Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Allekirjoitan tuon osittain, valitettavasti, joskin kieltäydyn kyllä uskomasta, ettei yksittäisillä esimerkeillä olisi vaikutusta, varsinkin kun tunnetusti esim. täällä Oulussakin nuo baarienpitäjät ja työntekijät tuppaa olemaan tuttuja keskenään. No, jospa tällä viikolla tulisi sieltä korkeammalta taholta päätöksiä, eikä tarvisi enää tästä vääntää.

    Vaikka toki tiedostankin, että yrityksellä on kovemmat panokset (jälleen kerran ne ihmiset kenen elämää yritys toimeentulon kannalta koskettaa) kuin yksittäisellä ihmisellä toimia esimerkkinä, niin tämähän se ongelma koronaviruksen leviämisessä on ollut, että elellään vastuuttomasti ellei valtio muuten suosita tai määrää, alkaen aina näistä reissaajista, koska muuten olisi omasta pussista pois. Täälläkin heidän toimensa oikeutettiin sillä, että (rivien välistä tulkittuna) ihan sama jättikö reissajaa käyttämättä jos ei vastuullisuutta niin ainakin maalaisjärkeä reissaamalla alueelle, jossa virus jyllää toden teolla, jos hallitus ei ollut vielä suositellut tätä vastaan. Ihanan itsekeskeistä lammasmenteliteettia. :rolleyes:
     
  2. posi

    posi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.01.2010
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toimiiko kännykän NFC maksu auton ikkunan läpi? Kauppatavarat tuodaan noutopisteessä autolle ja laskutetaan käsipäätteellä.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ootko muuten itse etätöissä vai irtisanoutunut työstäsi?
     
  4. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Pitäis toimia, jossei lasissa ole jotain metallikalvoa, akkuna auki ja näytät luuria ulos, niin etämaksun pitäisi viimeistään pelata.
     
    posi tykkää tästä.
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Olin ennen koronaa määräaikaisella sopparilla ja koronan takia duunit loppui. Viime vuoden loppupuolella tapahtui henkilökohtaisessa elämässä sen verran mullistavia muutoksia, että pitänyt tässä ikään kuin puolitehoista työvuotta.
     
    Viimeksi muokattu: 23.03.2020
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 214
    Nyt nähdään sitten kumpi tapa lähestyä koronaa on parempi. Suomen Päivi Räsis tyyli kieltää kaikki vai Ruotsin, sairastamme suurimmalle osalle vaarattoman viruksen ja laumasuoja lopulta turvaa kansalaiset.
     
  7. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    No ei se tuo ole se pointti vaan se, että kuormitetaan tasaisemmin terveydenhuoltoa. Kaikki me se saadaan. Se on vaan ajan kysymys.
     
    Vanha_susi tykkää tästä.
  8. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Uutisten perusteella suunnitelma on se että sairaanhoitajat ja lääkärit saa viruksen ihan ensimmäisten joukossa ja tartuttaa sitten muihin.
    https://yle.fi/uutiset/3-11270594
     
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 214
    Minulle tuota turha kertoa, kun olen siitä koko ajan yrittänyt kertoa, että kaikki sen taudin saa ja on typerää kuvitella pysyvänsä jotenkin turvassa. (osa ei tietysti sairastu, mutta niin se menee kaikkien muidenkin influensojen kanssa) Mutta Suomessa, jostain syystä ei tätä tarpeeksi uutisissa painoteta. Koko ajan kuvitellaan, että taudin välttely on se keino, eikä kerrota, että sairastaminen on välttämätöntä.
    Kun tarkemmin miettii, pitäisi toimia kuten 70-luvulla. Kun jollain oli vaikka sikotauti, tuotiin kaikki kylän lapset vierailulle, jotta tämä tauti sairastettiin lapsena ja saatiin ikuinen immuniteetti.

    Ja ehkä jopa, että nyt sairastaminen olisi parempaa, kun jos geeni lotossa on saanut surkeimmat arvat, niin on satoja tehohoitopaikkoja tällä hetkellä tarjolla.
     
  10. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ei missään nimessä ole välttämätöntä. Kaikkien yli 70-vuotiaiden pitäisi yrittää vältellä tätä melkein keinolla millä hyvänsä seuraava vuosi-pari ja sitten ottaa rokotus.

