Miten koronavirus näkyy arjessasi?

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana ElvisThePelvis, 16.03.2020.

  1. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Näin se on. Mieluummin sitä tekisi mitä haluaa ja milloin haluaa kuin olisi toisten käskytettävänä tekemisten suhteen.
     
  2. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Mä olin jokusen aikaa työttömänä muutama vuosi takaperin. Ensi vuosi koulua ja vuoden hain töitä. Kyllä se saa ajatusmaailman toimimaan hyvin eri tavalla. Vuoden joutilaisuus oli kyllä melkoista myrkkyä. Miljonäärinäkin vaatii kaikenlaista tekemistä päivään muuten läski ja tylsyys kuolio vie. Sen takia se työ on hyvä asia ihmisen elämässä.
     
  3. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Minä lähinnä ihmettelen ihmisiä ketkä eivät keksi tekemistä jos eivät ole töissä. Intin jälkeen kuolevalla paikkakunnalla olin 4 vuotta työttömänä ennen kuin muutin pois. Ikinä ei tekemisen puute vaivannut. Töissäkäynnin ainut vaihtoehto ei ole se joutilaisuus jos vähänkin viitsii aktivoitua.
     
  4. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Monet ajattelee, että työ on myrkkyä.
    Paljon siinä on hyvää. Rytmittää meidän nukkumista. Antaa tarkoituksen elämälle. Maksaa kaiken ja turvaa tulevaisuuden.
     
  5. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Omalla työmaalla jo varmistellaan, että porukat pysyvät terveinä että voivat tehdä työnsä vaikka mitä tapahtuisi. Olen kuulemma "Yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilö", eli ei ole tiedossa pidempää tai lyhyttäkään tuettua "lomaa".

    Firman toimarikin oikein pikku puheella tsemppasi firma intrassa, ja yritti valaa uskoa paremmasta huomisesta. Milloin se sitten tuleekaan.
     
  6. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Toisille totta. Siltikin ihmettelen että eikö ihmiset saa pidettyä elämäänsä järjestyksessä ilman työntekoa. Testasin 4 vuotta ja se oli helppoa kun heinänteko(heinänteko vaikeampaa koska sitäkin tullut tehtyä). Mutta jokainen tavallaan. Ei olisi ongelmia saada aikaa kulumaan jos se lottovoitto kohdalle napsahtaisi. Päinvastoin uutta tekemistä tulisi roppakaupalla lisää rahatilanteen sen mahdollistaessa.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Toki työssä on paljon hyvää, onhan se ehkä näkyvin tapa olla osana yhteiskunnan rattaita, mikä minusta on yhteisessä elämisessä tärkeää. Toisaalta tuntuu, että moni romantisoi työntekoa. Kuinkahan monta esimerkkiä minäkin tiedän, jossa esimerkiksi työn takia ei päästä olemaan perheen parissa paljoa aikaa ja jossa kiireellisyyden takia terveys kärsii esim. huonon ruokavalion tai olemattoman kuntoilun takia. Osa sanoo, että töitä painetaan niska limassa, jotta voi sitten nauttia eläkepäivistä. Niin no, ihmisillä vaan tuntuu olevan se tapa, että kun eläkeikä koittaa, niin kunto alkaa rapistua ja sitten siitä ei enää nautittakaan ja mietitään, että olisikohan pitänyt silloin nauttia elämästä, kun oli vielä nuorempi ja terveempi, eikä painaa niska limassa. En tosin liiaksi tätä halua painottaa, sillä totta kai arvostan niska limassa painavien panosta ajatellen sitä, mitä asioita heidän aikaansaannoksensa mahdollistavat esimerkiksi minun elämässäni.

    En toki halua liikaa kärjistää ja totta kai monella työntekijällä on mahdollisuus ruhtinaalliseen määrään vapaa-aikaa ja aikaa perheen parissa. Sanotaanko kuitenkin näin, että mielummin minä sellaista työtä teen, että pääsen viettämään paljon aikaa lapseni kanssa kerrastalokolmiossa vuokralla kuin sellaista, missä aikaa muuhun kuin työhön ei niin paljon ole, mutta voin mahdollistaa perheelleni hulppean omakotitalon tms. Ehkä se pointtini tässä on, että joillakin näyttää välillä olla vähän vääristynyt kuva siitä, mitä tarkoittaa se perheen hyvinvoinnin turvaaminen (siihen kun etunenässä ei kuitenkaan hyvinvointivaltiossa liity se, mitä palkkaa saat).
     
