Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

  1. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Jonkun verran lääkäripalvelut tukossa koronan takia. Eilen sai helposti yhteyden etälääkäriin. Sanoi kirjoittavansa sairasloman 3vrk ja reseptin avaavalle lääkkeelle. Resepti tuli pihlajalinnan sovellukseen mutta saikkulappua ei. Nyt ei vittu saa ensimmäistäkään hampaallista mistään kiinni että saisi selvitettyä mikä siellä mättää. Piti jo pomolle viesti laittaa että ollaan sitten omalla ilmoituksella poissa siihen asti kunnes saan asian selvitettyä.
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Yhdestä tapauksesta Kiinassa on uutisoitu, jossa kerran sairastunut henkilö sai negatiivisen testituloksen, todettiin parantuneeksi, ja sai uudestaan positiivisen. Tuosta ei ole selvyyttä, oliko todella 'parantunut' eli lääketieteellisesti taudin aiheuttaja poistunut kokonaan elimistöstä, vai onko vain sitkeä tauti. Myöskään testien oikeellisuudesta ei ole tietoa. En jaksa kaivaa linkkiä, koska menee salaliittosektorille todella nopeasti.
     
  3. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    264
  4. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Lopultakin pääsi läpi toiselle etälääkärille. 3 tuntia se vaati odottamista. Mitä lie sössineet pihlajalinnalla kun heillä näkyi eilen annettu saikku vaikkei se minulle asti päätynytkään. No toinen lääkäri pidensi sairasloman koko viikoksi joten kävi kyllä minulle. Saa yskiä rauhassa kotona vaikken rehellisesti koronaa uskokaan olevan.
     
  5. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Business Insider uutisoi Japanilaisesta oppaasta, joka olisi sairastunut tautiin uudestaan. Mutta tosiaan niin kauan kun kyse on vain tälläisistä yksittäistapauksista, lienee järkevää olettaa, että taudin sairastanut ei sairastu siihen toista kertaa.

    Ennakkotiedot kertoisivat, että hallitus pitää klo 16 tiedotustilaisuuden jossa ilmoitetaan koulujen sulkemisesta koko maassa. Todella hyvä uutinen jos pitää paikkansa. Ko. tieto peräisin hämeen sanomien sivuilta.

    Nyt vielä julkinen liikenne ja yökerhot kiinni hetkeksi niin alkaa jo näyttää siltä, että uhka otetaan asiaan kuuluvalla vakavuudella.
     
  6. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Julkinen liikenne kiinni hetkeksi? Merkittävä osa kaupunkilaisista ei pärjäisi ilman julkista liikennettä. Ja miksi hetkeksi, mitä se "hetki" auttaa? Yökerhot on asia erikseen, tosin niitä taitaa mennä kiinni muutenkin asiakaspulan takia.
     
  7. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kokemukset maailmalta koronaviruksen taltuttamisessa ovat ihan yksiselitteisiä: mitä nopeammin ja mitä määrätietoisemmin eristetään ihmiset toisistaan, sen vähemmällä epidemialla selvitään. Kun tehokkaat toimenpiteet tehdään riittävän ajoissa tilanteen kehittymistä voi seurata levollisemmin ja reagoida asiaan jos sitten näyttää, että tilanne pysyy hallinnassa.
     
  8. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Julkista liikennettä en lähtisi pysäyttämään (ainoa mahdollisuus niin monelle, elämä muuttuisi heillä helvetiksi ilman sitä), mutta koulujen ja päiväkotien sulkemista kannatan. Varsinkin päiväkodit ovat yhteiskunnan suurimpia tautipesäkkeitä. Niistä kuljetetaan kaikki mahdolliset taudit kotiin ja sitten vanhemmatkin ovat sairaana.

    Sinänsä pidän kyllä varsin paljon myös Brittien linjauksesta, että kaikista suurimmassa kuolemanvaarassa olevat ihmiset, eli yli 70-vuotiaat, pakotettaisiin oman turvallisuutensa vuoksi eristäytymään muusta yhteiskunnasta 4 kuukauden ajaksi. Kova vaatimus, mutta toisaalta jos yli 70-vuotiailla on n. 10 % todennäköisyys KUOLLA kyseiseen tautiin, niin mielestäni linjaus on perusteltu. Ei ole leikin asia tämä... Sen takia sanonkin, että älkää nyt oikeasti kuljettako tätä ikäihmisille. Itseäni ei pelota pätkääkään omasta puolestani, juoksen Cooperin testissä 3000 m, en minä tähän kuole. Silti ymmärrän vastuuni olla kuljettamatta sitä riskiryhmien kärsittäväksi.
     
