Miten koronavirus näkyy arjessasi?

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana ElvisThePelvis, 16.03.2020.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Legend of Grimrock 2 ja aamukahvi. Eipä siis mitään poikkeavaa tänään.
     
    TheRealThing tykkää tästä.
  2. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ei mennyt varoitus hukkaan, Kainuun saastuminen on nyt tosiasia.

    Tästä olikin jo toisessa ketjussa maininta, mutta vielä tuosta Hesarin uutisointi aiheesta:


    "Kainuussa on havaittu ensimmäiset vahvistetut koronavirustartunnat, kerrotaan Kainuun sote-kuntayhtymästä.

    Terveysviranomaisten mukaan testeissä on todettu kaksi tartuntaa. Kumpikaan tartunnan saaneista ei tarvitse tässä vaiheessa sairaalahoitoa.

    Kainuu oli vielä vähän aikaa sitten ainoa Suomen maakunta, jossa ei ollut tiedossa lainkaan koronavirustapauksia.

    Kainuun pandemiapäällikkö ja vs. hallintoylilääkäri Olli-Pekka Koukkari kertoo, että tartunnan saaneet ovat osa tartuntaketjua, joka on alkanut muualta Suomesta. Heidät tavoitettiin yhteistyössä Etelä-Suomen terveysviranomaisten kanssa.

    ”Löydökset ovat jäljitystyön hedelmiä”, sanoo Koukkari."


    Eilinen autoilija jäljitetty? ;)
     
    Vanha_susi ja x_jmt_x tykkäävät tästä.
  3. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Nämä kainuulaiset ovat kotiinsa palanneita.
     
  4. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Avokki osti lipun netissä näytettävälle Osmo Ikosen "Semilive"-keikalle. Kyseinen palvelu, eli semilive.fi on ilmeisesti pystytetty aika nopeasti, laitetuki on vähän kehno (toimii vain selaimella) ja ainakaan testipätkän kuvanlaatu ei vakuuta, mutta jostain pitää tietysti aloittaa. 5 euron hintakaan ei ole kovin paha.
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2020
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Olisivat joutaneet 14 vrk karanteeniin Uudenmaan rajalle, jos olivat Helsingistä tulossa.
     
  6. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Ensi viikko vielä töitä ja sitten lomautus. Alkuun 4 viikkoa ja todennäköisesti jatkuu siitäkin. Ai että mä tykkään. Lauantaina ostin prätkänkin niin pääsee nauttimaan keväästä täysin rinnoin.
     
    Mookid, El Grande ja tuna tykkäävät tästä.
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    En tiedä onko tällaista ilmiötä muualla, jos vielä ilmiöstä voi puhua, mutta Kainuussa ainakin joissakin kaupoissa tietyt hedelmät eivät tee kauppaa. Esimerkiksi mandariineja tuntuu olevan vinot pinot. Kun taas banaanit tuntuvat menevät.
    Mietin tuota ja ainakin itse tutkin mandariineja hyvin tarkkaan aina ennen kuin ostan. Pyörittelen kädessä ja kokeilen ovatko pehmeitä vai kovia. Ja jos muutkin toimivat yleensä samalla tavalla, niin tuosta ehkä seuraa se, että ihmiset sitten pelkäävät ostaa niitä, kun ajattelevat, että niitä on kosketeltu ja ovat tautisia. Banaaneista puolestaan näkee käytännössä suoraan, että onko terttu hyvä vai ei.
     
  8. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    No täällä omin silminnähtyä kun pappa tunki sormensa suuhun että sai syljen kyllästämillä sormilla sen pienen muovipussin auki ja tämän jälkeen hipelsi useita tomaatteja kunnes pari nappas kyytiin.. Että näin..

    Seuraava sitten nappaa ne syljen kyllästämän tomaatit ja virushan ei varmaan haaleassa vedessä kuole missä varmaan aika moni noi tomaattinsa huuhtasee ennen syömistä.
     
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Itse just puoli tuntia sitten ostin kaupasta mm. banaaneja, omenoita, kurkkua ja kirsikkatomaatteja. Sattuneista syistä viimeisenä mainitut tuli muovikotelossa. Vinkki: se liittyy siihen, mitkä noista syödään kuorineen ja/tai eivät ole yksittäispakatussa muovissa.
     
    Viimeksi muokattu: 01.04.2020
  10. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Hyhhyhyh hyi helvetti ja saatana taas!!! Juuri tuollaisen kertakaikkisen kuvottavan PERSEILYN tähden mm. tomaattien osto on ajoitettu tässä taloudessa kuormien saapumisen hujakoille, jolloin niitäkin saa nostella kolleista kaikessa rauhassa ennenkuin edes hyllyyn päätyvät.