  8. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Kyllä. Minulla kun on lapsi, omakotitalo, työ ja harrastukset niin tuo 24h vuorokaudessa ei vaan oikein riitä kaikkeen kunnolla. Jos rahaa olisi muutenkin niin aika helppo olisi päättää minkä tuosta yhtälöstä tiputtaa ensimmäisenä pois. Toivottavasti lomautus tulee ja mahdollisimman pitkänä.
     
  9. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Työtäkin voi tehdä osa-aikaisena, jolloin jää enemmän aikaa itselle ja perheelle. Joillekin työnantajille tämä on täysin ok. Jos omalle ei ole, niin ehkä toisaalla ruoho on vihreämpää? Muutenkin, jos työ tuntuu pahalta, niin työpaikan tai alan vaihto voisi olla yksi vaihtoehto.
     
  10. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Työpaikan vaihto on silleen perseestä että siinä poltat aina kaikki lomat ja mahdolliset etuudet mitä olet saanut kerrytettyä. Eikä tuo osa-aikaisuus tai alan vaihto sinällään korjaa sitä tilannetta että edelleen se lottovoitto ja palkkatöiden kokonaan lopettaminen on ykkösvaihtoehto. Tietty jos ei muuten sisältöä elämäänsä keksi niin työt on ihan varmasti hyvä juttu silloin. Keksisin helposti sata asiaa millä saisin kulutettua 9 tuntia päivästä mieluisammin kuin palkkatöissä käymällä.

    Sinällään tällainen määräaikainen lomautus on siis kaikista paras. Saa pitkän huilin ja tietää että töitä on tarjolla heti sen jälkeen. Jotain hyvääkin siis tässä tilanteessa.
     
  11. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Noniin naapuri lähetti minulle puhelimeen kuvia puhelimen Kannelmäen Kaaren Prismasta. Kävisin itsekkin toteamasta tilanteen ja nauramassa, mutta olen karanteenissa.

    Siis asiaan: Ei loppunut vessapaperi Suomesta. En ole koskaan nähnyt kaupassa niin paljon vessapaperia, kuin saamassani kuvassa. Siinä oli useita hyllyvälejä täynnä vessapaperilavoja odottamssa purkamista. Ja kuulemma hyllytkin olivat täynnä vessapaperia. Oli kuva myös kassajonosta, jossa kyllä aika monella oli iso vessapaperirullasäkki ostoskärryssä. Joten yritys näyttää edelleen olevan hyvä saada vessapaperi loppumaan, muttei taida onnistua.

    Mutta ruoanvalmistusaineista kuten jauhoista tai pakasteista oli kuulemma jonkin verran puutetta ja tyhjiä hyllyjä.
     
    Viimeksi muokattu: 21.03.2020
  12. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Miksi yleensä vessapaperia hamstrataan?
    Koska jos kymmenen ihmisen joukosta joku yskäisee, loput 9 laskee housuihinsa.

    T: Vesku
     
    Vanha_susi tykkää tästä.
  13. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Mikä tämä tämmöinen osittaiskaranteeni on? Vapaaehtoinen eristäytyminen lienee kyseessä
     
    Viimeksi muokattu: 21.03.2020
  14. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Itse mietin, että pitäisikö käydä plazalaisapuna viemässä vessapaperia pari-kolme jättisäkkiä Kaaren Prismasta Vanha_sudelle, kun kuitenkin karanteenissa joutuu olemaan?!
     
  15. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Koskapa tätä joutoaikaa nyt sitten on tavallista enemmän, niin aattelin paneutua hiukan tähän alaan jota varten koko foorumi on perustettu. Netflixejä yms. nykypäivän suoratoistohömpötyksiä en ole koskaan edes harkinnut hankkivani, näin ollen suuntasin katseen HD DVD/BD/4K -hyllyihini. Onneksi tuli jo aiemmin tänä vuonna aakkostettua nuo, löytyy nyt mukavammin se mitä oli hakemassa. Eilen vahtasin vuoden 2009 Star Trekin, tänään voisi hakea marketista ns. ruokakauppaviinin, jos nyt riskaabeliryhmäläisenä uskaltaa, ja katsella Into Darkessin heti perään. Ja sunnuntaina sitten olisi tuo Beyond vaimikäseolikaan... Tuo eka "nykytrekki" oli ihan hyvä, ja taas huomasi että kyllä noin 10 vuodessa unohtaa leffan juonta aika lahjakkaasti...
     