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Huhujen mukaan hallitus päättää tänään koulujen sulkemisesta koko maassa.
    Itse olisin edelleen pitänyt tuon maakuntakohtaisena. Koska esim. Kainuussa ei edelleenkään ole yhtään virallista tapausta, vaikka testauksia tehdään jatkuvasti. Tuntuu melko ylimitoitetulta toimenpiteeltä. Varsinkin joillekin syrjäkylien pienille kouluille.

    Mutta toki, mikäli tuo on asiantuntijoiden suositus - eikä siis vain hallituksen poliittinen ihmisten painostuksesta tehty päätös - niin sitten toki olen sen kannalla, vaikka oma kotitohtorin järki muuta mieltä olisikin.

    Mutta toistaiseksi vain huhu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006441285.html
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Nimenomaan. Valitettavasti osa kansasta alkaen näistä meidän reissaajista ja partaansa nauravista, jotka periaatteesta jatkavat omaa rentoa elämäänsä kuin mitään ei olisi tapahtunut piittaammatta hevonvit sosiaalisesta etäisyydestä tai käsienpesusta, eivät moista vastuuta ymmärrä, vaan elävät vain itselleen. Saapa sitten nähdä, jos alkaa esim. näiden veijareiden iäkkäämpiä läheisiä kupsahtelemaan koronavirukseen, että viittaavatko kinttaalla ja sanovat, että noin olisi joka tapauksessa käynyt, koska kausi-influenssaan on kuollut enemmän väkeä.
     
  11. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Tauti on vaaraton muille kuin yli 70-vuotiaille? Totuus taitaakin olla ihan jotain muuta.

    "NUORTEN aikuisten osuus koronaviruksen vuoksi tehohoitoon joutuneista potilaista näyttää olevan nousussa ainakin joissakin Euroopan maissa. Kehitys vastaa tilastohavaintoja, jotka kerättiin Kiinassa helmikuussa.

    Rotterdamin Erasmus-yliopistosairaalan tehohoidon ylilääkäri, professori Diederik Gommers kertoi lauantaina Algemeen Dagblad -lehdelle, että Hollannin sairaaloiden tehohoito-osastoilla olleista 40–50 potilaasta yli puolet oli alle 50-vuotiaita.

    ”Uutisissa on kyllä kerrottu, että vanhat ihmiset kuolevat nopeammin”, Gommers huomautti. ”Mutta tehohoidossa on hyvin nuoriakin potilaita.”"

    "MYÖS Italiassa on pantu viime päivinä merkille vakavasti sairaiden potilaiden keski-iän lasku, kertoo Corriere Della Sera.

    ”Tyypillinen potilasprofiili on muuttumassa”, kertoo tohtori Luca Lorini Italian epidemian syntysijoilta Lombardian Bergamosta. ”He ovat aiempaa nuorempia, 40–50-vuotiaita, ja tapaukset ovat aiempaa monimutkaisempia.”

    Aiemmin tehohoitoon joutuneista italialaisista kaksitoista prosenttia on ollut 19–50-vuotiaita. Yli puolet vakavasti sairastuneista potilaista on ollut iältään viidenkymmenen ja seitsemänkymmenen vuoden välillä.

    Viime päivinä 25–50-vuotaiden osuus on paikallisten tiedotusvälineiden mukaan noussut selvästi Lombardiassa."

    "NUORTEN aikuisten korkeaan riskiin sairastua vakavasti viittaa myös perusteellinen kiinalaistutkimus, joka julkaistiin helmikuun lopussa.

    Tutkimuksessa oli mukana 1 099 potilasta, ja vakavasti sairaista 41 prosenttia oli 15–49-vuotiaita. Samansuuntaiset tiedot saatiin laajimmasta tähän asti tehdystä kiinalaisselvityksestä, jossa oli mukana 72 000 potilaan tiedot, kertoo National Geographic.

    Ainut tilastojen perusteella vähillä oireilla selviävä ikäryhmä on alle 14-vuotiaat lapset."