    Iät ja ajat, kauan ennen Koronaa, kuvotuksen sekaisin tuntein sivusta seurannut, kun kansa kröhii, pärskii ja pitää milloin mitäkin perkeleen kissan ristiäisiä sisääntulon heviosaston edessä, niin että sylki lentää. Kärryjä saa tieltä töniä ihan tosissaan. Se, mikä ei valmiiksi pakattuna hyllystä löydy, harvoin jos koskaan kotiin kulkee.

    Aasinsiltana seuraavaan: toinen on kauppojen ostoskorit, ja tarkemmin niitten kantokahvat. Herran perkele, mitä bakteeripesiä! Luojan kiitos ole niihinkään tullut koskettua ikuisuuksiin. Sama selkärankaan vuosien saatossa mennyt käytäntö koskee lähes kaikkea aina hissinpainikkeista julkisissa tiloissa asiakaskäyttöön tarkoitettujen tietokoneitten näppäimistöihin.
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Itse kyllä normaalisti olen käyttänyt koreja - ja käytän myös edelleenkin - mutta yleensä enimmäkseen kannan niitä käsivarren päällä, kuten naiset käsilaukkujaan.

    Itse en normaalisti kammoksu pöpöjä liiaksi. Koska ihmiset tarvitsevat niitä huonojakin pöpöjä, jotta vastustuskyky säilyy. Ja on ihan terveellistä satunnaisesti sairastaa flunssaakin. Tämä nyt ei mitenkään tieteellinen sanoma ole, mutta mielestäni harvemmin sairastetut flunssat ovat yleensä pahempia kuin, jos niitä on useampia ollut putkeen. En tiedä sitten, onko eri flunssaviruksilla sen verran yhteistä kuitenkin, että keho osaa paremmin puolustautua, jos liian pitkää väliä ei ole.
     
  12. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Taitaa tässäkin päteä vanha viisaus "kukin tavallaan", kun kuitenkin vapaaehtoisuuteen perustuu.
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Enpä ole itse vienyt pöpökammoani näin pitkälle, joskin kuulun siihen ryhmään (kenties ainoana :D), joka jo ennen Koronaa rutiininomaisesti pyyhki mikroliinalla ja Sanytolilla kännykkäänsä, näppäimistöään, hiirtään, kaukosäädintään ja avaimiaan päivittäin. Sinänsähän pöpökammoisuus on aika ristiriitaista, kun osa ajattelee olevansa tarkka, mutta varmasti kuolisi shokkiin, jos UV-lampulla ja mikroskoopilla lähtisi tutkimaan omaa, muka siistiä kotiaan... Aikaa sitten piti sekin elämän fakta hyväksyä, että taitaa noissa elintarvikkeissakin tulla toleranssien sallimat pöpöt ja hyönteisten ruumiinosat mukana ilman että sen kummemmin noteeraamme asiaa.

    Tomaatteja tulee silloin tällöin käytettyä, ja aion niitä kyllä jatkossakin ostaa. Kyse on kai tietynlaisesta periaatteesta ja siitä, että jos minä saan Koronan ja kuolen siitä, että ostin kaupasta tomaatteja, huuhdoin ne huolellisesti ja söin ne osana ateriaa, niin yhtä hyvin taitaisi käydä samoin monen muunkin yhteyden kautta. Voihan sitä alkaa kaikessa varman päälle pelaamaan, mutta toisaalta olen taas vakaasti niin uskova, että stressi (joka tuollaisestakin aiheutuu) on yksi tekijä siinä, miten helposti sairastuu tai selviää sairaudesta. Kaupan koreja tulen myös pyörittelemään kädessä (tosin hanskat päällä) samaan malliin kuin ennen, sillä joka tapauksessahan muutenkin pesen kädet kaupassakäynnin jälkeen.
     
  14. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Mandariinit varmasti pehmenee (menee piloille), kun niitä painelee. :) En oikein ymmärrä ihmisten tarvetta muutenkaan painella hedelmiä ja vihanneksia. Ehkä kurkku on ainoa, mistä varmistan ettei ole pehmeä. En siis ymmärrä sitä ihmeellistä klähmimistä ja puristelua mitä jotkut tekee ja samalla kierrättää ne painelemalla pilaamansa muille asiakkaille. Sen näkee kyllä silmällä ja tuntee heti käteen mikä on ok. Lidlissä vielä kun käy, niin voi myös luottaa tuoreuteen ja kiertonopeuteen.

