristys, koska minulla ei ole paikkaa minne mennä.;) Minua vain huvittaa toisten ärtymys.
     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2020
  16. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En ole käynyt. :) Kuulun niihin, jotka eivät ole työn tai perheen takia tarvinneet autoa välttämättömyytenä eivätkä ole halunneet pitää sitä pitämisen ilosta (eli en omista autoa tällä hetkellä).

    Ilmeisesti taloudellinen tilanne ei olekaan monella kovin tiukka, kun on moiseen perseilyyn varaa jo bensan kulutustakin ajatellen. Yleensäkin moinen perseily tällaisessa tilanteessa ihmetyttää, mutta joka puoleltahan käy koko ajan varsin selväksi, että osa kansasta pitää koronaa ja ihmisiä, jotka ottavat sen vakavasti, vitsinä.
     
    Vanha_susi tykkää tästä.
  18. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Arvelin niin, mutta piti kysyä, kun en tunne ketään Oulusta. :)

    Ja tässä ei ole paljoa tekemistä, kun kaikki kaveritkin ovat saman ikäisiä ja karanteenissa kodeissaan ja meidän eläkeläistapaammiset on peruttu. Niin istuskelen työhuoneessa ja selailen nettiä.:cool:
     
  19. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Juu me suomalaisetkin kun olemme niin laitostuneita että mökkiläiset lähes 100% varmuudella käuvät siellä paikallisessa kaupassa jossain vaiheessa ja kahvilla huoltoasemalla. Paitsi tässä on mies joka ei tehnyt sitä ostin ruuat oulusta ja ajoin suoraan mökille hankin hieman siellä täydennyksiä luonnosta eli tulen kyllä toimeen ilman kaupassa käyntiäkin. Eli elin täysin eristyksistä yhteiskunnasta. Voi kyllä sanoa että olipa kyllä hienoa kun ei tarvinnut pestä käsiä joka välissä kun ei tarvinnut pelätä fuhanun flunssan saantia mökillä jos se oliis tullut niin olisin saanut sen tartunnan jo kaupungissa.(Tosin en voinut vastustaa kiusausta käydä rukalla mutta ei siellä rinteessä oluut ketään ja parkkipaikalla minun auto oli ainoa)
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  20. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 482
    Saadut tykkäykset:
    1 221
    Kyllä minulla on ollut iso ikävä Jodoa. Hienoa kuulla, että mökillä on kaikki hyvin.