  16. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Itse ihmettelen myös miten karanteenissa oleva voi itse käydä ruokakaupassa. Tartuntatautilaissa sanotaan näin:


    68 §
    Olosuhteet karanteenin ja eristämisen aikana

    Karanteeni ja eristäminen on toteutettava siten, että henkilön oikeuksia ei tarpeettomasti rajoiteta. Henkilöllä on oikeus pitää yhteyttä toimintayksikön ulkopuolelle tavalla, joka ei aiheuta tartuntavaaraa muille.

    Karanteeni toteutetaan henkilön asunnossa tai muussa päätöksen antajan hyväksymässä tai osoittamassa paikassa. Kunnan on tarvittaessa järjestettävä karanteeniin määrätylle asianmukainen karanteenipaikka ja huolehdittava myös karanteeniin määrätyn ruokahuollosta.

    Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän on huolehdittava, että sen käytettävissä on riittävä määrä eristämiseen sopivia tiloja ja tarvittavia suojavälineitä.
     
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tuossa laissa viitataan laissa määriteltyyn karanteeniin, johon suomalainen valtuutettu terveydenhuoltoalan viranomainen on yksilöllisellä päätöksellä henkilön nimenomaisesti määrännyt.

    Kehotus pysyä kotona ei ole tällainen karanteeni. Eikä ole myöskään mikään määräämätöntä henkilöryhmää koskeva ohje ("kaikki yli 70v."). Eikä työnantajan määräys tehdä etätöitä.
     
  18. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Kyseessä on tämä 70+ vuotiaitten karanteeni, jonka hallitus otti käyttöön näillä erityisasetuksilla , jossa periaattessa ollaan karanteenissa omassa kodissa, mutta kaupassa tai apteekissa tai lääkärissä tai hammaslääkärissä saa käydä, kunhan noudattaa tarpeellista varovaisuutta. Lisäksi kyseinen lääkäripalvelu, jonne mennään, on oltava saatavissa. Niinpä aiina on varattava aika etukäteen ja mentävä juuri siille vastaanotolle, jonne aika osoitetaan. Matkat kodin ulkopuolelle on aina tehtävä omalla autolla. Taksia tai julkisia kulkuneuvoja ei saa käyttää. Kotiin pitää palata heti ja suorinta tietä, kun saa asiansa hoidettua.

    Nämä ohjeet minulle annetettiin henkilökohtaisesti HUS:sista. En ole lukenut lakipykäliä, joten en tiedä rikkoiko ohjeet antanut (yli)lääkäri lakia tai nyt voimassa olevia määräyksiä. Epäilen suuresti ettei rikkonut..

    Kiitos, mutta minä en hamstraa vesssapaperia. Sitä on normaalikäyttöön nyt ja tulevaisuudessa minulla aina aivan riittävästi. Minusta vain on erikoisen huvittavaa, että juuri tällä Suomessa hamstrataan vessapaperia. Siksi naapurikin lähetti ne valokuvat.

    PS: Tuli tässä mieleen noista edellä olevista viesteistä vanha sanonta: Herra se on Herra Helvetissäkin. (Ja saa siis aina ja kaikkialla ertyisen hyvän kohtelun tilanteen huomioiden).

    Olet oikeassa tuo on varmasti juurikin se syy. Niiiiiiin se sen pitää olla.


    EDIT: Aion siis noudattaa henkilökohtaisesti saamiani ohjeita tarkasti. Viettää aikani kotona ja ulkoilen niin, että pidän väliä toisiin ihmisiin aina useita metrejä. Onneksi se on tällä alueella helppoa ja tuossa lähellä olevassa Keskuspuistossa todella hyvin mahdollista. Lisäksi käyn kaupassa itse vain, kun on aivan pakko. Se kuvia lähettänyt naapuri tuo minulle tilaamani ruoat oven taakse, kun pyydän. Lääkärissä ja apteekissa aion kyllä käydä itse, jos on tarvis.
     
    Viimeksi muokattu: 21.03.2020
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Monessa kaupassa tuntuvat painivan koko ajan varastojen purkamisen hyllyihin kanssa. Esimerkiksi Sanytol-puhdistusaine menee nyt kaupaksi erityisen hyvin ja piti ihan myyjää vaivata, kun Tokmannin hyllysaldo näytti maksimilukua mutta itse hylly oli tyhjä. Eivät olleet ehtineet purkaa sitäkään erää, vaikka se oli ilmeisesti tullut jo päivä pari sitten.
     
  20. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kiitos vinkistä, pitääkin hamstrata! Aiemmin täysin tuntematon tuoteperhe itselleni, mutta kuvauksen perusteella juuri paikallaan näissä poikkeusolosuhteissa.