    Saippuapesun pitäisi olla riittävä toimi hävittämään koronavirusuhan hedelmistä ja vihanneksistakin. Esim. tomaatit ei tunnu kyllä kestävän hirveän hyvin saippuapesua, jos sen tekee heti kun tuo ne kotiin, vaan vaikuttaa säilyvyyteen.

    Olen kyllä alkanut miettimään omaa kasvihuonettakin omien tarpeiden viljelykseen vihannesten osalta nyt kesällä. Tietäisi mitä söisi ja ylimääräiset klähmijät jäävät nuolemaan näppejään (pun intended).
     
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    No eihän niitä tietenkään pilalle asti painella. Mutta monista hedelmistä ei näe ulospäin sitä ovatko ne raakoja tai mahdollisesti ylikypsiä. Esimerkiksi kiiwit ovat parhaimmillaan silloin, kun ne ovat hieman pehmeitä. Silloin ne ovat kypsiä ja makeita. Iso osa suomalaisista syö kiiwinsä väärin eli kovina ja kirpeinä eli raakoina.
    Samoin mandariinit (ja muut vastaavat sitrushedelmät) menevät liian pehmeiksi tai kuori irtoaa sisäosasta, jos ovat liian kypsiä. Tuota ei saa selville muuten kuin varovasti käpälöimällä. Se, miten itse niitä "puristelen" ei tarkoita muuta kuin sitä kevyttä sormituntumaa, kun hedelmää käsittelee. Mitään painaumia hedelmään ei siitä jää. Paskat sormista toki. Mutta nyt ei niitäkään, koska pesen kädet kauppaan mennessä. Teoriassa jopa vähemmän jää pöpöjä nyt kuin ennen koronaa, koska yleensä HeVi-osasto on heti ensimmäisenä, joten sormilla ei ole vielä ehtinyt mitään reikiä kaivelemaan.

    Yksi syy hedelmien tutkimiseen on myös se, että ne saattavat olla huonoja alapuolelta. Joskus jopa homeessa. Sinne ei toistaiseksi vielä näe ilman teräsmiehen katsetta, joten hedelmä pitää ottaa käteen ja katsoa sen alapuolelle.
     
  16. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Kaupoissa on kyllä useita huomautuksia että käytä ottimia irtohedelmien yms kanssa. Mutta enpä ole moisia kapistuksia vielä kertaakaan kaupoissa nähnyt. Käytän sitten hedelmäpussia "hanskana" hedelmien ja vihannesten käpistelyyn.

    Isoissa marketeissa on muuten nykyään väljää. Suosinkin niitä nyt kulmakauppojen sijaan.
     
  17. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Käsi hedelmäpussin sisään, ja sitten tunnustelemaan, jos tunnusteltava on, niin kanssaihmiset kiittää. Näin on toimittu heviosastolla lapsesta lähtien.
     
  18. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Touché.
     
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Itse en ole noin toiminut. Ehkäpä tästä lähtien voisinkin. En tosin tiedä, miten helposti pöpöt hedelmien pinnassa elävät.
    Mielestäni normaalisti - siis muulloin kuin korona-aikana - mennään välillä liian pitkälle noiden suojauksien kanssa. Yksi keino vähentää sairastelua ja parantaa ihmisten terveyttä yleensäki olisi suurempi altistuminen pöpöille.
    Varsinkin lapsena pitäisi lasten antaa melkein syödä multaa ja sairastaa tauteja. Eikä tuo ole mitään vanhan kansan juttuja, vaan ihan faktaa, jota lastenlääkärit yrittävät takoa ihmisten päähän. Toki näin korona-aikana käsien pesu on kaiken a ja o ja tilanne vähän eri.

    Mutta lupaan parantaa tapani tuon hedelmähomman suhteen. Ainakin nyt korona-ajaksi. Onhan tuo aikamoista muovipussien tuhlaamista, jos niitä käyttää hanskoinakin. Noh, pitää viedä muovinkeräykseen sitten.
     
    Burkitsville tykkää tästä.
  20. topsy

    topsy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2010
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    4
    Heitetäämpä oma lusikka soppaan vaikka harvemmin tänne mitään kirjoittelenkaan :)
    Hedelmäpussihan kääntyy nätisti ympäri sen jälkeen, kun on käpistelty hedelmät. Eli samalla pussilla voi kyllä kokeilla ja myös käyttää sen sitten.
     
    sokka, Vanha_susi, nepa and 1 other person like this.