    Tänään luin uutisen, jossa kerrottiin vielä viime kaudella Irlannin valioliigassa pelanneesta 28-vuotiaasta miesfutaajasta, joka oli koronan takia 8 päivää hengityskoneessa, koska ei pystynyt itse hengittämään. Ylipäänsä kaikkien kannattaa yrittää vältellä tätä. Kovakaan yleiskunto ei ole tae mistään. En enää itsekään usko, että se yli 3000 metrin Cooperin tulos minua paljoakaan auttaisi. Joillekin korona vaan tulee kovana, eikä edes hyväkuntoinen voi ennakolta tietää, miten tulee käymään.

    Minulla on askelmerkit selvät omalla kohdallani. Heti jos huomaan, että hajuaisti ei pelitä normaalisti, lopetan kaiken urheilun (etten rasita kehoa ja keuhkoja, jos tuollainen tauti on piilevänä kehossa) ja tarkkailen tilannetta.
     
  11. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 214
    Tämä on juuri sitä pahinta some kukkahattu toimintaa, johon kaikki näyttävät Suomessa sortuvan.
    Mihin tahansa influensaan kuolee kaikenlaisia ihmisiä ja osa saa pahoja oireita. Taatusti, kun savu hälvenee löytyy yksi vuotias kuollut, kaksi vuotias kuollut, kolme vuotias kuollut, jne.. ja löytyy kovakuntoinen 30-vuotias, joka ei tupakoi ja syö pelkkää kalaa ja kasviksia, MUTTA suurin osa vakavia oireita saavista on useamman perussairauden rasittamia vanhoja ihmisiä. Niin ne asiat menee elämässä. Joku jonka en koskaan ajatellut kuolevan flunssaa, kuoli siihen tai sai ainakin todella pahan taudin.
     
    nepa tykkää tästä.
  12. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 176
    Saadut tykkäykset:
    1 004
    Kunhan nyt katsotaan tappiin asti, jottei spekulaatiot sukella syvään päähän. Tulevaisuuteen tokkopa kukaan näe.

    Tähän väliin pieni kevennys:

     
    sokka tykkää tästä.
  13. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Itsekkin tosiaan odottelen mielenkiinnolla kumpi tapa on parempi, Ruotsin vai muun maailman tyyli lähestyä koronaa? Englantikin meinasi lähteä tuohon "Ruotsin" tyyliin, mutta muutti mielensä ja lähti "ratkaisemaan" korona ongelmaa muun maailman tapaan. Terveydenhuollon kapasiteetti ei olisi riittänyt massa sairastumisen ja suuntana olisi Koronan suhteen ollut Italian tie.
     
    Viimeksi muokattu: 24.03.2020
  14. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Tuo Ruotsin malli on melkoinen riski terveydenhuollolle, kun tämä tauti rykäisee itsensä kunnolla liikkeelle. Ruotsissa muutenkin terveydenhuolto jo natisee liitoksissaan. Tehohoitopaikkoja on kuulemma vain 500. Se on melko vähän suhteutettuna 10,12 miljoonaan asukkaaseen.
     
    nepa tykkää tästä.
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    No kaikkihan sitä ei saa. Se tässä sinänsä fiksussa taudin leviämisen estämisessä on myös sivujuonena, että samalla pienempi määrä väestöstä sairastaa sen. Nythän arviot muistaakseni ovat välillä 30-60% väestöstä. Eli, jos prosentti jää liian pieneksi, sillä ei saavuteta laumaimmuniteettia.

    Ruotsin "kokeilu" on mielenkiintoinen. Tänään oli Ylellä juttua, että koko maassa on vain noin 550 tehohoitopaikkaa, joten armeija (onko ruotsissa sellainen?) on laitettu kyhäämään pystyy jotain väliaikaisia tehohoitopaikkoja tai jotain. Ruotsissa myös näyttäisi olevan sellainen (sinänsä fiksu) periaate, että mitään ei tehdä ellei siitä ole tieteellistä näyttöä. Kuitenkin tieteellisen näytön ohella voisi käyttää edes pientä varman päälle pelaamisen periaatetta, jota muissa maissa (kuten Suomessa) käytetään.