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006441310.html
     
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Tässä tietoa siitä, että saatko palkkaa, jos koulut/päivähoidot suljetaan.
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...anmaksu-herattaa-kysymyksia/7763002#gs.0il17i

    Monilapsisessa perheessä voi molemmat vanhemmat joutua jäämään kotiin lapsia hoitamaan. Silloin ei saa yhtään palkkaa kumpikaan vanhemmista. Tai vaikka vain toinen jäisi, niin se tarkoittaisi 50% pudotusta perheen tuloissa. Kuinka monen perhe kestäisi tuommoista 2-3 kuukautta? Ja kun sen lisäksi työpaikoilla ei olisi työntekijöitä, niin yritykset tekisivät samaten tappiota. Toki osa voi tehdä etätöitä, mutta vain osa.
    Noh, pitää toivoa, että asiat sujuvat hyvin. Oma puoliso on sairaaassa töissä, mikä tarkoittaa, että minä jään lasten kanssa kotiin, koska voin ainakin osittain tehdä etätöitä. Eri asia taas on, että onnistuuko se, kun lapset ovat jaloissa.
     
  13. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
  14. jussi28

    jussi28 Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.07.2002
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kuka tekee sitten kotiin jäävien lasten vanhempien työt? Todellakaan kaikkien työt eivät lopu ja lasten pitää jossain olla.
     
  15. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Arvostus hallitusta kohtaan nousussa ainakin täällä. Ilmeisesti huomenna valmiuslaki käyttöön ja koulut kiinni keskiviikkona. Maahanpääsyä rajoitetaan, kirjastot uimahallit ym kiinni. Yli 10 hengen kokoontumiset kielletty. Kovasti olivat terveydenhuollon kapasiteetista huolissaan tiedotustilaisuudessa, eli ainakin nyt yritystä tehdä jotain asialle on havaittavissa.
     
  16. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Samoin. Erittäin fiksuilta päätöksiltä vaikuttivat.

    Fanittaako muuten kukaan muu Sanna Marinia? Mun mielestäni se on jotenkin niin kivan edustava... Ei siis mitään ihastumista vaan fanitusta!
     
  17. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ei tod. fanita.

    Nyt tuli sellainen lista toimia taas, että vaatinee koronadenialisteiltakin nieleskelyä. Vai lähtivätkö jo / taas apteekkiin hamstraamaan. :D
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Yllättävän kovia ratkaisuja ja parempi myöhemmin kuin ei koskaan, vaikka sinänsä absurdia, että meidän vapaa yhteiskunta painottuu niin paljon yksilön mielipahan välttämiseen, ettei näitä toimia voitu tehdä silloin kun ensimmäiset reissaajakullat olivat tuoneet viruksen Suomeen ja asia oli todettu. Sehän tässä ns. silmien ummistamisessa (ei oo kenenkään syy, no nyt on toimittu) on ongelma, että myöhemmin juuri kukaan ei muista kehnoa reagointiaikaa tai reissaajien vastuuttomuutta, vaan myöhemmin todetaan, että virusta alkoi tulla maahan ilman kenenkään syytä ja Marinin hallitus otti upeasti homman haltuun. o_O
     
  19. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Juu mitenkähän kaupunkilaiset ovat laitostuneet kun julkinen liikenne on noin elintärkeä vaikka sen kautti saa äärimmäisen helposti tappavan viruksen. Yksi minkä italiaisetkin kämmäsivät kun eivät pysäyttäneet julkista liikennettä ja tauti levisi täpötäysisssä metroissa. Itsellä kyllä onnistuu kulku kaupungissa kävellen tai pyörällä.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Komppaan. Vaikka Oulussa bussit kulkevat hyvin, niin ei tulisi mielenkään moista käyttää, kun on pyörä. Ei, tämä ei ole vain nuorempien tai hyväkuntoisten homma. Esimerkiksi eräs yliopistoprofessorini, käsittääkseni +60v, ei mikään sporttinen ihminen ja kärsi vielä jonkinlaisesta sairaudesta, kulki kotoaan yliopistolle lyhyeenkin tapaamiseen pyörällä puolen tunnin ajomatkan verran joka päivä. Se on tuo ihmisen ja moottorin suhde perin kummallinen, kun jotkut eivät näe mitään muuta vaihtoehtoja ja kävely/pyöräily yms. on vain tapa kuntoilla vapaa-aikana.