    Ylellä oli myös juttua siitä, että miksi Kainuussa ei vieläkään ole (virallisesti) koronaa. Että täällä kuulemma ihmiset noudattavat neuvoja paremmin kuin muualla. Ehkäpä, en tiedä siitä. Mutta veikkaan, että yksi iso oikeasti tuohon vaikuttanut keino on se, että Finnair lopetti lennot Kajaaniin todella aikaisin. Tänne kun ei muualta lennetä kuin tuolta Suomen koronakeskuksesta.

    Kaikilla muilla tavoilla matka kestää sen 6 tuntia.

    edit: ainiin, pitääpä nyt terottaa pesismailan reunat ja vaihtaa golf-mailaan uusi pää ja varsi, niin on valmiina sitten noita mökkeilijöitä varten, jotka tuovat koronan tänne.

    edit2: Mielenkiintoista juttua Ruotsista https://www.hs.fi/kotimaa/art-20000...-other&share=d5440fd2062079859cf254a278b4fe4d
     
    Viimeksi muokattu: 24.03.2020
  16. emt999

    emt999 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jos on tylsää näin Coronan aikana niin nyt voisi olla hyvää aikaa lueskella vähän leffoihin ja kotiteattereihin liittyvää blogia. Blogia on nyt takana jo 260 päivityksen verran ja tällä hetkellä menossa mm. projektia tuolien kanssa, eli rakennan lentokoneen vanhoista tuoleista leffatuolit jne. Käy tsekkaan jos on tylsää..:) www.leffafriikki.com (blogi ei edelleenkään ole kaupallinen)
     
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Eikös seuraavan rivin pitäisi sitten olla 10 sentin päässä edellisestä? :D
     
    kmruuska ja TheRealThing tykkäävät tästä.
  18. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Sikotauti ei käsittääkseni edellyttänyt merkittävällä osalla sairastuneita monta viikkoa kestävää sairaalahoitoa saati sitten tehohoitoa.

    Italiassahan tätä "sairastetaan pois", vaikka ei todennäköisesti ollut ainakaan suunnitelma. Ruumishuoneet ovat täynnä ja menehtyneitä kuljetetaan armeijan rekoilla pois pahimmilta alueilta, kun eivät mahdu säilöön eikä ehditä haudata tärpeeksi nopeasti.

    En muista, että kausi-influenssa aiheuttaisi tuollaista? Jos tiedot siitä, että osassa Italiaa on jo jouduttu valitsemaan, ketä hoidetaan ja ketä ei, niin tuokin vaikuttaa uhrilukuihin.
     
    kmruuska, TheRealThing ja tuna tykkäävät tästä.
  19. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 176
    Saadut tykkäykset:
    1 004
    Taitaa olla jo tuplasti tuo, uusimman suosituksen mukaan.
     
    nepa tykkää tästä.
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tokihan Italiassa on se ongelma ollut, että tauti on päässyt leviämään nopeasti. Vaikka korona onkin viruksena painavampi, niin se näyttää olevan herkempi tarttumaan. Jostain muistelen lukeneeni, että korona tartuttaa noin 2,3 ihmistä ja tavallinen kausi-influessa noin 1,7. Ainakin tuohon suuntaan se oli. Johtuneeko sitten siitä loogisesta syystä, että kausi-influessaviruksia vastaan meillä on jonkinlaista suojaa, mutta koronaa vastaan ei?

    Ei se kausi-influenssakaan vaaraton ole. Kuten aiemmin laitoin niin 2016/2017 talvella kausi-influessa tappoi Italiassa noin 25 000 ihmistä. Ei pieni määrä sekään.

    Ruotsin tilanteesta vielä sen verran, että heillä on myös se periaate ilmeisesti, että myös muut taudit ja kuolemat pitää pystyä estämään kuin korona ja myös talouteen ei saisi liikaa vaikutuksia tulla.

    Saapa nähdä, miten käy. Ruotsin hannuhanhet tietenkin päihittävät koronan tuosta vaan ja talous porskuttaa.
     
    Viimeksi muokattu: 24.03.2020